Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

I słusznie! Według forumowych misjonarzy i krzyżowców wystarczy taki od hotelowego wieszaka na ubrania :)

Pozdro,

Yul

Yul podsunąłeś mi nowy pomysł na kable o roboczej nazwie "bum1234" w zależności od potrzeby będzie na nich można powiesić jedną, dwie , trzy lub cztery pary słuchawek.

No i będzie po linii myślenia buma; drut będzie miał niesłychanie małą wręcz żadną sygnaturę dźwięku.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Można prosić o jakieś namiary?

Proszę bardzo, w tym miejscu gdzie budowane są lofty było laboratorium metalograficzne gdzie miałem kiedyś ciekawe zajęcia :)

Takich miejsc jest więcej nie wszystko dało się zniszczyć :) To jeszcze istnieje tu robiłem cyklotron oraz aparaturę badawczą np. dla CERN w Genewie

W tym temacie jestem nieużyty pytaj w innych.

Tu mały ślad pomocniczy:

kiedyś w telewizyjnej Sondzie Kurek z Kamińskim liznęli trochę tego tematu poszperaj tam np. o pamięci kształtu.

Yul. Doczekam się tego jednego argumentu, czy potrafisz tylko żałosne oszczerstwa pisać na tej swojej klawiaturce?

To jeszcze istnieje tu robiłem cyklotron oraz aparaturę badawczą np. dla CERN w Genewie

hahahahahahahahaha, a promów kosmicznych nie budujesz? :D

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Grzegorz a ty pokaż w jakim laboratorium kiedyś mierzyłeś, jeszcze nie zburzone w ramach pomocy z zachodu?

hahahahahahahahaha, a promów kosmicznych nie budujesz? :D

No cóż zmartwię cię ale z techniki lotniczo kosmicznej poza spadochroniarstwem które uprawiałem" liznąłem" tylko turbinę do śmigłowca MI2 i karter do dwupłatowca AN2

Taki mały wałeczek średnicy12mm przenosi "tylko" 33kW mocy a w karterze pod wpływem temperatury duży wymiar tolerowany z dokładnością 0,02mm chodzi sobie jak chce i ciekawe te silniki działają a kable podobno nie! :)

Grzegorz a ty pokaż w jakim laboratorium kiedyś mierzyłeś, jeszcze nie zburzone w ramach pomocy z zachodu?

Dokładnie tu gdzie zaznaczyłem strzałką.

Tam ćwierć wieku temu zaczynałem...

Potem po krótkim innym epizodzie, wynajęła mnie pewna korporacja. Szczegółów nie podam bo nie mogę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gorące poddasze komu Grzegorzu podpadłeś ;)

Nie trawię korporacji mimo podobno dobrych apanaży; moje kondolencje! Najlepiej moim zdaniem się pracuje w firmach do max 50 osób.

Stary poniemiecki budynek, naturalnie doskonały mikroklimat.

W temacie. W lewej części od wieżyczki były różne laboratoria.

W trakcie mocno rozdzielczych (np. 0,0001%) pomiarów było widać wpływ przejeżdżających tramwajów (wpływ zakłóceń od elektromagnetycznych)...

Ach. Łza się w oku kręci...

Potem (po uczelnianym epizodzie) było ciekawiej ale niebezpieczniej...

ja słucham kabli... mam jeden sampler z Hi-Fi i Muzyka... chyba Stockfisch... znam na pamięć

ale jak tak sobie słucham kabli to nie muszę płyt zmieniać... za każdym razem inaczej, jakby nowa płyta

więc wystarczy mi ta jedna... teraz kolekcjonuje kable... mam juz 20... niektóre powiekszyły moje M2 do M3

czasem słucham na balkonie bo w pokoju miejsca za mało...

przeczytalem tu gdzieś, że złote bezpieczniki też dużo zmieniają... może zacznę kolekcjonować?

zawsze to mniej miejsca zajmuje niz CD w pudełkach jewel case... i mniej niż te ogrodowe wężę sieciowe

jeden Velum... ponoć znana marka... wziąl mi się spocił, teraz jest okręcony folią Jan Niezbędny... polecam:)

ogólnie plyty teraz źle nagrane z jakimś Loudness War (nie znam kapeli, na samplerze nie ma)... ale kable robia wyszscy dobre

nie ma co zepsuć tak jak i w bezpiecznikach:))) nic tylko słuchać, uszu nie kaleczyć:)

Bumek, pisałem Ci kiedyś, że Ty i tzw. wiedza jesteście jak bieguny jednoimienne - zawsze i wszędzie odpychacie się, nigdy nie mogąc się spotkać. Czytając Twe posty, wiedzy żadnej bynajmniej w nich nie dostrzegam, a jak chcesz wiedzieć co dostrzegam, to Ci ewentualnie mogę napisać - tęsknotę za rozumem oraz miłość do trollingu.

O tak, trolling to jest takie słowo wytrych, za którym często kryje się chęć eliminowania niewygodnych poglądów. Widzę także, że edukacja też Ci przeszkadza. Najchętniej widziałbys sie w roli inkwizytora, aby móc decydować co wolno czytać a czego nie. Najpierw cenzura, a potem palenie książek - tak się to kończy. Kto się nie podporzadkuje - na stos z nim. Na szczęście czasy te mineły, choc widac, że ciągle znajdują się osoby za nimi tęskniące. Twoje złosliwosci nie robia na mnie żadnego wrażenia. Tkwisz w swoim ciasnym światku, nie dostrzegając, że poza nim rozpościera się bogata kraina do której wstępu sam sobie odmawiasz, tkwiąc w przesądach i samoograniczaniu się.

Nie gratuluj tylko zostaw tę klawiaturę w spokoju bumie

Yul chyba nas dopadł zniżylismy się do poziomu jego myślenia.

To niemozliwe, ponizej Waszego poziomu już nic nie ma!

Yul podsunąłeś mi nowy pomysł na kable o roboczej nazwie "bum1234"

Dobra, dobra, od razu mówię, że chcę 15% od zysków :) Będzie to wszak pierwszy kabel dla głuchych, a jest ich na samym Audiostereo 37,42%, co z wyników ankiety jasno widać. Zatem jest sporo pinondzów do zarobienia :)

Pozdro,

Yul

Już pisałem, ale, jak widać, nie odniosło to żadnego skutku. Zgadnij dlaczego?

Bo na słowo kultura odbezpieczasz rewolwer?

Gość partick

(Konto usunięte)

Podstawa jest duza czystosc materialu stad taka dbalosc o jakosc miedzi w przewodach uzywanych w sprzecie audio (miedz 6n na przyklad).

w kwestii formalnej, które firmy audio stosują miedź 6N?

Tak.

Wówczas jeszcze kable słyszałem...

Duża część z nas cierpiała na te przypadłość (łącznie ze mną), ale mamy to za sobą. Jak widać jest jeszcze całkiem sporo osób zarażonych tą chorobą. Może grozic to epidemią,

Nie, bo nie robię nigdy czegoś, co nie ma szans na powodzenie, a z przykrością muszę stwierdzić, że w Twoim przypadku tak własnie sprawy sie mają.

Bumek, nigdy się nie łudziłem, że przy Tobie jakiejkolwiek kultury nabędę. Chyba rafael miał rację, bo czuję, że przy Tobie coś mnie strasznie ciągnie w dół. Obawiam się też żebym głuchotą się od Ciebie nie zaraził. Dochodzę powoli do wniosku, że dalsza "dyskusja" z Tobą jest dla mnie zbyt wielkim poświęceniem intelektualnym.

Mam nadzieję, że weźmiesz to wszystko pod uwagę oraz że wizyty u laryngologa przyniosą Ci jakiś pozytywny skutek. Keep smiling bumek, może choć na jedno ucho słuch Ci wróci :)

Stary poniemiecki budynek, naturalnie doskonały mikroklimat.

W temacie. W lewej części od wieżyczki były różne laboratoria.

W trakcie mocno rozdzielczych (np. 0,0001%) pomiarów było widać wpływ przejeżdżających tramwajów (wpływ zakłóceń od elektromagnetycznych)...

Ach. Łza się w oku kręci...

Klimat po niemiecki ? Też taki kiedyś miałem w wojskowych koszarach można zimą było każdą ilość węgla w piecu spalić i nie dojść do wymarzonych 14 stopni za to jasno było! duże przestronne okna z szybami czyszczonymi pastą do zębów.

W Filharmonii Krakowskiej nie trzeba mierzyć tramwajów je po prostu w trakcie koncertu słychać, tak że mi nie zaimponowałeś. Zamiast łez słychać zgrzyty zębów publiki i regulacje zegarków wg. rozkładu MPK

Duża część z nas cierpiała na te przypadłość (łącznie ze mną), ale mamy to za sobą. Jak widać jest jeszcze całkiem sporo osób zarażonych tą chorobą. Może grozic to epidemią,

Bum, Bracie.

Jak już lecę prywatą to powiem, że w tamtym czasie miałem osiągnięcia na światowym poziomie w zakresie budowy DAC`y (oczywiście nie audio; te są zbyt banalne ;)...

A moim hobby było zobaczyć, usłyszeć, zarejestrować, zmierzyć "niezbadane"...

Widziałem rzeczy, które się naukowcom nie śniły...

;D

w kwestii formalnej, które firmy audio stosują miedź 6N?

Pojecia nie mam. Ale za to mam ubaw od kilku stron jak sie ludziska dali wkrecic. :D

Jeszcze tylko brakuje zeby ktos napisal, ze studiowal na Hogwarcie.

server unreachable;--

Klimat po niemiecki ? Też taki kiedyś miałem w wojskowych koszarach można zimą było każdą ilość węgla w piecu spalić i nie dojść do wymarzonych 14 stopni za to jasno było! duże przestronne okna z szybami czyszczonymi pastą do zębów.

O. To gdzieś w Pomorskim Okręgu Wojskowym Służyłeś...?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.