Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie rozumiesz treści problemu (oraz co piszemy, łącznie z postami co sam napisałeś).

Mnie nie chodzi o wyjście "po niskiej" (np. CVBS), ale przez modulator (czyli RF Oout).

To że nowy sprzęt można połaczyć w rozmaity sposób "po niskiej" - nie podlega wątpliwości.

Mnie interesuje podłączenie np. w tym przypadku na 38kanale RF (nie mogę tego uzyskać, a instrukcja o tym milczy)

Tylko po co ci to potrzebne. Owszem można kalibrować po wejściu antenowym ale jakość z tego wejścia jest tak tragiczna że kalibracja ci wiele nie pomoże. To już lepiej podłączyć sygnał do kalibracji po composite. Z drugiej strony jeżeli telewizor ma tylko wejście antenowe to znaczy że jest tak stary że żadna kalibracja mu nie pomoże i że na pewno nie mam możliwości kalibracji w trybie serwisowym bo najprawdopodobniej nie ma żadnego trybu serwisowego.

Chciałbym tylko przypomnieć że my tu dyskutujemy o telewizorach HDTV.

:D:D:D te typy hojlo tak maja, najpierw DVD ma wyjście teraz tuner - śmiech na sali.

Chciałbym tylko przypomnieć że my tu dyskutujemy o telewizorach HDTV.

Bzdura, my tu rozprawiamy o telewizorach LCD i plazmowych wszelakich.

Hojlo1 nie dyskutuj proszę metodą "a teraz będę rżnął głąba w celach polemicznych". Tu masz Instrukcję do mojego tunera Sat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na dole strony jest: PLIKI. Otwórz sobie:

PL_Instrukcja_obslugi_(X400)_2010-05-25.pdf

a następnie poczytaj na stronie 22 i 23.

Ukryta Zawartość

No i czytam to:

Ukryta Zawartość

Może plik mam inny?

Na stronie 22 mam o blokadzie rodzicielskiej/ustawieniu zegara, na 23 dalej o zegarze a na 24 o podłączeniu "po niskiej".

Za to na stronie 25 jest cos takiego:

4.System RF i Kanał RF (opcjonalne): opcje

używane do przełączania formatu I kanału sygnału

wyjściowego z wyjścia RF Out z tyłu odbiornika

(osprzęt opcjonalny).

....jednak poniżej jest i to:

4.Kontrola wyjścia loop: Umożliwia

aktywację/dezaktywację funkcji pętli w głowicy

odbiornika.

Jak do tego dodasz to ze str.9:

LOOP: Umożliwia podłączenie sygnału z konwertera od drugiego odbiornika. (Optional)

Spojrzysz na fotkę , gdzie nie ma żadnych gniazd antenowych TV naziemnej...to naprawdę nie wiem , jakim sprzętem dysponujesz.

Jako ze jesteśmy w dziale LCD - to gdzie masz o tym jak podłączyć przez antenę do swojego LCD.

(może lepiej spróbuj - czy tego sprzętu po prostu nie masz?)

Tak opcja jest jak najbardziej pożądana i nie pytam o nią by kogoś "oczerniać", ale po to by może ktoś zna taki sprzęt.

(ja jeszcze nie spotkałem)

Po co jest potrzebna?

Ano po to , że byłoby to najtańsze przesłanie sygnału do np drugiego pokoju , szczególnie u tych , co już kilka lat temu sobie takie kable koncentryczne położyli.

No to opisz z praktyki - bo z linków co podajesz nadal wynika że nic takiego miejsca nie ma w tym sprzęcie.

Do tego opisujesz że masz całkiem inny sprzęt = Opticum HD X403p, który nie ma zadnych wyjść antenowych na zwykly TV.

Ale oczywiści piszesz to:

Chociażby mój tuner Sat Opticum HD X403p ma taką możliwość. Nie korzystam z niej oczywiście, sygnał video idzie po HDMI bezpośrednio na telewizor, sygnał audio idzie po S/PDIF na amplituner.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Możesz wreszcie prawdę napisać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chociażby mój tuner Sat Opticum HD X403p ma taką możliwość. Nie korzystam z niej oczywiście, sygnał video idzie po HDMI bezpośrednio na telewizor, sygnał audio idzie po S/PDIF na amplituner.

i

Hojlo1 nie dyskutuj proszę metodą "a teraz będę rżnął głąba w celach polemicznych". Tu masz Instrukcję do mojego tunera Sat:

Ukryta Zawartość

Na dole strony jest: PLIKI. Otwórz sobie:

PL_Instrukcja_obslugi_(X400)_2010-05-25.pdf

a następnie poczytaj na stronie 22 i 23.

Rozumiem Bobcat że masz 2 tunery.

Jednak ani w 1wszym, ani w drugim nie ma "pytanej" opcji.

Sprawdź i napisz ponownie. ;)

(tylko nie "z teorii" - proszę i nie opisusuj co "by było"....)

Ps - generalnie łatwo przechodzisz nad swoim bzdurzeniem (to b. delikatne określenie Twojej "twórczości")... do porządku dziennego.

(ktoś Cię zmusza byś innych w błąd wprowadzał, czy sam to wymyślasz...?)

Ukryta Zawartość

Nie. Obecnie mam jeden. Faktycznie jest to strona 25. Dzięki Witku za zwrócenie mi uwagi :)

Jak rozumiesz wpis w tym temacie na przywołnej stronie:

4.System RF i Kanał RF (opcjonalne): opcje używane do przełączania formatu I kanału sygnału wyjściowego z wyjścia RF Out z tyłu odbiornika (osprzęt opcjonalny).

Na obrazku na poprzednie (24) stronie widać przecież:

System RF PAL B/G (możesz tam wstawić NTSC)

Kanał RF 38 (przestawialny)

Cóż to zatem (Twom zdaniem) jest?

P.S. jeżeli zdarza mi się napisać coś niegodnego z prawdą to zawsze przyznaję się do błędu, odwołuję i przepraszam.

Znowu teoretyzujesz (nawet nie czytasz siebie).

Jeżeli w jednej sprawie kłamiesz (doczytaj instrukcję - nie znajdziesz ani słowa o wypuszczeniu sygnału przez gniazdo antenowe), to znaczy że "radosną twórczość" uprawiasz i w innych wątkach (i to widać).

Nie lepiej uruchomić jeden z Tych Twoich "cudownych" tunerów (rozmnożyłeś, czy faktycznie masz 2?) - podłączyć przez te "osławiene" połączenia antenowe i dać np fotki, czy filmik.

W tej chwili - doczytałeś o jakiejś opcji (której nikt nie ma) - i tworzysz kolejne "Bajki Robotów" ;)))

(prosiłem wielokrotnie o praktykę - bo taki sprzęt jest dość ciekawy, jak już ktoś się pokusił z producentów...).

------------------------

Właśnie problem w tym że na dzień dzisiejszy posiadacze TV (dodam że LCD i PDP...bo wątek o tym) są zmuszani przy sygnale cyfrowym do kupna paru STB (choćby przy niekodowanym sygnale).

(a części by wystarczyło jedno z możliwością opisaną wyżej)

Może ktoś inny (oprócz @Bobcat) spotkał się w praktyce z takim sprzętem.?

Może ktoś inny (oprócz @Bobcat) spotkał się w praktyce z takim sprzętem.?

To było tak dawno, że głowy nie dam. Ale chyba kiedyś miałem tuner SAT który można było podłączyć kablem antenowym i wybierało w jego menu nawet nr kanału pod którym "nadawał" po kablu. (Amstrad? Sagem? - miałem dwa ... o model nawet nie pytajcie)

Znowu teoretyzujesz (nawet nie czytasz siebie).

Jeżeli w jednej sprawie kłamiesz (doczytaj instrukcję - nie znajdziesz ani słowa o wypuszczeniu sygnału przez gniazdo antenowe), to znaczy że "radosną twórczość" uprawiasz i w innych wątkach (i to widać).

Zamiast bluzgów rad bym usłyszeć odpowiedź na pytanie: co to jest

System RF PAL B/G (możesz tam wstawić NTSC)

Kanał RF 38 (przestawialny)

To było tak dawno, że głowy nie dam. Ale chyba kiedyś miałem tuner SAT który można było podłączyć kablem antenowym i wybierało w jego menu nawet nr kanału pod którym "nadawał" po kablu. (Amstrad? Sagem? - miałem dwa ... o model nawet nie pytajcie)

Kyle uważaj. Zaraz Ci Hojlo1 naubliża.

:D:D:D te typy hojlo tak maja, najpierw DVD ma wyjście teraz tuner - śmiech na sali.

Bzdura, my tu rozprawiamy o telewizorach LCD i plazmowych wszelakich.

Witek czy ty tu szukasz kłótni? Możesz mi wytłumaczyć jakie konstruktywne wnioski ma twój wpis. Czy w jakiś sposób to pomaga w kalibracji czy tylko szukasz dziury w całym żeby się do czegoś przypieprzyć?

Witek czy ty tu szukasz kłótni? Możesz mi wytłumaczyć jakie konstruktywne wnioski ma twój wpis. Czy w jakiś sposób to pomaga w kalibracji czy tylko szukasz dziury w całym żeby się do czegoś przypieprzyć?

Nie, nie szukam żadnej zaczepki czy czegoś innego negatywnego, ja wiem że pisanie przez neta jest czasami trudne do zrozumienia dla innych choćby dlatego że dyskutanci inaczej (nie wiem dlaczego) interpretują moje i innych wpisy.

Ale jeśli piszę prosto (najprościej jak się da) a inni w tym również ty doradzają źle wymyślając bzdury to powiedz mi jak ja mam reagować, przykład: ano o tym wyjściu antenowym z DVD, czy z tym wyjściem antenowym z tunera TV cyfrowej naziemnej.

Dlaczego napisałeś tak jak napisałeś (bobcat to samo), aaaa już wiem, tak ci się wydawało.

Więc na przyszłość pisz na temat obiektywnie a nie: bo widzi mi sie.

Takie właśnie twoje i bobcata wpisy robią zamęt generując kłótnie.

Nie, nie szukam żadnej zaczepki czy czegoś innego negatywnego, ja wiem że pisanie przez neta jest czasami trudne do zrozumienia dla innych choćby dlatego że dyskutanci inaczej (nie wiem dlaczego) interpretują moje i innych wpisy.

Ale jeśli piszę prosto (najprościej jak się da) a inni w tym również ty doradzają źle wymyślając bzdury to powiedz mi jak ja mam reagować, przykład: ano o tym wyjściu antenowym z DVD, czy z tym wyjściem antenowym z tunera TV cyfrowej naziemnej.

Dlaczego napisałeś tak jak napisałeś (bobcat to samo), aaaa już wiem, tak ci się wydawało.

Więc na przyszłość pisz na temat obiektywnie a nie: bo widzi mi sie.

Takie właśnie twoje i bobcata wpisy robią zamęt generując kłótnie.

Witek jeżeli chcesz kalibrować z DVD to masz wyjście composite, wyjście RGB na SCARCie, i dosyć często wyjście HDMI i component. Kalibrujesz na tym wyjściu przez które podłączyłeś DVD do telewizora. Jeżeli chcesz skalibrować z sygnału który przechodzi przez dekoder PAL to podłączasz przez coposite nie musisz robić tego przez wejście antenowe. Teraz mi powiedz na jaki ch..j ci potrzebne to wyjście antenowe. Chyba tylko po to żeby zacząć nową kłótnię na forum. Więc jeżeli chcesz dalej dyskutować na temat wyjścia antenowego to oszczędź sobie czasu i energii. Ja te wpisy będę po prostu ignorował.

A jak nie rozumiesz tego że to co wchodzi na antenę to to samo co wchodzi na wejście composite tylko zmodulowane na kanale telewizyjnym to nie zabieraj się za dyskusje na forum o telewizorach bo najwyraźniej nie masz o nich zielonego pojęcia.

Krzysiek, k**wa mać, zrozum że w wejsciach różnych są różne nastawy w TV.

Np. wejście antenowe nie ma gammy i poziomu czerni i innych, a inne mają, więc jak będę kalibrował z tego cholernego DVD to ustawie tylko dobrze to wejscie pod które podpinam to piepszone DVD, jak przeniosę nastawy które razem występują w jakimkolwiek wejściu m.cz. i antenowym to robi się dupa totalna.

Antenowe jest mi potrzebne bo leci cyfra po kablu, na ch...uj mi kupować tuner i płacić abonament jak cyfre po kablu mam gratis.

to nie zabieraj się za dyskusje na forum o telewizorach bo najwyraźniej nie masz o nich zielonego pojęcia.

Nooooooooooo za to ty masz super wiedze, wyjście antenowe z DVD. - komedia.

Moja pralka automatyczna ma USB.

Krzysiek, k**wa mać, zrozum że w wejsciach różnych są różne nastawy w TV.

Np. wejście antenowe nie ma gammy i poziomu czerni i innych, a inne mają, więc jak będę kalibrował z tego cholernego DVD to ustawie tylko dobrze to wejscie pod które podpinam to piepszone DVD, jak przeniosę nastawy które razem występują w jakimkolwiek wejściu m.cz. i antenowym to robi się dupa totalna.

Antenowe jest mi potrzebne bo leci cyfra po kablu, na ch...uj mi kupować tuner i płacić abonament jak cyfre po kablu mam gratis.

Nooooooooooo za to ty masz super wiedze, wyjście antenowe z DVD.

Jeżeli chcesz skalibrować sygnał analogowy z anteny i usunąć przy tym ewentualne błędy z dekodera PAL to robisz to na wejściu composite a następnie ustawienia balansu bieli kopiujesz na wejście antenowe a jeżeli takiej opcji w telewizorze nie ma to sobie je zapisujesz na karteczkę i wpisujesz w ustawieniach dla wejścia antenowego.

Jeżeli chcesz kalibrować gamut to robisz to dla najlepszego wejścia i kopiujesz na inne tak jak powyżej albo poprzez funkcję jeżeli taka istnieje albo poprzez przepisanie na kartkę i wpisanie do danych wejść.

Jeżeli na wejściu antenowym nie masz regulacji gammy to powiedz mi co tyt tam chcesz kalibrować. Jeżeli jakiś nastaw nie ma to tego nie ustawiasz.

Miałeś ty w ogóle kiedykolwiek kolorymetr w ręku?

Antenowe jest mi potrzebne bo leci cyfra po kablu, na ch...uj mi kupować tuner i płacić abonament jak cyfre po kablu mam gratis

Chcesz mi powiedzieć że oglądasz na telewizorze sygnał SD z anteny i odszczekujesz się na temat jakości obrazu telewizora? To jest dopiero komedia.

Masz w ogóle jakieś źródło sygnału HD?

Chcesz mi powiedzieć że oglądasz na telewizorze sygnał SD z anteny i odszczekujesz się na temat jakości obrazu telewizora? To jest dopiero komedia.

Masz w ogóle jakieś źródło sygnału HD?

To co mam w domu jest mało istotne.

No właśnie i znów dajesz przykład jak nie rozumiesz słowa pisanego.

Widzisz w kablówce jest takie okrągłe lub jajowate i to zdajsie zbiera sygnał z powietrza przez jakieś małe ustrojstwo w ognisku, potem sygnał leci kabelkiem do drugiego pudełeczka (co to może być?) i z tego pudełeczka sygnał jest wzmacniany i wysyłany kabelkiem do mnie, a sygnał jest taki że można przez przypadek pomylić moją starą z lachą na TV - więc miej umiar w swoich wypowiedziach.

To co mam w domu jest mało istotne.

No właśnie i znów dajesz przykład jak nie rozumiesz słowa pisanego.

Widzisz w kablówce jest takie okrągłe lub jajowate i to zdajsie zbiera sygnał z powietrza przez jakieś małe ustrojstwo w ognisku, potem sygnał leci kabelkiem do drugiego pudełeczka (co to może być?) i z tego pudełeczka sygnał jest wzmacniany i wysyłany kabelkiem do mnie, a sygnał jest taki że można przez przypadek pomylić moją starą z lachą na TV - więc miej umiar w swoich wypowiedziach.

To się nie pomyliłem nie masz żadnego źródła w HD.

A ta kablówka to chociaż DVB-C czy analog. Bo jak analog to się zaraz posikam ze śmiechu.

To się nie pomyliłem nie masz żadnego źródła w HD.

A ta kablówka to chociaż DVB-C czy analog. Bo jak analog to się zaraz posikam ze śmiechu.

Krzysiek żarty sobie robisz czy co?

znowu nie zrozumiałeś mojego wpisu, no nic trudno.

Krzysiek żarty sobie robisz czy co?

znowu nie zrozumiałeś mojego wpisu, no nic trudno.

Witek nie kombinuj jak koń pod górkę tylko odpowiedz jak mężczyzna. Masz w domu jakieś źródło sygnału HD czy nie.

I odpowiedz czy ta kablówka jest cyfrowa czy analogowa bo coś mam wrażenie że tego też nie wiesz.

Witek nie kombinuj jak koń pod górkę tylko odpowiedz jak mężczyzna. Masz w domu jakieś źródło sygnału HD czy nie.

nie kombinuje i już odpowiedziałem może nie wprost ale jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem czego wyraz dajesz zbyt często to nie ma sensu z tobą dyskutować (wybacz za szczerość), mylisz się po drodze również (kolor kanapy, RF z DVD, kalibracja wejścia RF i inne) więc sam rozumiesz że dla mnie nie jesteś partnerem w rozmowach o elektronice (nie tej użytkowej)

nie kombinuje i już odpowiedziałem może nie wprost ale jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem czego wyraz dajesz zbyt często to nie ma sensu z tobą dyskutować (wybacz za szczerość), mylisz się po drodze również (kolor kanapy, RF z DVD, kalibracja wejścia RF i inne) więc sam rozumiesz że dla mnie nie jesteś partnerem w rozmowach o elektronice (nie tej użytkowej)

Oj Witek, Witek. Lepiej idź się wyspać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.