Skocz do zawartości
IGNORED

Odświętne słuchanie "Dark Side of the Moon"

Jackie_69

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mym poczekał na odsłuch "Animals" jeśli tu remaster nic nie pomógł to już nic nigdzie nie pomoże.

DSOTM i tak kupie choćby dla drugiej płyty z materiałem na żywo.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam pinkfloydomaniaków ! Od premiery remasterowanej dyskografii Floydów mija 4 dzień i co ? Nikt z was nic nie kupił, nie zrecenzował , bo większość ma całe kolekcje na pirackich flocach z internetu ? Ja kupiłem Meddle i Atom Heart Mother , na razie odsłuchałem dwa razy tą pierwszą i moim zdaniem efekt jest naprawdę dobry. Pomijam całą otoczkę marketingową , gdyż wiadomo że za wszystkim kryje się przede wszystkim szmal olbrzymi zysk ( te ceny po 63 zł za płytę są wyssane z palca ) to uważam że warto odświeżać starsze nagrania , przywracać im doskonałość techniczną którą tak wszyscy uwielbiamy. Są zwolennicy i przeciwnicy remasterów ale trzeba docenić np cztery lata pracy Jimmiego Page nad rekonstruowaniem całej dyskografii Led Zeppelin. Weszła moda na remastery , zaczęło się od Beatles , Zeppelinów , Purpli , Oueenów , teraz Floydzi . Beatelsi i Floydzi mają najwięszke promocje medialne , może też z tej przyczyny że są to chyba dwie największe super kapele których twórczość wytrzymuje próbę czasu , niezmiennie zachwyca coraz to nowe pokolenia . Na pochwałę zasługuje szata graficzna tych nowych digipaków Watersa i Gilmoura z kolegami.

W jakim formacie będzie dostępny? Bo bo ja wiem tylko o DVD Dolby Digital.mf_headphones.gifmf_headphones.gifmf_headphones.gif

Chyba jest na Niebieskim Ryju ;) w 24/96, na DVD jest w DD. Z tego co piszą Blu-Ray ma ścieżki LPCM 24/96 5.1, 4.0, 2.0 i to 4.0 to powinien być quad-mix Parsonsa. Z drugiej strony to 2.0 to jest nie nieremasterowane stereo tylko chyba powtórka remastera 2011 z cd i DVD, nie wiem do końca. Co tam quad-mix, mix Parsonsa z 1972 to jest dopiero hardcor, Great Gig In The Sky bez wokalizy, początek inny itp., wszystko bardziej surowe, mniej "chórzaste", w sumie spora różnica z 1973! Dla samego tego mixu IMHO warto wydać kasę. Już nawet nie wspominam o demo "Money" do śpiewania przy ognisku z gitarą ;)

Kwadrofoniczny mix Parsonsa ukazał się na winylu na pewno w niemczech. Dziś dość rzadki i drogawy.

Także chyba w Stanach i Australii.

Panowie, rację macie, ale podkreślam w tym co napisałem słowo CYFROWY, cyfrowo było tylko na pirackim DVD-Audio, to jest pierwsze oficjalne wydanie cyfrowe.

Kwadrofoniczny vinyl Dark Side to ja mam, ale nie mam juz Radmora, a na zwykłym sprzęcie brzmi podobnie jak wydanie stereofoniczne.

Z drugiej strony skoro to nowy mix 2011, to na której dokładnie płycie jest ten właśnie miz w wersji gęstej i czy ten mix 2011 będzie w wersji na SACd, bo tak czytałem w zapowiedziach.

Witam pinkfloydomaniaków ! Od premiery remasterowanej dyskografii Floydów mija 4 dzień i co ? Nikt z was nic nie kupił, nie zrecenzował , bo większość ma całe kolekcje na pirackich flocach z internetu ? Ja kupiłem Meddle i Atom Heart Mother , na razie odsłuchałem dwa razy tą pierwszą i moim zdaniem efekt jest naprawdę dobry. Pomijam całą otoczkę marketingową , gdyż wiadomo że za wszystkim kryje się przede wszystkim szmal olbrzymi zysk ( te ceny po 63 zł za płytę są wyssane z palca ) to uważam że warto odświeżać starsze nagrania , przywracać im doskonałość techniczną którą tak wszyscy uwielbiamy. Są zwolennicy i przeciwnicy remasterów ale trzeba docenić np cztery lata pracy Jimmiego Page nad rekonstruowaniem całej dyskografii Led Zeppelin. Weszła moda na remastery , zaczęło się od Beatles , Zeppelinów , Purpli , Oueenów , teraz Floydzi . Beatelsi i Floydzi mają najwięszke promocje medialne , może też z tej przyczyny że są to chyba dwie największe super kapele których twórczość wytrzymuje próbę czasu , niezmiennie zachwyca coraz to nowe pokolenia . Na pochwałę zasługuje szata graficzna tych nowych digipaków Watersa i Gilmoura z kolegami.

Ja kupiłem w UK podwójne wydanie "Ciemnej Strony" za 12.93 Ł. Jak przyjdzie to posłucham i coś napiszę.

• 3 tygodnie później...

-> abandon

RADMOR na wiele by się Tobie nie przydał. On był "quasi quadro" czyli mniej więcej z quadro miał tyle wspólnego co czekoldadopodobna tabliczka z tabliczką czekolady.

Czy coś wiadomo o takiej imprezie dotyczącej wydania "WYWH"??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 lata później...

Niedziela, 24 listopada, 13:20, TVP Kultura -

Bardzo ubolewam że nie będę mógł skorzystać z tej informacji, a już się napaliłem.

Może kiedy indziej -Praca. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość

(Konto usunięte)

Bardzo ubolewam że nie będę mógł skorzystać z tej informacji, a już się napaliłem.

Może kiedy indziej -Praca. :)

:(

A ja już flaszkę dla nas chłodzę... ;)

Rower już schowałem na zimę do piwnicy, a spacer w tak brzydką pogodę mi się nie uśmiecha.

Będziesz musiał poczekać aż wyciągnę sanki. :) Dzięki za zaproszenie.

udasz się do mnie

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Niedziela, 24 listopada, 13:20, TVP Kultura -

Klasyczne albumy rocka: Pink Floyd "The Dark Side Of The Moon"

Świetna seria o kulisach powstania "perełek" - dużo z tego jest już dostępne na Blu-Ray

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałem to nagrać nc+ ale widzę tam Pendera chyba z okazji jego 80-siatki.

Zresztą dla kulturalnych z misyjnej TV ,Kamanda Pinka Floyda to chyba jakiś ruski ansambl więc można wyciąć :-)

Gość

(Konto usunięte)

Chciałem to nagrać nc+ ale widzę tam Pendera chyba z okazji jego 80-siatki.

Zresztą dla kulturalnych z misyjnej TV ,Kamanda Pinka Floyda to chyba jakiś ruski ansambl więc można wyciąć :-)

N I E D Z I E L A !!! ;)

Tym razem nie ma w sobotę, jak to zwykle bywało (w niedzielę była powtórka).

Wciskam program na pilocie ,program TV Kultura ,niedziela 24 listopada 13,30 - "Penderecki droga przez labirynt" .

Nie wiem czy mam wierzyć francuzom czy polskiej misyjnej ,wszak wiadomo,że polska reżimowa telewizja KŁAMIE :-)

Gość

(Konto usunięte)

Wciskam program na pilocie ,program TV Kultura ,niedziela 24 listopada 13,30 - "Penderecki droga przez labirynt" .

Nie wiem czy mam wierzyć francuzom czy polskiej misyjnej ,wszak wiadomo,że polska reżimowa telewizja KŁAMIE :-)

Kur...! Masz rację - zniknęli The Dark Side Of The Moon! :(

...bo tak naprawdę, to nie ma żadnej Ciemnej Strony Księżyca,

w rzeczywistości on cały jest ciemny...

Kur...! Masz rację - zniknęli The Dark Side Of The Moon! :(

...bo tak naprawdę, to nie ma żadnej Ciemnej Strony Księżyca,

w rzeczywistości on cały jest ciemny...

Nosz ku...wa mać a miało być tak pięknie.

Mam kilka programów z tej serii nagranych z tvp kultura.

Polecam szczególnie o płycie fleetwood mac rumours.

Jest kilka na youtube i o wydaniu meddle pink floyd-świetny dokument

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Przestańcie już jojcyć - jest jubileusz Pendera , okazjonalnie zmienili typową ramówkę i tyle. Pewnie P.F. będzie za tydzień.

P.S. w tej chwili sprawdzałem program (z dekod. DVBT) jak na razie - niedziela 13:20 - bez zmian, czyli P.F.

Myślę więc, że warto po prostu wetknąć pendrajwa w odpowiednią dziurkę, zaprogramować i ... zobaczyć co się nagrało.

Jak "niedobry Pender" - operację powtórzyć za tydzień. :)))

Ale ja nie jojcę tylko kur..ę.:)

Gdyby nie Biegun to i ja Pemdera bym popatrzył na 80-tkę.

Ale to Biegun się nagrywał i słusznie,a ja spałem smacznie.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość

(Konto usunięte)

Pewnie P.F. będzie za tydzień.

Nie, ale też będzie nieźle ;)

Sobota, 30 listopada, 19:15, TVP Kultura (powtórka: Niedziela, 1 grudnia, 13:20) -

Klasyczne albumy rocka: Iron Maiden "The Number Of The Beast"

(http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=5)

iron-maiden.jpg

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.