Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner KD z sensowym stereo

Trociniarz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Moj system poki co składa sie z odtwarzacza strumieniowego + DAC + wzmak reloop, kolumny to M2.

Jakośc mnie zadowala ale jakos że ogladam filmy, chciałbym miec rownież KD. Czy jestescie w stanie polecic mi cos z używki do 1500zł co zastąpi ten zestaw i zagra na porównywalnym poziomie ? Chyba że kupic jeszcze jakiś niedrogi aplituner KD ale nie bardzo wiem jak to wtedy podłączyc.

pozdr,

Kuba

https://www.audiostereo.pl/topic/84822-amplituner-kd-z-sensowym-stereo/

Głośniki mam dwa, Tannoy m2. Zamierzam dokupic pozostałe ale to chyba mniej ważna sprawa, pytanie czy istnieje możliwosc kupienia apli KD za powiedzy 1500zł z używki, który odtworzy stereo na akceptowalnym poziomie.

Taka możliwość nie istnieje.

Każda firma wmawia, że jej ampli da Ci także porządne stereo - to nieprawda.

Jeśli natomiast słuchasz głównie MP3 to dowolny amplituner w tej cenie będzie OK.

Do plików bezstratnych ja bym polecał jakiś tani wzmak stereo - przyzwoite można już kupić za 500 zeta - a za pozostały 1000 kup jakiś amplituner. Ew. zostaw sobie swój dotychczasowy wzmak, jeśli brzmienie Ci się podoba.

Ale łączenie dwóch światów nie ma sensu. Próbowałem dawno temu - pomyłka.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

dobre pytanie, ja kiedys na tym dumałem, jedyne co mi przyszło do głowy to podlaczenie dwóch wzmaków to tych samych wtyków w kolumnach i uzywanie raz tego i raz tego wzmaka, ma przemian. nie wiem co sie stanie jak sie wlączy 2 na raz :)

dobre pytanie, ja kiedys na tym dumałem, jedyne co mi przyszło do głowy to podlaczenie dwóch wzmaków to tych samych wtyków w kolumnach i uzywanie raz tego i raz tego wzmaka, ma przemian. nie wiem co sie stanie jak sie wlączy 2 na raz :)

Odradzam, ktoś kiedyś na Forum zmontował sobie bardzo fajne pudełko z gniazdami i przełącznikami, aby to działało sprawnie i bezpiecznie dla sprzętu. Można też poszukać na eBay czegoś gotowego.

Jeśli natomiast słuchasz głównie MP3 to dowolny amplituner w tej cenie będzie OK.

Troche przesadzasz. Słucham muzyki juz praktycznie tylko strumieniowo i mam jej sporo w mp3 - staram sie jednak zeby byla 320 kbps. Roznica jest bardzo duza pomiedzy ampli Onkyo, a Marantzem PM-17 + Matrix Mini-i. Takze absolutnie takze przy mp3 warto inwestowac w nieco lepszy sprzet, bo go slychac.

Odradzam, ktoś kiedyś na Forum zmontował sobie bardzo fajne pudełko z gniazdami i przełącznikami, aby to działało sprawnie i bezpiecznie dla sprzętu. Można też poszukać na eBay czegoś gotowego.

Ja uzywam takiego "pudelka z przelacznikami":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Działa ok.

Ukryta Zawartość

Ja uzywam takiego "pudelka z przelacznikami":

Ukryta Zawartość

Działa ok.

No właśnie, o coś takiego chodzi.

Ukryta Zawartość

Głośniki mam dwa, Tannoy m2. Zamierzam dokupic pozostałe ale to chyba mniej ważna sprawa, pytanie czy istnieje możliwosc kupienia apli KD za powiedzy 1500zł z używki, który odtworzy stereo na akceptowalnym poziomie.

Nie. Za dużo więcej tez nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.