Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning wzmaczniacza we Wrocławiu

dzidawro

Rekomendowane odpowiedzi

serdecznie witam :-) mam wzmaczniacz Technicsa su-a900dm2 i chciałbym coś w nim udoskonalić tylko proszę bez zbędnych często głupich komentarzy jaki to słaby wzmaczniacz nie mam teraz kasy na coś innego a inwestuje w inny element audio ale o tym za pare dni :-) dziękuje z góry za info.

https://www.audiostereo.pl/topic/8601-tuning-wzmaczniacza-we-wroc%C5%82awiu/

To zależy jak bardzo chcesz go ulepszyć, ta hybryda (końcówka) to SVI3205B nie jest taka znowu zła, ale tam nic się już nie poprawi.

Kiedyś przerabiałem Techncisa 700 i 800 i mam schemat do integry 900MKII (jest niemal identyczny jak dla DM2). Można zrobić kilka standardowych kroków, począwszy od zbocznikowania niektórych elektrolitów w sprzężeniu zwrotnym końcówki aż po wymianę w przedwzmacniaczu opampa (jeśli korzystasz z regulacji barwy), tam też znajdzie się kilka kondów do zbocznikowania.

Efekt jaki otrzymałem poprzez te drobne zmiany to odrobinę lepsza detaliczność i klarowniejsze wysokie tony. Jeśli jesteś zainteresowany zgłoś się do mnie na maila to udostępnię Ci schemacik. Dalsze bardziej drastyczne zmiany mogą się faktycznie okazać nieopłacalne.

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

chce wymienić kondensatory i troszkę poprawić przedwzmacniacz !!! ale tak ogólnie to chyba nie jest to taki okropny wzmak w tej cenie ??? bo już sam niewiem słuchałem go i porównywałem z innymi hk.sony,onkyo, i nie było wielkich różnic !!!

co do głównego tematu podajcie mi jakieś namiary !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.