Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Polacy jako klasa spoleczna wogole sie nie licza niestety,wedlug brytyjczykow jestesmy za murzynami-doslownienie.Nie mamy domow,fabryk ani pieniedzy!Moze sie to kiedys zmieni,na razie jest jak jest.

ale skąd się bierze takie myslenie i poglądy Brytyjczyków?? A no z braku wykształcenia większości Brytyjczyków i elementarnej wiedzy o otaczającym świecie i krajach europejskich. Nie dowiedzieli się w szkołach, nie usłyszeli , nie widzieli a potem mają takie wyobrażenie na podstawie chyba tylko fantazji. Ci co są wykształceni inaczej trochę nas postrzegają...

A czy to się zmieni?? nie sądzę przeciętny Brytyjczyk nie jest rządny wiedzy... edukację kończą w wieku 16lat i do pracy albo na benefity

Edytowane przez bartek_bart

ale skąd się bierze takie myslenie i poglądy Brytyjczyków?? A no z braku wykształcenia większości Brytyjczyków i elementarnej wiedzy o otaczającym świecie i krajach europejskich. Nie dowiedzieli się w szkołach, nie usłyszeli , nie widzieli a potem mają takie wyobrażenie na podstawie chyba tylko fantazji. Ci co są wykształceni inaczej trochę nas postrzegają...

A czy to się zmieni?? nie sądzę przeciętny Brytyjczyk nie jest rządny wiedzy... edukację kończą w wieku 16lat i do pracy albo na benefity

Swieta racja!!!

Gość romeksz

(Konto usunięte)

why?

ja po ponad pół roku "leczenia" u ciapatego GP, wreszcie dostałem się do specjalisty (niespodzianka - biały Anglik) i mam nadzieję w ciągu 2-3 miesięcy wrócić do zdrowia. tylko kto zapłacił za pół roku nietrafionych diagnoz?!

Edytowane przez romeksz

Na kazda chorobe - paracetamol;-) Fakt czasami pomaga przeciwbolowo ale to nie jest lek na wszystko!;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Jestem za :) czas wrocic do tematyki audio

Bartek, napieraj - o AUDIO rzecz jasna ;-)

ja wiem, że to jest twój UK Audio Club, a nie UK Club, sorry ;)

Ja się mogę zapisać bo mam sprzęt z UK :)

No Irish, No Blacks, No Dogs.

Romeksz

Ja tam nie mam nikomu za zle tą odrobinę OT przynajmniej chłopaki się rozruszali i zaczęli pisać jednakże zboczliśmy już z tematu audio.

A sam temat tak wasz jak i mój dotyczy nas tu mieszkających a ja go tylko założylem.

Romek, przecież gp jest bezpłatne...to kto zapłacił za pól roku wizyt skoro doskonale wiesz ze służba zdrowia w państwowych przychodniach nie stoi na wysokim szczeblu. Jest tylu dostępnych polskich lekarzy w london ze wstyd chodzić samemu po paracetamol..,,;)

Romek i proszę cie jako dorosłego chłopa nie wklejaj tych rasistowskich przesłanek,zadecydowales zamieszkać w wielokulturowym miejscu to staw temu czoła jak facet..a jak to jest takie straszne to przecież nikt tu nikogo na sile nie trzyma.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

no i racja,zakonczmy te niepotrzebne spory.... :)

zamierzam sie na atc scm 11-ma ktos moze z kolegow jakies doswiadczenia z wyzej wymienionymi? opisy,recenzje i charakterystyki przypominaja mi eposy ktore kocham ale bardzieej wyrafinowane.

by the way-moja zona z dzieckiem wyjezdza soon na miesiac do polski i tak sobie mysle ze mozna by sobie u mnie zorganizowac maly wieczorek odsluchowy. co prawda moj sprzet jest bardzo budzetowy ale bylaby okazja do pobawienia sie kablami,posluchania muzyki z duza iloscia wodeczki..a potem wpadna dupeczki..albo odwrotnie ;)

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Romek i proszę cie jako dorosłego chłopa nie wklejaj tych rasistowskich przesłanek,zadecydowales zamieszkać w wielokulturowym miejscu to staw temu czoła jak facet..a jak to jest takie straszne to przecież nikt tu nikogo na sile nie trzyma.

wydawało mi się, że rozmawiamy o tym jakimi hipokrytami są Anglicy. no ale może to tylko moje czarne, typowo angielskie, poczucie humoru ;)

no i racja,zakonczmy te niepotrzebne spory.... :)

zamierzam sie na atc scm 11-ma ktos moze z kolegow jakies doswiadczenia z wyzej wymienionymi? opisy,recenzje i charakterystyki przypominaja mi eposy ktore kocham ale bardzieej wyrafinowane.

by the way-moja zona z dzieckiem wyjezdza soon na miesiac do polski i tak sobie mysle ze mozna by sobie u mnie zorganizowac maly wieczorek odsluchowy. co prawda moj sprzet jest bardzo budzetowy ale bylaby okazja do pobawienia sie kablami,posluchania muzyki z duza iloscia wodeczki..a potem wpadna dupeczki..albo odwrotnie ;)

Nistety nie slyszalem kolumn tej firmy ale moze czegos sie dowiesz w klubie ATC. Ich temat wisi kilka wyzej od naszego

i tak sobie mysle ze mozna by sobie u mnie zorganizowac maly wieczorek odsluchowy. co prawda moj sprzet jest bardzo budzetowy ale bylaby okazja do pobawienia sie kablami,posluchania muzyki z duza iloscia wodeczki..a potem wpadna dupeczki..albo odwrotnie ;)

@hydrogen To mi sie podoba :) w koncu ktos zaczal gadac od rzeczy! Gdzie mieszkasz? Masz fajne sasiadki? :) Co moglbym wepchnac do plecaka to Squeezebox oraz dac Beresford Tc-7510 zeby bylo ciekawiej.

Pozdro

zamierzam sie na atc scm 11-ma ktos moze z kolegow jakies doswiadczenia z wyzej wymienionymi?

Tony recenzji na ang forach. Kazdy mowi ,ze trzeba naprawde silnego wzmaka inaczej nic z nich nie wycisniesz. To chyba najczesciej spotykana uwaga.Nie sa tez dobre dla tych ktorzy sluchaja muzyki na niskim poziomie, trzeba lekko pdrecic wajcha :) Raz mialem okazje posluchac zestawu ATC 11, Leema Pulse i Audiolab cd ale zabrzmialo to dla mnie troszeczke zbyt analitycznie wiec dalem sobie spokoj. Trudno jednak powiedziec 'co jest co ' bo nie slyszalem zadnego z tym elementow w innej konfiguracji a przyszedlem posuchac Leema Pulse. Na fotach tego chyba nie widac ale sa to dosc duze monitory wiec do malego pokoju sie z nimi raczej nie wbijesz.

Mieszkam na Tulse Hill,polodniowy london. Myśle ze można by ustalić jakaś datę i czas i powiększyć grono znajomych :) ktoś jeszcze miałby ochotę wpaść i może coś przynieść od siebie do porównania? :)

panowie warto zakupić taki kondycjoner aby podpiąć pod niego sprzęt?? http://www.ebay.co.uk/itm/190597135244?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

wiem że w tej cenie to żadnych cudów nie będzie ale chyba to lepsze niż zwykła listwa

Ja mam listwe od Monstera dalem jakies £130 i powiem szczerze ze szalu ni ma.Tak ze pewnie lepiej jest kupic tansza.

w sumie za tą cenę co dałeś można by już coś oczekiwać. Ja raczej nie oczekuje zmian w dźwięku chodzi mi o jakimś tam zabezpieczeniu i poprawie zasilania.

w sumie za tą cenę co dałeś można by już coś oczekiwać. Ja raczej nie oczekuje zmian w dźwięku chodzi mi o jakimś tam zabezpieczeniu i poprawie zasilania.

No to jezeli chodzi o zabezpieczenie to w zupelnosci ci wystarczy,lepiej dac £25 za zabezpieczenie niz ponad £100 hehehe.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Mieszkam na Tulse Hill,polodniowy london. Myśle ze można by ustalić jakaś datę i czas i powiększyć grono znajomych :) ktoś jeszcze miałby ochotę wpaść i może coś przynieść od siebie do porównania? :)

OK. jakie daty i ew. możliwości przespania się?

OK. jakie daty i ew. możliwości przespania się?

cholera, edycja mi wyekspirowała... ale, jakby coś, to ja hostel lub niezbyt drogi hotel łykam - spoko :)

• 2 tygodnie później...

Witam.

Tez chetnie dolacze do "UK Audio Club" ;)

AMPLIFIER: DENON PMA-355UK

CD: Marantz CD6000 OSE

SPEAKERS: TDL RTL2

CD w przyszlosci, mam nadzieje ze nie dalekiej bedzie modyfikowane prze Grzeska ze Szkocji z ktorego uslug korzystal juz bartek_bart.

Pozd...

Marcin Nottigham

Witamy

Co do modyfikacji u Grzegorza to jak najbardziej polecam bo zrobione jest to bardzo profesjonalnie z dbałością o szczegóły. Chłopak wie co robi a do tego bardzo miły i pomocny z niego gość.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Krotka pilka: szukam podstawkowych do ciezkiego rocka i roznego rodzaju elektroniki. Beda grac z sub'em. Pokoj 10m2. Budzet do £500 za uzywki...

ok. ale kuźwa co Ty masz za sprzęt do tego - o ile można zapytać ;-)

ok. ale kuźwa co Ty masz za sprzęt do tego - o ile można zapytać ;-)

@romeksz co mam to juz pisalem ze dwa razy ale napisze trzeci, do trzech razy sztuka mowia.Sneaky Ds i Densen dm 10 na dzien dzisiejszy. Wazne zeby cale pasmo bylo ladnie wyeksponowane przy cichym sluchaniu bo zwykle slucham muzy po nocach :)

Edytowane przez luckyguliver
Gość romeksz

(Konto usunięte)

@romeksz co mam to juz pisalem ze dwa razy ale napisze trzeci, do trzech razy sztuka mowia.Sneaky Ds i Densen dm 10 na dzien dzisiejszy. Wazne zeby cale pasmo bylo ladnie wyeksponowane przy cichym sluchaniu bo zwykle slucham muzy po nocach :)

ok. to wyrażę dość kontrowersyjna opinię - Twój sprzęt (bardzo dobry w kwestiach bezwzględnych) niezbyt pasuje do tego czego (i jak) słuchasz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.