Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym słuchał Magnepanów, też potrzebowałbym elementarza, żeby wiedzieć, co słyszę, kolego Jurgen.

To byś się zdziwił kolego Szub jak panele grają, ale nie bardzo wiesz więc nie będę ci klarował bo jesteś już dużym

chłopcem czym się rózni lizak od rasowej czekoladki.

...po zmianie systemu zostały mi trzy Harmonixy master ref., w ogóle nie wpasowały się w mój system.

Postanowiłem podłączyć nimi system mojego brata - efekt rewelacja. Dźwięk został dociążony, średnica wyszła lekko do przodu a wysokie tony nabrały złotego koloru... zagrało bajecznie !

Chyba nie ma złych kabli, tylko są źle dobrane..

Najlepsze sa Bazodruty. Nie powstał tylko odpowiedni dla nich system bo wszędzie grają tak samo... jazgotliwie.
  • 1 miesiąc później...

Dziś powinien się ukazać test najnowszego zasilającego Acrolinka 7N-PC9500 wg.W.Pacuły. Obok Anakondy Z-Tron to najlepszy kabel AC jaki przeszedł przez moje ręce. O cenie nie wspominam ale brzmieniowo rewelacja. Jestem ciekaw jak wypadł w Krakowskim Towarzystwie Sonicznym.

Ten kabl wyciska ze sprzętu wszystko co jest tylko możliwe. Ukazanie się nowego modelu ma też ten plus, że poprzednie modele powinny spaść z cen a to nadal referencyjne kable. PC-9300 nadal będzie pewnie dość drogi jak na polskie realia ale już PC-9100 powinien znacząco zlecieć z ceny.

W takiej sytuacji warto zapolować na takiego PC-9100 byle nie jakiś z wtykiem US bo to bez sensu.Skazuje nas wtedy na przejściówkę a z tym to różnie bywa.Lepiej nie jeśli nie ma takiej konieczności.

Edytowane przez sly30

Odnoszę wrażenie, że Acrolink 9100 jest bardziej poszukiwany niż 9300.

Nie sądzę, aby można było kupić odcinek 2m 9100 na normalnych wtykach poniżej 10k, więc chyba lepiej Anaconda z-tron - nowa ?

Jeśli potrzebujesz 2m Acrolinka 9100 to w ogóle jest ich bardzo mało. Na pewno wolałbym Z-Tron niż 9100. Ale też zależy co kto lubi.

Jak duże są te zmiany i jak je nazwać to kwestia dyskusyjna ale faktycznie obok Anacondy Z-Tron nowy Acrolink PC-9500 to jest najlepszy kabel AC.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Anacondy Z-Tron nowy Acrolink PC-9500 to jest najlepszy kabel AC.

Wszystko zależy do czego te kable podłączysz.

Nie ma kabla . który zagra z każdym sprzętem najlepiej.

A w recenzjach to najlepszy był niejaki Brzechwa.

Widzę Jarek że się wyrobiłeś, że hej... :-) Masz rację. Nie ma takiego kabla ale Acrolink PC-9500 zagrał najlepiej w u mnie w 2 systemach, w systemie W.Pacuły i J.Stopy z KTS też.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Widzę Jarek że się wyrobiłeś, że hej... :-) Masz rację. Nie ma takiego kabla ale Acrolink PC-9500 zagrał najlepiej w u mnie w 2 systemach, w systemie W.Pacuły i J.Stopy z KTS też.

Mówisz ,że się wyrobiłem.

Nie wiem do końca co chcesz przez to powiedzieć , ale przyjmuję to jako komplement.

Co do kabla/i to nie chodziło mi o to do jakiego systemu go podłączysz tylko do jakiego elementu tego systemu.

Sam dobrze wiesz ,że Anaconda do żródła pasuje jak pięść do oka.

Do wzmacniacza za to jak najbardziej.

Sam mam te kable od jakiegoś czasu i jestem zadowolony.

Chociaż w/g mnie Synergistic jest porównywalny.

Czyli czas posłuchać :)

Gdzie ? W Eter Audio? Buahahaha.........

Gdzie ? W Eter Audio? Buahahaha.........

No nie , słuchamy u siebie na swoim systemie :)

Zastanawiam się jakby wyszło porównanie 9300 w długości 2 m z 9500 ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No nie , słuchamy u siebie na swoim systemie :)

Oczywiście ,że u siebie.

Ale chodziło mi raczej o możliwość w ogóle ich pożyczenia a szczególnie o dł. 2,00 m.

Mission Impossible dla tych panów ;)

Oczywiście ,że u siebie.

Ale chodziło mi raczej o możliwość w ogóle ich pożyczenia a szczególnie o dł. 2,00 m.

Mission Impossible dla tych panów ;)

Skoro p. Szklarz miał 5 sztuk na KTS-sie , to może uda się chociaż 1sztuke pożyczyć na testy…

I tu się mylisz.Być może u ciebie bo u mnie świetnie pasuje również do źródła.

Ale ty lubisz inne granie niż ja. Co do Synergistica to u mnie gra on zupełnie inaczej niż Anaconda.Inna szkoła grania.

Co do Acrolinka to Eter audio powinien jakieś 9500 mieć na stanie.Tych z recenzji to już nie bo one

są już sprzedane ale może jakiś inny mają.Trzeba zapytać. 1.5m powinni mieć z tego co wiem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Skoro p. Szklarz miał 5 sztuk na KTS-sie , to może uda się chociaż 1sztuke pożyczyć na testy…

No proszę , aż 5 szt. było.

Jestem zaskoczony. Jakie zmiany ;)

Skoro tak piszesz to może faktycznie coś tam jeszcze mają.

Trza popytać.

I tu się mylisz.Być może u ciebie bo u mnie świetnie pasuje również do źródła.

Taaaa.... ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do tej pory z pozyczeniem acrolinków nie było problemu , ale jak już doszło do siltecha to rzeczywiście mission impossible…

Ja chciałem kiedyś wypożyczyć Acrolinka i to była Mission to Mars ;)

Ale skoro teraz mają to chętnie wezmę z ciekawości.

Można tak z ulicy wypożyczyć czy jest już powołany jakiś komitet kolejkowy ? ;)

Ja chciałem kiedyś wypożyczyć Acrolinka i to była Mission to Mars ;)

Ale skoro teraz mają to chętnie wezmę z ciekawości.

Można tak z ulicy wypożyczyć czy jest już powołany jakiś komitet kolejkowy ? ;)

Chciałeś 9300 pożyczyć ,z tego co pamiętam ? Od pół roku tego kabelka u nich niebyło . Jutro sprawdzę jak sytuacja z 9500 , ewentualnie wpisze się w listę kolejową , przynajmniej kabel powinien być wygrzany :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chciałeś 9300 pożyczyć ,z tego co pamiętam ? Od pół roku tego kabelka u nich niebyło . Jutro sprawdzę jak sytuacja z 9500 , ewentualnie wpisze się w listę kolejową , przynajmniej kabel powinien być wygrzany :)

O.K. nie będę się wciskał bez kolejki ;)

Poczekam i wezmę po tobie.

No chyba ,że przepuścisz mnie jako starszego wiekiem i z legitymacją ZBOWID-u ;)

Mają wygrzany 9500 i 9300 chyba teź mają wygrzany.

Próbowałeś w bezpośrednim starciu oba kable?

Jakie różnice zaobserwowałeś?

A tak na marginesie jutro dostaję w końcu moją cyfrówkę AES/EBU Siltecha.

Musiałem wziąć 2 metry bo zmieniam szafkę i sprzęty będą inaczej stały.

Boję się ,że również moje IC MIT-a będę musiał wymienić na dłuższe ;(

IC MIT powinny się sprzedać.MA-X2 to świetny kabel. Co do Acrolinka 9300 vs 9500 to miałem oba choć nie w tym samym czasie ale różnica była bardzo dużo i pamiętam to.9300 do końcówek mocy był u mnie trochę za ostry a z 9500 grały bardzo ładnie. Nie jestem pewien czy tobie bardziej spodoba się 9500 bo 9300 gra jaśniej a ty wolisz jaśniejsze granie.9500 jest ciemniejszy i spokojniejszy. Musisz spróbować.

Edytowane przez sly30

Z tym wiekiem może być rożnie :)

Ale skoro masz legitymacje to grzecznie przepuszczamy w kolejce :) , przynajmniej będzie konkretna informacja co i jak z tym 9500…

Do wzmacniacza też może nie pasować, potrafi osuszyć i zmatowić średnicę i wysokie tony.

w moim zestawie ARC Anaconda sprawdziła się w końcówce oraz do zasilania kondycjonera. Przy podłączeniu do przedwzmacniacz efekt był typu bum bum.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do wzmacniacza też może nie pasować, potrafi osuszyć i zmatowić średnicę i wysokie tony.

Wszystko zależy od tego co , kto oczekuje od dżwięku.

To o czym napisałeś działo się u mnie po podłączeniu tego kabla do żródła i potem do pre.

Ale w końcówkach mocy sprawdził się świetnie.

Jak na razie nic nie pobiło ( i chyba nie pobije ) kabli AC Siltecha jako zasilania do żródła czy pre.

Synergistic podłączony do końcówek grał podobnie do Shunyaty ale jakby troszkę chudziej.

Natomiast na pewno lepiej niż Shunyata nadawał się u mnie do żródła czy pre.

Nie matowił i nie obcinał tak jak Shunyata (czy MIT) górnego pasma.

Ale tak było u mnie.

U ciebie może być inaczej.

Przy podłączeniu do przedwzmacniacz efekt był typu bum bum.

Dokładnie tak jak u mnie.

U mnie było tylko bum,bum,bum i brakowało cyk,cyk,cyk ..... ;)

Edytowane przez jarek&ania

Pewnie zależy to od wzmacniacza. U mnie Anacodna Z-Tron to najbardziej soczysty kable z wszystkich jakie znam.

Na pewno nie jest to kabel który podbija górę i robi cyk, cyk bo to byłoby nie do przyjęcia. Ale daje masę, pewien rodzaj

ciepła, super barwę i właśnie soczystość. Synergistic-i u mnie też dobrze wypadły a miałem różne ale były bardziej suche

i chudsze niż Anacondy. Poza tym nie wiem o której Anacondzie kolega myśli bo było już kilka edycji. Z-Tron gra jednak inaczej

niż poprzednia Cx.

a moze warto tez zamontowac topowe kable zasilajace, w domowej instalacji elektrycznej?

przeciez prad idzie z elektrowni, a od domowego systemu audio do elektrowni dluuuga droga.. ;)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To już było wałkowane wiele razy więc powtarzasz się. Oczywiście warto mieć jak najlepsze kable w domowej instalacji.

Poza tym najwyraźniej kable AC nie działają tak jak sądzisz. To odrębne filtry i nawet mając 2m na końcu biegu prądu w wielu

sprzętach wprowadzają zmiany. Potestuj zamiast teoretyzować i wtedy napisz co testowałeś i na jakim sprzęcie.

Na sprzęcie który masz możesz nie słyszeć różnic ale nie znaczy to że ich nie ma na innych sprzętach.

Edytowane przez sly30

a moze warto tez zamontowac topowe kable zasilajace, w domowej instalacji elektrycznej?

przeciez prad idzie z elektrowni, a od domowego systemu audio do elektrowni dluuuga droga.. ;)

Ten aspekt sprawy został już omówiony w literaturze audio. Jeśli dobrze pamiętam , wyjaśnienia sa dostępne na stronie firmy Lessloss.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi