Skocz do zawartości
IGNORED

CD w granicach 1500zl

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Rozgladam sie za jakims CD z przedzialu kwotowego powyzej. Mocno zastanawiam sie nad Denon DCD-3000. I teraz pytanie, czy jest cos lepszego za ta kase? Uprzedze ze szkola grania Denona podoba mi się. Mialem kilka odtwarzaczy od Denona.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/87718-cd-w-granicach-1500zl/

Roksan Caspian? Micromega 6? Audiolab 8000 CD ?

Roksan prawie 2tys, a reszty nie ma na Allegro. Chodzi mi bardziej o modele dostepne teraz. Czy one rzeczywiscie sa lepsze od DCD-3000?

?👈

Narazie PM7000, ale sukcesywnie bede rozgladal sie za czyms innym. Moze SONY TA-F707ES. Nie wiem jeszcze.

8xx grają lepiej, z większym rozmachem i różnią się deczko w górnym zakresie, więc pierw 870 potem 808. Kupuj raczej na ebay, nie na alegro.

Ale jest szczegół o którym trzeba wiedzieć, po tylu latach kondensatory są już podstarzałe i w głośnikach może być słychać lekki szum.

Na jakiej podstawie sądzisz, że Caspian wygląda tandetnie? Widziałeś go z bliska? Rozkręcałeś? Podnieś go to zobaczysz ile waży. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz MKI za 1400-1500 do negocjacji. Dźwięk przynajmniej wg mnie, naprawdę niezły jak za te pieniądze.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

tandetnie to wygląda ten denon, wszechobecny plastik i obudowa w stylu technics z lat 80tych, caspian ma dziwny wygląd, ale z tandetą nie ma nic wspolnego, porządna obudowa i piekne granie. za 1000-1200 kupisz MKI ale tam bywały problemy z odczytem cdrów, za MKII trzeba dac pod 2 tys

MKI ale tam bywały problemy z odczytem cdrów

Jak używa się jakichkolwiek ale AUDIO to czyta bez żadnego problemu.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Masz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Exposure 2010 zacny CD. Miałem przyjemność z nim obcować jakiś miesiąc temu przez tydzień :)

tandetnie to wygląda ten denon, wszechobecny plastik i obudowa w stylu technics z lat 80tych, caspian ma dziwny wygląd, ale z tandetą nie ma nic wspolnego, porządna obudowa i piekne granie. za 1000-1200 kupisz MKI ale tam bywały problemy z odczytem cdrów, za MKII trzeba dac pod 2 tys

Nie wiem gdzie widzisz w nim palstik. Stylistyka rzecz gustu, jest przedewszystkim klasyczna i tego szukam, a Caspian wyglada jak DVD za 149zł. Nie oszukujmy sie. Jezeli ma problemy z CD-R to niestety odpada, a 2tys za MKII to narazie nie dla mnie.

?👈

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

http://sklep.bestaudio.pl/audio-kino-domowe-hi-fi-high-end-multiroom-sklep-internetowy-best-audio/detail/22-odtwarzacze-cd/flypage/750-advance-acoustic-mcx-300-odtwarzacz-cd.html?sef=hcfp z reguły 10% upustu dają.

http://www.elektropunkt.pl/opis/xindak_c-06_-_transport_gratis_+_rabat/9062 tu też obiecują.

Nie wiem czy te odtwarzacze mają wystarczająco dużo świecidełek, no i pochodzenia liche, ale powinny zagrać lepiej od szrotów, których poszukujesz.

nie bede dalej polemizował bo pamietam że juz ci doradzałem w kwestii wyboru sprzetu i przewijał się wątek "ładnego klocka" kosztem brzmienia

Rozumiem ze znasz DCD-3000 ze jestes pewnien ze Caspian jest lepszy? Chociaz w ta watpie skoro okreslasz go jako plastikowy. Mozna z tego wyciagnac wniosek ze nawet nie miales z nim stycznosci poza zdjeciem. Takze twe porady sa mało ważne w tym przypadku niestety. Wyznajesz tu regułę "moja racja jest moisza niz twoisza". Do wystawiania takich sądow potrzebne jest pewne osluchanie na zasadzie porownania, ale ty poprostu strzelasz i tyle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z reguły 10% upustu dają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu też obiecują.

Nie wiem czy te odtwarzacze mają wystarczająco dużo świecidełek, no i pochodzenia liche, ale powinny zagrać lepiej od szrotów, których poszukujesz.

Pozostawie to bez komentarza. Mimo wszystko dziekuje za rady. Naprawde jestes taki naiwy ze te chinole zagraja na poziomie DCD-3000, ktorego brzmienie mozna dzis porownac do DCD-2000AE? A tak na marginesie, DCD-3000 nie ma zadnych swiecidelek jak zauwazyles.

Masz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie te odtwarzacze sa dosc mlode, ceny nowych wachgaly sie w granicach 3tys zl. Troche mnie to odpycha, bo aktualnie mam DCD-1550AR, ktory poruszal sie w tym samym przedziale. Wiem ze nie powinno sie kupywac klockow względem ceny, ale jednak sam fakt pozostaje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

ale powinny zagrać lepiej od szrotów, których poszukujesz.

Zagrają lepiej to znaczy jak? I czy powinny czy na pewno? A może jednak nie? Słuchałeś? Miałeś? Masz?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To forum schodzi na psy. Czytam i oczom nie wierzę. Prawie w każdym wątku ktoś kogoś obraża a merytorycznej dyskusji jak na lekarstwo. Polak to jednak zakała tego świata. Jeśli chcesz posłuchać Caspiana (kiedyś 6600zł) albo Myryada (kiedyś 4800zł). To dwa kompletnie inne odtwarzacze, zapraszam do mnie. Nie wiem jak brzmi 3000 ale kiedyś słyszałem 3300, jeśli to podobne brzmienia to mnie osobiście się nie podobał. Justas podesłał Ci też niezłego Thule'a może nim się zainteresuj.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://sklep.bestaudio.pl/audio-kino-domowe-hi-fi-high-end-multiroom-sklep-internetowy-best-audio/detail/22-odtwarzacze-cd/flypage/750-advance-acoustic-mcx-300-odtwarzacz-cd.html?sef=hcfp z reguły 10% upustu dają.

http://www.elektropunkt.pl/opis/xindak_c-06_-_transport_gratis_+_rabat/9062 tu też obiecują.

Wszyscy wiemy że jesteś ciemny jak tabaka w rogu ale nie musisz tego dawać do zrozumienia na każdym kroku;-)

DCD-3300 to CD z lat '80. Wogole inny model.

3300 to muł. 3000 brzmieniem bardziej przypomina 2700.

3300 to muł. 3000 brzmieniem bardziej przypomina 2700.

Silnie zastanawiam sie nad DCD-3000. Mysle tez zeby w przyszlosci nieco go stuningowac co chyba znacznie lepiej poprawi brzmienie niz wydawanie tysiecy złotych na inne odtwarzacze.

?👈

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Silnie zastanawiam sie nad DCD-3000. Mysle tez zeby w przyszlosci nieco go stuningowac co chyba znacznie lepiej poprawi brzmienie niz wydawanie tysiecy złotych na inne odtwarzacze.

Weź też pod uwagę DCD 2700. DCD 3000 to przepakowany DCD S 10. Tak twierdzi Piotrek608.

Z tego co widzialem DCD-2700 to rzadkosc. Bardzo czesto przegladam oferty sprzedazy CD i nie trafilem na niego dosc dlugo. Wedlug hierarchii Denona na gorze byl S10, potem 3000 i 2700. Wogole model 2700 to jakis dziwny wyrob, bo wyglada jak starszy i tanszy DCD-1290. Czy jest lepszy od modelu 3000?

?👈

Czy jest lepszy od modelu 3000?

Ciężko to stwierdzić. Sam powinieneś się przekonać. Dla jednego samochód postawiony wyżej w hierarchii przez firmę A będzie gorszy bo jest za wielki i źle się nim manewruje na parkingu, do tego więcej pali i części kosztują majątek. Czasem lepsze jest wrogiem dobrego.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Szrociarze wszystkich krajów łączcie się :) Prawda Disco? Nie bądźcie zakutymi łbami, nie macie chyba tak mózgów przeżartych skrajami pasma, że naturalny dźwięk was odstęcza, posłuchajcie przynajmniej, a nie tylko Denon, Denon, Sony ES, Denon, Denon. Czas dorosnąć, a nie stare chłopy i zabawkami się bawią. Do tego mocno przechodzonymi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.