Skocz do zawartości
IGNORED

Czy w erze kapitalizmu przecietny kowalski bedzie mial kiedykolwiek dobrze?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Jak czuje takich jełopów to sie wzenił w majątek po badylarzu gierkowskim i ma gdzie mieszkać, albo sciera jeszcze pryszcze clerasilem na mamusinym garnuszku - temu takie pierdoły wypisuje. Mamusia to go najwyżej źle wychowała.

Piękne, po prostu doskonałe, muszę to zapisać! Co za kompleksy, palce lizać! Czym Ty myjesz swoją buzię, deszczówką? A czym wycierasz zieloną pupinę po spałaszowaniu trawy, pokrzywami?

Przede wszystkim, nie nalezy się wpuszczac w maliny propagandowej sieczce, która wymyślana jest jedynie po to by zakrywać ludziom bieżące problemy. Komuna poszła w p... ponad 20 lat temu i stawianie jej jako usprawiedliwienia dzisiejszego skurwysyństwa, jest tak samoo inteligentne, jak tłumaczenie za komuny na temat demokracji, że w Ameryce to murzynów biją.

Czas, by zając się dzisiejszymi problemami i oceniać obecną rzeczywistość, a nie jako odnośnik stawiać czasy prehistoryczne... Fakt, człowiek już wyszedł z jaskiń... Tylko co z tego?

Przede wszystkim, nie nalezy się wpuszczac w maliny propagandowej sieczce, która wymyślana jest jedynie po to by zakrywać ludziom bieżące problemy. Komuna poszła w p... ponad 20 lat temu i stawianie jej jako usprawiedliwienia dzisiejszego skurwysyństwa, jest tak samoo inteligentne, jak tłumaczenie za komuny na temat demokracji, że w Ameryce to murzynów biją.

Czas, by zając się dzisiejszymi problemami i oceniać obecną rzeczywistość, a nie jako odnośnik stawiać czasy prehistoryczne... Fakt, człowiek już wyszedł z jaskiń... Tylko co z tego?

Tytuł wątki brzmi: Czy w erze kapitalizmu przecietny kowalski bedzie mial kiedykolwiek dobrze? Zapewniam Cię, że przeciętnemu Kowalskiemu żyje się teraz dużo lepiej niż kiedyś, a rozwój trwa dopiero 20 lat. Gdzie indziej trwał kilkaset.

Wiara i przekonanie są niestety subiektywne. Może jednak warto spytać po prostu Kowalskiego?

Kowalski zagłosował na wyborach. Dał odpowiedź.

Zapewniam Cię, że przeciętnemu Kowalskiemu żyje się teraz dużo lepiej

No taaaaak faktycznie, połowe kowalskich stać go na 15 letni złom z reichu, większość ma nawet telefony komórkowe przynajmniej 1/3 ma komputery - nooo panie luksus z ta kumuna to cooo ani kompiutra ani telefonu niebyło że o wieśwagenie nie wspomnę...

Tobie już te pryszcze zeszły czy nadal jesteś na etapie czytania ulotek o zdrowym żywieniu ?

Kowalski zagłosował na wyborach. Dał odpowiedź.

tiaaa - mając wybór miedzy kiłą a cholerą. był tak zadowolony że Palikot zrobił niespodziewanie dobry wynik. Kowalski to dał odpowiedź mizerną frekwencją wyborczą jak zreszta daje odpowiedź od drugich wyborów w RP

No taaaaak faktycznie, połowe kowalskich stać go na 15 letni złom z reichu, większość ma nawet telefony komórkowe przynajmniej 1/3 ma komputery - nooo panie luksus z ta kumuna to cooo ani kompiutra ani telefonu niebyło że o wieśwagenie nie wspomnę...

Tobie już te pryszcze zeszły czy nadal jesteś na etapie czytania ulotek o zdrowym żywieniu ?

tiaaa - mając wybór miedzy kiłą a cholerą. był tak zadowolony że Palikot zrobił niespodziewanie dobry wynik. Kowalski to dał odpowiedź mizerną frekwencją wyborczą jak zreszta daje odpowiedź od drugich wyborów w RP

Kowalski wybrał kogo należało. Poza tym, zalegasz z trawą. Prosiłem o fotkę

I komu trzeba łeb up***doli. Uważaj bo możesz tego dożyć. Wisząc na latarni będziesz sobie mamrotał z niedowierzaniem - przecież było tak dobrze, o co k**wa im chodzi ???

polecam Ci nauczyć sie czytać ze zrozumieniem, zwłaszcza takich słów trudnych jak "cenić" i "gloryfikować". Na razie widac że dłuższe wpisy sprawiąją ci spore kłopoty.

rad od byle kogo nie przyjmuję

nudny jesteś więc zamilcz

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

idiocie to wszyscy groża dookoła w dodatku karalnie.

No to dawaj fotkę jak sie opychasz kawiorem, popijasz francuskim szmapanem i palisz kubańskie cygara siedząc w limuzynie z kierowcą jak każdy przeicetny Kowalski.

W zamian zademonstruję - ale na Tobie :D

Na forum był już kiedyś taki leming który przekonywał jaki wielki postep sie w pyrlandii dokonał i on tak już piec lat temu pier**lił :D Po czym okazało się że ten pajac od kilkunastu lat nie mieszkał w Polsce tylko gdzieś na drugiej półkuli, nawet pisać zaczynał kiedy u nas wszyscy już szli spać. :lol:

rad od byle kogo nie przyjmuję

A niebyle kto cię nawet kopnąć nie chce. Wyboru więc nie masz, najwyżej za głupiś żeby jakiekolwiek przyjąć.

Świat jest coraz bardziej chory....

"Wzrostem płac prezesów niepokoją się i związkowcy, i rządy. Jak wynika z najnowszych badań przeprowadzonych przez Kanadyjskie Centrum Polityki Alternatywnej (CCPA), 100 najlepiej zarabiających prezesów spółek giełdowych w tym kraju zarabiało średnio 8,38 mln dol. rocznie (28,5 mln zł, to dane za 2010 r.), czyli 189 razy więcej niż przeciętny Kanadyjczyk (44,4 tys. dol – 150 tys. zł.), a zarazem aż 27 proc. więcej niż rok wcześniej. "

I to w dobie krachu finansowego na świecie...

Krach to był w 1929. Teraz jest mały pikuś rozdmuchiwnyany przez żarłocznych pismaków i niedouczonych histeryków. Jak będzie prawdziwy krach, to w sklepach będzie tylko ocet.

"BMW zanotował rekordową sprzedaż w 2011 roku i przewiduje boom na luksusowe samochody, który w tym roku pozwoli mu zachować przewagę nad rywalami. Największy na świecie producent luksusowych aut notuje wysoki popyt w Chinach i Stanach Zjednoczonych.

Firma z siedzibą w Monachium podała w poniedziałek, że globalna sprzedaż BMW, Mini i Rolls-Royce’a wzrosła w ubiegłym roku o 14,2 procent, do 1,67 miliona sztuk.

Apetyt na super-luksusowe samochody nie słabnie. Roczna sprzedaż Rolls-Royce’a w 2011 roku osiągnęła najwyższy poziom w 107-letniej historii firmy. Podskoczyła o prawie 31 procent, do 3.538 pojazdów."

Prosta ilustracja tego, że wciskane nam opowieści o biednych kapitalistach i managerach to bajki dla idiotów.

Jestem Europejczykiem.

"BMW zanotował rekordową sprzedaż w 2011 roku i przewiduje boom na luksusowe samochody, który w tym roku pozwoli mu zachować przewagę nad rywalami. Największy na świecie producent luksusowych aut notuje wysoki popyt w Chinach i Stanach Zjednoczonych.

Firma z siedzibą w Monachium podała w poniedziałek, że globalna sprzedaż BMW, Mini i Rolls-Royce’a wzrosła w ubiegłym roku o 14,2 procent, do 1,67 miliona sztuk.

Apetyt na super-luksusowe samochody nie słabnie. Roczna sprzedaż Rolls-Royce’a w 2011 roku osiągnęła najwyższy poziom w 107-letniej historii firmy. Podskoczyła o prawie 31 procent, do 3.538 pojazdów."

Prosta ilustracja tego, że wciskane nam opowieści o biednych kapitalistach i managerach to bajki dla idiotów.

Tak racja...

Ale .to jeden z dowodow na podstawy problem kapitalizmu a mianowicie rozwarstwoenie.... a wiec z roku na rok bogatsi sa.coraz bogatsi i ten wzrost idzie BAAAARDZO szybko do gory... ci na dole notuja odwrotna tendencje z roku na rok sa coraz.biedniejsi....

Tak panowie to jest kwintesencja i klucz o ktory walcza stolkowi.... rozwarstwoenie.... tylko ze oni powinni dazyc do minimalizacji rozwarstwienia ale niestety daza do jego maxymalizacji...

Wiec luksusowe dobra z roku na rok coraz.lepiej sie sprzedaja.... i kredyty dla. Reszty coraz.chetniej sa brane... no i tak sie trzyma ta cala.ludnosc a. Kapitalisci zyja i zgarniaja coraz.wiecej...

Świat jest coraz bardziej chory....

"Wzrostem płac prezesów niepokoją się i związkowcy, i rządy. Jak wynika z najnowszych badań przeprowadzonych przez Kanadyjskie Centrum Polityki Alternatywnej (CCPA), 100 najlepiej zarabiających prezesów spółek giełdowych w tym kraju zarabiało średnio 8,38 mln dol. rocznie (28,5 mln zł, to dane za 2010 r.), czyli 189 razy więcej niż przeciętny Kanadyjczyk (44,4 tys. dol – 150 tys. zł.), a zarazem aż 27 proc. więcej niż rok wcześniej. "

Nic nowego w koncu glownym celem kapitalizmu jest Maxymalizacha rozwarstwienia dlatego stolkowi go popieraja... reszta przy okazji zeby to sie jakos trzymalo. Bo lud musi buc spokojny zeby kapitalista mogl byc bezkarny..

chwilowy brak działalności w audio.

Krach to był w 1929. Teraz jest mały pikuś rozdmuchiwnyany przez żarłocznych pismaków i niedouczonych histeryków. Jak będzie prawdziwy krach, to w sklepach będzie tylko ocet.

coraz bardziej mam wrażenie, że mamy tu możliwość pogadania z jakimś niedorozwiniętym licealistą.

coraz bardziej mam wrażenie, że mamy tu możliwość pogadania z jakimś niedorozwiniętym licealistą.

W takim razie leć do spółdzielni po cukier, mąkę i słoninę.

W takim razie leć do spółdzielni po cukier, mąkę i słoninę.

Dobrze, że chociaż w Islandii nie dali się zwieść takim mundrkom. A zapewne im też próbowano wmówić, że tak być musi, że jest dobrze, zegnijcie karki itp. Co dowodzi, że mamy społeczeństwo idiotów.

Ciekawe, co na to JKM podający niedawno Islandię jako przykład, że socjał się wali.

Dobrze, że chociaż w Islandii nie dali się zwieść takim mundrkom. A zapewne im też próbowano wmówić, że tak być musi, że jest dobrze, zegnijcie karki itp. Co dowodzi, że mamy społeczeństwo idiotów.

Ciekawe, co na to JKM podający niedawno Islandię jako przykład, że socjał się wali.

Nie wiedziałem, że mieszkam na Islandii. W Polsce mamy normalny rząd, który Pis'owcy i inni opluwają, dlatego TAKIEGO kryzysu nie mamy i nie będziemy mieli. Z resztą w Polsce nie widać nawet początków kryzysu, można o nim tylko przeczytać w niektórych gazetach na niektórych forach ineternetowych. Skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak dobrze? Rozdmuchane socjały musią się walić, bo utrzymywanie masy daromozjadów przy chińsko-malezyjkiej konkurencji kończy się deficytem budżetowym. W Szwecji na emeryturę przechodzi się w wieku 67, panie i panowie.

Nie wiedziałem, że mieszkam na Islandii. W Polsce mamy normalny rząd, który Pis'owcy i inni opluwają, dlatego TAKIEGO kryzysu nie mamy i nie będziemy mieli. Z resztą w Polsce nie widać nawet początków kryzysu, można o nim tylko przeczytać w niektórych gazetach na niektórych forach ineternetowych. Skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak dobrze? Rozdmuchane socjały musią się walić, bo utrzymywanie masy daromozjadów przy chińsko-malezyjkiej konkurencji kończy się deficytem budżetowym. W Szwecji na emeryturę przechodzi się w wieku 67, panie i panowie.

No to już nie musisz pisać, jak zarabiasz na życie i kto Ci płaci :)

Dlatego dyskusja jest jak dzieckiem... zupełnie, jak te rozmowy w TV.

Nie wiedziałem, że mieszkam na Islandii. W Polsce mamy normalny rząd, który Pis'owcy i inni opluwają, dlatego TAKIEGO kryzysu nie mamy i nie będziemy mieli. Z resztą w Polsce nie widać nawet początków kryzysu, można o nim tylko przeczytać w niektórych gazetach na niektórych forach ineternetowych. Skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak dobrze?

lol kretynie, jak jest dobrze? 20% oficjalnego bezrobicia? 300 tys. zł za 2 pokoje w bloku przy zarobkach rzędu 1,5-3 tys zł netto? Kpisz, czy o drogę pytasz? Widziałeś ceny nowych aut w salonie? Ile kosztuje byle gówno? Pewnie nie widziałeś, bo oglądałeś golfa 3 na giełdzie z takim przebiegiem, że w innym kraju ktoś go wyrzucił.

Normalny to może mamy, ale nierząd. Bo rządem tej padaki nazwać nie można.

Zresztą wracaj do swojego LO czy tam gimnazjum i nie zawracaj dupy.

Rozdmuchane socjały musią się walić, bo utrzymywanie masy daromozjadów przy chińsko-malezyjkiej konkurencji kończy się deficytem budżetowym.

I k**** co z tego? Każesz nam konkurować cenowo z Chinami?

A, jeszcze mi napisz, gdzie ja sugerowałem, że mieszkamy w Islandii? A następnie idź do swojej gimby uczyć się czytać ze zrozumieniem.

proszę mi wybaczyć ostrość wypowiedzi, ale jak widzę kolejnego kretyna, którego jedyne poglądy polegają na tym, że "był zły rząd i ciągle się kłócili a teraz nadszedł tunio i w końcu mamy normalność", to mnie trzęsie.

No to już nie musisz pisać, jak zarabiasz na życie i kto Ci płaci :)

Dlatego dyskusja jest jak dzieckiem... zupełnie, jak te rozmowy w TV.

No, jak zarabiam na życie i kto mi płaci?

proszę mi wybaczyć ostrość wypowiedzi, ale jak widzę kolejnego kretyna, którego jedyne poglądy polegają na tym, że "był zły rząd i ciągle się kłócili a teraz nadszedł tunio i w końcu mamy normalność", to mnie trzęsie.

Jesteś ordynarny i kłamiesz. Nie jestem kretynem i to nie są moje jedyne poglądy. Skąd to wziąłeś? Czy każdy w Polsce świeżo po szkole ma kupić sobie mieszkanie na własność? To jest oznaka dobrobytu? Gdzie tak jest? Czy w najbogatszym państwie świata KAŻDY ma mieskzanie w stolicy na właność? Ludzie mieszkają całe życie wynajętych lokalach, u nas jednak KAŻDY ma mieć własne. Na ustach reakcja, a w głowach socjalizm. To tylko jeden z przykladów. Nie ja pierwszy napisałem o Islandii, zresztą tam rząd i bankowcy przeprosili ludność za złą politykę, a rzady innych państw dobrze sie tamtym sprawom przyjrzeli. No więc, kto tu jest kretynem?

to nie są moje jedyne poglądy.

czyli sam przyznajesz, że to są twoje poglądy.

Skąd to wziąłeś?

pytasz mnie, z której części twojej wypowiedzi wywnioskowałem to, do czego właśnie się przyznałeś????

Czego jeszcze nie rozumiesz?

czyli sam przyznajesz, że to są twoje poglądy.

pytasz mnie, z której części twojej wypowiedzi wywnioskowałem to, do czego właśnie się przyznałeś????

Czego jeszcze nie rozumiesz?

Przecież było bez odbioru? Znowu muszę "to" czytać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.