Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + CD + tuner do 4000zł

indexinfo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję wzmacniacza, cd i tunera do tych kolumn. Wstępnie myślałem o Denon-ie:

PMA-710AE

DCD-710AE

TU-1510AE

Rozważam też Onkyo:

A-9377

C-S5VL

T-4555

Muzyka różna, sporo jazzu, bez metalu.

Który zestaw będzie waszym zdaniem lepszym wyborem do tych kolumn? Może macie lepsze propozycje?

Pozdrawiam,

indexinfo

https://www.audiostereo.pl/topic/86899-wzmacniacz-cd-tuner-do-4000z%C5%82/

Witaj,

wybór Denona jest odpowiedni, chociaż osobiście posłuchałbym jeszcze zestawu NAD C316/C545/C425. Dobrze zgrałyby się Twoje kolumny także z systemem Marantz serii 6004.

Wybór jednak należy do Ciebie, serdecznie zapraszam na odsłuchy

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam!

Również głosuję za Denon'em, bardzo popularny fajny zestaw.

Wchodzi też już do sprzedaży odtwarzacz sieciowy Denon DNP-720AE, myślę że godny rozważenia na przykład zamiast Tu1510, chyba że radio analogowe jest priorytetem, bo jak nie to ja osobiście bym poczekał i dołożył parę groszy do takiego zestawienia.

Pozdrawiam

Radek

Dziękuję za sugestie.

NAD wydaje się być interesującym wyborem, ale znacznie przekracza budżet. Zestaw Denon-a mogę kupić bez rabatu za 4000zł w salonie, a przez Internet jeszcze taniej. Dodatkowo przy zakupie przed końcem miesiąca w sklepie stacjonarnym ta kwota ma zostać jeszcze trochę pomniejszona.

Za Onkyo przemawia obsługa SACD i dobre recenzje w innych krajach oraz najniższa cena. Marantz 6004 jest niestety zdecydowanie za drogi.

A ma to grać czy wyglądać ?

Ma być nowe ?

Mogę Ci śmiało zaproponować:

CD - Marantz CD52MKIISE - igła za 350-400zł

Wzmacniacz lampowy Yaqin - 2500zł

Tuner - ja lubię i mam Pionnera. Ale może być wyższy Denon, Marantz itd w cenie 200-300zł

Zostaje Ci parę złoty na lepsze lampy.

Taki system do ww to jak Tico d "E" klasy.

Nie warto pakować się w takie ( nowe niskie modele ) sprzęty do czego dojdziesz szybciej lub później .

@ indexinfo Ten powyżej zestaw może być zdecydowanie lepszy od nowego budżetowego zestawu typu Onkyo, NAD czy Denona. Jednakże nie wiemy jakie masz kolumny i czy w ogóle je masz?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zestaw ma współpracować z kolumnami Monitor Audio RS6, które zostały kupione już jakiś czas temu. Zastanawiam się jeszcze na Marantz-em 6003.

Odpowiedni wygląd też by się przydał ponieważ to ma być prezent. Swoją drogą nie miałem dotychczas kontaktu z żadnymi sklepami z używaną elektroniką.

Istnieją sklepy internetowe z używaną elektroniką. Jest tam trochę drożej niż od prywatnych osób ale zawsze sprzęt jest sprawdzony i dają nawet półroczne własne gwarancje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam,

Poszukuję wzmacniacza, cd i tunera do tych kolumn. Wstępnie myślałem o Denon-ie:

PMA-710AE

DCD-710AE

TU-1510AE

Rozważam też Onkyo:

A-9377

C-S5VL

T-4555

Muzyka różna, sporo jazzu, bez metalu.

Który zestaw będzie waszym zdaniem lepszym wyborem do tych kolumn? Może macie lepsze propozycje?

Pozdrawiam,

indexinfo

Też polecam NADa. Wzmacniacz NAD c326 i cd c545

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.