Skocz do zawartości
IGNORED

Wydania Japońskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Masz pierwsze amerykańskie wydanie - bodajże 1987 rok - i oryginał :)

Tych wydań to chyba nawet nikt nie podrabiał.

Ja mam pierwsze wydanie u2 Joshua tree. Też wytłoczone made in usa

Nie o Ciebie chodzi. Chodzi o trolli którzy tu i ówdzie starają się wmówić że ktoś ma śmieciowy sprzęt.

Co do płyty, się nie stresuj. Nie wszystkie piraty trudno rozpoznać, nie wszystkie mają nr katalogowe i matrycy. Nawet na stronce minilps.net jest poradnik jak uniknąć fakea. Na szczęscie jeszcze nie jest powszechne tłoczenie piratów 1:1.

Tylko ta płyta była kupiona, z moim pierwszym CD-Technics, żeby znowu nie przesadzić z wiekiem tej płyty

napiszę tylko że było to bardzo dawno (a co tam ok.20 lat temu, a może starsza, i kosztowała połowę mojej wypłaty, to już wtedy podrabiali tak dobrze CD.Kamień spadł mi z serca, że nie

jestem trolem, one takie brzydkie.Pozdr. :)

Ale mi się fajnie napisało, mam oryginał, mam oryginał.

eMeReKo dzięki :)

Edytowane przez kiza

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam pierwsze wydanie u2 Joshua tree. Też wytłoczone made in usa

U2 mam tylko jedną płytkę i jest to "War"... Pierwsze wydanie USA! :)

Specjalnie sprawdziłem na półce :)

PS A tytuł wątku brzmi "Wydania japońskie"... ;)

Proszę Panów o wpisy zgodne z tematem wątku, bo mogę uprzejmie donieść założycielowi tego tematu,

a on to już nie będzie taki łaskawy.I nie trolować. :) :) Pozdrawiam wszystkich miłośników Japońców.

USA, też mogę pozdrowić.

Gość

(Konto usunięte)

To co , po banie??

Ale wpierw po bani i dajmy banię, czyli po kolejce - zdrówko! :) ;)

Proszę Panów o wpisy zgodne z tematem wątku, bo mogę uprzejmie donieść założycielowi tego tematu,

a on to już nie będzie taki łaskawy.I nie trolować.

Yes sir! :)

Edit:

Teraz dopiero załapałem, że Ty jesteś autorem tego tematu... ;) :)))

Pozdrawiam wszystkich miłośników Japońców.

USA, też mogę pozdrowić.

Tylko nie wspominaj przy nich o Pearl Harbor ;), a już na pewno nie w takim dniu jak dzisiaj... :(

http://pl.wikipedia.org/wiki/Atak_atomowy_na_Hiroszim%C4%99_i_Nagasaki

Edytowane przez eMeReKo

Jak zwykle chciałem dobrze, a wyszło jak wyszło ?? (Japonia-USA).

Trzeba się upić, albo posłuchać "Paranoid" ??

Naprawdę to ja jestem autorem tak ciekawego,

i rozwijającego się "Tematu", nie dowierzam ?

Chociaż coś mi się udało wnieść z sensem do

tego fachowego Forum ??

Bart, jak masz pierwsze wydanie U-2, to lufa, ciesz się, jak ja z "Paranoid".

Gość

(Konto usunięte)

tego fachowego Forum ??

No ba! Prawie 400 wpisów, ponad 17000 wyświetleń! :)))

Jak zwykle chciałem dobrze, a wyszło jak wyszło ?? (Japonia-USA).

Trzeba się upić, albo posłuchać "Paranoid" ??

Ze szczególnym uwzględnieniem "War Pigs", bo to przez nie (te świnie) to wszystko...

PS Zamiast "albo" pozwolę sobie wstawić "i" ;)

Edytowane przez eMeReKo

Yes sir! :)

Edit:

Teraz dopiero załapałem, że Ty jesteś autorem tego tematu... ;) :)))

Tylko nie wspominaj przy nich o Pearl Harbor ;), a już na pewno nie w takim dniu jak dzisiaj... :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muzyka ich pojednała, jedni, i drudzy, klepią dla siebie dobre płyty.

Historię zostawmy w spokoju, sami ją teraz tworzymy, po malutkim

ziarenku, i może powstanie z tego fajna piaskownica, a nie tylko

hałda piachu porośnięta chwastami.???

eMeReKo, ale mnie prześwietliłeś (lustracja, a może powołać komisję).

Żartuję, wszystkiego dobrego.:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość

(Konto usunięte)

Muzyka ich pojednała, jedni, i drudzy, klepią dla siebie dobre płyty.

Historię zostawmy w spokoju, sami ją teraz tworzymy, po malutkim

ziarenku, i może powstanie z tego fajna piaskownica, a nie tylko

hałda piachu porośnięta chwastami.???

Święte słowa! :)

eMeReKo, ale mnie prześwietliłeś (lustracja, a może powołać komisję).

Żartuję, wszystkiego dobrego.:)

Ma się te znajomości w IPN ;)

Wzajemnie! :)))

Bart, jak masz pierwsze wydanie U-2, to lufa, ciesz się, jak ja z "Paranoid".

Kusi mnie jednak wymienić na japoński box joshua 2 CD dvd. Jakoś nie mogę się powstrzymać. Japoński tańszy niż oferty allegro, ostatnio był box joshua za 220 zł.

no to chlup

tego fachowego Forum ??

Bez zbędnej przesady jesteśmy fachowcy first class hehe

Edytowane przez Bart1981

Dotarły płyty Blu-Spec CD2 Sade oraz George Michael

Porównam z wersją zwykłą Japońską (Sade) to coś więcej napiszę

Porównałem i krótko mówiąc Blu-spec CD2 w porównaniu ze zwykłą wersją ( Made InJapan) jest lepsze pod wieloma względami ale najbardziej co się rzuca w ucho to lepsza przestrzeń, szersza i głębsza scena no i wokal, jest mniej skrępowany, bardziej oderwany od głośników

Otrzymałem dziś przesyłki od naszych ulubionych kamikadze, w tym Doors'ów:

Doors, the same [Japan miniLP] 1967/2013 Warner Music Japan [WPCR-12716]

Doors, the Strange days [Japan miniLP] 1967/2013 Warner Music Japan [WPCR-12717]

Doors, the Waiting for the sun [Japan miniLP] 1968/2013 Warner Music Japan [WPCR-12718]

Chociaż to nie są wersje SHM, SACD lub Blu-Spec, przynajmniej Waiting for the sun brzmi co najmniej bardzo dobrze, jeśli nie świetnie. Myślę, że odrobinę przewyższa jakością wersję SHM, a na pewno stare wydanie oraz EU i US remastery, do których to wydanie porównałem. Mam tylko obawę, że Japońce wypuszą niebawem jakieś wypasione wydania Doors'ów w pakiecie. Pożyjemy, zobaczymy. Na pewno coś się zadzieje w 2017 : )

Jeśli lubicie Doors'ów, a tym bardziej jesteście ich fanami, to warto się tymi wydaniami zainteresować. Ta edycja jest podobno ściśle limitowana.

Edytowane przez SVART

Wyjaśniła się sprawa japonskiej płyty Oasis którą chciałem kupić od goscia handlującego podróbkami. Uczciwie mi napisał ze sprowadza płyty z hong kongu. Sprawa zamknięta

Gość

(Konto usunięte)

Wyjaśniła się sprawa japonskiej płyty Oasis którą chciałem kupić od goscia handlującego podróbkami. Uczciwie mi napisał ze sprowadza płyty z hong kongu. Sprawa zamknięta

Za szczerość w odpowiedzi postawy temu gościowi po kolejce na Allegro ;)

A tak na marginesie, to właśnie uzyskałeś potwierdzenie tego, o czym pisaliśmy - jak świetnie podrabiane są płyty...

A najczęściej biorą się oczywiście za wszelkie nowości, bo drogie, oraz wszelkiego rodzaju boxy wielopłytowe.

Gość

(Konto usunięte)

Nie sztuka sprzedać pirata za 15 zł, ale za 150 to już jest coś :)

No właśnie ci co bardziej "rozgarnięci", wystawiają piraty w cenach zbliżonych do oryginałów, ale jednak niższych - wtedy wzbudza to mniejsze podejrzenia, niestety...

A tak na marginesie, to właśnie uzyskałeś potwierdzenie tego, o czym pisaliśmy - jak świetnie podrabiane są płyty...

A najczęściej biorą się oczywiście za wszelkie nowości, bo drogie, oraz wszelkiego rodzaju boxy wielopłytowe.

Skończyły się czasy kiedy pirat nie miał książeczki i miał bonusowe kawałki.

- jak świetnie podrabiane są płyty...

Jeśli 4-płytowy box DeJohnette'a wszędzie kosztuje 120-130PLN, a na allegro jest "nowy" za 60PLN, tzn., że na pewno pirat?

Przepraszam za mały OT.

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli 4-płytowy box DeJohnette'a wszędzie kosztuje 120-130PLN, a na allegro jest "nowy" za 60PLN, tzn., że na pewno pirat?

Przepraszam za mały OT.

Duże prawdopodobieństwo, że tak właśnie jest, ale niekoniecznie. Trzeba zrobić rozeznanie, czy przykładowo ta cena 2 x wyższa jest tylko na Allegro, czy faktycznie na "całym świecie" (np. eBay, Amazon).

Bo bywa, że tylko polscy sprzedawcy, m.in. na Allegro, mają cenę z kosmosu...

Poza tym warto zobaczyć, co to za sprzedawca, co sprzedaje, czy ma opinie, że oryginalność płyt budzi wątpliwości - można również zapytać go, skąd pochodzą płyty, co to konkretnie za wydanie.

Bo okazje zdarzają się, nie popadajmy znowu w paranoję ;)

Oczywiście, że zdarzają :)

Ale jak sprzedawca wystawia towar za 50% wartości, potem kolejny, i znowu... na każdym chce tracić ?:)

Gość

(Konto usunięte)

Ależ nie miałem na myśli tego, że traci - sytuacji, kiedy celowo chce przyciągnąć klientów, lub czyści "magazyny" ;)

Napisałem, że w naszych sklepach ceny czasami są z kosmosu i nierzadko zdarza się, że sprowadzając płyty np. z USA, można wystawić je za praktycznie połowę ceny i jeszcze na tym coś zarobić!

Ale to jest właśnie to "zrobienie rozeznania" co do sprzedawcy ;)

O tym "traceniu" nie ma mowy jeśli ktoś sprzedaje piraty za połowę ceny oryginałów. A ceny np w stanach mogą się diametralnie różnić od naszych. Tutaj np 50 zł, tam 3,99$. Razem z wysyłką wyszło dużo taniej niż tutaj. Cdjapan podobnie.

Gość

(Konto usunięte)

O tym "traceniu" nie ma mowy jeśli ktoś sprzedaje piraty za połowę ceny oryginałów. A ceny np w stanach mogą się diametralnie różnić od naszych. Tutaj np 50 zł, tam 3,99$. Razem z wysyłką wyszło dużo taniej niż tutaj. Cdjapan podobnie.

To teraz tylko potwierdzasz to, co ja napisałem wcześniej, a jest to właśnie zaprzeczenie tego, co sam napisałeś, że jak cena niższa o np. 50% i wystawianych jest kilka sztuk, to zapewne będzie to pirat, bo niemożliwe, by sprzedawca tracił... ;)

PS Obecnie przy zakupie płyt z USA trzeba wziąć poprawkę, że za przesyłkę z reguły płaci się minimum ok. 7 USD, a np. na amerykańskim Amazonie to już jest prawie 15 USD!

Edytowane przez eMeReKo

3,99$ + 7$ to nadal taniej niż 50 zł tutaj :)

I nie zaprzeczam samemu sobie, gdyż... :)

chodziło mi bardziej o lokalny rynek. Skoro 10 sklepów na allegro ma tytuł po 54,99, to 11 osoba sprzedająca kilka egzemplarzy w cenie 27,99 jest bardzo podejrzana.

Oczywiście w tym samym czasie 110 sprzedających na ebay.com oferuje ten tytuł po 8,99$ :)

Gość

(Konto usunięte)

3,99$ + 7$ to nadal taniej niż 50 zł tutaj :)

To jest coraz rzadziej, niestety... :(

I nie zaprzeczam samemu sobie, gdyż... :)

chodziło mi bardziej o lokalny rynek. Skoro 10 sklepów na allegro ma tytuł po 54,99, to 11 osoba sprzedająca kilka egzemplarzy w cenie 27,99 jest bardzo podejrzana.

Oczywiście w tym samym czasie 110 sprzedających na ebay.com oferuje ten tytuł po 8,99$ :)

I te 110 osób na eBay też jest podejrzane, rozumiem?

Chyba jednak zaczynasz przeczyć samemu sobie... ;)

Nie rozumiesz :)

"Skoro 10 sklepów na allegro ma tytuł po 54,99, to 11 osoba sprzedająca kilka egzemplarzy w cenie 27,99 jest bardzo podejrzana."

Amen.

Gość

(Konto usunięte)

Nie rozumiesz :)

"Skoro 10 sklepów na allegro ma tytuł po 54,99, to 11 osoba sprzedająca kilka egzemplarzy w cenie 27,99 jest bardzo podejrzana."

Amen.

Nie, to te 10 sklepów jest podejrzane, czemu tak drogo sprzedają, skoro pozostałych 111 sprzedawców ma w cenie ok. 28,- zł... :)

Amen! ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi