Skocz do zawartości
IGNORED

Event horizon.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrzmy:

pole trapezu jest 20

trapez sklada sie z prostokąta i trójkąta 15+5

2 trapezy daja 40, czyli 8x5=40

trójkąty z prawej to 1/2x3x8=12 i 12 x 2 =24

razem mamy 40 + 2 x 12 = 64 czyli kwadrat 8 x 8 =64

na dole dodamy pola, czyli trapezy 20 + 20, trojkaty 12 + 12

i daje nam to 64, a jednoczesnie pole kwadratu 13 x 5 daje

65

I teraz gdzie jest dodatkowe 1 pole?

wstawiam trójkąt z trapezu (to co zostaje po odcieciu prostokata 5 x 3) z lewej w trojkat z prawej i dosówam do prawej, ma on pole 5 i wymiary podstawe 5 i wysokość 2

zostaje mi trapez o polu 7 ktory sklada sie z prostokata 3 x 2 =6 i trojkata, ktorego pole (nowego najmniejszego trójkąta) wynosi niby 12-5-6=1, a naprawde licze 1/2 x 3 x 1 = 1.5 i odnajduje brakujące pole (pół...drógie pół jest z drugiej strony).

Pytanie jest, czy mogę tak zrobić, kąty są jednakowe?

• Moderatorzy

właśnie to zbadałem wg zasady podobieństwa trójkątów w oparcou o proporcje boków i wychodzi na to że nie da się z małego trójkąta i trapezu zbudować duży trójkąt bo przeciwprostokątna będzie linią łamaną

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Fox, a Ty skąd możesz takie rzeczy wiedzieć...?

Znasz się tylko na prądach.

Też kiedyś dostąpiłem "oświecenia" przy robocie z prądem...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Policzyłem sobie kąty i długości przeciwprostokątnych, sinusy, cosinusy, tablice poszły w ruch i okazało się, że tak złożone figury nie tworzą trójkąta ponieważ, przeciwprostokątna nie może być w tym przypadku linią prostą, a gdyby była, to przy kącie 68 stopni 10 sekund ( kąt trójkąta w trapezie) podstawa prostokąta wynosi 13,46, pole 31,25, suma kątów trójkąta szczęśliwie wyszła równe 180 stopni. No i po paradoksie, a może to była podpucha...

Rozwiązując zadanie z trójkątami jakoś tak powróciłem do wykładów Nassima...jest taki fragment o próżni i geometrii próżni, potem jest trochę o fraktalach...właściwie wszystko jest fraktalem.

Mam więc w połączeniu tych i innych informacji taką idee:

-próżnia, przestrzeń, która wypełnia pustkę jest granicą świata i tylko w tej granicy świat funkcjonuje

-w próżni pozornie zanurzona jest materia, ale naprawdę materia jest falą na powierzchni próżni, zawirowaniem

-cała materia jest połączona, ponieważ jest jakby wybrzuszeniem próżni

-konstrukcja fraktalna (materia) sprawia wrażenie solidnej, ale to konstrukcja matematyczna, jest nieskończenie lekka jakby materia w grach komputerowych

-ponieważ materia jest w rzeczywistości kształtem próżni, a ta jest strukturą niezwykle stabilną zdolną wytworzyć i utrzymać dowolną formę materii, materia jest uwięziona w próżni jak powietrze w strukturze matalu

-w końcu próżnia jest konstrukcją fraktalną, monolityczną, czyli jakby jednowymiarową i widzi materię tak jak człowiek widzi strukturę dwuwymiarową, natomiast materia (formy materii) jako kolejne odgałęzienia konstrukcji fraktala ogarnia tylko niższe odgałęzienia

Nietrudno tu dostrzec filozofię kreacjonistów;)

• 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo słuszne spostrzeżenia, również uważam, że jeśli nie wykonamy znów skoku technoligicznego to potoniemy we własnych gównach

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

dr Kent Hovind posiada inną teorię na temat stworzenia, nawet ją udowadnia.

I myślę, że warto się z nią zapoznać, aby to co trwa, można było samemu ocenić przez "własny pryzmat" wrażeń.

Ja dopiero zacząłem oglądać Jego wykłady, i myślę że dotrwam do końca.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Nie ulegam, puki co, emocjom, ale jeśli to wszystko, o czym opowiada i co udowadnia Hovind jest prawdą, to kreowany przez media, naukowców i polityków świat, jest jednym wielkim oszustwem.

Można rzec, że wszystkie wartości tracą rację bytu, i pozostaje jedynie pustka, która czeka na wypełnienie wartościami, które były dotąd niedostrzegalne.

O Biblii pisałem w kilku tematach, że uznaję jej treść jako zapis historycznych wydarzeń, ale nie przypuszczałem że tak blisko jestem tej prawdy, którą prezentuje Hovind.

Nie twierdzę, że znalazłem w nim duchowego przywódcę, ale uważam, że swoje dotychczasowe poglądy powinienem poddać globalnej ocenie, a wypowiadane oceny mocno zrewidować.

To jest to, o czym niejednokrotnie pisałem - jeśli istnieje wiele punktów obserwacyjnych, z których jednocześnie można obserwować pewne zjawiska, wówczas wiedza i osady o nich bywają bliższe prawdy absolutnej.

Będąc w jednym punkcie, możemy jedynie snuć kolejne teorie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

No właśnie, ja też nie za bardzo wiem co o tym myśleć.

Lata ta "kreska" po przekątnej ekranu, raz jest dłuższa, za chwile krótsza, czasami lecą dwie, dziwnie zakręca w miejscu aby przemieszczać się w przeciwnym kierunku ...

Dziwne ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

myślicie że to prawdziwy krater?

Ukryta Zawartość

myślicie że to prawdziwy krater?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 4 tygodnie później...
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Hop do góry, ale tylko dlatego że ARTON55 dokonał na mnie gwałtu z ban(nan)em w ręku.

Temat jest co prawda bardziej "naukowy" ale sądzę że dopuszcza wszelkie informacje z zakresu jaki nas interesuje.

Wszystkich zbanowanych w temacie "powszechne ujawnienie" zapraszam do tego.

Myślę że tą odezwą Szybki Gonzo nie będzie ani wstrząśnięty, ani zmieszany, a dalsza dyskusja przebiegnie w równie życzliwej atmosferze jak dotychczas.

Mnożenie ma pierwszeństwo przed dzieleniem.

Ale mój kalkulator w telefonie tego nie wie, wyświetla 9. :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Moderatorzy

Mnożenie ma pierwszeństwo przed dzieleniem.

Ale mój kalkulator w telefonie tego nie wie, wyświetla 9. :)

wg mnie mnożenie i dzielenie są równoważne

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

ale jeśli działania są o tej samej wadze to jedziemy od lewej do prawej

czyli rzeczywiście 9

z co z Gonzo ?

Ukryta Zawartość

ja też należę do klubu zblokowanych w wątku artona!

Trza się było nie wychylać !

P.S.

Oczywiście żartuję panie Mikson , mam o panu jak najlepsze zdanie , z poważaniem -Piotrek

ARTON55 dokonał na mnie gwałtu z ban(nan)em w ręku.

To nie Arton szanowny panie Beju , to REPITALIANIE , czy jak ich tam zwał !

Wiedza jest tylko dla wybranych !

Oczywiście żartuję .

Piotr

a to znacie :

6 / 2 x (1+2) = 3 x 3 = 9

lub

6 / 2 x (1+2) = 6 / 6 = 1

6/2 x (1+2)=9 albo 6/(2 x (1+2))=1 - po to się nawiasy wstawia, aby wymusić kolejność operacji, bo może wyjść 6/2x1+2=5

Tamto z figurami było ciekawsze, masz jeszcze inne zagadki?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.