Skocz do zawartości
IGNORED

Sugden A21A vs Cairn 4808A

leeluk

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie Sugdena,....Cairn może Sugdenowi co najwyżej wyczyscić buty.A na poważnie:

Pod względem szczegółowości i barwy dzwieku daleko mu do Sugdena.Cairn ma troche lepszą dynamike i tyle...

no i jeszcze jedno sugden nie wyglada wspaniale ,ale żabojadzki Cairn jest jeszcze bardziej paskudny i ogólnie mniej znany niż legendarny Sugden

Co w Cairnie jest paskudnego takiego, poza ty ma inne zalety - lepszy bas,a tak w ogóle inaczej gra od Sugdena. Oba świetne po latach.

4808.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co w Cairnie jest paskudnego takiego, poza ty ma inne zalety - lepszy bas,a tak w ogóle inaczej gra od Sugdena. Oba świetne po latach.

to fakt, ze cairn bardziej podoba mi sie niz sugden,ale wyglad to kwestia drugorzedna....

Prawidłowo wykonany wzmacniacz klasy AB powinien mieć zalety klasy A bez jej wad.

Słuchałem kiedyś Madrala A2 i ten wzmak grał jak klasa A - bez tranzystorowego "nalotu".

Tylko czemu tak jest, że firm, które potrafią prawidłowo zaaplikować układ w klasie AB jest tak mało?

Wracając do Twojego pytania o sens, to sam musisz sobie odpowiedzieć.

Test porównawczy polecam.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ale jakbyś chciał zagrać w ciemno to serdecznie polecam ten...

Nie ogłoszono jeszcze ceny, trzeba trzymać rękę na pulsie. Prawdopodobnie w poniedziałek już wszystko będzie wiadomo. Nowa seria, i to SE... mmmmm...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz 7 dni na zwrot jesli się nie spodoba - UK to cywilizowany kraj.

Ukryta Zawartość

z drugiej strony obecnie mam Musical Fidelity A3

jest sens wymieniac, na ktorys z tych wzmakow tylko dla klasy A?

Moim zdaniem nie warto zamieniać A3 na wymienione, jeśli już to na wyższą półkę.

Miałem A3 przez 7 lat, zmieniłem dopiero na A klasę końcówkę Passa.

spa4.jpg mnie to pewnie by takie coś interesowało...ile to kosztuje?ia4_front.jpg albo ewentualnie taka integra.

Chociaż nie jestem pewny czy integra napędzi moje Dynie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To akurat jest CD firmowe i pytanie mam czy nie można sobie połączyć firmowo?

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

..a czemu tylko...Dynaudio....czyżby nie bylo muzyki w domu ...?

...odwagi...ja zyczliwie , nie kpie...przyjemne granie to zbyt malo .....

..tak panie IL ..coś tam najlepiej zbanowac...zerrroo odwagi...

@Arek_45: Jak przestaniesz majaczyć jak potłuczony zomowiec to nie będziesz banowany. Popraw się! :)

Dla poprawy samopoczucia możesz mnie zabanować w swoich wątkach - wolny kraj.

Co do Masterclass: z recenzji dostępnej w necie wynika, że nawet słabowita (na papierze) integra pociągnie wszystko, w Masterclass płaci się właśnie za kompatybilność m. in., natomiast końcówka... jeśli usłyszysz granice jej możliwości, to przez długie miesiące nie usłyszysz już niczego, do tego laryngolodzy będą mieli kupę roboty! :)

W kwestii CD: za dużo tego jest na rynku, róznych producentów, żeby nie pozowlić sobie na - mniej czy bardziej udane - eksperymenty...

Podoba mi się ten dumny napis : Made in England na froncie końcówki!

Końcówka stereo kosztuje ok.4k funtów

Monobloki ok. 8k funtów

pre ok. 3k funtów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem jacek,integra kosztuje tyle co końcówka czyli jakby chciał złożyć system z integrą to 3tys. w kieszeni...zostają.A monobloki to cena jak za moje,moc tylko dwa razy mniejsza.

Tylko nie byłbym pewny czy wydajność prądowa Sugdena jest wystarczająca w porównaniu do Electrocompanieta.

Oczywiscie Sugdena,....Cairn może Sugdenowi co najwyżej wyczyscić buty.A na poważnie:

Pod względem szczegółowości i barwy dzwieku daleko mu do Sugdena.Cairn ma troche lepszą dynamike i tyle...

no i jeszcze jedno sugden nie wyglada wspaniale ,ale żabojadzki Cairn jest jeszcze bardziej paskudny i ogólnie mniej znany niż legendarny Sugden

a tranzystorek jak zwykle wszystkie rozumy pozjadał i wszystkie opinie przestawia kategorycznie i "wszystkowiedząco",

otóż ja znam dobrze zarówno Sugdena (wybitny, to fakt - szczególnie Masterclass), jak i Cairn'a i nie ośmieliłbym się pisać takich rzeczy jak trans, ale każdy ma prawo do własnych opinii,

Cairn'a znam wzmacniacz 4808A i jakiś mniejszy (nazwy nie pomnę) oraz monobloki K1. Wszystkie grają czystym, gładkim, klasowym dźwiękiem. To znakomite produkty, a biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny, to wręcz wybitne,

dość powiedzieć, że wzmacniacz 4808A, który na papierze dysponuje maleńką mocą 30 watt na kanał z powodzeniem napędzał ATC 40! I, żeby było śmieszniej nie tylko dawał sobie z nimi radę, to był jeden z najlepszych dźwięków, jakie słyszałem.

No, ale tak długo, jak przęt nie zacznie dodatkowo czyścić butów, to dla wielu będzie za słaby...

Bo generalnie ludzie nie doceniają Pure Class A... Moc "na papierze" ma się nijak do tego, co słychać w głośnikach.

Nawet Michaelson miał w życiu okres, że dostarczał kilowaty ;) do kolumn. Ale to za M35i żąda kroci... on się zna na Klasie A jak mało kto, i doskonale wie, za co mu ludzie mają tyle zapłacić.

Ale Pass od zawsze lansował swoje własne oryginalne koncepcje Pure Class A. I dobrze na tym wyszedł. Ma pozycję prawdziwego guru - zasłużoną.

Zaś Michaleson poszedł trochę w komercję - tani kompromisowy sprzęt, klasa AB, jakieś monstrualne moce... Chłop pobłądził, ale dobrze, że czasami trzyma się tego co naprawdę dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.