Skocz do zawartości
IGNORED

marantz PM7200 nie włącza się

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Cos mi sie dzis scharzanilo z PM7200. Chcialem go włączyc, ale tylko cos pstryknelo i nic. Nie wykazuje zadnych oznak zycia. Bezpieczniki przy kablu sieciowym cale. Co to moze byc?

?👈

Tak to jest z tymi używkami, zawsze jest coś nie tak, mi po jakimś czasie "nawalił" selektor wejść w wzmacniaczu nienajgorszej firmy:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Przewalilem kilka PM z tej serii, w najrozniejszym stanie, niektore w oplakanym i chodzily, a ten z pierwszej reki, jak nowy, nie dotykany przez nikogo raptem padl. Musial zaliczyc jakis skok napiecia. Bo najpierw wlaczylem CD, ktore bylo do niego podpiete, potem PM7000, a potem szybko PM7200 i tylko cos pstryknelo.

Tak to jest z tymi używkami, zawsze jest coś nie tak, mi po jakimś czasie "nawalił" selektor wejść w wzmacniaczu nienajgorszej firmy:)

To moja pierwsza uzywka, ktora nawalila.

?👈

Bylem dzis w naprawie RTV i gosc stwierdzil ze padl Procesor. Z tego co mi wyjasnil to jest ta plytka za przednim panelem. Moglby ktos obeznany napisac czy to wogole prawda? Bo mam zamiar kupic na dawcę PM7000 i mam problem czy wogole usterka zostala prawidlowo wyszukana i czy owa plytka pasuje do PM7200?? Z tego co ja widze to ten uklad Class A chyba nie koliduje z owa plytką (czyli procesorem jak to nazwal gosc w serwisie).

?👈

Najprościej zdobyć schemat serwisowy i sprawdzić napięcia:

zaczynając od układu wejściowego...przez transformator, cały zasilacz - kończąc na sterowaniu ( tu dojdziemy zapewne do wspomnianego procesora sterującego ) i układach 'audio'..

Schemat , miernik i sam zweryfikujesz czy próbują Cię naciągnąć :)

Moj 7200 padl dwa dni przed oddaniem go w nowe rece,

Stalo sie dokladnie to samo co z twoim,

Padniety jest procek, który steruje ukladami zabezpieczen i zasilania.

Jak cos mam w domu serwisówke do niego, napisz na priw to podesle pdf'a jesli dalej potrzebujesz.

Moj 7200 posluzy mi jako magazym czesci, nie chce mi sie i nie oplaca mi sie go naprawiac ...

Tak jak gral :) Aktualnie wedruje on na allegro, bo myslalem ze nie zostanie on naprawiony i kupilem juz Denona PMA-1315R, ktory okazal sie nieco lepszy.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.