Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nie ma firmy produkującej najwyższej jakości kable zasilające za rozsądne pieniądze.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

.....no nie mam cierpliwości na Ciebie ;-)....,,kabel można cyknąć jaki chcesz tylko trzeba wiedzieć....,,

a co ma zrobić ktoś kto nie potrafi cykać? :-)

...gdzie kupujesz...daj jakiegoś linka...może być na PW

Trza się nauczyć " cykać " ;))

Kup sobie na początek Beldena plus jakieś dobre wtyki ..np . Neutrika , zobaczysz gdzie jesteś ;))

Napisz mi na priv czego potrzebujesz w graniu to podam co z czym połączyć .

Gdyby ktoś jeszcze chciał sam zrobić kabel to udzielam konsultacji 1000 zł za godzinę konsultacji ;))) hi, hi..

Miroslav ma gratis , bo Go lubię ...;)

To, że ten drut sprawdził się świetnie do któregoś twojego klocka to nie znaczy, że u kogoś innego będzie też dobrze.

Przeprowadziłeś doświadczenie z nim w innym zestawie u kogoś jeszcze? Bo silnie uogólniasz jak niejaki bum. Dla mnie każdy kabel to filtr i w zależności jakie elementy łączy zachowa się inaczej. Dla mnie to oczywiste, że drogie kable potrafią w wielu zestawach kaszanić bardziej niż tańsze odpowiedniki. Dlatego należy ciągle eksperymentować. Ja robię to stale nie tylko z kablami. Ostatnio powymieniałem XLRy Neutrika na Furutechy, gniazdo prądowe no name na Furutechy też rodowane, fuse holder też na wyższej klasy srebrzony, a typ bezpiecznika to już jakiś 7 model, a różne duelundy to stały numer wymian. Każdy z tych elementów to inny rodzaj materiałowego nośnika zawsze wnoszący inny rodzaj dźwięku niż dotychczas, tu nie ma ściemy drogi kolego. Bardziej się zabawiaj a sam to stwierdzisz:)

To, co tu wypisałeś, to oczywista oczywistość, która właśnie różnicuje brzmienie kabli. A co się kryje pod tą ściemnioną resztą?

Kolega doprecyzuje mam nadzieję:)

Co do cyny? Tu bym tak kategorycznych sądów jak Ty nie przedstawiał. Ilość srebra w cynie jest istotna.Ja stosuję cynę Mundorfa. Sposób i technika polutowania też jest bardzo istotna. Niewielu robi to dobrze a głównie na odwal.

Tak ilość srebra w cynie jest istotna ..im więcej tym masz gorszy lut...dlaczego..?

Czym lutujesz , masz specjalny palnik do przetopienia srebra ...nie to masz kiszkę ..

Wiesz po co jest srebro w cynie ?

Po to samo co ołów lub bizmut, czyli , żeby kryształy cyny nie utleniały się pomiędzy sobą wewnętrznie ...

...tylko na rynek medyczny nie wolno używać powyższych i stąd srebro..

A jak srebro to audiofile łykają jak pelikany ;)))

Jak lutujesz cyną ze srebrem w domu sam to masz " howno" nie lut...smarki zwykłe , hi, hi..

Cyna Mundorfa to pic dla audiofili ...bez urazy ..sam to kiedyś łyknąłem :((

Czyli nie ma firmy produkującej najwyższej jakości kable zasilające za rozsądne pieniądze.

Tu nie chodzi o rozsądek a tym bardziej cenę, tylko wpasowanie w system własny. Czyli eksperyment i jeszcze raz eksperyment z różnymi filtrami kablowymi. Moje głośnikowe Siltechy Royal Signature Prince(8tys.euro) wyłożyły się z Carry Audio i kolumnami AP całkowicie, a drut miedziany za 5 dych grał lepiej. I co ty na to? Audiofilia to sztuka ciągłego eksperymentowania, nie ma innego wyjścia by samodzielnie przekonać się co jest dla nas najlepsze. W naszym hobby cen rozsądnych już nie ma i nie będzie nawet za pierdołę. Świat szaleje niemalże w każdej dziedzinie i nie ma widoków na zmianę na lepsze.Ludziska doprowadzą siebie do szaleństwa i to już w krótkim czasie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Prawda i fakty w całej rozciągłości.

W kabelkach, wtykach, cynach a najlepiej jej braku, ukryty jest każdy drobiazg który robi różnicę, a w domowych warunkach nie mamy dostępu do pewnych materiałów, maszyn i urządzeń które zapewniają jednolitość i jednorodność wykonania na całej długości kabla, tak by zmiany były powtarzalne i identyczne na każdym cm długości. Można użyć gotowego kabla z metra ale by móc wycisnąć z niego "czary" trzeba potraktować go dodatkowo pewnymi specyfikami, dodatkowymi ekranami, wtykami, nakładkami na kable, zaciskami, tulejkami, płynami, nawet siła tzn. moment z jakim się dokręca robi różnicę , dzięki odpowiedniej jego wartości osiąga się wartość naprężeń, które też przekładają się na zachowanie materiału i jego współpracę z prądem i całym jego otoczeniem itd.

Pozdrawiam

Pygar

Tak z pewnością najważniejszy jest " moment ściskania " ...hi, hi chyba kieszeni naiwnych ..

Wiesz jak robią to szamani kabli ...uśmiałbyś się bardziej niż oni śmieją się z nas ..

Rozlatujące się topowe kable Siltecha , wybuchające puszki Mita ...mówi ci to coś ..

To co piszesz to są wszystko kity wymyślone przez rynek kablarski ...dla naiwnych ..

Jak ktoś zacznie " badać " temat to ręce opadają .

Są firmy w których są kable z Castoramy ..mam podać nazwy?

Są na rynku Pro.

Moreno podawał jakiś kabelek za 150 zeta , który grał lepiej od Acrolinków za 8-9 tys..

Cyna Mundorfa to pic dla audiofili ...bez urazy ..sam to kiedyś łyknąłem :((

Różnica w cenie miedzy cyną "zwykłą" a Mundorfa dla mnie jest żadna więc wolę użyć tej drugiej. Do ruiny się nie doprowadzę i nie popełnię sepuku bo coś łyknąłem:)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tu nie chodzi o rozsądek a tym bardziej cenę, tylko wpasowanie w system własny. Czyli eksperyment i jeszcze raz eksperyment z różnymi filtrami kablowymi. Moje głośnikowe Siltechy Royal Signature Prince(8tys.euro) wyłożyły się z Carry Audio i kolumnami AP całkowicie, a drut miedziany za 5 dych grał lepiej. I co ty na to? Audiofilia to sztuka ciągłego eksperymentowania, nie ma innego wyjścia by samodzielnie przekonać się co jest dla nas najlepsze. W naszym hobby cen rozsądnych już nie ma i nie będzie nawet za pierdołę. Świat szaleje niemalże w każdej dziedzinie i nie ma widoków na zmianę na lepsze.Ludziska doprowadzą siebie do szaleństwa i to już w krótkim czasie.

To nie świat szaleje , tylko ludzie nie myślą samodzielnie , łykają marketing i szukają prostych rozwiązań .

Po co myśleć jak można kupić coś ..jak się zapłaci to wiadomo , że będzie super ...a im drożej tym lepiej .

I powstają takie systemy , gdzie kable , podstawki i wtyczki kosztują więcej niż system i gra to jeszcze w tragedii akustycznej ..

Ma jednak taką zaletę , że jest drogo , ładnie ...a jak gra ..to nie ma znaczenia ...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Różnica w cenie miedzy cyną "zwykłą" a Mundorfa dla mnie jest żadna więc wolę użyć tej drugiej. Do ruiny się nie doprowadzę i nie popełnię sepuku bo coś łyknąłem:)

A ja wybrałbym bez srebra ..miałbym trwały lut , a nie " smarki" .

Taki ze srebrem szybko siękruszy , ponieważ nie jest przetopiony , a cyna utlenia sie wewnętrznie.

Jak nie wierzysz to zlituj sobie dwie blaszki zwykła cyną i specjalną i zobacz która ma mniejszą wytrzymałość .

A poprawę brzmienia srebrem w lucie to można w przedszkolu opowiadać ;)

Mógłbyś przybliżyć temat? To rozlatywanie się dotyczy nowych czy używanych?

To chyba Jarek wysyłał swoje do naprawy, no się wtyk urwał...ku...na w kablu za 10 tys...Euro wtyk się urwał ????!!!!

Edytowane przez Diogenes

To chyba Jarek wysyłał swoje do naprawy, no się wtyk urwał...ku...na w kablu na 10 tys...Euro wtyk się urwał ????!!!!

Ale to był jakiś miedziak hamerykański nie Siltech, coś kojarzę. Głośnikowy Transparent ?

Diogenes jak kogoś nie stać, to próbuje samemu coś z klecić.

Potrzeba matką wynalazków !

A naśmiewać się z kogoś, że zamożnym jest i zalatanym, to nie elegancko.

Każdy wydaje swoje pieniądze jak uważa i to jego prywatna sprawa.

Jak by ludzie nie kupowali, to by producenci nie sprzedawali.

Każdy orze jak może i chwała mu za to ale przy okazji może zachować swoje rewelacje dla siebie.

Tak przynajmniej zachowują się ludzie szanujący drugiego człowieka.

Pozdrawiam

Pygar

Jak nie wierzysz to zlituj sobie dwie blaszki zwykła cyną i specjalną i zobacz która ma mniejszą wytrzymałość .

Tu nie chodzi o wytrzymałość , to nie czołg do rozjeżdżania przeciwników, ale o przewodnictwo. Wiele osób wymienia sprzęt częściej niż skarpetki i wytrzymałość jest drugorzędną cechą. Najważniejsze jest tu i teraz jak powiedział najsłynniejszy premier tego kraju, nie wspominając o ciepłej wodzie w kranie. Zanim ta cyna się utleni i skruszeje miną lata.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ale to był jakiś miedziak hamerykański nie Siltech, coś kojarzę. Głośnikowy Transparent ?

Ja zapamiętałem , że Siltech ..ale może się mylę..

Diogenes jak kogoś nie stać, to próbuje samemu coś z klecić.

Potrzeba matką wynalazków !

A naśmiewać się z kogoś, że zamożnym jest i zalatanym, to nie elegancko.

Każdy wydaje swoje pieniądze jak uważa i to jego prywatna sprawa.

Jak by ludzie nie kupowali, to by producenci nie sprzedawali.

Każdy orze jak może i chwała mu za to ale przy okazji może zachować swoje rewelacje dla siebie.

Tak przynajmniej zachowują się ludzie szanujący drugiego człowieka.

Pozdrawiam

Pygar

Ja się przecież nie naśmiewam ...tylko piszę co wiem .

To źle , że mówię o tym otwarcie ???

Coś masz wspólnego z tą branżą ..że tak ich bronisz ?

Ja już przestałem być naiwny w kwestii kabli , to też coś złego ..?

Nie mam w tym żadnego interesu..przecież forum jest chyba po to , żeby sobie pomagać , a nie szkodzić , więc dlaczego mam siedzieć cicho?

Tu nie chodzi o wytrzymałość , to nie czołg do rozjeżdżania przeciwników, ale o przewodnictwo. Wiele osób wymienia sprzęt częściej niż skarpetki i wytrzymałość jest drugorzędną cechą. Najważniejsze jest tu i teraz jak powiedział najsłynniejszy premier tego kraju, nie wspominając o ciepłej wodzie w kranie. Zanim ta cyna się utleni i skruszeje miną lata.

Sprawdź lepiej , bo bronisz złej sprawy ;))

Kruszeje od razu ..bo nie jest przetopiony, a jak nie przetopiony to prund źle płynie ;)popytaj , poczytaj ;)

Edytowane przez rochu
odniesienie do wymoderowanego wpisu

Ja zapamiętałem , że Siltech ..ale może się mylę..

Jarek polecał srebro jako interkonekty, resztę wolał miedzianą.Tu chodziło o spieprzone głośnikowe.

Edytowane przez chochla
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jarek polecał srebro jako interkonekty, resztę wolał miedzianą.

Nie pamiętam , ale to był kabel za dziesiątki tysięcy ..co za różnica .

Siltech , Transparent jeden pies za takie pieniądze ..kable Pro za 100 zł wytrzymują tysiące wpięć i wypięć w studiach nagraniowych..

U mnie urwał się wtyk w Van den Hulu Silver Phono w gramiaku za 30 tys. zł .po 5 wpięciach ..jak rozebrałem , był posmarkany , a nie zluzowany ..

Zresztą jak wolicie błogą nieświadomość , mogę zamilknąć ..;)

Trza się nauczyć " cykać " ;))

Napisz mi na priv czego potrzebujesz w graniu to podam co z czym połączyć .

..wiedziałem złośliwcu że napiszesz ''trza nauczyć się cykać'' ;-)

...nie wiem co chcę zmienić czy poprawić w brzmieniu...naprawdę ;-)

chciałbym być mile zaskoczony.....jeżeli miałbym gdybać to powiem tak.....

rozdzielczość i naturalność brzmienia którą ma IC Acrolinka 6300 połączony z gładkością przekazu

którą ma Tara Labs 0.8...

nie chcę kabli ''ciemnych'' w stylu Mit Magnum czy Harmonix....pewnie za dużo wymagam ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

..wiedziałem złośliwcu że napiszesz ''trza nauczyć się cykać'' ;-)

...nie wiem co chcę zmienić czy poprawić w brzmieniu...naprawdę ;-)

chciałbym być mile zaskoczony.....jeżeli miałbym gdybać to powiem tak.....

rozdzielczość i naturalność brzmienia którą ma IC Acrolinka 6300 połączony z gładkością przekazu

którą ma Tara Labs 0.8...

nie chcę kabli ''ciemnych'' w stylu Mit Magnum czy Harmonix....pewnie za dużo wymagam ;-)

Ja nie pisałem złośliwie ( wyjątkowo ;) tylko sam się uczę ;)

Właśnie miałem taki problem u siebie , Mity były muzykalne , ale tłumiły troszkę przekaz , inne kable grały zbyt bezpośrednio ..

Teraz mam i barwę , płynność i mnóstwo szczegółów bez wyostrzania ..

Kabel idealny ? Pewnie , nie ..ale wykosił wszystko ;))

No i sam zrobiłem ..i zaoszczędziłem ;)

Piszą mi tu na priv , że psuję interes branży ...hi, hi ..to straszne ...;))

Chyba się załamię ...ha, ha...

.wiedziałem złośliwcu że napiszesz ''trza nauczyć się cykać'' ;-)

Nic nie musisz umieć. Ściągnij Neotecha i wtyczki, wg recepty Diogenesa odczyń czary nad nim. Do polutowania oddaj Albedo. Wrażenia opisz na forum.Następny krok to joint venture z Diogenesem. Diogenes z Beczka,Miroslav Cable Company, raczej na rynek pro, bo chyba tylko tam są w stanie właściwie docenić Wasz produkt. No i wtyczki nie będą wypadały dzięki zwykłej cynie:)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nic nie musisz umieć. Ściągnij Neotecha i wtyczki, wg recepty Diogenesa odczyń czary nad nim. Do polutowania oddaj Albedo. Wrażenia opisz na forum.Następny krok to joint venture z Diogenesem. Diogenes z Beczka,Miroslav Cable Company, raczej na rynek pro, bo chyba tylko tam są w stanie właściwie docenić Wasz produkt. No i wtyczki nie będą wypadały dzięki zwykłej cynie:)

O to , to !!!!

Zazdrośniku ;))

Odezwał się ten co dyfuzory sam klei zamiast zamówić u jakiegoś akustycznego hajenda za ciężką kasę ;)))

Edytowane przez Diogenes

....człowieku, ja nigdy lutownicy w reku nie trzymałem...

w domu jak trzeba naprawić kran to wzywam fachowca albo żona robi ;-)

z Diogenesem jak się kiedyś spotkamy to chyba tylko żeby gorzałki sie napić

a nie pieprzyć o jakiś kablach ;-)

Tak masz rację , że MIT i Acrolink to dwie odmienne szkoły grania , jak Focal i Harbeth;)

Kabel można cyknąć taki jaki chcesz trzeba tylko wiedzieć jak ...hi, hi .

Dlaczego koniecznie chcesz cos kupować w Polsce ...przecież jesteśmy w UE , więc raczej nie jest problemem zakup gdzieś ..

Przesyłki kosztują jakieś 10-12 Euro i ludziska w Niemczech , Francji czy Anglii tacy jacyś solidniejsi niż tutaj .

Na razie rozkminiłem ;) IC i głośnikowe , ale zasilające w przygotowaniu ...AZ Absolute ( mam 2 sztuki ) pewnie też polegnie za chwilę ;)

Zestaw " mały Adam Słodowy " ...cena 79 tys zł ....oczywiście w cenach producentów kabli , hi, hi...

Podzielisz się źródłami zaopatrzenia i procesem technologicznym czy otwierasz kablobiznes i będziesz nam je oferować za jedyne 30 tys zł pod marką własną? :))))

O to , to !!!!

Zazdrośniku ;))

Odezwał się ten co dyfuzory sam klei zamiast zamówić u jakiegoś akustycznego hajenda za ciężką kasę ;)))

Masz rację. Właśnie wyprodukowałem Schroedera 1D, fraktalny na sufit.1,2 x 1,2 metra. Miały być jeszcze 3 dalsze, ale nie mam już siły się z tym czymś dalej tarmosić. To 5o kg.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18481-0-29542400-1480079666_thumb.jpg

post-18481-0-81595300-1480080296_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Masz rację. Właśnie wyprodukowałem Schroedera 1D, fraktalny na sufit.1,2 x 1,2 metra. Miały być jeszcze 3 dalsze, ale nie mam już siły się z tym czymś dalej tarmosić. To 5o kg.

post-18481-0-99557300-1480079562_thumb.jpg

post-18481-0-29542400-1480079666_thumb.jpg

post-18481-0-81595300-1480080296_thumb.jpg

Czyli otwieramy firmę kablarsko - akustyczną - Chochla Miroslav Diogi Audio Acoustic and Cable Hi-end sp.z.o.o

I robimy w bambuko naiwnych ludzi ..my kablami a Ty drewienkami ;))

Będzie bardzo drogo czyli hajendowo ;)

....człowieku, ja nigdy lutownicy w reku nie trzymałem...

Toć napisałem chyba wyraźnie. Oddać do Albedo, to przecież fachowcy od kabli.Są przecie blisko.. w Bydgoszczy. Będę zdejmował XLR Neutriki na interkonektach Siltech Royal Signature Princess i wymieniał na topowe Furutecha to tam dam. To fachowcy przecie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Podzielisz się źródłami zaopatrzenia i procesem technologicznym czy otwierasz kablobiznes i będziesz nam je oferować za jedyne 30 tys zł pod marką własną? :))))

Podzielę się , pewnie... tylko się jeszcze douczę ;))

Toć napisałem chyba wyraźnie. Oddać do Albedo, to przecież fachowcy od kabli.Są przecie blisko.. w Bydgoszczy. Będę zdejmował XLR Neutriki na interkonektach Siltech Royal Signature Princess i wymieniał na topowe Furutecha to tam dam. To fachowcy przecie.

Czyli Neutriki za 15 zeta w Siltechu ...no piknie ...:(((

A jest chociaż jakiś srebrny kabel 2N w środku?;)))

Podzielę się , pewnie... tylko się jeszcze douczę ;))

A jest chociaż jakiś srebrny kabel 2N w środku?;)))

I robimy w bambuko naiwnych ludzi ..my kablami a Ty drewienkami ;))

Dlaczego w bambuko. Te drewienka to solidny materiał, bezkompromisowy. Sklejka 9 i 12 mm, 36 pól, w każdym mini dyfuzor. Sklejone i skręcone śrubami co 5 cm. Sztywne jak mały podczas ko...cji.:)

Rynek pro ładuje też te same neutriki bo są cholernie trwałe.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dlaczego w bambuko. Te drewienka to solidny materiał, bezkompromisowy. Sklejka 9 i 12 mm, 36 pól, w każdym mini dyfuzor. Sklejone i skręcone śrubami co 5 cm. Sztywne jak mały podczas ko...cji.:)

No pewnie , że solidne ..." specjalnie sezonowane drewno hiperbaktus maximus , ścinane przy pełni ksieźyca, przez tabun dziewic , nasączane olejem tłoczonym z kłów tygrysa i klejone klejem wg. specyfikacji NASA .

Zrobienie jednego dyfuzora trwa 5 lat ze względu na zachowanie reżimu technologicznego , testowane osobiście przez Stradivariusa .

Cena jednego dyfuzora to jedyne 56 tys. zł .

Recenzja w najnowszym portalu Hiend ;)

I co ? Będzie ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Rynek pro ładuje też te same neutriki bo są cholernie trwałe.

Tylko kable Pro z tymi Neutrikami kosztują 35 zł :(((

Chłpaki, dajcie sobie spokój. Oni się po prostu walneli o dwa zera.

Miało być 7 200 000 zł ...no tak ..cieniaki ;)

Edytowane przez rochu
odniesienie do wymoderowanego wpisu

Tylko kable Pro z tymi Neutrikami kosztują 35 zł :(((

Tak, masz rację, ale kable w PRO nie ciągną druta ze srebra monokrystalicznego:)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak, masz rację, ale kable w PRO nie ciągną druta ze srebra monokrystalicznego:)

Ale tego druta ciągną z monokryształu ;)

http://www.hificollective.co.uk/wire/neotech-nei-2001-interconnect-cable.html

Cena 400 zł za metr...

Weź zamiast przerabiać Siltecha zamontuj tego Furutecha do tego powyżej ...jak gęba Ci się rozdziabi ..proszę o buziaka :))

Edytowane przez Diogenes
  • Pokaż nowe odpowiedzi