Skocz do zawartości
IGNORED

Wybitni, niezwykli ludzie

rae0113

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytając poniższy artykuł pomyślałem sobie- znacie innych tak wybitnych niezwykłych ludzi? Niekoniecznie sportowców

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To najlepsze:

"Po podliczeniu punktów okazało się, że sama wygrała klasyfikację drużynową. Zdobyła 30 punktów i o osiem wyprzedziła 22-osobową reprezentację Uniwersytetu Illinois" :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/83930-wybitni-niezwykli-ludzie/

Do tej pory nie rozumiem jakie są reguły w baseballu!

A tak na poważnie to wtedy było łatwiej odnosić sukcesy w wielu dyscyplinach bo wyniki nie były tak wyśrubowane i nie było takiej specjalizacji.

Najbardziej imponują mi 10cioboiści.

• Użytkownicy+

Tak jak napisał wyżej Wojciech, kiedyś było dużo łatwiej. Dzisiaj jest niemal niemożliwe, żeby jeden zawodnik zdobył 100 punktów w koszykówce, tym bardziej w NBA (chociaż zdaje się, że wtedy mecz trwał dłużej).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedno słowo opisujące tego zawodnika: geniusz.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Ja tam wole kaczora Donalda:)

Wczoraj oglądałem na TVP Historia ciekawy dokument

W Polsce mamy niezwykłą postać - Marcus Bongart - wiceprezes Światowego Związku Quigongu Medycznego, przweodniczący Komitetu Alternatywnej Medycny w Szwecji, mnich Shaolin (jako jedyny Polak i jeden z osmiu osób spoza Chin dopuszczony do tajemnic tamtejszych klasztorów).

I ów Marcus Bongart ma na swoim koncie wiele uzdrowień swoich pacjentów. Najsłynniejszy jest przypadek przywrócenia do zdrowia dwukrotnego medalisty mistrzostw świata w narciarstwie alpejskim Egona Zimmermana. Kiedy zapadł na stwardnienie rozsiane lekarze uznali go za nieuleczalnego i skazali do końca życia na wózek inwalidzki. Marcus Bongart nie tylko postawił go na nogi, ale przywrócił do czynnego sportu.

W latach 90-tych Marcus Bongart został poproszony przez ówczesną wiceminister zdrowia o propagowanie Qigongu medycznego w Polsce. To w tym okresie nauczył metody wielu lekarzy, w tym: profesora Garnuszewskiego, dr med. Grażynę Stokłosińską, dr med. Tadeusza Zielińskiego, dr med. Pawła Półrolę, dr med. Roberta Pawłowskiego. Bongart jest nie tylko najwyższej klasy specjalistą od Qigongu w Polsce, ale też jednym z najwybitniejszych na świecie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• 2 tygodnie później...

A tak już mówić o sporcie, to dla mnie stare wyścigi były o wiele lepsze i uważam, że trudniej było wygrać. Brak komputerów w samochodach, tylko kierownica, nadwozie, cztery kółka, silnik, umysł i umiejętności kierowcy....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 2 tygodnie później...

Biorąc pod uwagę skalę osiągnięć oraz wielokierunkowość działań (malarstwo,rzeźba,architektura,poezja) wybór może być tylko jeden.Michał Anioł.

Widziałem Kaplicę Sykstyńską,Pietę,Mojżesza oraz Dawida.To Gigant!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.