Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dzisiaj napisal do mnie user z WBF, proszac o porade, co jest lepsze do Avantgarde Fino, ktorych sluchal ze wzmakiem Silbatone na 300B: koncowka XA czy crossfire III, bo w jego kraju dealer Ayona nie wysyla na odsluch przed zakupem.

Jest bowiem zauroczony dzwiekiem avantgardwo z lampa 300b.

Polecilem crossa , jesli woli lampy a takze zasugerowalem odsluchanie integry xa, ktora powinna byc we wrzesniu dostepna.

Konto w trakcie usuwania

Wlasnie dzisiaj napisal do mnie user z WBF, proszac o porade, co jest lepsze do Avantgarde Fino, ktorych sluchal ze wzmakiem Silbatone na 300B: koncowka XA czy crossfire III, bo w jego kraju dealer Ayona nie wysyla na odsluch przed zakupem.

Jest bowiem zauroczony dzwiekiem avantgardwo z lampa 300b.

Polecilem crossa , jesli woli lampy a takze zasugerowalem odsluchanie integry xa, ktora powinna byc we wrzesniu dostepna.

Trzeba było polecić coś specjalnego np. Impetusa lub Aurisa.

Napisalem ,ze lepiej od crossa zagralo tylko combo od amare musica, ale on chyba nie jest z Europy.

Jak już polecasz to z naszego podwórka. W audio nie mamy się czego wstydzić oprócz kilku wyjątków :)

Można by zrobić listę najlepszych polskich firm produkujących sprzęty audio. Dla osób mniej zaawansowanych to duża pomoc.

Tak na marginesie to co się dzieje z Amare. Czekałem na ich transport plików i nie ma żadnych nowych informacji.

Marcin utopia pisal na forum ,ze matthew ma problemy zdrowotne, stad opoznienia:(

Mam nadzieję, że to nic poważnego i chłopak szybko dojdzie do zdrowia. Życzę mu tego z całego serca. Choroby i starość to paskudna sprawa...

I nastała cisza.

oglądaliście film-Dzień Świstaka?

proponuję oficjalnie nazwać tzw.przebierańce jako Dzień Marslaka)

A tak na serio to wyszło szydło z worka..........natomiast u mnie zawsze stabilizacja.

Gość cybant

(Konto usunięte)

To zdjęcie poraża pokazując łózko-kanapę w mini odległości od 40. Nigdy go wcześniej nie widziałem. To jest kpina z czytelników i audiofilów. Sprzęt za kilkaset tysięcy złotych odsłuchiwany w takich warunkach?

Problem z inwestycją w wynajęcie odpowiedniego pomieszczenia to jest taki, że za to trzeba zapłacić czystą gotówką a za kabelki za 20 tyś PLN nie koniecznie płaci się ich cenę...

Nie chciałem tego pisać wprost , ale to aż krzyczy...:))

To wiem tylko kto z forum kupił ich produkty?

Ja próbowałem;)))

To wiem tylko kto z forum kupił ich produkty?

Ja próbowałem ....ale życzę Mattew zdrowia...;)

I przepraszam zachowałem się jak burak , ale nie wiedziałem o kłopotach zdrowotnych.

Pozdrawiam

Nie rozni sie za bardzo od skrzyneczki na nici z lampami na wierzchu, to ten?

Wyglada duzo bardziej wiarygodnie niz opisywany kabel USB i sie nie psuje:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 2 miesiące później...

Dzisiaj na WBF w watku o tubowych glosnikach avantgarde acoustic pojawil sie post usera " Blazar" .

Jako , ze rzecz dotyczy dokladnie tematu watku pozwalam sobie wkleic go w calosci , a takze zamiescic link do forum AVS, gdzie omawia on synergie miedzy Pass Labs XA 30.8 i Avantgarde Duo Omega.

Najpierw wypowiedz z WBF :

I currently am running Avantgarde Duo Omega Speakers with the Pass Labs XA30.8 (the new Point 8 series) and it is a hell of a set. I love it so much that I have convinced myself to blow the extra money and go for the Avantgarde Trio Omega speaker pair. Horns definitely produce the sound I like (big and over the top). I also like ribbon tweeter / planar speaker sound but they are not as magnificent sounding to me. "Monitor" type speakers such as B&W 802 Diamond which I have owned and Wilson Audio style speakers built around a dome tweeter are certainly accurate but do not feel as live or "real" to me as how horns project sound.

There is no way I will spend the money on their subwoofers which are outlandishly priced for what they supposedly do... Heck, even the trio's are crazy pricey for what they are. I have a set of 4 subwoofers that I custom built (one pair of 15" Dayton drivers each) which are capable of truly GREAT bass when coupled with appropriate room and EQ adjustments with measurements. Anyone who thinks they can get proper bass out of floor standing "main" speakers has simply gotten lucky with their room shape OR simply happen to get lucky with the bass frequencies they mostly enjoy OR they have no clue what they are doing. The custom subwoofers generate an impressive amount of perfect bass (much more than just about anything on the market). They are powered by a Lab Gruppen PLM 10000Q which puts out an outlandish 2000 plus watts per channel x4 and has built in professional grade detailed PEQ adjustments.

I plan to setup the subs at the natural bottom crossover frequency of the Avantgarde trios. I didn't like the fact that the Avantgarde Duos required their own low bass powered drivers and then additionally I need to use a subwoofer anyway. The Trio Omega lower crossover will do really well with the non-localizable "subwoofer" setup that I have with a crossover at around 120hz. A purist will be concerned with this type of setup of the subwoofers but I have time-aligned each of the sub drivers and they do sound stunning.

This is my first post in this forum but other stuff I have written can be found in AVSforum under the same username. I look forward to sharing my comparision of the Avantgarde Duo Omega vs the Trio Omega.

A teraz link do watku o Pass Labs XA 30.8:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdaje sie , ze Pass nie ma dystrybucji w Polsce, macie jakies sugestie gdzie uderzyc ?

I jeszcze jeden cytat nt Avantgardow z Blazera, zeby wiedziec z kim mamy do czynienia :)

"These speakers when setup properly sound literally like the singer is in the room with you on vocal solos. They are truly exceptional. Having spent about $300k on the room, the effect I have achieved is nothing short of breathtaking."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

Jasik ciągle ma Passa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sprawa nie dotyczy tego watku, wiec tylko informacyjnie : kontaktowalem sie z Szymonem w tej kwestii , nie mamy zadnych nowych ustalen. Slucham na Konstantinie z Miniumusem i jest mi z tym dobrze.

Jesli chcecie o tym szerzej pogadac , napisze do moderacji z prosba o wydzielenie odrebnego watku.

Konto w trakcie usuwania

A jak tam Entreq Konstantin ? Co w nim w końcu siedzi ? Wiadomo coś ?

jello

proponuje abyś przestał załatwiac własne/osobiste sprawy w cudzych wątkach tematycznych

swietna okazja aby ząłożyć watek o kablach które mozesz miec w "swojej ofercie "

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To nic osobistego, bez paranoi. Najpierw burza... w szklance wody a potem cisza. Zupełnie jak z naszym dziennikarstwem śledczym. Odkryją jakąś " aferę", i jest hałas ... przez tydzień. Potem już nikt nie pamięta.

jello

proponuje abyś przestał załatwiac własne/osobiste sprawy w cudzych wątkach tematycznych

swietna okazja aby ząłożyć watek o kablach które mozesz miec w "swojej ofercie "

Skoro tak-to poproszę Pana Yello ubrać na niebiesko-to handlarzyk

Natomiast Pana Pal 55...........też na niebiesko-to recenzencik.

Obaj to niebieskie ptaszki są.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Skoro tak-to poproszę Pana Yello ubrać na niebiesko-to handlarzyk

Natomiast Pana Pal 55...........też na niebiesko-to recenzencik.

Obaj to niebieskie ptaszki są.

Czyli Esoteric i jello to ta sama osoba?! I nikt z tym nic nie robi?

• 1 miesiąc później...

Na ostatnim AS2014 rozmawialem chwile z Gerhardem Hirtem.

Poruszylem rowniez kwestie kilku awarii mojego Crossa III i problemow z lampa prostownicza.

Gerhard stwierdzil ,ze to sa namniej stabilne lampy i moga ulegac awariom, pracowali wiec nad wlasna konstukcja w swojej fabryczce w Czechach. Wg Gerharda to nie bylo latwe zadanie , ale zakonczylo sie powodzeniem.

Prezentowane na AS koncowki mocy Crossfire byly juz wyposazone w te firmowe lampy pokaznych rozmiarow, niestety zdjecia nie zrobilem.

Lampa wyglada imonujaco i tyle tez kosztuje.

Dam znac jak przyjdzie i co wnosi do dzwieku wzmacniacza.

Konto w trakcie usuwania

Na ostatnim AS2014 rozmawialem chwile z Gerhardem Hirtem.

Poruszylem rowniez kwestie kilku awarii mojego Crossa III i problemow z lampa prostownicza.

Gerhard stwierdzil ,ze to sa namniej stabilne lampy i moga ulegac awariom, pracowali wiec nad wlasna konstukcja w swojej fabryczce w Czechach. Wg Gerharda to nie bylo latwe zadanie , ale zakonczylo sie powodzeniem.

Prezentowane na AS koncowki mocy Crossfire byly juz wyposazone w te firmowe lampy pokaznych rozmiarow, niestety zdjecia nie zrobilem.

Lampa wyglada imonujaco i tyle tez kosztuje.

Dam znac jak przyjdzie i co wnosi do dzwieku wzmacniacza.

Znasz adres tej fabryczki?

Ten Gerhard Hirt to nieżle potrafi sprzedawać kit.Akcja zakończyla się happy-endem?

Popsuj raz jeszcze swojego crossfajera-masz do tego smykałkę.... i niech Ci podeślą te cudo z tymi nowymi kenotronami.

Pochwalisz sie wtedy-ile czasu chodził bez awarii..........masz pole do popisu i moją aprobatę)

Mariusz..........piszę Ci całkiem szczerze-mój 2a3 o mocy 3,5 wata połyka na surowo dżwiękowo tego crossfajera.

Pewno nic, ale i tak MPW jest najlepszy na swiecie, to taka religia:)

Na marginesie, na 100 m kw i do muzy symfonicznej 3,5 W to jest stanowczo za malo.

Trzeba poczytac troche wiecej o avantgardach , zeby wiedziec, ze ze wzmakiem do 10 W to moga grac tylko w malych pomieszczenicach.

Konto w trakcie usuwania

Co zrobił pytasz?

Wybuchł tak,że az szyby poleciały musiałem wzywać szklarza.

Marslo

Tylko się Tobie wydaje że jest to za mało..........można to bez problemu zweryfikować,a potem napisać czy nie mam racji.

.piszę Ci całkiem szczerze-mój 2a3 o mocy 3,5 wata połyka na surowo dżwiękowo tego crossfajera.

Stary, wstydziłbym się coś takiego napisać , naprawdę. Te 3.5 W to nie wiem czy jest wystarczająco do dobrych słuchawek ;))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.