Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Samo twierdzenie, że dobre kable, prąd czy dobrej jakości komponenty nie są podrzebne powinno Cię Wit-old zastanowić :)

To mnie wręcz intryguje, tak jak cała ta sytuacja;-)

Jestem niezmiernie ciekawy co będzie dalej, ale ubaw niezły - prawie jakbym oglądał naszą sejmową elytę...

Może jednak ktoś tam pojechał i kurtyna tajemniczości opadnie...

Witold czy uważasz ,że należy koniecznie spróbować poniższych rzeczy aby wiedzieć , które wybrać ? ;)

Jazda Tico to nie jest ryzyko,idąc do kościoła w jednej chwilce założyłem właśnie takie filce

Vektor wklej zdjęcie swojego systemu i otoczenia. Mój znajdziesz na forum. Masz cykora?

Jak nie wkleisz systemu-to siadaj pała

Zmień swój avatar na złamana strzała

To mnie wręcz intryguje, tak jak cała ta sytuacja;-)

Jestem niezmiernie ciekawy co będzie dalej, ale ubaw niezły - prawie jakbym oglądał naszą sejmową elytę...

Może jednak ktoś tam pojechał i kurtyna tajemniczości opadnie...

Dalej to Lutek będzie się bardzo dżwiekiem zachwycał

i do swego domu taki dżwiek po odsłuchu przemycał

Juz jeden taki co ukrywa system tutaj krazyl, tzn krazy nadal, teraz mamy drugiego

Cos niepojetego, zeby nie napisac z czym to ma grac

Ważne ,ze ma hajenda......reszta niewazne.

Dla mnie też dziwnie brzmią High-Endowe zapowiedzi Kol. Vectora, ale jeszcze bardziej mnie dziwi zaoczna ocena, wręcz lincz systemu, którego nikt nie słuchał!

Jakiś nowy standard???

Bo to jest równie zabawne i niepoważne, niestety....

Jak będę miał kiedyś przy okazji czas, to chętnie zweryfikuję w realu tezy Vectora, i wtedy będę miał prawo jego system ocenić, (i przy okazji w ogóle poznać;-)

Bo inaczej to takie wróżenie z fusów troszkę jest;-)

A słyszaleś kiedys hajenda z cd za 1000 i ze wzmaka za 2000?

Dla mnie też dziwnie brzmią High-Endowe zapowiedzi Kol. Vectora, ale jeszcze bardziej mnie dziwi zaoczna ocena, wręcz lincz systemu, którego nikt nie słuchał!

Jakiś nowy standard???

Bo to jest równie zabawne i niepoważne, niestety....

Jak będę miał kiedyś przy okazji czas, to chętnie zweryfikuję w realu tezy Vectora, i wtedy będę miał prawo jego system ocenić, (i przy okazji w ogóle poznać;-)

Bo inaczej to takie wróżenie z fusów troszkę jest;-)

Jaki lincz systemu?. On nie ujawnił systemu więc nie ma co linczować. To on linczuje systemy innych których nie słuchał twierdząc, że my to pacany z tymi swoimi kablami za setki.Jeśli ma głośniki lowtherobodobne to bas jest tam cienki, reszta świetna ale głównie gra środek. Lowthery w końcu lat 90-tych były potwornie drogie i wątpię by kupił je w tamtym czasie. Para głośników(magnesy ALNICO) kosztowała 7-8tyś. W tamtym czasie było mnóstwo DIY-owców robiących te kolumny gdyż oryginał był drogi a plany konstrukcji krążyły po sieci.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jaki lincz systemu?. On nie ujawnił systemu więc nie ma co linczować. To on linczuje systemy innych których nie słuchał twierdząc, że my to pacany z tymi swoimi kablami za setki.Jeśli ma głośniki lowtherobodobne to bas jest tam cienki, reszta świetna ale głównie gra środek. Lowthery w końcu lat 90-tych były potwornie drogie i wątpię by kupił je w tamtym czasie. Para głośników(magnesy ALNICO) kosztowała 7-8tyś. W tamtym czasie było mnóstwo DIY-owców robiących te kolumny gdyż oryginał był drogi a plany konstrukcji krążyły po sieci.

Ja byłem ciekawy tych Voxativów , bo Lowther przy nich to taniocha ....

a ja Wam napisze tak: źródło za tysiaka nie ma prawa zagrać na miarę hi-end i nie zagra i kropka, reszta już bez znaczenia...:)

Vector, czy Ty czasem nie masz tego wzmaka co u mnię sie kurzy w piwnicy od kilku lat? 500W? x 2 sztuki?

Edytowane przez robeeert

A słyszaleś kiedys hajenda z cd za 1000 i ze wzmaka za 2000?

Ja nie, ale są tacy co słuchają, może nie z cedeka, ale takiego czegoś małego, bardzo (nie)high-endowego;-)

To on linczuje systemy innych których nie słuchał twierdząc, że my to pacany z tymi swoimi kablami za setki.

Myślę, że się nieźle bawi, my też powinniśmy zamiast się napinać podejść do sprawy "sylwestrowo", bo inaczej też bym musiał się głupio poczuć z moimi druciorami;-)

pozdr!

Jazda Tico to nie jest ryzyko,idąc do kościoła w jednej chwilce założyłem właśnie takie filce

Jadąc Tico do Poznania załóż gumofilce do hajednowego słuchania

Przy CD- ku za tysiaka słuchając w skarpetach będzie klapa ... ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jadąc Tico do Poznania załóż gumofilce do hajednowego słuchania

Przy CD- ku za tysiaka słuchając w skarpetach będzie klapa ... ;)

Szczególnie jak wyciągniesz skarpety z gumofilców po takiej trasie :)))

a ja Wam napisze tak: źródło za tysiaka nie ma prawa zagrać na miarę hi-end i nie zagra i kropka, reszta już bez znaczenia...:)

Vector, czy Ty czasem nie masz tego wzmaka co u mnię sie kurzy w piwnicy od kilku lat? 500W? x 2 sztuki?

Jeśli chodzi o źródło za tysiaka, które zagra Hi-End'owo to polecam jakikolwiek gramofon (może być nawet za 100 pln) z jakąkolwiek wkładką za 900 pln (np. jakiś Ortofon lub Denon) i dobrze nagraną czarną płytę (np. Blue Note, Verve lub ECM) i masz 100% źródło Hi-End za tysiaka. I jestem pewien, że żaden CD, nawet za 200 tysiaków, go nie przebije...

Edytowane przez Loth
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o źródło za tysiaka, które zagra Hi-End'owo to polecam jakikolwiek gramofon (może być nawet za 100 pln) z jakąkolwiek wkładką za 900 pln (np. jakiś Ortofon lub Denon) i dobrze nagraną czarną płytę (np. Blue Note, Verve lub ECM) i masz 100% źródło Hi-End za tysiaka. I jestem pewien, że żaden CD, nawet za 200 tysiaków, go nie przebije...

Teraz to już rozumiem co to hiend ! ;)))

Gramiak to proponuję AdFontes ..,;))

A ja debil kupiłem wkładkę za 10 tys......:(((

Śmiem twierdzić, że gramofon razem z wkładką za tysiaka zagra o wiele gorzej od DVD za 50 zł :)

Masza poważnie?

No patrz...jaki osłuchany ;)))

i masz 100% źródło Hi-End za tysiaka. I jestem pewien, że żaden CD, nawet za 200 tysiaków, go nie przebije..

hahah, dobre... gramofon? ok. niezłe żródło, słuchałem gramofonów za 150k, jakies dmuchane kużmy kużwa za 150k...grało niezłe, ale daleko do b.dobrej cyfry

Śmiem twierdzić, że gramofon razem z wkładką za tysiaka zagra o wiele gorzej od DVD za 50 zł :)

A ja śmiem twierdzić, że nie zagra gorzej - i moje twierdzenie nie jest bezpodstawne ponieważ sprawdzałem to wielokrotnie. Żaden CD nawet nie zbliża się do jakości z vinyla... Właściwie gramofon nie ma tutaj większego znaczenia. Dla utrzymania parametrów na dłuższą metę oczywiście tak, ale dla samej jakości dźwięku nie tak bardzo. Wkładka owszem.

hahah, dobre... gramofon? ok. niezłe żródło, słuchałem gramofonów za 150k, jakies dmuchane kużmy kużwa za 150k...grało niezłe, ale daleko do b.dobrej cyfry

A słuchałeś kiedyś ten sam zestaw podpinany na zmianę do gramofonu i do CD?

A czego, jeśli mogę spytać, brakowało Ci w dźwięku z gramofonu?

Teraz to już rozumiem co to hiend ! ;)))

Gramiak to proponuję AdFontes ..,;))

A ja debil kupiłem wkładkę za 10 tys......:(((

Droższe wkładki będą zwykle grać lepiej i chyba nie popełniłeś błędu kupując tę za 10 tys. Ale z wkładką za 1 tys również będziesz miał Hi-End'owe źródło, trochę gorsze niż za 10 tys, ale nadal Hi-End.

Masza poważnie?

No patrz...jaki osłuchany ;)))

Niczego nie brakowało, super sound, ale dobra cyfra zagra lepiej.

Skoro niczego nie brakowało, to jak cokolwiek może zagrać lepiej...?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kolejny :)))....płyta , płyta ....:))

Jak słuchasz winylu przegrywanego z CD to masz rację , lepiej grać z CD.

Jak słuchasz CD przegrywanego z analogu , to gramofon...

To są takie proste sprawy ..

Kolejny :)))....płyta , płyta ....:))

Jak słuchasz winylu przegrywanego z CD to masz rację , lepiej grać z CD.

Jak słuchasz CD przegrywanego z analogu , to gramofon...

To są takie proste sprawy ..

sprawa jest prosta, najlepsze źródła to cyfra, (dodam IMHO), gramofon hmm. nieźle gra i mógłbym z nim

żyć tylko ... no właśnie, płyty, myjki, brak dostępnej muzy itd... - nie dla mnie

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

sprawa jest prosta, najlepsze źródła to cyfra, (dodam IMHO), gramofon hmm. nieźle gra i mógłbym z nim

żyć tylko ... no właśnie, płyty, myjki, brak dostępnej muzy itd... - nie dla mnie

Ten hi-end taki prosty ;)))

Jak ktoś chodzi po górach to nie ubiera sandałów ;) oczywiście chodzi o rodzaj muzyki ;))

"Masz całkowitą rację".

Warunkiem aby to mogło zagrać hiendowo jest podłączenie tego gramofonu do wzmacniacza Harman Kardon i spięcie całości kablami Bazodrut.

Nie należy również lekceważyć profesjonalnej adaptacji akustycznej przy pomocy pudełek po jajach kur z wolnego wybiegu oraz podkładek antywibracyjnych ze sprężyn wyciągniętych cichaczem w nocy babci z materaca.

P.S.

Pytanie ogólne do moderacji:

Czy firma SITE ma podpisaną umowę ze szpitalem w Tworkach o relokacji pacjentów specjalnej troski ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

"Masz całkowitą rację".

Warunkiem aby to mogło zagrać hiendowo jest podłączenie tego gramofonu do wzmacniacza Harman Kardon i spięcie całości kablami Bazodrut.

Nie należy również lekceważyć profesjonalnej adaptacji akustycznej przy pomocy pudełek po jajach kur z wolnego wybiegu oraz podkładek antywibracyjnych ze sprężyn wyciągniętych cichaczem w nocy babci z materaca.

P.S.

Czy firma SITE ma podpisaną umowę ze szpitalem w Tworkach o relokacji pacjentów specjalnej troski ?

Jest specjalna bezpośrenia liniia bez opłat ( dofinansowanie od Wladimira P.)

;)))

"Masz całkowitą rację".

P.S.

Ja odnosiłem się tylko do Hi-End'owego źródła. Jeśli chodzi o Hi-End'owy dźwięk, w holistycznym znaczeniu, to już zupełnie inna sprawa... ale na Harmanie to raczej Hi-End'u nie uzyskasz...chyba, że na jakimś bardzo starym, z lat 70... :)

Edytowane przez Loth
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja odnosiłem się tylko do Hi-End'owego źródła. Jeśli chodzi o Hi-End'owy dźwięk, w holistycznym znaczeniu, to już zupełnie inna sprawa...

Holistyka to dziedzina nauki o holowaniu ?

Pytam , bo mam kolegę , który produkuje wyciągarki i linki holownicze .

Chciałem go wypromować .

Panom od gumofilców gratuluję ogłady i poziomu. Panom od linijek, biegającym i chcącym zmierzyć kogo system jest dłuższy, szczerze współczuję.

Koledze Vectorowi dziękuję za możliwość posłuchania ciekawych systemów. Rzeczony, "budżetowy" system spokojnie kasuje to co w tym roku słyszałem na AS w Sobieskim i sporą część tego co było na Narodowym. Czy to jest system highendowy to nie wiem bo nie wiem co to jest highendowy. W każdym razie było dynamicznie, detalicznie i ze świetną sceną. Materiał muzyczny czarował nawet w gęstszych utworach (a nie tylko w audiofilskim plumkaniu) mimo że pomieszczenie odsłuchowe było dość żywe.

Bacek to jest gość co dobrze słuchać umie

Znalazł się szybko w Vectora piątej kolumnie

Loth też ma dla Was coś miłego do dodania

Napisze-Vector melduje wykonanie zadania

Bacek to jest gość co dobrze słuchać umie

Znalazł się szybko w Vectora piątej kolumnie

Loth też ma dla Was coś miłego do dodania

Napisze-Vector melduje wykonanie zadania

Dobre :)

Ja odnosiłem się tylko do Hi-End'owego źródła. Jeśli chodzi o Hi-End'owy dźwięk, w holistycznym znaczeniu, to już zupełnie inna sprawa... ale na Harmanie to raczej Hi-End'u nie uzyskasz...chyba, że na jakimś bardzo starym, z lat 70... :)

Im starsze tym lepsze, pierwsze radio na kryształkach miało bardzo analogowy dźwięk.

Mówili w wiadomościach,że u Vectora gra jak jakaś orkiestra

Pewnie będą słuchać namiętnie i długo pewnie do Sylwestra

Ukratkiem zauwazyłem dla mnie rzecz to wręcz niesłychana

Vector i Loth przeglądają to forum-więc padłem na kolana

Godzina wpół do dziesiatej to jeszcze nie taka póżna pora

Czyżby Vector oznajmił-koniec odsłuchów i fora ze dwora)

Może coś napiszą goście co u niego byli-prosto jak grało

Czy cd za 1000 i wzmak za 2000 dobrze hajenda udawało.

Panom od gumofilców gratuluję ogłady i poziomu. Panom od linijek, biegającym i chcącym zmierzyć kogo system jest dłuższy, szczerze współczuję.

Koledze Vectorowi dziękuję za możliwość posłuchania ciekawych systemów. Rzeczony, "budżetowy" system spokojnie kasuje to co w tym roku słyszałem na AS w Sobieskim i sporą część tego co było na Narodowym. Czy to jest system highendowy to nie wiem bo nie wiem co to jest highendowy. W każdym razie było dynamicznie, detalicznie i ze świetną sceną. Materiał muzyczny czarował nawet w gęstszych utworach (a nie tylko w audiofilskim plumkaniu) mimo że pomieszczenie odsłuchowe było dość żywe.

Ja również przyłączam się do podziękowań Koledze Vectorowi za możliwość odsłuchania właściwie kilku systemów, w tym tych grających na tanich kablach i tanim źródle i podzielam opinię Kolegi Backa.
  • Pokaż nowe odpowiedzi