Skocz do zawartości
IGNORED

Przyzwoite gniazda RCA do obudowy - jakie?

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wlasnie wylamalem sobie gniazdo RCA w koncowce. Nie pytajcie jak bo sie sam pobije...

Chce w to miejsce wstawic cos przyzwoitego za rozsadna kase. Na WBT po 200 zl/szt sie nie porwe.

Nie mam doswiadczenia wiec prosze o rade co i gdzie kupic.

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzieki, zamowilem... jak to sie lutuje? nie widze wyprowadzen z tylu gniazd

Ukryta Zawartość

Zazwyczaj tego typu gniazda do obudowy, potrzebują większego rozstawu otworów w stosunku do standardowych gniazd stereo, do druku. Tak mają np. gniazda CMC, które mają budowę zbliżoną do tych z linka.

Zazwyczaj tego typu gniazda do obudowy, potrzebują większego rozstawu otworów w stosunku do standardowych gniazd stereo, do druku. Tak mają np. gniazda CMC, które mają budowę zbliżoną do tych z linka.

Tak, wlasnie chce je osadzic w obudowie i odejsc na druk albo przewodami albo sztywnym drutem jak w oryginalach. Nie dokupie identycznych jak sa a nie mam odpowiedzi ze stanow czy mi dosla samo gniazdo a nie cala plyte.

Rozstaw nie ma tu znaczenia - rzuc okiem na foto.

Mnie się te cholernie podobają:

Ukryta Zawartość

W dodatku są niedrogie, w tej samej obudowie dostępne są też USB i XLR (oprócz tego jeszcze kilka innych), więc cały projekt będzie wyglądał schludnie i jednolicie.

Ukryta Zawartość

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Zarówno Neutriki jak i Prolinki rodowane są b.dobre, używam jednych i drugich co do rodowanego prolinka użyj sporej lutownicy aby podlutować kabel masowy .

Wybór jedne czy drugie to już kwestia całej stylistyki obudowy ,ale w przypadku darekdz bardziej by podpasiły rodowane.

piotr_37

A to od kiedy rodowanie ma kolor złota ?

Juz zamowilem te z pierwszej propozycji. Te w obudowie metalowej odpadaja, chce jak najmniej ingerowac w fabryczna obudowe.

Chyba bede musial je lutowac do odprowadzen oryginalnego gniazda. Druk, w ktory sa wlutowane jest niemal niemozliwy do wyjecia i nie moge sie dostac do spodu. Odchodzi tam cala masa kabli tak upietych, ze sie nie da wyjac plytki... no i sobie narobilem...

piotr_37

A to od kiedy rodowanie ma kolor złota ?

Ukryta Zawartość

pierwszy link- te są rodowane

Ukryta Zawartość

Ok, udalo sie rozebrac koncowke, po zdjeciu tylnej sciany jest dostep do spodu druku. Dobrze, ze te gniazda sa na jej skraju bo byloby trudno.

W zalaczeniu fotki gniazda. Macie moze pomysl czy jest gdzies mozliwe znalezienie identycznego? Ktos to poznaje? sorry za jakosc zdjec...

Po wyjeciu widze, ze zlacze jest przy samej plytce drukowanej i moze byc problem ze zmieszczeniem tych co zamowilem.

Nie rozumię w czym problem jeśli chodzi o moją propozycję.

nie wiem czy bedzie ale jak widze to samo zlacze jest niemal na plytce. plytka dochodzi do samej sciany tylnej obudowy i obawiam sie czy sie zmiesci to nowe gniazdo. tym bardziej, ze luty sa od razu pod gniazdem. jak odbiore to bedzie wiadomo...

Jak będzie brakować trochę miejsca to podpiłujesz obudowę, jasne że druty od rezystorów wystarczą.

W pierwszej kolejności polutuj druty do gniazda a potem montuj, nie odwrotnie bo od grzania gniazda gdy jest już zamontowane może stopić się izolacja.

Jak będzie brakować trochę miejsca to podpiłujesz obudowę, jasne że druty od rezystorów wystarczą.

W pierwszej kolejności polutuj druty do gniazda a potem montuj, nie odwrotnie bo od grzania gniazda gdy jest już zamontowane może stopić się izolacja.

witek, dzieki za cenne uwagi... jestem inzynierem ale bez doswiadczenia w tej branzy, wiec przydadza sie:) mam nadzieje, ze gniazda sie spasuja bo te oryginaly to straszna tandeta:)

Czy ktos z Was kupowal w sklepie poleconym przez witkek_z ?

Do dzis nie mam gniazd, okazuje sie, ze nie maja na stanie, w opisie sa bledy gdyz gniazda nie sa lutowane tylko skrecane a cena nie jest za dwie sztuki tylko za jedna... gdybym nie napisal do nich co z moim zamowieniem to pewnie bym tak czekal i czekal...

Zarówno Neutriki jak i Prolinki rodowane są b.dobre, używam jednych i drugich co do rodowanego prolinka użyj sporej lutownicy aby podlutować kabel masowy .

Ta lutownica to chyba musi być jakiejś bardzo dużej mocy bo ja mam stacją i za cholerę nie mogę tego przylutować a stosowałem już różne topniki i cynę.

darekdz, sorry, nie wiedziałem że tak będzie z tym sklepem, może znajdziesz takie na Allegro.

wakutoma, a ja takie lutowałem lutownicą 60 W i zwykłą cyną. (LC60)

Ta lutownica to chyba musi być jakiejś bardzo dużej mocy bo ja mam stacją i za cholerę nie mogę tego przylutować a stosowałem już różne topniki i cynę.

Tak stacją niestety również nie dałem rady, wyciągnąłem z piwnicy starą kolbę ok.250W i dopiero poszło.

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

Neutrik sa dobre, kup na ebay, na allegro sa 2-3 razy droższe, zreszta ja bede zamawiał, możesz sie podłączyć

Piotrek

http://cgi.ebay.pl/Neutrik-NF2D-2-Phono-RCA-Chassis-Panel-Socket-Red-/200620055378?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2eb5e31b52

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.