Skocz do zawartości
IGNORED

Jack/2xRCA dobry w średnicy ? do klubu.

intruso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję dobrego jak na cenę do 200zł interkonekta jack/2xRCA.

Kabel będzie służył do grania w klubach muzyki latino/salsa. Dlatego koniecznym jest, aby dobrze grał w pasmach środkowych, z racji bardzo bogatej w tym rodzaju muzyki sekcji perkusyjnej (clave, bongosy, marakasy i różnego rodzaju przeszkadzajki).

Zdaje sobie sprawę, że wiele zależy od sprzętu w lokalu, zazwyczaj jednak gram niestety na HK, JBL, Reloop, wszystkie te sprzętu szczególnie niższej klasy słabo graja w pasach srodkowych a mocno w basie, zależy mi aby wyrównać brzmienie w poszczególnych zakresach.

Czy macie jakieś rozsądne propozycje?

Dzięki za pomoc :)

BŁAHAHAHA ... taaa ... wyrównuj niedoskonałości kolumn kabelkami.

Chyba się nie zrozumieliśmy, wiadomo, że tego nie mozna zrobić ale zawsze można jakos pomóc, przecież...

Choćby trochę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jesli wystarczy 1,5 m to bedzie jeszcze taniej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba się nie zrozumieliśmy, wiadomo, że tego nie mozna zrobić ale zawsze można jakos pomóc, przecież...

Choćby trochę.

Kup korektor, albo kolumny które nie mają "wciągniętego" środka ... a może jest jakaś korekcja w samych kolumnach (jeśli aktywne) lub wzmacniaczu (by podbić środek trzeba ciąć bas i górę ... chyba że masz regulację średnicy)

Witam. Poszukuję dobrego jak na cenę do 200zł interkonekta jack/2xRCA.

Kabel będzie służył do grania w klubach muzyki latino/salsa. Dlatego koniecznym jest, aby dobrze grał w pasmach środkowych, z racji bardzo bogatej w tym rodzaju muzyki sekcji perkusyjnej (clave, bongosy, marakasy i różnego rodzaju przeszkadzajki).

Zdaje sobie sprawę, że wiele zależy od sprzętu w lokalu, zazwyczaj jednak gram niestety na HK, JBL, Reloop, wszystkie te sprzętu szczególnie niższej klasy słabo graja w pasach srodkowych a mocno w basie, zależy mi aby wyrównać brzmienie w poszczególnych zakresach.

Dzięki za pomoc :)

...ja równiez jestem zdania, ze samym kablem niewiele wniesiesz zmian...

Jeśli elektornika i kolumny pozostawiają wiele do życzenia to nawet b.dobry kabel nie wniesie Ci zmian,albo będą b. słabo słyszalne.

Jak dla mnie szkoda kasy na inwestycje w kabelek.

Koledzy mają rację - lepiej zaingerować w widmo, korzystając z korektora, wpiętego w tor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.