Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość passer

(Konto usunięte)
<br />Kim jesteś, skoro wciąż szukasz sposobności aby mnie ugryźć..?<br />

Kim jesteś, skoro wciąż starasz się ugryźć innych.

Kim jesteś, skoro wciąż starasz się mówić innym co mają robić, jak przeżywać emocje..

W całej tej sferze osobistych wyborów nie masz za grosz wiedzy, a tym bardziej " ogromnej wrażliwości " aby być "nauczycielem".

Panowie, proponuję, zgodnie z "... dobrze przeanalizować rzeczywistość ..." i ignorować wszelkie wpisy 747.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Do Twojej wiadomości, opracowałem system elektromagnetyczny Contr-Vector, którego funkcje odnajdują w hi end zastosowanie, zajęło mi to kilkanaście lat życia, nie ma osób, które są to w stanie zweryfikować,

Dla waszej znajomosci. Opracowałem system Living stereo the zero miażdzący tą popierdółke 747, zajęło mi to tydzien. Niestety nie ma kto tego zweryfikowac :)))

Do Twojej wiadomości, opracowałem system elektromagnetyczny Contr-Vector, którego funkcje odnajdują w hi end zastosowanie, zajęło mi to kilkanaście lat życia, nie ma osób, które są to w stanie zweryfikować, jednak trzeba wyjątkowo złej woli, dokładnie takiej jak Twoja czy Sly, ażeby nie zorientować się, że osoba jednak posiada jakieś choćby szczątkowe pojęcie na temat przedmiotu, czyli transmisji energii elektrycznej w przewodnikach.

Contr-Vector, słyszałem, słyszałem... Tajna energia w służbie Hi-endu.

nie masz za grosz wiedzy

To już wiem z wielu stron, nie powtarzaj, tylko ignoruj, zachęcaj też innych, możesz zacząć akcję rozdawania cukierków w zamian..

Sfera osobistych wyborów, jest właśnie osobista i mam prawo przedstawić swój osobisty pogląd, proszę przedstawić swój, ciekaw jestem zestawienia, może jeszcze ktoś jest ciekaw, może ktoś inny się odniesie ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, zaprzestańcie już osobistych krucjat, jeśli można prosić... Dodam od siebie, że absolutnie nie sympatyzuję z nagonką na kolegę 747. Kolega w żaden sposób nie narusza netykiety, a z jego wpisami można się zgadzać bądź nie. Można też włączyć ignora, jeśli komuś bardzo przeszkadzają. Ja zawsze czytam z zainteresowaniem.

Edytowane przez tomkly

Panowie, zaprzestańcie już osobistych krucjat, jeśli można prosić... Dodam od siebie, że absolutnie nie sympatyzuję z nagonką na kolegę 747.

To czemu wciąż ktoś na mnie skarży do moderacji?..............wiesz coś Tomaszu o tym?...........bo ja wiem ,że Ty wiesz!

Nagonka.............fajowy audiofilski zwrot).............zauważyliście to?..............pogoń za zajączkiem?

Jeszcze raz zapytam czy można do Ciebie na odsłuch przybyć,byśmy porownali brzmienie kabli i ocenimy czy te transparenty sa cokolwiek warte-ok?

Tylko musisz napisać kiedy można i czy w ogóle można u Ciebie posłuchać.

Co to za podkladki są i platforma?......chyba też jego firmowe,czyli pewnikiem lipa

Stary_audiofilu. Masz widzę mgielne pojęcie o polskim rynku wyrobów klasy hi-end, podkładki są również naturalnie pomysłu i wytwórstwa Gra-Pudeł/Graj-Kabli. Jeśli ich jeszcze nie masz, to koniecznie sobie musisz sprawić. Wpływ na dźwięk niebagatelny, wręcz zjawiskowy, szczególnie na powiem basu z kontrabasu : ).

Jak już testować to Valhallę II. Starej do Jarka systemu nie warto. Ale u nas Valhalli II nikt nie ma.

Sly, jako że jesteś niekwestionowanym specjalistom hi-endu na tym forum, to na pewno już porównywałeś jak się ma granie na Valhalla do grania na Himalaya. Jest nirvana? Podobno przy umiejętnym podłączeniu w systemie obu tych sieciówek sprzęt gra wybitnie, szczególnie lampy i ze względu na wysokie loty Himalayah.

To czemu wciąż ktoś na mnie skarży do moderacji?

….i przestań się już tyle skarżyć : ). Inny byłby dumny, że jest najulubieńszym zajączkiem na tym forum : ).

Edytowane przez SVART
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To czemu wciąż ktoś na mnie skarży do moderacji?..............wiesz coś Tomaszu o tym?...........bo ja wiem ,że Ty wiesz!

O ile wiem, to w ostatnim czasie raczej mniej się na Ciebie skarżą. No może poza jedną awanturą, w której zresztą nie brałem udziału...

Tylko musisz napisać kiedy można i czy w ogóle można u Ciebie posłuchać.

Jadę jutro do Chorwacji na 9 dni. W II połowie września będę bardziej dyspozycyjny.

Nie wiesz czym jest pasja, czym jest prawdziwa miłość do ukochanej muzyki, nie wiesz ile jest w stanie poświęcić człowiek, aby mógł odbierać ją, odtwarzać na najwyższym możliwym poziomie.

Kim jesteś, skoro wciąż szukasz sposobności aby mnie ugryźć..?

747, doskonale wiem czym jest pasja i miłość do muzyki ale cały czas zastanawiam się nad jednym co Ty tutaj robisz

i dlaczego piszesz w działach poświęconych urządzeniom audio skoro sam nie masz systemu o jakim często się wypowiadasz ? Jestem daleki od ranienia czy gryzienia ale chcę mimo wszystko poznać p r a w d ę jakim systemem dysponujesz lub jakie urządzenia audio posiadasz aby wymienić z Tobą doświadczenia na temat konkretnych klocków,

ich brzmienia , barwy oraz sygnatury tonalności . Wiesz że nie interesują mnie sprawy techniczne bo nie jestem konstruktorem , byłem i jestem tylko użytkownikiem niektórych brandów audio i chciałbym przede wszystkim o nich

porozmawiać w konkretny sposób - JAK GRAJĄ............może teraz zrozumiałeś mnie lepiej, bardziej otwarcie już nie mogłem..........

747, czekam ( czekamy ) już prawie 2 godziny na Twoją odpowiedź. Jesteś przez cały czas na forum i skaczesz po

różnych wątkach, więc bądź uprzejmy oświecić mnie i nas - jakim systemem lub urządzeniami dysponujesz........

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

747, czekam ( czekamy ) już prawie 2 godziny na Twoją odpowiedź. Jesteś przez cały czas na forum i skaczesz po

różnych wątkach, więc bądź uprzejmy oświecić mnie i nas - jakim systemem lub urządzeniami dysponujesz........

Ciepliwosć jest zaletą Bogów ....;)

czekam

Pamiętasz jak czekałeś godzinę, na moją odpowiedź dotyczącą transportów/napędów CD jakie byłbym skłonny polecić, napisałem po godzinie, tylko że japońskie.

Pamiętasz?

co Ty tutaj robisz

Tak jestem na forum odpowiadałem na prywatną korespondencję, chcesz sprawdzić ..?

Pamiętasz jak czekałeś godzinę, na moją odpowiedź dotyczącą transportów/napędów CD jakie byłbym skłonny polecić, napisałem po godzinie, tylko że japońskie.

Pamiętasz?

Nie pamiętam abym pytał Ciebie o jakikolwiek transport, dack czy inne źródło odtwarzania. Jeśli uważasz że

Japończycy są w tym najlepsi to kompletnie nie masz racji - moja ocena 2+ za dobre chęci.

Wiesz w czym japonczycy mogą być najlepsi ? W S U S H I mój drogi wynalazco.

747,

A ulubione przez Ciebie produkty Van Den Hull powinny nazywać się Van Den Mull z powodu zamulania brzmienia.

Edytowane przez Magnepan

Nie pamiętam

No widzisz, a ja pamiętam, właśnie wczoraj odwiedziłem salon audio, gdzie najbardziej renomowany producent okablowania w Polsce wiesz czym się chwalił przed moją skromną osobą..?

Najwyższej klasy zintegrowanym CD produkcji ..japońskiej, nie młodym już lecz dość drogim, co Ty na to..?

Kto na forum poleca tego typu urządzenia...?

Krasnoludki czy 747..?

Pół godziny wysłuchiwałem o zaletach technicznych tego urządzenia oraz unikalnych oryginalnych rozwiązaniach w nim zastosowanych.

Czyli znów wyszło na moje, wiesz z jakiego powodu?

Wiem co piszę, a wiesz dlaczego mogę sobie pozwolić na taki przekaz.?

Całe życie zajmuję się hi end, od zawsze.

Więc jeśli rozmówca nie jest podobnie umocowany, to w komunikacji mogą powstać problemy.

Przestań więc mnie rozliczać zajmuję się innowacjami, kupowanie tradycyjnych składników systemu hi end, z mojego punktu widzenia mija się z całkowicie z celem.

Przestań więc mnie rozliczać zajmuję się innowacjami, kupowanie tradycyjnych składników systemu hi end, z mojego punktu widzenia mija się z całkowicie z celem.

To na czym słuchać w domowych pieleszach swojej ulubionej muzyki ?

Pozdrawiam

Pygar

P.s. Z japońskim Hi-Endem jest taki problem, że w naszych warunkach jest on praktycznie nieznany, dlatego przeważająca większość opinii, to wróżenie z fusów i fotografii, a nie ze słuchu.

99% wypowiedzi w tym temacie, to osobiste animozje, poparte nieudanymi doświadczeniami z młodzieńczych lat na początku przygody z Audio.

Edytowane przez Pygar

Van Den Hull

Muszę znać meandry surowej metalurgii tego producenta, nie interesują mnie jego produkty rynkowe, kupiłem the revelation jako jedna z pierwszych osób w Polsce, ale to już 20 letnia historia.

To na czym słuchać

Dobre pytanie, powinien być taki temat w zakładce hi end, byłby interesujący ii popularny.

Audio Note jest przerostem formy nad treścią i sprzedaż tego produktu w mega cenach jest n i e u z a s a d n i o n e i powinno być karalne z urzędu.

Edytowane przez Magnepan

No widzisz, a ja pamiętam, właśnie wczoraj odwiedziłem salon audio, gdzie najbardziej renomowany producent okablowania w Polsce wiesz czym się chwalił przed moją skromną osobą..?

Najwyższej klasy zintegrowanym CD produkcji ..japońskiej, nie młodym już lecz dość drogim, co Ty na to..?

Kto na forum poleca tego typu urządzenia...?

Krasnoludki czy 747..?

Pół godziny wysłuchiwałem o zaletach technicznych tego urządzenia oraz unikalnych oryginalnych rozwiązaniach w nim zastosowanych.

Czyli znów wyszło na moje, wiesz z jakiego powodu?

Wiem co piszę, a wiesz dlaczego mogę sobie pozwolić na taki przekaz.?

Całe życie zajmuję się hi end, od zawsze.

Więc jeśli rozmówca nie jest podobnie umocowany, to w komunikacji mogą powstać problemy.

A który to najbardziej renomowany producent okablowania w Polsce ?

sprzedaż tego produktu w mega cenach j

Potrafimy się jednak zgodzić, też tak uważam, korzystam z przewodników AN, dostaje regularnego szału, kiedy człowiek, który reguluje moje rachunki informuje mnie jaka kwota jest do zapłacenia za niewidoczny prawie kawałek drutu..

który to

Nie mam zgody na używanie Jego znaków rozpoznawczych.

Świat jest mały..proszę podzwonić po znajomych.

Troszeczkę fantazjujesz z tą pamięcią.

CDP made in Japan - dziękuję, wolę produkt EU lub USA. Czy ten renomowany dystrybutor dał Ci szansę odsłuchu

czy tylko gadulec ?

Potrafimy się jednak zgodzić, też tak uważam, korzystam z przewodników AN, dostaje regularnego szału, kiedy człowiek, który reguluje moje rachunki informuje mnie jaka kwota jest do zapłacenia za niewidoczny prawie kawałek drutu..

Nie mam zgody na używanie Jego znaków rozpoznawczych.

Świat jest mały..proszę podzwonić po znajomych.

Nie musisz korzystać z drutu AN , lepszej jakości przewód zakupisz w Siltechu ............nie musisz mi dziękować.

Grało cały czas, jednak podłączone były przewody tego producenta, raczej wszystkie w systemie, z tego powodu nie wiem czy słuchałem pięknego luksusowego CD z Japonii, czy metalurgii wytworzonej przez producenta okablowania, chyba jednak tego drugiego, grał jakiś mały typowo rynkowy zintegrowany wzmacniacz lampowy, co dodatkowo komplikowało ocenę.

gadulec

Obraziłby się jeśli przeczyłby ten wpis, to poważna osoba, prestiżowa, jeśli chodzi o nasz kraj, bardzo proszę o szacunek.

dystrybutor

Producent, proszę nie mylić kolejny raz.

Grało cały czas, jednak podłączone były przewody tego producenta, raczej wszystkie w systemie, z tego powodu nie wiem czy słuchałem pięknego luksusowego CD z Japonii, czy metalurgii wytworzonej przez producenta okablowania, chyba jednak tego drugiego, grał jakiś mały typowo rynkowy zintegrowany wzmacniacz lampowy, co dodatkowo komplikowało ocenę.

Obraziłby się jeśli przeczyłby ten wpis, to poważna osoba, prestiżowa, jeśli chodzi o nasz kraj, bardzo proszę o szacunek.

Zwykło się mówić: Janie słyszysz ten dzwon ? Słyszę, tylko nie wiem gdzie on ........:-))

Tak, to doskonały producent, nikt nie odnajdzie na forum mojego ani jednego wpisu krytycznego w stosunku do tej nazwy.

Czy kiedykolwiek wypowiadałeś się o jego produktach na forum AS ? Nie przypominam sobie.

Tak, to musiało być jakieś trzy lata wstecz, przy okazji kiedy przedstawiał te produkty Kolega Jarek&ania, o ile pamiętam przez mgłę.

Pisałem wtedy w kontekście cen, przedstawiając pogląd indywidualny, polegający na krytyce aktualnej polityki w tym zakresie, w duchu jakiego Kolega używa do oceny produktów AN.

Pisałem wtedy w kontekście cen, przedstawiając pogląd indywidualny, polegający na krytyce aktualnej polityki w tym zakresie, w duchu jakiego Kolega używa do oceny produktów AN.

Czyli pisałeś tak ogólnikowo i bez szczegółów , jak to masz w zwyczaju bez podawania konkretnych modeli. Wystarczy

wszystko jasne.

Spróbuj Duelund-a ver.2 najszerszy 2.0, srebrna taśma o czystości 5N, impregnowana olejem i osłonięta tylko jedwabnym oplotem.

Kosztuje 27$ za 1 ft.

Przenosi dźwięk każdego urządzenia do zupełnie nowego wymiaru, o oczko wyżej.

Pozdrawiam

Pygar

Edytowane przez Pygar
  • Pokaż nowe odpowiedzi