Skocz do zawartości
IGNORED

Toruń ezoteryczny...

Celtix

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze przeglądałem wpisy związane z miastem Toruń ... i niestety w soczewce naszego forum (co niestety powiela powszechne wyobrażenia) to wspaniałe miasto jest jedynie twierdzą pewnego popularnego w pewnych kręgach duchownego.

Jestem ciekaw czy ktoś podziela moja fascynację tym miastem; jego wspaniale zachowanym materialnym dziedzictwem kultury (stare miasto wpisane na listę UNESCO), bogatą i niezwykłą historią ...

a może odezwą się i studenci UMK jednego z czołowych polskich uniwersytetów.

Liczę zatem na wasze opowieści o genius loci Torunia ...

https://www.audiostereo.pl/topic/83941-toru%C5%84-ezoteryczny/

Fakt urokliwe miasto.Byłem w nim dwa razy i bardzo i się podobało.Nie tylko samo miasto ale i jego otoczenie.

Mam pytanie do torunian.Czy pierwsza scena Rejsu gdy Tym z Dobrowolskim usiłują dostać się na statek nie była kręcona na nabrzeżu toruńskim?

Wodnik został rozpirzony, w jego miejsce powstaje nowy hotel. W Toruniu nie mieszkam, ale mam niedaleko, studiowałem tam, mam duży sentyment :-). Stare Miasto, Park Bydgoski, Bydgoskie Przedmieście, "Od Nowa", nieistniejące już chyba kino "Orzeł".. piękne miejsca.

• Użytkownicy+

Pozdrawiam wszystkich z Torunia. Bardzo lubię to miasto, jest naprawdę ładne i co jeszcze ważniejsze, sporo się tam dzieje. Mój brat chodził do szkoły w Toruniu, przez jakiś czas miał też klub studencki (Zeepelin). Znam miasto nieźle i chociaż galeria handlowa zabrała sporo przechodniów, to nadal są tam tłumy - ale więcej snujących się i zwiedzających, niż kupujących.

Dzisiaj gościłem u siebie nostromo, forumowicza z Torunia. Kolega przywiózł ze sobą kilka ciekawych urządzeń, ale to temat na inny wątek.

Ps.

ok. 30 km dalej

35km ;) Wszystko jest w "o mnie", ale niektórzy wciąż nie wierzą że tak można (widać mają coś do ukrycia). Gdyby nie przeciwności losu, to przeprowadziłbym się w okolice Cierpic - Nieszawki. W Jarkach mieszka mój przyjaciel, z którym dwa dni temu łowiliśmy nad cudowną Wisłą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.