Skocz do zawartości
IGNORED

Generał Marek Papała - kulisy zbrodni

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 28 Kwietnia 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 28 Kwietnia 2012 - trolling

Nigdy niczego nie przegrałem bo nie musiałem, moja opinia jest obiektywna. Jeśli już to ty przestań patrzeć z księżyca - kosmito, Życie to nie je bajka jeśli już.

Spotkałem i co, później jeszcze gorliwiej im odrzucałem i ich obrzucałem. Tak w ogóle tęsknisz za tym mundurem, czy raczej za pałą? Którą wolałeś białą czy czarną?

Przykro patrzeć jak pustostan zżera ci mózg właściwie bez przyczyny, ot tak sobie.

Wiesz co mam Gen Kiszczakowi za zle,? Ze Ci Wujka nie zrobil

Wystarczy, że tobie z mózgu jesień średniowiecza sprawił.

...a od Wujka się odpier....

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Bo co juz nie rob z tego cudow. Jakby nie strajkowali nikt by nie strzelal. Porzadek w miejscu pracy byc musi

Idiota.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Bo co juz nie rob z tego cudow. Jakby nie strajkowali nikt by nie strzelal. Porzadek w miejscu pracy byc musi. Ty nie rozumiesz w ogole co to jest system i po co musi byc. Przypominam ci ze powstaniami polacy tylko tracili. Dorosnij

Miałem jednak nadzieję, że żartujesz, ech...zidiocenie to jakaś choroba nowa.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Miałem jednak nadzieję, że żartujesz, ech...zidiocenie to jakaś choroba nowa.

W kosciolku ci nakladli bajek to pozwol ze wyjasnie . Na swiecie oprocz swietych ksiezy sa tez k**wy jest tez wladza i sa tez pieniadze. Te trzy tematy sa lux w przeciwienstwie do hipokrytow w czarnych sukienkach

Wiesz, masz rację ale pier**lisz.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Wiesz, masz rację ale pier**lisz.

Bo ty tak mowisz i tak ma byc. sprawiedliwosc to slogan dla pierdolowatych pisiorow. ale ludziska lubuja sie w idyllicznych utopiach

ale ludziska lubuja sie w idyllicznych utopiach

Gdyby nie to nie było by mnie ani ciebie...w ogóle niewiele by było poza drzewem i małpoludem drapiącym się za uchem i coś tam zaczynającym sobie bełkotliwie myśleć "- zejść, czy nie zejść, oto jest pytanie"

To ostanie powinieneś przynajmniej przemyśleć.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Gdyby nie to nie było by mnie ani ciebie...w ogóle niewiele by było poza drzewem i małpoludem drapiącym się za uchem i coś tam zaczynającym sobie bełkotliwie myśleć "- zejść, czy nie zejść, oto jest pytanie"

To ostanie powinieneś przynajmniej przemyśleć.

Widze ze jwdnak uwierzyles ze w xyciu gra sie o puchar pocieszenia. Jednak niektorzy graja o cos calkiem innego co wcale nie jest egalitarne. To raczej elitarne. Kto powiedzial ze wszyscy maja byc rowni. Gdyby tak bylo wszyscy bysmy umarli z glodu. Nie byloby lancucha pokarmowego.

Idąc twoim tokiem myślenia właśnie sam sobie zaprzeczyłeś.

Nie wiem co to oznacza ale albo powtarzasz po kimś i nie bardzo rozumiesz co albo...

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Idąc twoim tokiem myślenia właśnie sam sobie zaprzeczyłeś.

Nie wiem co to oznacza ale albo powtarzasz po kimś i nie bardzo rozumiesz co albo...

Sherlocku....

Tak, Watsonie?

W morderstwo Papały wplątał ich Patyk a mieli zeznawać w sprawie zabójstwa Papały ,takie są fakty.

No to skąd to samobójstwo ? W końcu obaj byli niewinni. To też są w końcu fakty. Bali się zeznać przed sądem że nic wspólnego nie mają ze śmiercią Papały ? A może bali się zeznać że na miejscu zbrodni widzieli złodzieja samochodów.

A nie mówiłem???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dziwne wnioski.W morderstwo Papały wplątał ich Patyk a mieli zeznawać w sprawie zabójstwa Papały ,takie są fakty. I jeszcze jeden dlaczego śledczy nie sprawdzili wiarygodności złodzieja samochodów....trudno w to uwierzyć, czuję spisek zamiast głupoty. Gromadząc dowody nie potrafili połączyć z osobą będącą na miejscu zbrodni z szarganą opinią nieobliczalnego kryminalisty. Co nimi kierowała albo na czyje zlecenie badano tylko polityczno-kryminalny motyw zbrodni ufając Patykowi ?

Jest jescze jedna możliwość. Zbadana dosć dokładnie przez psychologów. Kiedy na miejscu jest kilka osób i dzieje się coś zaskakującego to nie potrafią opisać co zaszło. Jednym ze efektów takiej aberacji umysłu jest wskazywanie osób widzianych na miejscy chwilę przed wydarzeniem lub chwilę po. Przypadki takich zeznań swiadków są opisane w kryminalistyce. Dlatego świadkowie nie są nigdy ostatecznym dowodem a sprawdzanie ich wiarygodności czasami po prostu nie jest mozliwe. Po to się zbiera dowody rzeczowe i przeprowadza eksperymenty dochodzeniowe.

Swoją drogą jeśli Mazur był z CIA i dwóch świadków chciało go pogrążyć, to komu zalezało na ich uciszeniu ? Przecież nie chyba jakiemuś Patykowi

2 Swiadkowie u Papaly - popelniaja samobojstwo

3 Swiadkowie u Olewnikow - popelniaja samobojstwa

Lepper- tez sie wiesza....Blida strzela sobie w klate

Co wiecej Sekula tez popelnil samobojstwo...dwa razy w klate udalo mu sie strzelic

Wychodzi na to ze lepiej nawet do samorzadu sie nie pchac bo na szeblach wladzy honor przedewszystkim...samobostwa to widac rzecz

powszechna :)

Alabama - lata 50-te XXw.. W kałuży krwi lerzy Murzyn. W plecach ma ze 20 ran postrzałowych.

Pochyla sie nd nim miejscowy szeryf i mówi z troską:

- Dawno nie widziałem tak brutalnego samobójstwa!

:)

Do listy tajemniczych samobójstw III RP dodajmy jeszcze Baraninę (Wiedeń, więzienie - po prostu majstersztyk!) oraz Grzegorza Michniewicza. Ten ostatni nie był bandytą ale pracował w przestępczej organizacji: był dyrektorem generalnym kancelarii Tuska. To chyba najwyższe niewybieralne stanowisko urzędnicze w Polsce. I zawisł na kablu od odkurzacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj wiele ważnych faktów i wiele o Arabskim:

Ukryta Zawartość

Zauważmy ważny fakt: w swoim SMS'ie do Arabskiego, Michniewicz nie pozostawia wątpliwości, że jest pod STAŁYM NADZOREM tajnych służb! Czy to możliwe, by bez ich wiedzy, będąc STALE NADZOROWANY mógł popełnić samobójstwo?

A córce powiedział wyraźnie ostatniego wieczora, że ktoś mu "życie odbierze"!

Są jeszcze jacyś naiwni co wierzą w kradzież luksusowego Espero?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A nie mówiłem???

Ukryta Zawartość

I komentarz pod tym newsem:

"alighator2x

14 minut temu 0

.oczywiste jest że mazur żadnego zabójstwa nie zlecał. zlecenie wyszło z poziomu wyżej, mazur dostał zadanie znalezienia kilera. no to szukał. i znalazł boguckiego ze słowikiem, ci jednak woleli poszukać podwykonawcy. i teraz pytanie - czy zabójcę zaraz po wykonaniu roboty zaczęły jeść robaki, a teraz patyka wrabiają bo zauważył co nieco czy jednak to rzeczywiście patyk, a zglosił się na psy jak zrozumiał że ma iść do piachu"

Ukryta Zawartość

to tylko komentarz. Problem w tym że moje spekulacje na temat błędów świadków to tez tylko komentarz.

tylko jakoś nie mam informacji o masowo wieszająch się świadkach przestępst związanych z politykami w innych krajach Europejskich. A może lepiej się maskują???

Ostatnimi znanymi którzy w tajemniczych okolicznościach popełnili samobójstwa w celi w Niemczech byli członkowie Rote Armee Fraktion z grupy Baader-Meinhof

Temu "samobójstwu" akurat się nie dziwię... Mieli pozwolić im wyjść na wolność i pisać książki?

tylko jakoś nie mam informacji o masowo wieszająch się świadkach przestępst związanych z politykami w innych krajach Europejskich. A może lepiej się maskują???

Arku...bo u nas wszyscy honorowi tacy sa...przeciez w TV mowia ze Bog Honor Ojczyzna...no i oni jak juz cos podlego zrobia to zaraz sie wieszaja...

Przeciez polowa tego forum wierzy w to ze Lepper nagle dostal zalamania psychicznego...

no tak...przepraszam.pomyliem pietra, a tu psychiatryk..jak zwykle.

No ciekawe nieprawdaz? Obojetnie gdzie chodzisz i tak ladujesz w psychiatryku...wrescie mulsiku otworzyles sie przed nami!

• 1 rok później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Portal tvn24.pl dotarł do niepublikowanego dotąd nagrania VHS z oględzin miejsca zabójstwa Marka Papały. Widać na nim samochód generała, a na jego dachu ślady rąk i błyszczący w świetle kamery mały przedmiot, wyglądający jak łuska naboju. Ten przedmiot zniknął - nie ma go wśród dowodów odnalezionych na miejscu zbrodni, nie ma o nim słowa w protokołach ze śledztwa. - To niewyobrażalne, ale w tym postępowaniu popełniono więcej błędów, niż w sprawie Krzysztofa Olewnika - komentuje ustalenia portalu tvn24.pl Marek Biernacki, minister sprawiedliwości." http://www.tvn24.pl/ukryte-dowody-z-zabojstwa-gen-papaly-nagranie-z-miejsca-zbrodni-tajemniczy-przedmiot-na-dachu-zakrwawione-guziki-w-szafach,356124,s.html

Minister sprawiedliwości w obecnym rządzie Marek Biernacki zdruzgotał swoją krytyką działania organów państwa w tej sprawie.

I to ten sam Marek Biernacki, który w okresie od 18 grudnia 1997 roku do 22 października 1999 roku zasiadał w sejmowej Komisji do Spraw Służb Specjalnych i był jej przewodniczącym od 22 stycznia do 21 lipca 1999 roku. http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselk3arch?OpenAgent&025

Ten sam, który od 7 października 1999 roku do 19 października 2001 roku sprawował funkcję ministra spraw wewnętrznych i administracji w rządzie Jerzego Buzka. http://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Biernacki

Dla przypomnienia generała Marka Papałę zastrzelono wieczorem 25 czerwca 1998 roku przy ul. Rzymowskiego w Warszawie na parkingu przed blokiem, w którym mieszkał.

Teraz krzyczy "łapać złodzieja" - co robił wówczas?

Moim zdanie przedmiot widoczny na stop klatce i filmie równie dobrze może być łuską, jak i kompletnym nabojem. Moja hipoteza ( jako wielokrotnie strzelającego z "tetetki ") jest taka. Zabójca miał wprowadzony nabój do komory. W stresie ponownie przeładował broń. Tym razem nie skończyło się na zacięciu - tylko nabój wylądował na dachu auta. Bandzior chciał zgarnąć nabój, ale ktoś mu przeszkodził - stad ślady dłoni na dachu. To, że pocisk nie przebił już szyby samochodu po przebiciu czaszki Papały - wcale mnie nie dziwi. Za bliska odległośc strzału, do tego strzał w twarde-miękkie-twarde.

I jeszcze jedno to może świadczyć również, że strzelał człowiek ze służb (tu nie nosi się tej broni z nabojem w komorze, a taka dostał) albo ktoś nieobyty z tym pistoletem.

Nie dowiemy sie nigdy...za duzo wysoko umoczonych tam sie krecilo np Leszek Miller.

Co ciekawe gdyby Papała w dzisiejszych czasach zyl to pewnie by jak Lepper (i wielu innych) popełnił samobójstwo ... skutek ten sam ale metody bardziej "eleganckie"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.