Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze marzenia związane z audio

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy audiofil cos planuje na przyszłość-wobec tego poproszę o swobodne wypowiedzi takie z glębi duszy i serca zarazem.

Co Wam sie naprawde w tym audio marzy.Pozdrawiam wszystkich szczerze piszacych w tym watku.

https://www.audiostereo.pl/topic/83377-wasze-marzenia-zwi%C4%85zane-z-audio/
Gość Patrick

(Konto usunięte)

Każdy audiofil cos planuje na przyszłość-wobec tego poproszę o swobodne wypowiedzi takie z glębi duszy i serca zarazem.

Co Wam sie naprawde w tym audio marzy.Pozdrawiam wszystkich szczerze piszacych w tym watku.

http://www.marklevinson.com/products/overview.asp?prod=no33

Co Mi się marzy na przyszłość? no mam takie jedno marzenie :) Własny dom (wolno stojący),a w nim duży salon przedzielony tak jak by na pół,z jednej strony do rozmowy z gośćmi a z drugiej samotnia przystosowana akustycznie do słuchania muzyki. W samotni dwa systemy,lampa i tranzystor (jakie? do tego dojdę z czasem) + dwa rodzaje kolumn,jedne standardowe a drugie na szerokopasmowcu w głównej roli (jakie? do tego też dojdę z czasem) :)

A mnie się marzy aby moi koledzy z którymi kiedyś słuchałem muzyki i wymieniałem się płytami znaleźli czas w tym zagonionym świecie na wspolne sluchanie. Jedni z nas zostali na poziomie technicsa inni powedrowali znacznie dalej, ale co z tego. Brakuje mi czasow kiedy z wypiekami na twarzy sluchalem z kumplami np. nowej plyty Floydow ktora ktos przytargal z RFN.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Też mam marzenia odnośnie tego forum-nawet łącznie z zapytaniem?

czy moderacja może przestac być zmorą forumowiczow-bo zauważyłem,że jest interesowna a w temacie audio jest

cienka jak piwo wareckie.Marzenia dotyczące samego audio -póżniej .

ja mam inne marzenia niestety wazniejsze dla mnie jak chocby wlasny dom (zaden blok i inne podlegle kapitalistom miejsca) bo audio to latwe do spelnienia, troche orientacji i uzywki nawet hi-endowe mozna szybko zlozyc, chocby takie "wieksze bracia" moich Ti1000 - Ti5000, tylko to tak jak pisalem latwe do spelnienia ale sa inne przeszkody wiec na razie nic wiecej nie potrzebuje z audio tylko dopracowac odtwarzacz sieciowy wraz z wymiana daca - pewnie w tym roku sie uporam z tym

chwilowy brak działalności w audio.

Mnie to marzy sie MAKINTOSZ!

?👈

makintosze to nawet niezłe jabłka, ale do papierówek im daleko:)

wiedziałem, że marzenia to nie temat do hajendu, on ponoć nie znosi kompromisów..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A mnie się marzy aby moi koledzy z którymi kiedyś słuchałem muzyki i wymieniałem się płytami znaleźli czas w tym zagonionym świecie na wspolne sluchanie. Jedni z nas zostali na poziomie technicsa inni powedrowali znacznie dalej, ale co z tego. Brakuje mi czasow kiedy z wypiekami na twarzy sluchalem z kumplami np. nowej plyty Floydow ktora ktos przytargal z RFN.

:)

Bocznicowo to mi się marzy żeby jednostka od mokrej roboty miała na tyle wypracowany odruch pawł..a w celu wyjaśnienia: Panie i Panowie to sem ja przesunął.

A jeszcze bardziej mi się marzy o tym aby "ta" jednostka potrafiła wyartykułować co jest przyczyną bocznicowania marzeń audiofilskich, które są z natury rzeczy hi-endowe.

I nie jestem pewny czy ten zaimek jest właściwy.Może "to" byłoby właściwsze...

Nie lubią Piotra:-)

Moderacja zbyt poważnie podchdzi do tematu samej,,moderacji,,. Panowie moderatorzy to był zły ruch z przeniesieniem tego wątku tutaj. Sam temat jest jak najbardziej audio-odjazdowo-hi-endowy.

Jestem za przywróceniem go do zakładki hi-end :-)

pozdr

Raport agencji pacyfistycznej:

"W celu walki o pokój zabiliśmy wszystkich oponentów w liczbie 4 miliardów.Pozostała przy życiu reszta deklaruje uczestnictwo w marszu pokojowym."

Marsz w pokoju chyba też wchodzi w grę?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Chciałbym mieć skromny domek na małym wzgórzu.

Salon jednak z 50m2 i wysoki. Ściana od ogrodu cała przeszklona z widokiem na przestrzeń.

Dlaczego?

Bywam u Znajomego z takim mieszkankiem ;). Słuchamy muzyki racząc się znakomitą nalewką z tarniny...

Kiedyś, a była to ostra zima słuchaliśmy "Echoes" z płyty Meddle. Zmierzchało już. W momencie gdy następuje fragment środkowy, ze sławetnymi "piszczałkami" i krakaniem w oddali w powietrze za oknem wzniosło się stado kruków!

Widok w powiązaniu z muzyką niesłychany!

I dlaczego przeżycia i marzenia nie mogą być w należnym miejscu?

Widać lepiej w zakładce hi-end dyskutować o lodówkach, stolikach, piramidkach, podkładkach pod kable i fotkach z prasy audiofilskiej...

"Moderatorzy na tym forum to idioci".

^Tak by wyglądał post po linii prostej, świeżej moderacji.

Ale tak nie napiszę...Poproszę tylko tych forumowiczów, którzy nie tolerują bolszewizmu w nowych włodarzach guziczków o nieuleganie ich presji.

Piszmy o swoich marzeniach w audio zgodnie z tematem zaproponowanym przez Starego Audiofila.

Nie lubią Piotra:-)

Moderacja zbyt poważnie podchdzi do tematu samej,,moderacji,,. Panowie moderatorzy to był zły ruch z przeniesieniem tego wątku tutaj. Sam temat jest jak najbardziej audio-odjazdowo-hi-endowy.

Jestem za przywróceniem go do zakładki hi-end :-)

pozdr

ja się temu ruchowi moderacji nie dziwię - potwierdza lansowane trendy

wszak w Hi-End nie może być dwóch wodzów od marzeń o nirvanie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mamel,

Tak obserwuję Cię od dawna i jedyne co stale zauważam to Twoja zadziwiająca zdolność do nieprezentowania własnych poglądów.

Skrytykować, sprowokować, pobajczyć potrafisz znakomicie.

Tak się zastanawiam czy to masz tak od dziecka, czy na emeryturze człowiekowi tak się dopiero robi?

Chciałbym mieć skromny domek na małym wzgórzu.

Salon jednak z 50m2 i wysoki. Ściana od ogrodu cała przeszklona z widokiem na przestrzeń.

Nie boj, nie boj; zaraz Ci przed domkiem puszcza drogę szybkiego ruchu i postawią dwa wiatraki a w dali bloki.

Tak że nic nie straciłeś :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mamel,

Tak obserwuję Cię od dawna i jedyne co stale zauważam to Twoja zadziwiająca zdolność do nieprezentowania własnych poglądów.

Skrytykować, sprowokować, pobajczyć potrafisz znakomicie.

Tak się zastanawiam czy to masz tak od dziecka, czy na emeryturze człowiekowi tak się dopiero robi?

Rochu,

zacznij używać lustra, może dowiesz się więcej o sobie

A możesz dawać rady, które sam wypróbowałeś wcześniej na własnej osobie?

inaczej nie postępuję, polecam

Skromne marzenie - mieć fajnie zaadoptowany akustycznie pokój.

Warto dążyć do spełniania marzeń.

Mój pokój odsłuchowy nabiera kształtu, to dość długotrwały i niełatwy proces... ale co ważne, idzie do przodu. Może w lipcu będę układał podłogę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

i wycięli moje marzenie, do kosza, zbyt anarchistyczne?

chciałem czipa do ucha z epromem pod psyche odbiorcy i wszystkie geste formaty "by air"

pewnie się nie spodobało, bo branża przy takich systemach mogłaby pójść na trawkę

ale jaka wygoda, nirwana dla każdego bez względu na warunki lokalowe i finanse

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.