Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Sugeruje spojrzec na zestaw tomklyego a pozniej na mrarkowskiego ktory ostatnio pytal o bezprzewodowego rdaca. To bedzie zderzenie dwoch swiatow

Kolejny komentarz z d.y wzięty.

Człowieku masz tak ograniczone pole widzenia, że tylko Ty jesteś w stanie to zrozumieć.

Niestety na Twoją złość i by nie karmić Twój dziwny rozumek nie znajdziesz nigdzie opisu tego , co mam w całości.

ale by nakręcic Twoje bzdurne myslenie - ostatnio zrezygnowałem z zestawu Gato Audio AMP-150 i CDD-1 (dziękuje p. Łukaszowi z Łódzkiego Top hifi za poradę, przy okazji pozdrawiam! I czekam jutro na wysłane okablowanie AQ).

A temat ARCAM'a biedne stworzonko nie jest niczym wstydliwym, tak - mam zamiar go kupić, bo często w pokoju słuzbowym słucham muzyki z iPhone'a więc funkcja AirPlay jest mi w tym momencie potrzebna. Znam też ARCAM'a z jego problemami z gapless, stąd moje pytanie.

Nakarmiłes już robaka jakiego masz w głowie?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Sugerujesz że może nie być różnicy między kablem PC za 3 zł a audiofilskim? :)

Wręcz przeciwnie. Chodziło mi raczej o to, że jeżeli to będą dwa kable audiofilskie to teoretycznie może nie być różnicy. Natomiast różnica między kablem za 3zł a audiofilskim będzie na pewno o ile system będzie droższy niż przysłowiowe 1000zł.

Wręcz przeciwnie. Chodziło mi raczej o to, że jeżeli to będą dwa kable audiofilskie to teoretycznie może nie być różnicy. Natomiast różnica między kablem za 3zł a audiofilskim będzie na pewno o ile system będzie droższy niż przysłowiowe 1000zł.

Kolego Tomaszu spokojnie. Zapewnię w swym wyborze kabelek za przysłowiowe guziki.

Nie zabiorę swoją 10-tkę AQ z systemu. Dam spokojny wybór.

Ale dziwi mnie to, bo czytam często porównanie kabli zasilajacych a tam takie sliczne opisy ile to jeden wniósł rozdzielczości i jak poprawił niskie. Za to kolejny jakie to nie miał wpływy na stereofonie i hektary głębi dzwięku.

A teraz może nie być zadnych róznic :)

Tak nie może byc!

Więc luz , taki tescik zatem to spacerek

Tez jestem tego samego zdania.

I podtrzymując nawet bzdury, gdybym nawet miał zestaw za 800 złotych…to nie ja poddaje się pod test i mój słuch.

Tym bardziej jesli ktoś ma sprzęt za ogrom kasy wie, dlaczego wydał tyle pieniędzy.

Prznajmniej ja wiem dlaczego mam zestaw za podobno "kilkaset" złotych i wiem dlaczego warto/nie warto coś kupić.

Mój biedny świat z AirDAC'iem może wypada blado przy klockach za…naście? Dziesiąt? Ale to nie ja słyszę kable ;)

Panowie ale poczekajmy cierpliwie na to, az dostanę zaproszenie od naszego Kolegi.

Publicznie zaznaczam tylko, że przyszły weekend odpada - jadę do domu - do Łodzi.

Powrót po weekendzie do moich kochanych Katowic i jestem chętny do testów!

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Tak nie może byc!

Zapros i Tomasza. Gościu rozróżnia listwy za 30 zł :) powinien nie mieć problemów z droższych kablami

Akurat o tej miedzianej Legranda za 37,99zł nie piszę, ponieważ podłączę ją do systemu audio dopiero w sobotę.

Już nie pamiętasz jakie bzdury pisales? Że listwa za 37 zł sprawiła że obraz w TV stał się jaśniejszy? Ogarnij się

Już nie pamiętasz jakie bzdury pisales? Że listwa za 37 zł sprawiła że obraz w TV stał się jaśniejszy?

I podtrzymuję to twierdzenie o TV. Natomiast o wpływie Legranda na system audio napiszę w najbliższą niedzielę.

Kolego Tomaszu spokojnie. Zapewnię w swym wyborze kabelek za przysłowiowe guziki.

Nie zabiorę swoją 10-tkę AQ z systemu. Dam spokojny wybór.

Ale dziwi mnie to, bo czytam często porównanie kabli zasilajacych a tam takie sliczne opisy ile to jeden wniósł rozdzielczości i jak poprawił niskie. Za to kolejny jakie to nie miał wpływy na stereofonie i hektary głębi dzwięku.

Tak nie może byc!

Tez jestem tego samego zdania.

I podtrzymując nawet bzdury, gdybym nawet miał zestaw za 800 złotych…to nie ja poddaje się pod test i mój słuch.

Tym bardziej jesli ktoś ma sprzęt za ogrom kasy wie, dlaczego wydał tyle pieniędzy.

Prznajmniej ja wiem dlaczego mam zestaw za podobno "kilkaset" złotych i wiem dlaczego warto/nie warto coś kupić.

Mój biedny świat z AirDAC'iem może wypada blado przy klockach za…naście? Dziesiąt? Ale to nie ja słyszę kable ;)

Panowie ale poczekajmy cierpliwie na to, az dostanę oficjalne zaproszenie od naszego Kolegi via PW.

Poinformuję Was niezwłocznie o wyznaczonym terminie testów/spotkania.

Nie będzie żadnych wykrętów z mojej strony. Wskakuje w swoje HEMI i bzyk…Bielsko :)

Publicznie zaznaczam tylko, że przyszły weekend odpada - jadę do domu - do Łodzi.

Powrót po weekendzie do moich kochanych Katowic i jestem chętny do testów!

Mrarecki jest po prostu ignorantem masz gowniany sprzet i nie masz pojecia o dobrym dzwieku tak cie odbieram

Na rdacu to ty moze glosnikowe uslyszysz

Wydajesz jakies wyroki w sprawach w ktorych nie masz doswiadczeni osluchania a dodatkowo brakuje Ci po ludzku zwyklej kultury osobistej

I podtrzymuję to twierdzenie o TV. Natomiast o wpływie Legranda na system audio napiszę w najbliższą niedzielę.

Kolego Tomaszu, Ty tak na serio…czy tak "dla jaj" ;)

Bo jesli ma być to w formie żartu-a to czekam, czekam na opis :)

Czy ja coś takiego napisałem?

Jak już nie ma argumentów to bronisz się takimi tekstami. Już subwoofer był, recenzja kogoś innego była, napisz coś od siebie.

Najlepiej wyśmiać kogoś wciskając jemu w usta słowa których nie wypowiedział.

To nazywa się manipulacja. Straszne słowo, które zarzucasz innym użytkownikom, recenzentom, producentom a sam ją uprawiasz.

Ja nie mówię że Ty tak twierdzisz, ale bronisz widzę tych głupot, a raczej usiłujesz bronić:) czyli wychodzi na to że wierzysz. Argumentów? Jak do tej pory nie usłyszałem żadnego sensownego argumentu tłumaczącego, że sieciówka może zmieniać brzmienie.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kolego Tomaszu, Ty tak na serio…czy tak "dla jaj" ;)

Bo jesli ma być to w formie żartu-a to czekam, czekam na opis :)

Czuje że będzie to epicki opis zmian po wpieciu do listwy no name za 37 zł. Proponuje porównanie z jakąś listwa za 40 zł. Zmiany mogą być gigantyczne :)

Mrarecki jest po prostu ignorantem masz gowniany sprzet i nie masz pojecia o dobrym dzwieku tak cie odbieram

Wydajesz jakies wyroki w sprawach w ktorych nie masz doswiadczeni osluchania a dodatkowo brakuje Ci po ludzku zwyklej kultury osobistej

Oczywiście. Odbierasz tak jak widzisz swój świat. Niestety za młody i za cienki w skarpetkach jesteś by wiedziec kto z drugiej strony Twojego ekranu. I bardzo dobrze, bo internet nie musi za kazdym razem i wszystkim dookoła pokazywac wszystkiego.

Dzieki temu karmimy trolle, bo inaczej by zdechły z głodu.

A to jaki mam sprzęt nie Twoja sprawa. Raz jeszcze podkreślam - gdybym miał za 800 cały, to nie ja twierdzę, że słysze kable.

Nie ja mam być tym, który ma coś udowodnić.

Tobie zaś napiszę - nie obawiaj się o stan posiadania mojego. Mam wybrane sklepy w których wymieniłem tyle ile chciałem, na to co chciałem i za tyle ile chciałem.

Cenie kilka sklepow - w tym wymieniony powyżej. By dac Ci mały policzek (i tak tego nie zrozumiesz o co chodzi) pozdrawiam p. Belskiego z HiFi Katowice (i rzecz jasna ekipę).

Akurat nazwisko zbiega się z miejscem mojej wizyty.

A teraz odpręż się bo nic więcej się i tak nie dowiesz co mam i za ile. Nie ilość wydanej kasy znaczy o człowieku…tylko co Ty możesz o tym wiedzieć? Chyba niewiele.

Dla mnie temat zamyka się do czasu otrzymania zaproszenia na test.

Jak wspomniałem - jesli dostanę poinformuję Was niezwłocznie.

Już nie pamiętasz jakie bzdury pisales? Że listwa za 37 zł sprawiła że obraz w TV stał się jaśniejszy? Ogarnij się

Hehe no to razem z tym stolikiem, który poprawił obraz świetny duet :)

Teksty stulecia :) a wystarczy listwa za 37 zl...

I po co wydawać tysiące? By grał mój zestaw za 800 lepiej niż do tej pory - listwa za 37,-

By mój TV za 450 złotych "świecił" lepiej - deska za 50,-

I jak tu wydawac majątek na sprzet jak mozna tanio i dobrze!

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

By grał mój zestaw za 800 lepiej niż do tej pory - listwa za 37,-

By mój TV za 450 złotych "świecił" lepiej - deska za 50,-

Poczekajmy aż Tomasz podlaczy ten przedluzacz do audio :) skoro listwa za 37 zł wyprawia takie cuda, to te za 3 tysiące powinny rzeczywiście robić nirvane

Przestan się osmieszac z tymi listwami. Kupiles zwykłą listwę za 30 zł i słyszysz różnice. Może czas do psychiatry bo słyszysz coś czego nie ma :)

Może czas do psychiatry bo piszesz, jakbyś sam chciał usłyszeć, ale brakowało talentu, pieniędzy i słuchu?

????

skoro listwa za 37 zł wyprawia takie cuda, to te za 3 tysiące powinny rzeczywiście robić nirvane

zgaduje 3D

skoro listwa za 37 zł wyprawia takie cuda, to te za 3 tysiące powinny rzeczywiście robić nirvane

w hifi jak sieciówka powiększa bass,to czy w TV powiększy głowę Durczoka czy jego biurko ?

Ja nie mówię że Ty tak twierdzisz, ale bronisz widzę tych głupot, a raczej usiłujesz bronić:) czyli wychodzi na to że wierzysz. Argumentów? Jak do tej pory nie usłyszałem żadnego sensownego argumentu tłumaczącego, że sieciówka może zmieniać brzmienie.

To przeczytaj jeszcze raz. Z uwzględnieniem zastrzeżeń.

Czy wierzę czy nie, to pisałem już wcześniej - nie ma znaczenia.

Jedno nie ulega wątpliwościom. Jest grupa ludzi, którzy uważają się za znawców i hejtują wszystkie wypowiedzi jak Wy to nazywacie "słyszących". Biegacie po wszystkich wątkach i wyżywacie się na jednej czy dwóch osobach, używając różnych mniej lub bardziej obraźliwych epitetów, przerzucając się często wątpliwymi jakościowo argumentami, sprowadzając takie tematy do kłótni. Obecnie połowa tematów na tym forum to kłótnie i osobiste wycieczki.

Forum, jako miejsce wymiany doświadczeń straciło swój sens. Ktoś napisze, że słyszał, dziesięciu napisze, że jest idiotą. Inni, pomimo, że słyszą, nic nie napiszą, bo boją się wykpienia. Sorry, taki mamy klimat.

Przykład, zupełnie z innego podwórka.

W latach 70-tych, jeszcze w podstawówce nauczycielka opowiadała nam o paru przypadkach z różnych dziedzin życia, których nauka nie potrafiła wtedy wytłumaczyć. Zapamiętałem jeden. Trzmiel. Wg wtedy obecnej wiedzy z fizyki, aerodynamiki, matematyki trzmiel nie miał prawa latać. Po prostu miał za małe skrzydła. Niestety ten trzmiel o tym nie wiedział i latał. Daję głowę, że jakby większość ludzi nie widziała, że ten owad lata, to nawet naukowcy wyśmiewali by tych, którzy by mówili, że jest to możliwe i widzieli. Teraz wiadomo dlaczego lata i nie ma już w tym żadnej sensacji. Nie mniej staram się mieć to w pamięci i do wielu stwierdzeń podchodzę z pokorą.

Tylko, że ten dowód z punktu widzenia nauki był istotny. To czy sieciówka, kable, podstawki grają czy nie, kogo to obchodzi? Przy tak kurczącym się rynku audiofilskim? Teraz rządzi pieniądz. Nawet w nauce. Trzeba odzyskać włożone pieniądze. Jaki jest potencjalny rynek? Prawie żaden. Większe korzyści uzyska się na ciągłym tłumaczeniu, że format stratny jest tak samo dobry jak płyta CD. Jakie korzyści mogą osiągnąć firmy sprzedając muzykę w serwisach streamingowych czy bezpośrednio przez internet! Sprzedają piliki drożej aniżeli płytę CD z kosztami produkcji, dystrybucji, marży hurtowni, detalisty itp. To samo z paroma innymi tematami związanymi i niezwiązanymi z audio.

Ciekaw jestem wyników tego spotkania. Jeżeli do niego dojdzie, to będzie dowód, że da się wyjaśnić spory w miły i sympatyczny sposób, a nie kłótniami na 110 stron.

Długi ten post. Szkoda, bo sam długich nie czytam, ale czułem potrzebę:-)

Pozdrawiam wszystkich słyszących i niesłyszących

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Czegóż to się nie robi, żeby wkraść się w łaski forumowej szlachty? Nawet listwy za 30 dychy grają i poprawiają jasność telewizora.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

do wielu stwierdzeń podchodzę z pokorą.

Ciekaw jestem wyników tego spotkania. Jeżeli do niego dojdzie, to będzie dowód, że da się wyjaśnić spory w miły i sympatyczny sposób, a nie kłótniami na 110 stron.

Pozdrawiam wszystkich słyszących i niesłyszących

Też Kolego podchodzę do tego bez ambicji dokopania. Uwierz mi chciałbym sie pomylić. To byłby powód do poszukiwań "lepszego" dla wielu sceptyków. przyznaję się - w tym dla mnie.

Nie ma nic złego w byciu sceptykiem, jak niczym złym nie jest twierdzenie, że coś występuje i się to słyszy.

Daleki jestem od krytyki dla krytyki. Jednak wiele razy nie tylko na tym Forum, ale w zyciu realnym spotykając wielu ludzi np. w studiach audio podejmowany był temat "grających kabli".

Wielu było takich, co wpierw stali i opowiadali jak to nie wpłynął na ich system kabel zasilający. Ba, jak to kable zasilające wplywają na dosłownie każdy system.

Byłem zawsze pod wielkim wrażeniem opowieści. Więc padała propozycja testu. I jakże przychodziło jeszcze większe wrażenie, gdy te same osoby wycofywały się "rakiem" z prób wykonania na nich testu.

Nie, nie potepiam faktu posiadania. Pisałem o tym wielokrotnie - za rzeczy dajace nam frajde nalezy się tyle ile chcemy dac…a często chcemy dac więcej, niż ich realna wartość.

Ale to jest w tym właśnie przyjemne, że możemy sobie to co chcemy kupić i mieć.

Nie jestem wrogiem posiadania, byłbym chyba jednym z ostatnich, który miałby prawo kogoś ganić za fakt kupowania dla kupowania rzeczy dobrych i dobrze wykonanych.

Ale jest granica absurdu umotywowania tych zakupów i tworzenia mitów.

jednak to ostatnie zdanie może być zdecydowanie z mojej strony błędne! To ja mogę się mylić.

dlatego licze na ten test zdecydowanie i tez w miłej atmosferze.

Jestem przekonany, że poza kotarą i kablem mamy więcej wspólnego z Kolegą Tomkly!

Zdecydowanie brak mi talentu do opisów jak to przedluzacz za 3 dychy zmienia obraz w TV...przyznaje :)))

Tylko ile w ogóle listw, kabli miałeś okazję testować? Chyba znam odpowiedź Panie Internetowy Ewangelisto

????

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

tomkly, gratuluję.

Zawsze z miłą chęcia zapraszam do siebie forumowych kolegów, niezależnie od głoszonych publicznie poglądów. Należy odróżniać forumową retorykę od realu;-)

Zawsze z miłą chęcia zapraszam do siebie forumowych kolegów, niezależnie od głoszonych publicznie poglądów. Należy odróżniać forumową retorykę od realu;-)

Chylę czoła. Jak różnić się, to na pewno pięknie. Tak trzymać!!!

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ale jest granica absurdu umotywowania tych zakupów i tworzenia mitów.

jednak to ostatnie zdanie może być zdecydowanie z mojej strony błędne! To ja mogę się mylić dlatego licze na ten test zdecydowanie i tez w miłej atmosferze.

Spoko, u mnie zawsze jest miła i przyjazna atmosfera;-) Wysłałem Ci na priva komplet namiarów. Co do odsłuchów, to sądzę że sam u mnie przejdziesz taki test śpiewająco, niezależnie czy w luźnym porównaniu poszczególnych kabli czy też za kotarą. Skala zmian jest na tyle duża, że nie da się jej nie zauważyć. Najbardziej krytyczna jest zmiana na źródle, tam się pojawia najwięcej szorstkości. Ale wariantów jest więcej, dużo wnosi też wymiana kabla zasilającego na listwie, ona ciągnie cały system i kształtuje sygnaturę wszystkich elementów. Będzie wesoło;-)

Spoko, u mnie zawsze jest miła i przyjazna atmosfera;-) Wysłałem Ci na priva komplet namiarów. Co do odsłuchów, to sądzę że sam u mnie przejdziesz taki test śpiewająco, niezależnie czy w luźnym porównaniu poszczególnych kabli czy też za kotarą. Skala zmian jest na tyle duża, że nie da się jej nie zauważyć. Najbardziej krytyczna jest zmiana na źródle, tam się pojawia najwięcej szorstkości. Ale wariantów jest więcej, dużo wnosi też wymiana kabla zasilającego na listwie, ona ciągnie cały system i kształtuje sygnaturę wszystkich elementów. Będzie wesoło;-)

Na PW opisałem szczegółowo "co i jak" oraz dlaczego. :)

Myslę, że jak się spotkamy będzie o czym dyskutować.

Namiary na siebie mamy, najpóźniej za półtora tygodnia zadzwonię i umówimy się co do dokładnego terminu.

Z nieukrywaną przyjemnością przyjąłem zaproszenie.

Pozdrawiam

Arek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.