Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Powiem tak ,kumpel nie wystawil tego kabla w takiej cenie,nikt by na niego nie zwrocil uwagi,...

Tomek zapewniam ciebie ze da sie go kupic taniej:_))

Racja, w dobie agresywnego marketingu jakoś trzeba sobie radzić. Przy czym ja mam do dziś w pamięci politykę sprzedażową Heavens Gate, który wyceniał sieciówkę katalogowo za 3.000 Euro, a potem sprzedawał za kolejne ułamki ceny. Na początku za 1/2, potem za 1/3, potem za 1/4 a potem na e-bay.de za 1/6 ceny katalogowej. Czyli Ci, którzy kupili na początku wyszli na jeleni... Mało tego, ostatnie kable na e-bay były sprzedawane poniżej ceny za którą kupił kabel Wiesław, krajowy dystrybutor.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli Sulek jest kiepsko wykonany?

Chodzi wyłącznie o wygląd (dupy nie urywa) ale mi akurat to wisi kalafiorem.

Kto będzie oglądał kable za/pod szafką?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

tez mnie nie zachwyca ayre duzo fajniej

Ayre to bardzo dobry sprzęt, kiedyś o nim pisałem z komentarzem, że mało w Polsce znany. Ale wtedy odezwało się na forum dużo zadowolonych posiadaczy, których pozdrawiam. Nowe AVMy znam bardzo dobrze, Hi-Fi Studio używało tego sprzętu na ostatnich trzech Audio Show.

Racja, w dobie agresywnego marketingu jakoś trzeba sobie radzić. Przy czym ja mam do dziś w pamięci politykę sprzedażową Heavens Gate, który wyceniał sieciówkę katalogowo za 3.000 Euro, a potem sprzedawał za kolejne ułamki ceny. Na początku za 1/2, potem za 1/3, potem za 1/4 a potem na e-bay.de za 1/6 ceny katalogowej. Czyli Ci, którzy kupili na początku wyszli na jeleni... Mało tego, ostatnie kable na e-bay były sprzedawane poniżej ceny za którą kupił kabel Wiesław, krajowy dystrybutor.

no cóz tak maja niektore firmy,dlatego niema co sie rzucac na poczatku,rynek zweryfikuje cene,

a co do kabla to A,Rachwald przetestuje

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Chodzi wyłącznie o wygląd (dupy nie urywa)

Najważniejsze jest to, żeby się kupy trzymał;-) Kurcze, problemy jakościowe dotyczą nawet najdroższych kabli, w moim AZ Absolute odkleja się ta siatka którą pokryta jest koszulka. Identyczny feler był w modelu Gargantua II.

Ayre to bardzo dobry sprzęt, kiedyś o nim pisałem z komentarzem, że mało w Polsce znany. Ale wtedy odezwało się na forum dużo zadowolonych posiadaczy, których pozdrawiam. Nowe AVMy znam bardzo dobrze, Hi-Fi Studio używało tego sprzętu na ostatnich trzech Audio Show.

AVM naprawde wporzo, 8000euro za te co sluchalismy
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

no cóz tak maja niektore firmy,dlatego niema co sie rzucac na poczatku,rynek zweryfikuje cene,

a co do kabla to A,Rachwald przetestuje

Po wakacjach mam zamiar zrobić test grupowy polskich sieciówek. Postaram się pożyczyć w tym samym czasie Sulka, QSW, Verictum oraz najnowszego srebrnego Pure Fidelity. Mam nadzieję, że mnie do tego czasu nie zaszczują różni krzykacze;-)

Najważniejsze jest to, żeby się kupy trzymał;-) Kurcze, problemy jakościowe dotyczą nawet najdroższych kabli, w moim AZ Absolute odkleja się ta siatka którą pokryta jest koszulka. Identyczny feler był w modelu Gargantua II.

U mnie silencable tez siatka sie rozlatuje,to wieczne przepinanie robi swoje:__))

Po wakacjach mam zamiar zrobić test grupowy polskich sieciówek. Postaram się pożyczyć w tym samym czasie Sulka, QSW, Verictum oraz najnowszego srebrnego Pure Fidelity. Mam nadzieję, że mnie do tego czasu nie zaszczują różni krzykacze;-)

sam jestem ciekaw jak to wypadnie:)moge Ci go zablokawac u kumpla bedziesz mial wygrzany

O dziwo ten akurat trzyma się u mnie świetnie;-) Numer 000409.

moj 400:)ale 2 metry,lepiej gra od 1,5m
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

moge Ci go zablokawac u kumpla bedziesz mial wygrzany

Jadę w piątek na tydzień do Chorwacji, wracam w następna niedzielę. Po powrocie zajmę się tym na poważnie, czekam cały czas aż gotowa będzie ostateczna wersja Verictum.

Jadę w piątek na tydzień do Chorwacji, wracam w następna niedzielę. Po powrocie zajmę się tym na poważnie, czekam cały czas aż gotowa będzie ostateczna wersja Verictum.

kabel grzeje sie u kolegi w sklepie,dam mu znac o Twoich zamiarach:_)))

Nie mam pojęcia. Na razie;-)

Panowie, a kto się spotkał z czymś takim, przyznam że pierwsze słyszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurde Tomek po co ja sie produkowalem na jakich klockach sluchalem ten kabel,sa na zdjeciach,nawet nie zajrzalem do ogłoszenia:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie jest jasne, ze jeśli producent nie potrafi wytłumaczyć wysokiej ceny, to w takie kable nie warto wchodzić. A Andrzej Kisiel w najnowszym magazynie dobrze wytłumaczył, czym różni się kosztowo dystrybucja globalna od lokalnego strugania sprzętu. Albo taniej albo uznana marka.

To jak sprzedaż cebuli i koperku przez babuleńkę pod drzwiami pełnoprawnego sklepu - psuje rynek i odbiera zapłatę tym, którzy go budują.

Dla mnie jest jasne, ze jeśli producent nie potrafi wytłumaczyć wysokiej ceny

Banalnie proste. Pozycjonowanie produktu na półce Hi-End.

Przecież to cena decyduje. Chcesz mieć Hi-End - musisz zapłacić hajendowo.

Póki co, taka definicja tej półki w dzisiejszym świecie.

Tylko to nie działa w obie strony. Prawdą jest, że dobre sprzęty czy kable są drogie. Ale często jest tak, że sklecacz za byle co też domaga się wysokiej ceny udając, że ma produkt który na tą cenę zasługuje, a nie zasługuje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pozycjonowanie produktu na półce Hi-End.

Na takie miano to trzeba sobie zapracować długimi latami a nie za wystrugany kawał drutu (nawet najlepiej grającego) w piwnicy w 3 godziny walić cene kilku/nastu tysięcy z czapy :)

Nikt przy zdrowych zmysłach nic takiego nie kupi bez gwarancji zwrotu min 50% przy odsprzedaży.

A ile można dostać za taki kabel jak nam się już znudzi a zapłaciliśmy za niego np 5-6 tysięcy? 100, 200 czy jak się pofarci 300 zł?

Tego oczywiście nasi geniusze przemysłu kablowego pod swoją uwagę nie biorą... Powodzenia życzę z całego serca :D

To nawet nie chodzi o półkę hi-end czy brzmienie. Traktowanie klienta poważnie sprowadza się do powiedzenia:

a/ nasz produkt ma jakość i gra tak dobrze, bo...

albo w razie chęci utrzymania w tajemnicy rozwiązań

b/ pokazujemy nasze zaplecze techniczne, żebyś wiedział, że możesz nam ufać...

Wtedy wysoka cena ma uzasadnienie. Inaczej, to tylko modły, żeby się spodobał. No i czasami się podoba, ale to inna historia.

To jak sprzedaż cebuli i koperku przez babuleńkę pod drzwiami pełnoprawnego sklepu - psuje rynek i odbiera zapłatę tym, którzy go budują.

To co piszesz narusza podstawy gospodarki wolnorynkowej i w ogóle podstawy kapitalizmu gdzie rynek ma być wolny i kazdy na nim ma prawo istnieć.

Oczywiście widać tu lewackie zapędy gdzie najchętniej wprowadza się zakazy i nakazy handlu i nieuczciwą konkurencję gdzie z wolnego obrotu towarami i usługami chce się wykluczyć mniejsze firmy.

Jak chcesz żeby Twoje dzieci miały tylko perspektywy pracy w korpo albo w aparacie państwowym to zwalczaj takie babcie z pietruszką. Później żadne z Twoich dzieci nie będzie w stanie założyć własnej firmy bo nowy system im na to nie pozwoli!

W Gospodarce wolnorynkowej i w systemie liberalnym każdy! klient ma swój rozum i kupuje to co mu pasuje!!! nawet pietruszkę od babci w myśl zasady: "chcącemu nie dzieje się krzywda"

Obecne systemy tworzą bandę kretynów nie potrafiących sobie nawet do sprzętu audio kupić kabelka który mu się podoba!

A ile można dostać za taki kabel jak nam się już znudzi a zapłaciliśmy za niego np 5-6 tysięcy? 100, 200 czy jak się pofarci 300 zł?

Tego oczywiście nasi geniusze przemysłu kablowego pod swoją uwagę nie biorą...

Nikt nikogo nie zwolnił z używania głowy a w audio uszów i głowy, ochronka dla debili to lewackie pomysły.

Jak ktoś jest debilem to w ogóle nie powinien czegokolwiek kupować a nie tylko sprzętu audio.

Gospodarka wolnorynkowa to nie przedszkole ani ochronka a kolega widzę takie zapędy ma.

Jest opcja zapisać się do PO albo do PIS i wtedy na 100% będziemy chronieni :)))))

Ach ten upał :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na takie miano to trzeba sobie zapracować długimi latami a nie za wystrugany kawał drutu (nawet najlepiej grającego) w piwnicy w 3 godziny walić cene kilku/nastu tysięcy z czapy :)

Nikt przy zdrowych zmysłach nic takiego nie kupi bez gwarancji zwrotu min 50% przy odsprzedaży.

Tego oczywiście nasi geniusze przemysłu kablowego pod swoją uwagę nie biorą... Powodzenia życzę z całego serca :D

wiesz ile Edmund poswieca czasu na skrecenie jednego kabla?ponad tydzien,kazdy struga inaczej:)))

Piotrku,

Z Twoich postów wynika, że znasz Pana Edmunda, poproś go w naszym imieniu aby coś więcej napisał o swoich sieciówkach.

----------------------------------------------------

Oczywiście kolegów masza1968 jak i Wulem informuję że nie jest to atak personalny i jesli tak to odebrali Przepraszam!

Wyrażam pogląd żebyśmy mogli mieć dobry produkt musi być swobodna możliwość wyboru bez względu na ewentualne skutki.

Do tego potrzebny jest jeszcze marketing. A jak to się odbywa, to nie trzeba daleko szukać ;)

Oczywiście, dotyczy to kilku procent populacji audio, ale czasem, o dziwo, jednak działa :)

Do tego potrzebny jest jeszcze marketing.

Jak się cokolwiek chce sprzedać to jakiś marketing nawet szczątkowy trzeba stosować. Dla klienta marketing nie musi znaczyć korzystnych dla niego produktu i dlatego bym się tak tego pojęcia nie trzymał gdyż nie gwarantuje ono za każdym razem satysfakcji klienta.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oczywiście kolegów masza1968 jak i Wulem informuję że nie jest to atak personalny i jesli tak to odebrali Przepraszam!

Nie ma za co. Nie wziąłem tego do siebie a nawet jestem tego samego zdania.

Jak sie jest debilem pozbawionym instynktu samozachowawczego to należy się trzymać z daleka od tego sportu bo myśliwych na tym poletku nie brakuje.

A jak to się odbywa, to nie trzeba daleko szukać ;)

Ja robię i będę robił kablom Sulek dobry marketing bo miałem je długo na testach i uważam, że na to zasługują.

Potępiam natomiast ich cenę z czym się nigdy nie ukrywałem.

Jak sie jest debilem pozbawionym instynktu samozachowawczego to należy się trzymać z daleka od tego sportu bo myśliwych na tym poletku nie brakuje.

Mało co się zmieniło od zarania ludzkości zawsze ktoś na kogoś, coś polował a teraz nagle chce się nagle wytępić pośród ludzi w ramach "ogólnej miłości" instynkt samozachowawczy.

Później wtedy pójdziemy kierowani przez paru manipulatorów jak te cielęta na rzeź :(

Edytowane przez ASURA

Piotrku,

Z Twoich postów wynika, że znasz Pana Edmunda, poproś go w naszym imieniu aby coś więcej napisał o swoich sieciówkach.

Edmund nie pisze na forum:_))

Kabli juz nie wyprodukuje,skonczyla sie czarodziejska miedz:)

Ja sluchalem u siebie te kable,nie przemowily do mnie,ale wiem ,ze w Krakowie graja w zacnych systemach.

Teraz Kraków bedzie zasypany Siltechami 3 korony:_))marketing:)))

przesiadaja sie z 2koron,

Edytowane przez piotr112

Teraz Kraków bedzie zasypany Siltechami 3 korony:_))marketing:)))

A miałeś u siebie? Słuchałeś? Skąd wiesz, że to tylko marketing?

A miałeś u siebie? Słuchałeś? Skąd wiesz, że to tylko marketing?

Nie zrozumiales Sly kontekstu,nie wazne,nie mialem bo i po co?chyba raczej mam za slaby system na takie kable:_))znam swoje miejsce w szyku:)

U Edmunda sluchalem ,kupil od krakusow,2 pary glosnikowych,interkonekt i zasilajacy.To tyle ....

• Pokaż nowe odpowiedzi