Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 657 - pytanie

grzechu89

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie kolumienek Magnat Quantum 657..warto jechać prawie 100kilosów by ich odsłuchać?? gdyż u mnie w mieście nie ma takiej możliwości a najbliższa jest właśnie w takiej odległości..poszukuje kolumienek które wkońcu zagrają zdecydowanie i głęboko na basie czego moim dotychczasowym Tannoyom F3 bardzo brakowało.. możecie coś o nich powiedzieć? miał ktoś z nimi styczność?? rozważam jeszcze Tannoy V4 ponoć ładnie radzą sobie w niskim paśmie przynajmniej tak piszą w reckach i te akurat mam okazje u siebie w mieście posłuchać?? co sądzicie??

https://www.audiostereo.pl/topic/87723-magnat-quantum-657-pytanie/

ktoś umie coś więcej o tych 2 modelach powiedzieć?? napędzi je Yamaha A-S1000?

Teraz te Tannoy F3 też grają z Yamahą AS-1000? Na jakiej to powierzchni gra? Dziwi mnie, że masz słaby bas w F3, bo wielu użytkowników chwali je za równowagę tonalną i całkiem miły bas. Magnat Quantum to zupełnie inne podejście do grania, musisz je wcześniej odsłuchać, bo może być tak, że one bardzo Ci się spodobają lub wcale, tym bardziej, że będziesz chciał się przesiąść z brzmienia Tannoya.

22/3 metry kwadratowe słuchałem ich z tą yamahą( bo mam ją okazje odkupić od znajomego w niezłej cenie jak na to ile nowa kosztuje) i szału na mnie nie zrobiły a z tego co piszą na forach ta yamaszka potrafi ładnie w dół zejść..kolumny ładnie radzą sobie w jazz'ie czy blues'ie ale lubie też posłuchać produkcji Timbalanda podchodzących pod Rap czy G-funk i tu brakuje zdecydowanie głębi basu temu rozważam te magnaty..ewentualnie te Tannoy v4??

22/3 metry kwadratowe słuchałem ich z tą yamahą( bo mam ją okazje odkupić od znajomego w niezłej cenie jak na to ile nowa kosztuje) i szału na mnie nie zrobiły a z tego co piszą na forach ta yamaszka potrafi ładnie w dół zejść..kolumny ładnie radzą sobie w jazz'ie czy blues'ie ale lubie też posłuchać produkcji Timbalanda podchodzących pod Rap czy G-funk i tu brakuje zdecydowanie głębi basu temu rozważam te magnaty..ewentualnie te Tannoy v4??

No Tannoy V4 osobiście słyszałem, ma fajny bas ale nie nadaje się raczej do Rap-u, w takich kawałkach to rzeczywiście Quantum a najlepiej Klipsch rf-62.

Mam f4 i basu to im nie brakuje choc blednie skonfugurowane chodzi mi o ulozenie w pomieszczeniu, moze spowodowac duza utrate basu. Schodzanisko. V4 tez choc wymagaja dosc mocnego pieca i możliwosci rozwiniecia skrzydel. Quantumow tez warto posluchac, basu trzoche wiecej ale jednak gora i srodek na korzysc Tannoya

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.