Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Większej bzdury w życiu nie czytałem,chcesz powiedzieć,że w ślepym teście rozróżnisz dogięcie +/- 2cm?!!

Nie liczyłem nigdy doginania i odginania kolumn na centymetry,(i na pewno nie był bym w stanie usłyszeć różnicy 2-3cm)-ale jak ruszysz lekko jedną kolumnę i drugą-(to jest właśnie kilka centymetrów w doginaniu)to przy odsłuchu np z 3,5m linia przecinania ma różnice ponad metr w miejscu przecięcia-a to jest sporo,i to się słyszy.

Tak samo z rozstawem bazy.

2-5cm to jest Pikuś,ale jak zrobiłem bazę na 280cm to było wrażenie że jakaś dziura powstaje,a jak jest na 260cm (dla mnie jest idealnie) na 230cm było znowu za wąsko.(a to tylko 20cm różnicy)

I proszę,nie piszcie już o dywanach,trzeba je mieć i tyle ale to nie jest rozwiązanie,które wyniesie słabą konfigurację na wyżyny,jeszcze takiego persa nie utkano;)

Nigdy nie pisałem że dywan wyniesie słabszy system na wyżyny-ale wiem że ten słabszy może zagrać lepiej i zagra w pomieszczeniu przystosowanym akustycznie niż ten w łysym wielkim pokoju za kilkaset tyś.

Nie myl teraz pojęć ,i nie wyjeżdżaj z kolumnami za 1199+1299 za cały tor elektroniki-tylko powiedzmy że przyzwoite już hi-fi-kontra system za kilkadziesiąt tyś.

Nie pamiętam tych określeń akustycznych,więc napiszę swoimi słowami.

U mnie dywan pomógł i to bardzo w wyeliminowaniu "echa-pogłosu" nie wiem jak to się nazywa fachowo SBIR czy jakoś tak,mimo że mam ściany zagospodarowane,mam sporo klamotów w pokoju-mam kotary "akustyczne"-mam panele Vicoustic-to po wyniesieniu dywanu do wytrzepania muzyki słucha się gorzej.

Ten pogłos po wraca- dzwięk jest bardziej nerwowy,a przy dywanie (tym dywanie) :) jest uspokojony-nie taki nerwowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na tym dywanie możesz spać jak na materacu. :)

To nie jest gęstość (2800g/m2) co na allegro są po 500-600 pln,to jest konkret dywan.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Luxury Shaggy to dywany, które zostały stworzone dla osób lubiących miękkość i delikatność tkaniny – a trzeba dodać, że chodzenie po tych dywanach to nie lada przyjemność. Luxury Shaggy to dywany o pięknym, długim splocie, idealne nie tylko do codziennego użytkowania, ale także do relaksującego odpoczynku. Wszystkie dywany z tej kolekcji zostały utkane maszynowo, z najwyższą dbałością o jakość, z 100% heat set. Do wyboru masz kilka pięknych kolorów dywanów – od intensywnych, soczystych barw, po stonowane, eleganckie beże i brązy z subtelnymi wzorami. Kraj pochodzenia: Belgia.

Przykłady-jak ludzie ustawiają klamoty,i jak jest w pomieszczeniu.

Pytanie nasuwa się samo-po co wydawać tyle pieniędzy na sprzęt -jak mają warunki-a nie potrafią ich wykorzystać.

Luxury Shaggy to dywany, które zostały stworzone dla osób lubiących miękkość i delikatność tkaniny – a trzeba dodać, że chodzenie po tych dywanach to nie lada przyjemność. Luxury Shaggy to dywany o pięknym, długim splocie, idealne nie tylko do codziennego użytkowania, ale także do relaksującego odpoczynku. Wszystkie dywany z tej kolekcji zostały utkane maszynowo, z najwyższą dbałością o jakość, z 100% heat set. Do wyboru masz kilka pięknych kolorów dywanów – od intensywnych, soczystych barw, po stonowane, eleganckie beże i brązy z subtelnymi wzorami. Kraj pochodzenia: Belgia.

Dokładnie tak jest. :)

I jeszcze jedno-jak czytasz do "poduszki' :) czasem recenzje-to przeczytaj co Lacki napisał o Dyfuzorach Acoustic Manofacture-że przy kombinowaniu z ustawieniem kolumn uzyskiwał takie same,a nawet większe różnice w dzwięku-niż z tymi Dyfuzorami.

Oczywiście zaleca się stosowanie-ale wydać kilka tyś-na 2 szt to łatwiej pokombinować z ustawieniami.

Tu akurat mowa o rozpraszaczach-a dywan to typowy pochłaniacz-(no oczywiście że tylko odpowiednich częstotliwości.)

@octavarium

• 1 miesiąc później...

Trzepiesz dywany? To niszczy włosie. Za każdym uderzeniem trzepaczki wyrywasz mnóstwo darni. Tylko dobry odkurzacz piorący z dobrymi preparatami. Ale i tak po dwóch latach dywany trzeba wymieniać, chociażby ze względów higienicznych.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Twoja sprawa, wiesz ile tam siedzi dziadostwa w postaci roztoczy. I nie ważne ile będziesz czyścił i tak się nie pozbędziesz.

Ja nie lubię jak dywan ma wydeptane ścieżki, a po takim czasie, zwłaszcza przy dzieciakach, jest to nieuniknione. Fakt, trochę szkoda 16 kpln wyrzucić, dlatego ja nie kupuję dywanów droższych niż 3-4 kpln. Po dwóch latach i tak się żonie nudzą, więc trzeba coś nowego ;)

nawiązując do tematu ostatnio postanowilem sprawdzic czy kable zasilajace mają znaczenie i rzeczywiście po wymianie zwyklego kabla pc dzwiek sie uspokoiił, wygladzil bas jest obszerniejszy. Nie ma takiej nerwowosci w brzmieniu - to cieszy bo kazda nowa inwestycja poprawia ogolne wrazenie

Każdy kto słyszy różnicę w brzmieniu kabli powinien niezwłocznie udać sie do psychiatry. Póki czas...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Każdy kto słyszy różnicę w brzmieniu kabli powinien niezwłocznie udać sie do psychiatry. Póki czas...

O kurcze, to muszę zapisywać się w kolejkę. Mam problem i słyszę różnicę :)

sadzisz ze zarabiajac srednia krajowa wywalalbym 500zl w bloto dla poprawy humoru? Nie stac mnie na takie fanaberie

Nie bądź śmieszny, każdy ci powie, że kable coś zmieniają ale nie te za 500 zł, tylko za chociaż 10 razy więcej :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Nie wiem,ale odwrotnie można przyjąć,że mając wszystkie kable w takim oplocie raz na zawsze możemy pozbyć się moda w okolicy 128Hz;)

I niech ktoś powie,że oploty nie grają:)

Załączone miniatury

Muszę zdobyć takie oploty na wszystkie kable, nie tylko sieciowe.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Kolega próbował przekonać mni, że jego kable zasilające za 5kpln wpływają na dźwięk. Nie stwierdziłem żadnej różnicy. 5 koła w błoto, za to w marketingowej otoczce, że różnice słyszą ci lepsi , na najlepszym sprzęcie. Porażka...

Moze to kwestia nie tylko sprzetu ale i osluchania a byc moze budowy aparatu sluchowego. Moi koledzy muzycy tez nie potrafia zrozumiec jakim cudem potrafie wziac instrument do reki i zagrac dowolna uslyszana melodie lub rozpoznac ktora struna jest nienastrojna i w jakim stopniu...

Moze to kwestia nie tylko sprzetu ale i osluchania a byc moze budowy aparatu sluchowego. Moi koledzy muzycy tez nie potrafia zrozumiec jakim cudem potrafie wziac instrument do reki i zagrac dowolna uslyszana melodie lub rozpoznac ktora struna jest nienastrojna i w jakim stopniu...

Masz kolegów muzyków amatorów? Boszsze, jak pokończyli szkoły? Za masło?

Naskrobane wirtualnie

Z takm zalosnym poziomem pseudoszydery szukajacej taniego poklasku pewnie nie masz zadnych kolegow nawet amatorow

Jeśli już ktoś szuka poklasku, to z pewnością nie ja. Nie ja się chwalę, jakbyś nie zauważył.

Papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie, tym bardziej internet.

Naskrobane wirtualnie

Biniek skoro zarabiasz średnią krajową i wydajesz 500 zł na kawałek k..wra druta z miedzi "na zimno ciągniętej", masturbowanej rączkami małej tajskiej dziewicy, to powinieneś się strzelić w łeb.

Miedź nie zmienia swoich włąsciwości pod wpływem prądu, możesz sobie wygrzać głowę i zatoki.

ja p..lę tu jest więcej jeleni niż na forum pakerów którzy wydaja pieniądze na złudzenia w postaci magicznych suplementów o udowodnionym braku działania.

A potem jeden z drugim, dziad z meblościanką w używanych ciuchach, ale kable drogie bo się naczytał podobnych sobie.

masakra

Czytam tak sobie wątek o hajendzie, gdzie koledzy spuszczjaą się nad znakomitymi zresztą kolumnami, ale pdkreślają wykres ich brzmienia - liniowy bez podbić i mocnych spadków.

sprzęt za chore piniendze.

Pany, studyjne monitory za ułamek kwoty dają lepsze pasmo przecież.

dzieki za troske ale jestem dorosly i potrafie racjonalnie dysponowac swoimi finansami

przyjmujac Twoją logikę mogę Ci napisać żebyś w ogóle nie wydawał kasy na audiograty bo skoro nie słyszysz kabli to ile musi Ci uciekać informacji na pozostałych elementach? To jest dopiero kasa psu w dupe. Przykro mi to mówić ale może po prostu mam lepszy od Ciebie słuch?

dopuszczasz w ogole taką opcję czy wszyscy mają taki sam?

Przykro mi to mówić ale może po prostu mam lepszy od Ciebie słuch?

dopuszczasz w ogole taką opcję czy wszyscy mają taki sam?

Ci z droższymi kablami mają lepszy! A ci z flamastrami do płyt CD jeszcze lepszy! A jeszcze lepszy mają ci z kremami na tranzysrory! A ich i tak na głowę biją ci ze specjalnymi kablami USB i kartami pamięci, ale to tylko nie mówiąc o tych co mają pod kablami specjalne podstawki, akustyczne piegi i demagnetyzery! Oni byli by półbogami, gdyby nie ci co im, formaty bezstratne różnie grają i słyszą 24 kHz! Każden jeden ma słuch lepszy od drógiego, a każdemu gra co innego i w inny sposób :)

Brałeś pod uwagę biniek84, że ktoś cię po prostu rżnie w dupę, a ty prosisz o jeszcze bo to sprawia, że przez chwilkę możesz się poczuć wyjątkowy? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Ci z droższymi zarabiają więcej - jak mnie będzie stać to też takie kupię więc jest na co zbierać ;)

chłopaki możecie tak po ludzku przyznać się że jeśli Wy nie słyszycie to jesteście w stanie zaakceptować że Wasze uszy nie są wyrocznia i nie wyznaczają standardów? ja nie odrozniam drogich win a moje nozdrza nuty głowy w perfumach ale dopuszczam do swojej swiadomosci fakt ze są typki którzy to potrafią. Macie chyba głębokie kompleksy i przemawia przez Was zawisc skoro zagladacie do mojego portfela i macie czelnosc mowić mi że wywalam na coś kase w błoto

ujemny zadbaj błagam o ortografię zebym nie postrzegał Cie jako prostaka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.