Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

A po co Ci to wiedzieć?

Dużo zjawisk moze mieć wpływ np promieniowanie elektromagnetyczne zwyklej sieciówki na kilkadziesiat cm a audiofilskiej prawie zerowe, pętle masy, przewód zerowy zbiera zakłócenia, spory wpływ na potencjał na masie w stosunku do uziemienia, a masy urzadzeń sie łącza i to dosyć złożony układ. Mam jeszcze inne powody jednak nie zamierzam sie tą wiedzą dzielić, sam pomyśl. Można nie wierzyć, jednak na bardzo dobrym sprzęcie prawie wszystko a znaczenie.

A po co Ci to wiedzieć?

Choćby po to, by poznać obiekt swojego zainteresowania, by nie być obiektem przekrętu dla złotoustego "magika" od audiovoodoo.

Jak na razie, nie wierzę w "cudowne" przewody sieciowe- dla mnie liczy się przekrój, dobra jakość styku i odpowiednia długość.

Wiara nie ma tu nic do rzeczy, przewód albo coś daje, albo nie, chociaż może i popsuć. Pożyczasz od kolegi, jeśli sprzęt ci gra lepiej to sam sobie kupujesz markowy przewód w sklepie i zakładasz wtyki, jeśli ci szkoda komus dać na flaszkę za konfekcję.

Uff, to dobrze, już czuję się lepiej.

Mój sprzęt gra dobrze- pewnie dlatego, że ma przewody zasilające zamontowane na stałe, a interkonekty polutowalem sobie na bazie przewodów z dziedziny pro audio (estradowe). Kasa została w kieszeni (na płyty), a ja nie musiałem opłacać bajkopisarzy od firmowych filozofii, bo jakość przewodów i brak degradacji sygnału gwarantuje ich profesjonalne pochodzenie.

A przewód niczego ekstra Ci nie da, co najwyżej może popsuć, ale to na szczęście już wiesz.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

A przewód niczego ekstra Ci nie da, co najwyżej może popsuć, ale to na szczęście już wiesz.

właśnie publicznie przyznałeś, że jednak kable wnoszą zmiany w dźwięku.

możesz w ankiecie zmienić - zdecydowanie TAK

:)

właśnie publicznie przyznałeś, że jednak kable wnoszą zmiany w dźwięku.

możesz w ankiecie zmienić - zdecydowanie TAK

Tak, wnosza- uszkodzone, nieodpowiadajace normom.

Wszelkie sprawne sieciówki o których tu mowa- NIE.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Tak, wnosza- uszkodzone, nieodpowiadajace normom.

łoj tam, łoj tam...., niech i będzie po Twojemu. Jednak wnoszą zmiany, jakoby je nie nazwał.

Wszelkie sprawne sieciówki o których tu mowa- NIE.

Tematem jest "Czy słuchacie kabli sieciowych", czyli o tych uszkodzonych (jak ty twierdzisz), jak i dobrych, więc kliknij se tam -- TAK :)

Jak ktoś kupuje cardasy do routera to sieciówki też będzie "słyszał". Wystarczająca wyobrźnia i podatność na voodoo-sugestię.

P.S

Do routera też koniecznie zasilacz liniowy plus sieciówka shunyaty - nirvana gwarantowana

:D

Widocznie wszystkie moje kable są "zj**... ",i to słychać. :)

Wszyscy se kliknijcie TAK w ankiecie.

No to kolego musisz je wszystkie wyrzucić do śmietnika i kupić sobie nowe ;-)

P.S.

Daj znać gdzie wyrzucisz i obserwuj śmietniczek ilu tam zajrzy ;-)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Sieciówki nie grają poza spowodowaniem okazyjnego brumu sieciowego nie zmieniają brzmienia.

rozwaliłeś mnie tym tekstem - "okazyjnego brumu sieciowego" :))))))))

czyli kable mają wpływ na dźwięk, też sobie kliknij TAK w ankiecie.

No to kolego musisz je wszystkie wyrzucić do śmietnika i kupić sobie nowe ;-)

P.S.

Daj znać gdzie wyrzucisz i obserwuj śmietniczek ilu tam zajrzy ;-)

rozwaliłeś mnie tym tekstem - "okazyjnego brumu sieciowego" :))))))))

czyli kable mają wpływ na dźwięk, też sobie kliknij TAK w ankiecie.

Wystarczy trochę pomyśleć co to jest brum i skąd się bierze, jak już to zrozumiesz kliknij na NIE w ankiecie :)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Wystarczy trochę pomyśleć co to jest brum i skąd się bierze, jak już to zrozumiesz kliknij na NIE w ankiecie :)

Wstaw sobie w zasilanie cokolwiek, co z powoduje brum w głośnikach, usłyszysz co ci się z dźwiękiem stanie. - wystarczy trochę pomyśleć.

Kliknij sobie w ankiecie TAK . :)

Brum to zakłócenia, które wnikają do pętli masy, sieciówka jest jednym z przewodów łączących taką pętlę, oczywiście taka pętla może powstać lub nie, to zależy od sprzętu i połączeń. Druga sprawa to fakt, że nie należy wiązać takiego przydźwięku sieciowego z bajkowymi opisami zmiany brzmienia typu "sieciówka dodała basu" bo to nie jest możliwe :)

Ja dwa razy porownywalem kabel od kompa z lappa r- audio, oraz wyzej wymieniona lappe z przewodem od forumowicza i byla przepasc, a sluchalismy w trojke i kazdy to potwierdzil

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Ja dwa razy porownywalem kabel od kompa z lappa r- audio, oraz wyzej wymieniona lappe z przewodem od forumowicza i byla przepasc, a sluchalismy w trojke i kazdy to potwierdzil

zaraz ci tu napiszą,-- źle były testy przeprowadzone. :)

Ulegliście zbiorowej halucynacji hihi ;-)

A tak na poważnie to jakie zmiany zaobserwowaliście?

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Tak czy siak chciałbym poznać opinie kolegi.

nie podpuszczaj, kliknie kilka zdań, i go pozostali "zjedzą" na śniadanie.

na pewno ma kabelek zepsuty..., pętla masy go zwodzi, itp. :)

Nie pozwolę im na to. Ja swoje wrażenia opisałem wcześniej i nic mi nie zrobili :-)

P.S.

Już dawno zdałem sobie sprawę że ten temat jak i wiele innych się nie skończy oraz to że nikt nikogo tu nie przekona do swoich racji. A ja lubię zdobywać nowe doświadczenia i wymieniać poglądy ;-)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Nie pozwolę im na to. Ja swoje wrażenia opisałem wcześniej i nic mi nie zrobili :-)

mam na stanie- Lappa,Furutech, Cardas, Synergistic Research, szkoda tylko że wszystkie ziepsiute :)

ja lubię zdobywać nowe doświadczenia i wymieniać poglądy ;

podjadę z nimi do Ciebie, sam ocenisz.

mam na stanie- Lappa,Furutech, Cardas, Synergistic Research, szkoda tylko że wszystkie ziepsiute :)

podjadę z nimi do Ciebie, sam ocenisz.

To że zepsute to dobrze bo ja mam zepsuty (zmodowany) wzmacniacz jak wiele osób tu twierdzi to będą pasować.

Co do wizyty to czekam z niecierpliwością :-)

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.