Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z LONDYNU dalby rade odebrac, zapakowac i wyslac mi wzmacniacz? Dokladnie chodzi o "Uckfield, East Sussex, SE1 London or can arrange hand over at London Bridge station", sprzedawca nie ma oryginalnego opakowania.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

To jednostkowa produkcja, ale jak by ktos chcial sobie zrobic to polecam. Mialem wymieniac igle, ale z tym pre, bronze zostaje jeszcze na troche.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Lepiej podziel sie rezultatami testow.

Narazie za szybko na opinie.Aczkolwiek roznice slysze bardzo wyraznie.Weekend wolny,bedzie czas posluchac.

Oj tam oj tam... Zrobilbys kilka sztuk dla kolegów z forum :)

A kolega Awietek pare streamerów na bazie maliny :)

Spokojnie Bartek.Jeszcze troche i bedziemy mieli w domu podobne skrzynki.

Pozdr.

Spokojnie Bartek.Jeszcze troche i bedziemy mieli w domu podobne skrzynki

To ja tez poprosze

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Oj tam oj tam... Zrobilbys kilka sztuk dla kolegów z forum :)

A kolega Awietek pare streamerów na bazie maliny :)

Zwykly streamer na bazie maliny to naprawde pikus kady potrafi :) - malina, dac obudowa i zasilacz - dla wymagajacych mozna dolozyc ekran lcd ale to komplikuje.

Malina z Dobrym dedykowanym dacem to ok £100. A gra... jak za znacznie wiecej ;)

Czy ktos z LONDYNU dalby rade odebrac, zapakowac i wyslac mi wzmacniacz? Dokladnie chodzi o "Uckfield, East Sussex, SE1 London or can arrange hand over at London Bridge station", sprzedawca nie ma oryginalnego opakowania.

Up! Aukcja dzis sie konczy.

Up! Aukcja dzis sie konczy.

Chetnie bym Co pomogl ale ja north west.

Zwykly streamer na bazie maliny to naprawde pikus kady potrafi :) - malina, dac obudowa i zasilacz - dla wymagajacych mozna dolozyc ekran lcd ale to komplikuje.

Ja bym jeszcze dolozyl stopien lampowy, sorki panowie ale ja z tych co nawet snopowiazalke robili by na lampach.

Ja bym jeszcze dolozyl stopien lampowy, sorki panowie ale ja z tych co nawet snopowiazalke robili by na lampach.

Mozna mozna - na pewno ale najpierw musisz posluchac tego co mam w swoim systemie :) a pozniej modyfikowac tak zeby Tobie dzwiek spasowal.

Co poradzic? Na razie nikt nie licytuje. Pisalem do typa ale niechce wyslac. Moze zmieni zdanie jak nie sprzeda?

Mozna mozna - na pewno ale najpierw musisz posluchac tego co mam w swoim systemie :) a pozniej modyfikowac tak zeby Tobie dzwiek spasowal.

Chetnie poslucham, po skonczeniu phonostage'a mialem sie brac za robienie DACa ze stopniem lampowymale moze zastanowie sie nad twoim rozwiazaniem.

Chetnie poslucham, po skonczeniu phonostage'a mialem sie brac za robienie DACa ze stopniem lampowymale moze zastanowie sie nad twoim rozwiazaniem.

Ja chetnie bym powksperymenrowal z jakims lampowym stopniem :)

Malina z Dobrym dedykowanym dacem to ok £100. A gra... jak za znacznie wiecej ;)

Jesteś chętny złożyć taki jak swój na zamówienie? :)

Panowie mam dylemat.

Przepraszam, że zadaje to pytanie w tym wątku, ale wydaje mi się że ze względu na specyfikę rynku wtórnego w UK jest to dobre miejsce aby zadać moje pytanie.

Zamierzam zakupić swój pierwszy tt, ale nie chce tym samym kupić nowej plastikowej zabawki, wole coś z charakterem i duszą.

Szukam czegoś albo nowego ale zrobionego z głową, albo czegoś z drugiej reki, jeśli gramofon wymagałby nieco pracy aby przywrócić go do świetności to taka opcja tez wchodzi w grę.

Jednymi słowy nie chce wydać około tysiąca funtów na nową plastikową zabawkę, wole coś z rodowodem, coś co projektował i budował ktoś kto ma o tym pojecie.

Doradźcie co wybrać.

z ekranem fajniejszy i praktyczniejszy :)

Napisze tak: bez ekranu jak mam wysztkie czesci to jest dzien roboty, z ekranem to jest tydzien babolenia :) - i tu mowie o streamerze ze zwyklym DACIem Malinowym - nie SOekris. Z Soekrisem koszty ida znaczaco w gore niestety...

Czasem warto poswiecic sie dla sprawy Tydzien czasu to nie jest zle jesli mialo by z tego wyjsc cos fajnego

Ok rozumiem, że to nie jest robota na jedno czy dwa popoludnia.

jakie sa koszta ( w przyblizeniu ) takiego jak Ty masz teraz czyli z ekranem i soekrisem? Ile czasu trzeba tak na spokojnie zeby to poskladac i uruchomic?

Edytowane przez bartek_bart

Ja sie poswiecilem - nocek nieprzespanych nie zlicze :), odciskow od ciecia aluminium brzeszczotem, potem pilowania pilnikiem zeby bylo pod linijke... a i tak w koncu to ma grac przede wszystkim :)

Ok rozumiem, że to nie jest robota na jedno czy dwa popoludnia.

jakie sa koszta ( w przyblizeniu ) takiego jak Ty masz teraz czyli z ekranem i soekrisem? Ile czasu trzeba tak na spokojnie zeby to poskladac i uruchomic?

Bartek - musialbym pododawac - prototyp zawsze jest drozszy niz pozniejsze egzemplarze... najwazniejsze czesci:

Soekris DIY: 180- 270 euro +VAT + przesylka (za swojego zaplacilem 336 euro)

Malina: £30

Uklad sterujacy DACiem DIY: 75 euro

obudowa: jak kto sobie zyczy :)

Ekran ok £30 - £50

Zasilanie: 2 toroidy plus jakies regulatory: w zaleznosci od jakosci: od £30 - £40 w gore

DO tego sporo kabli srobek socketow i innych pier**l.

Tanio nie jest :)

ALe jest sporo zabawy i ciezko byloby mi obiecac czas w jakim moglbym to zrobic zwlaszcza teraz kiedy mam sporo zamiesznia ale Moge Wam porobic fotki z wszystkich stron jak chcecie :)

Czesci: "bez kozery powiem: pincset" ;)

Edytowane przez awietek

No też mi tak na szybko wyszło £500+ hehe. Nie jest mało ale jesli tak dobrze gra i nie ma wielu bolączek gotowych streamerow to chyba warto. Używajac jakiegoś dedykowanego daca zamiast soekrisa mozna zejsc z cena o jakies £200 a z tego co czytalem w temacie maliny to te dedykowane też nieźle graja. Widac że soekris generuje polowę kosztów calego projektu.

Co do czasu wykonania to zdaję sobie sprawę, że każdy ma swoje życie i obowiązki. Mi się nie śpieszy a więc gdybyśmy kiedyś dogadali się co do wykonania to nie bedzie problemu jeśli potrwa to nawet miesiac czy dwa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.