Skocz do zawartości
IGNORED

ekonomia czy "troche" lepszy dzwiek

razgoor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprawa wyglada tak wszedlem w posiadanie technics'a su v300 (na temat jak on gra wypowiem sie poznej) muzyka aktualnie gra na monitorach bose interaudio 2000xl i diorze ws354 ten zestaw brzmi ladnie w porownaniu do tego co mialem wczesniej logitech g51(k*pa), mam ten zestaw podlaczony do 24bit karty dziwekowej. Jak wy to odbieracie znawcy i wszystkoslyszacy ludzie oplaca sie to zmieniac? powodem jest pobor pradu (wzmacniacz wlaczony prawie 24h/7) diora pozera 175W caly czas a technics jest klasy A czyli pobiera tyle ile potrzebuje (jestem poczatkujacym stereo maniakiem wiec pewnych rzeczy nie wiem). Co proponujecie zaoszczedzic 30zl miesiecznie na pradzie czy raczej nie jest to tego warte i zostac przy diorze bo moje wrazenia odsluchowe zwiazane z techniksem sa takie: powinni raczej ta koncowke mocy wsadzic do samochodu (maluch/golf+techo+wies). Jest jakis wzmacniacz tak do 100zl (minimum 15w) ktory bedzie ekonomiczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/85583-ekonomia-czy-troche-lepszy-dzwiek/

Wyluzuj. Ten Technics nie jest w klasie A. :) Gdyby był w Pure Class A to by grał co najmniej przyzwoicie. Ja miałem "dzieloną" dziewięćsetkę tej zacnej firmy i o dźwięku się nie wypowiem, bo na forum nie wolno brzydkich słów używać.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

jest na wzmaku "newclass A" z tego co juz wyppowiedzieliscie sie to znaczy dla "tej firmy" to jest klasa "A" :P hmm. co i tak nie zmienia faktu ze ma pobor mocy 110W (tak przynajmniej jest napisane na tabliczce znamionowej) ale 65W mi duzej roznicy nie zrobi:/ jak go slucham to raza mnie bardzo niskie tony sa mulowate i zapychaja rure od bas refleksu przez co powstaje nieprzyjemne buczenie, slucham raczej muzyki akustycznej i to raczej sklania mnie do tego zeby puscic ten wzmacniacz do zyda. I zapytam jeszcze raz jest cos konkretnego do stoweczki (mala integra) i dokupic kable drozsze (bo mam takie ze sklepu elektrycznego 2.3zl/m) czy nie odczuje roznicy w tym zestawie ktory wymienilem?

powodem jest pobor pradu (wzmacniacz wlaczony prawie 24h/7) diora pozera 175W

Po pierwsze jakim cudem ta Diora pobiera 175W z sieci jak ma zamontowany transformator o mocy 120W?.

Po drugie moc pobierana w Diorze jest uzależniona od tego jak głośno słuchasz muzyki to nie żarówka że włączasz światło i żarówka 100W pobiera od razu 100W .

Po trzecie klasa A w wzmacniaczach to nie to samo co klasa A w sprzęcie AGD, wystarczy trochę poczytać o tym w Internecie.

git 1 co zrozumial moj topic:) to 175W wyczytalem gdzies na forum. fakt rozkrecilem i zeczywiscie jest 120, masz racje tez co do poboru mocy bierze tyle ile potrzebuje dziekuje za pomoc topic mozna off

Rok 2011. 72 lata od wybuchu 2 wojny światowej. A niektórzy nadal sprzedaż jakiegoś śmiecia nazywają eufemistycznie "oddaniem go do żyda". Zwymiotuję na ekran ...

Życzę autorowi powodzenia w poszukiwaniu nowego wzmacniacza za 100 zł ... i nauczenia się szacunku dla innych ludzi

@justas 32: ale o co chodzi? Tak się potocznie mówi - nigdy tego nie słyszałeś? I co to ma wspólnego z szacunkiem do kogokolwiek? Żydzi wszak często żyją z handlu - to jakiś wstyd? Tabu?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

@justas 32: ale o co chodzi? Tak się potocznie mówi - nigdy tego nie słyszałeś? I co to ma wspólnego z szacunkiem do kogokolwiek? Żydzi wszak często żyją z handlu - to jakiś wstyd? Tabu?

Masz rację. A Polacy często kradną. Nie myją się. I są nazywani polaczkami. Tak się mówi i myśli w wielu krajach potocznie. Więc po co temu się sprzeciwiać ? Co to ma wspólnego z szacunkiem dla kogokolwiek ? Albo po co robić z tego tabu ...

Do sandałek nie wolno, pomimo że nie jest to zakazane:) nawet gdyby miały być najbielsze i najczystsze.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.