Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Tobie naprawdę brakuje inteligencji ?

Pozdrawiam

Cybant

jak śmiesz się tak podszywać ? !!

----------------------------------------------------

jak śmiesz się tak podszywać ? !!

i Klonować , Cybant odszedł w siną dal zakochany w klockach vintage z kraju kwitnącej wiśni.

U mnie zmiany nastepuja stopniowo, nie lawinowo:)

Ok, rozumiem. W razie czego służę pomocą w znalezieniu 300W lampki do MG 20.7

To takie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No naprawde smieszne:)

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Oj, Jeden lubi cabernet sauvignon, drugi samos'a. Inny woli IPA, a czwartemu bardziej smakuje RIS. Tak trudno to zrozumieć? Chyba, że te docinki to tylko po koleżeńskiej "milości" i zazdrości..? ;)

Jeszcze raz Mariuszu: Gratuluję kolejnej Wnuczki!

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Oj, Jeden lubi cabernet sauvignon, drugi samos'a. Inny woli IPA, a czwartemu bardziej smakuje RIS. Tak trudno to zrozumieć? Chyba, że te docinki to tylko po koleżeńskiej "milości" i zazdrości..? ;)

Jeszcze raz Mariuszu: Gratuluję kolejnej Wnuczki!

No , jest czego , dzieki.

Nie mialem corek, to mi wnuczki bardzo .

A smieja sie ze mnie ze sympatia, to przyjmuje bez napinki.

Mariusz, to pierwsze co mi sie wygooglało. Serio :)

Gratulacje zmian!

Dzienks, jak mawia najstarszy wnusio.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No , jest czego , dzieki.

Nie mialem corek, to mi wnuczki bardzo .

A smieja sie ze mnie ze sympatia, to przyjmuje bez napinki.

Dzienks, jak mawia najstarszy wnusio.

Mariusz ,

Mieszkam na wsi podkrakowskiej i mnie tutaj wytłumaczyli ...że

" jak facet" gorący " to synowie i wnuki są ...a jak baba "gorąca " to córki i wnuczki "

To takie?

Ukryta Zawartość

:))))

Mariusz (Marslo) a dla Ciebie gratulacje ... niech te nowe tuby piknie grają :)

Ukryta Zawartość

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Mariusz ,

Mieszkam na wsi podkrakowskiej i mnie tutaj wytłumaczyli ...że

" jak facet" gorący " to synowie i wnuki są ...a jak baba "gorąca " to córki i wnuczki "

A na mojej podbałuckiej wsi mówią:

Prawdziwy facet to ma zawsze córkę a tam gdzie kobieta przewodzi to pierwszy jest syn.

dobra zmaian sam posiadam avangardy

Milo powitac.

:))))

Mariusz (Marslo) a dla Ciebie gratulacje ... niech te nowe tuby piknie grają :)

Mam nadzieje, ze zyczenia sie spelnia, dzieki Artur.

Konto w trakcie usuwania

Link do strony Avantgarda, gdzie na przykladzie modelu Duo Grosso XD mozna poczytac o usprawnieniach jakie niesie nowa seria XD, w tym zdjecia przykladowego ekranu do ustawien DSP sekcji basowej w zakresie 18 do 500Hz za pomoca firmowego softa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

A jak się mają ustawienia DSP do jakości materiału muzycznego?

Utwory są różnej jakości tzn. na jednych utworach mamy nadmiar basu a na innych jest jego zdecydowanie mniej , bas schodzi niżej lub nie schodzi tak nisko.

DSP automatycznie dostosowuje parametry kolumny do jakości mat. muzycznego ? ;)

Z tym jest zawsze problem , niezaleznie od tego,czy jest DSP czy go nie ma. W tych kolumnach, ktore mam obecnie rowniez sa szerokie mozliwosci ustawien sekcji basowej i filtra subosnicznego metoda na ucho. Przewaga DSP bedaie polegala na tym, ze ustawien bedzie mozna dokonac po dokonaniu pomiarow w danym pokoju i to dla 10 zakresow czestotliwosci.

Zaleznie od materialu, na ktorym dokonujemy regulacji , basu bedzie na niektorych plytach ekstremalnie nagranych ( zle lub dobrze ) za malo lub za dzuo.

Oczywiscie mozna dla kazdej plyty dokonywac dodatkowych indywidualnych dopasowan, ale w praktyce sie tego nie robi, za duzo zachodu.

Teoretycznie gdyby w tych nowych kolumnach wprowadzili pamiec na kilka ustwien krzywych DSP , mozna by miec kilka ustawien zaleznie od jakosci nagran.

Sadze, ze tak moze kiedys byc, ale kolejne uklady elektroniczne moga wplywac na dzwiek, pisze to jako laik elektorniczny, wiec prosze mnie za jezyk nie ciagnac.

Konto w trakcie usuwania

To nie jest tak. Przecież teraz jak puszczasz różne płyty, to też masz różną ilość basu, tyle że kolumna chodzi na powiedzmy 60% swoich możliwości, a jeśli masz słabą akustykę to na dużo mniej np 40%. A po korekcji bedzie chodzić na 100% sama z siebie i na powiedzmy 80-90% w słabej akustyce.

Z tym jest zawsze problem , niezaleznie od tego,czy jest DSP czy go nie ma. W tych kolumnach, ktore mam obecnie rowniez sa szerokie mozliwosci ustawien sekcji basowej i filtra subosnicznego metoda na ucho.

Zaleznie od materialu, na ktorym dokonujemy regulacji , basu bedzie na niektorych plytach ekstremalnie nagranych ( zle lub dobrze ) za malo lub za dzuo.

Oczywiscie mozna dla kazdej plyty dokonywac dodatkowych indywidualnych dopasowan, ale w praktyce sie tego nie robi, za duzo zachodu.

Teoretycznie gdyby w tych nowych kolumnach wprowadzili pamiec na kilka ustwien krzywych DSP , mozna by miec kilka ustawien zaleznie od jakosci nagran.

Sadze, ze tak moze kiedys byc, ale kolejne uklady elektroniczne moga wplywac na dzwiek, pisze to jako laik elektorniczny, wiec prosze mnie za jezyk nie ciagnac.

Już tak jest w zaawansowanych procesorach DSP. Koryguje on wady kolumny i akustyki, ale niezależnie od tego możesz mieć kilkadziesiąt swoich, różnych presetów wg upodobań do różnych rodzajów muzyki. I wybierasz sobie te opcje z pilota lub z ipada.

Z tymi procentami to bym nie teoretyzowal.

Przyjada kolumny, zrobi sie pomiary to bedzie wiadomo co i jak. Poczytaj w zalaczonym linku, nowe wzmacniacze sa duzo mocniejsze .

Mam zaufanie do Avantgarda, bylem tam w czerwcu na odlsluchach i rozmowach, to sa kompetentni fachowcy . Dodatkowo mamy tam swojego czlowieka, ktory pracuje juz w AG od kilkunastu lat i jest elektornikiem wyksztalconym w Polsce z duzym doswiadczeniem.

Opinie na WBF z wystawy w USA tego nowego modelu Mezzo XD byly bardzo pozytywne.

Poza tym jak dostane kolumny to min rok bede dopieszczal zestaw, tak z marszu to pelnego potencjalu nie pokaza, licze jednak na duzy progres do obecnych glosnikow.

Konto w trakcie usuwania

Przyjada kolumny, zrobi sie pomiary to bedzie wiadomo co i jak.

U mnie pomiary mam już za sobą.

Większych problemów raczej nie ma ale bas jest do poprawy.

Jakoś tak do końca nie jestem przekonany do takich rozwiązań z DSP ( jak w procesorach kina domowego ) bo to zawsze jakaś ingerencja w tor dźwiękowy ale jest to pewnie jakaś tam ciekawostka i ew. alternatywa.

Sylwek z tym procentami to różnie bywa.

Dokladnie, DSP bedzie tylko do basu, reszta idzie analogowo.

Po prezentacji na Rocky Mountain Fest ZTCW zamowiono od razu kilka zestawow Mezzo na wymagajacy rynek USA, gdzie Mezzo XD kosztuja prawie 60 k usd, drozej niz w Europie.

Maja tam Magico, Wilsony, Logany i wiele innych uznanych konstrukcji.

Konto w trakcie usuwania

A jak się mają ustawienia DSP do jakości materiału muzycznego?

Utwory są różnej jakości tzn. na jednych utworach mamy nadmiar basu a na innych jest jego zdecydowanie mniej , bas schodzi niżej lub nie schodzi tak nisko.

DSP automatycznie dostosowuje parametry kolumny do jakości mat. muzycznego ? ;)

Panowie bez przesady. Jak chcecie zmieniać ustawienia w zależności od płyt, czy wręcz utworów na płycie to zajmijcie się produkcją i masteringiem nagrań! ;)

Celem chyba powinno być maksymalnie wierne ich odtworzenie, nawet jak są trochę skopane.

Innym, ciekawszym zagadnieniem jest np. tzw. dynamiczna korekcja. Kiedyś próbował to robić chyba Tact.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

ZTCW np Jriver ma mozliwosc ustawienia dynamiki nagrania tzn jego korekty. Oczywsicie dotyczy to tylko plikow, ale takie mozliwosci juz istnieja.

Niestety, nie da sie chyba poprawic w domu zlej pracy w studio nagran.

Konto w trakcie usuwania

ZTCW np Jriver ma mozliwosc ustawienia dynamiki nagrania tzn jego korekty. Oczywsicie dotyczy to tylko plikow, ale takie mozliwosci juz istnieja.

Mariuszu,

czy to nie jest aby Audio-Prozac ? ;-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.