Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Po krótkiej wizycie w USA i "rozpytaniu" tu i tam na tematy rynku audio, preferencji klientów w USA itd, to od teraz byłbym ostrożniejszy ze wzorcami z tamtego rejonu.

Mialem napisac to , ale w ferworze dyskusji mi umknelo. Problem z odbiorem marek audio na swiecie polega na tym, za lingua franca naszych czasow jest angielski, szczegolnie w necie, jak lacina w srdniowieczu i francuski w XIX w. W naturalny sposob osoby , dla ktorych jest to jezyk natywny , dominuja na forach. Do tego dochodzi skala rynku amerykanskiego i ich kreatywny marketing .Z tego sie biora opinie o wyjatkowsci ARC, Wilsnow , Magico czy Transparenta , takze po czesci DCS . Wynika to z nadreprezentacji amerykanskiego/angielskiego srodowiska audiofilskiego na forach miedzynarodowych.

Europa jest duzo mniej skreconym w te strone rynkiem, na szczescie. Tutaj tez poza Szwajcaria ceny wydaja sie byc nieco rozsadniejsze.

Co do lampiego , to rzeczywiscie jego swiatowy sukces nieporownywalny z zadnym innych polskim sprzetem audio wynika z faktu, ze wstrzelil on sie w ten nurt dominajcji kultury amerykanskiej w necie.

Dodatkowo jest to bardzo dobry sprzet, uznany w USA, Europie ,Azji , nawet u kangurow, ktory w DSD jest naprawde wyjatkowy mz. Jego ceny dla polskiego odbiorcy sa bardzo przyzwoite i nieprawda jest , ze jest kosmicznie drogi. Chyba , ze ktos wybiera GG zbalansowanego, wtedy kosztuje tyle, ile europejska konkurencja. Do cen Kondo czy AN mu b. daleko ,a gra w ich lidze.

Nie ja jestem przyczyną bagna w tej zakładce. Sami go sobie tworzycie bezustannymi kłótniami o ambicjonalnym charakterze. A potem jest płacz i biadolenie, bo moderacja wlepiła punkty jakiemuś bzdurotwórcy, ktory uważa że zjadl wszystkie rozumy.

Przyczyna bagna jest miedzy innymi brak odpowiedzialnosci za slowo i wystepowanie pod roznymi przykrywkami. Najpierw sie pluje, potem sie jest zbanowanym, zeby jak feniks z popiolu powstac w nowym wcieleniu, zeby znowu pluc.

Droga wiedzie przez odpowiedzialnosc za slowo i profil na forum , znany i prawdziwy , dajacy sie zweryfikowac przez ogol uzytkownikow.

Konto w trakcie usuwania

Weryfikacja nic nie daje. Najczesciej kłócą się tu osoby wielokrotnie weryfikowane.

Moje ostatnie wystepy to kropla w morzu.

....kumple fajnie sobie piszą na forum a Ty nachalnie się wcinasz w dyskusje....nie czujesz tego?....daj spokój

Ja np nie lubie tego , co zrobil Audio Regen u mnie w systemie , czyli wiecej szczegolowsci kosztem barwy, pewne osuszenie dzwieku.

Dość sprzeczne opinie na temat tego Regena, faktycznie "modnego" wszędzie. Co ciekawe część użytkowników uskarża się właśnie na to, że jest niejako zbyt dokładnie. ;)

Czy ktoś oprócz Marslo miał okazję spróbować tego urządzenia u siebie?

Marslo, możesz trochę rozwinąć i opisać swoje doświadczenia?

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Dostalem do posluchania od Elba razem z zasilaczem Teddy Pardo czyli full wypas.

Najpierw jest wow bo slychac jakby wiecej, ostrzejsze krawedzie , dzwiek wycina sie lepiej w przestrzeni, ale sluchasz pol godziny, godzine i mowisz : gdzie jest plynnosc , gdzie jest ta magiczna barwa ktora wczesniej mialem ?

Wypinasz i mowisz : nareszcie, to jest to.

Nie moglem tego pisac na forach , bo 99 % uzytkownikow jest zachwyconych. W zestawie z lampim , ktory jest nieco bardziej " lampowy " od La Fontaine bylo to jakby latwiej zniesc, ale i tak wolalem ostatecznie bez Regena.

Ja mam bardzo dobry transport z czystym modulem usb i Regen to bylo za duzo grzybow w barszczu.

Jak dla mnie i w moim systemie . Dwoch innych kolegow po dluzszych odsluchach doszlo do podobnych wnioskow.

Od 2 lat jestem bardzo ostrozny z wieksza szczegolowoscia , odsluch Vivaldiego nauczyl mnie , ze wiecej nie znaczy lepiej.

Ostatnio w rozmowie z Raavenem Bawa na AS wspominalem, ze szczegolowsc Vivaldeigo mnie meczyla przy dluzszym sluchaniu.

Proponowal , zebym posluchal Rossiniego w upsamplingu do DXD , podobno brzmi bardziej muzykalnie.

Do sprawdzenia przy okazji, na marginesie b.mily gosc.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Po krótkiej wizycie w USA i "rozpytaniu" tu i tam na tematy rynku audio, preferencji klientów w USA itd, to od teraz byłbym ostrożniejszy ze wzorcami z tamtego rejonu. Dla nas zawsze USA to, USA tamto, a ludzie w USA uważają tak i tak. A rzeczywistość wygląda "nieco" inaczej niż my tu w Polsce zawsze sądziliśmy. W skrócie powiem, że jak się okazuje, ku mojemu zaskoczeniu klientela w USA nie jest tak obyta i rozeznana jak sądzimy. Nie przywiązują wagi to wielu spraw, które dla nas są ważne. Traktują audio trochę jak sprzęty AGD wciskane im przez wysyłkowe firmy. Wielu nie ma pojęcia o dobrym dźwięku. Zaczynam rozumieć skąd ten amerykański fenomen Lampizatora.

Poza tym kierują się modami, a te co jakiś czas się zmieniają. Jednak w Europie klientela jest na znacznie wyższym poziomie świadomości, wyczucia, wiedzy o audio, ale też podejścia do tego hobby.

Jak jesteś Talibem dźwięku to się dziwisz....

Dostalem do posluchania od Elba razem z zasilaczem Teddy Pardo czyli full wypas.

Najpierw jest wow bo slychac jakby wiecej, ostrzejsze krawedzie , dzwiek wycina sie lepiej w przestrzeni, ale sluchasz pol godziny, godzine i mowisz : gdzie jest plynnosc , gdzie jest ta magiczna barwa ktora wczesniej mialem ?

Wypinasz i mowisz : nareszcie, to jest to.

Nie moglem tego pisac na forach , bo 99 % uzytkownikow jest zachwyconych. W zestawie z lampim , ktory jest nieco bardziej " lampowy " od La Fontaine bylo to jakby latwiej zniesc, ale i tak wolalem ostatecznie bez Regena.

Ja mam bardzo dobry transport z czystym modulem usb i Regen to bylo za duzo grzybow w barszczu.

Jak dla mnie i w moim systemie . Dwoch innych kolegow po dluzszych odsluchach doszlo do podobnych wnioskow.

Od 2 lat jestem bardzo ostrozny z wieksza szczegolowoscia , odsluch Vivaldiego nauczyl mnie , ze wiecej nie znaczy lepiej.

Ostatnio w rozmowie z Ravenem Brava na AS wspominalem, ze szczegolowsc Vivaldeigo mnie meczyla przy dluzszym sluchaniu.

Proponowal , zebym posluchal Rossiniego w upsamplingu do DXD , podobno brzmi bardziej muzykalnie.

Do sprawdzenia przy okazji, na marginesie b.mily gosc.

A zrobisz te pomiary w końcu ;))

Inaczej to możesz mnie dodać do ignora ....wybacz , ale brutalnie powiem popisywacz jesteś .

Tylko,dopisz mnie do listy ,Marslo proszę.

Jedna osoba bedzie Ci wdzieczna za te du..ne wpisy, chyba tylko o to Ci chodzi, bo wartosc tych postow dla forum jest zadna.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jedna osoba bedzie Ci wdzieczna za te du..ne wpisy, chyba tylko o to Ci chodzi, bo wartosc tych postow dla forum jest zadna.

Mariusz , zapomiałeś dodać IMHO ....

A czy żadna wartość jest moich postów to daj ocenić innym ...

A Twoje animozje ze Starym mam gdzieś ...

Robisz kolejną Nirwanę , ani mnie się to się nie podoba i kilku innym osobom.

Jak potrzebujesz tylko poklasku to jesteś the Best !!!!

Jak chcesz poprawić granie u siebie to zacznij słuchać krytyki .

Tyle lat masz , ale krojones twarde strasznie ;)))

Doradzisz mnie coś ?

System znasz doskonale , może jakaś rada ?

Pisze o tym czego sam posluchalem , nie smialbym pisac krytycznie o czyims sprzecie i pomieszczeniu na podstawie zaslyszanych gdzies informacji czy nie daj Boze - zdjec.

Wiem, ze dla Ciebie to nie jest zadna zasada- wypowiadac sie o tym ,czego sie posluchalo.

Masz innych guru , im sluchanie sprzetow i kultura wypowiedzi nie sa do niczego potrzebne.

Rozumiem, ze dla Ciebie stanowia wzor.

Pozwol, ze sie nie przylacze do klakierow SA.

Co do porad to radze postudiowac jezyk polski, u nas w LO za zwrot " doradzisz mnie cos?" dostawalo sie pale.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Pisze o tym czego sam posluchalem , nie smialbym pisac krytycznie o czyims sprzecie i pomieszczeniu na podstawie zaslyszanych gdzies informacji czy nie daj Boze - zdjec.

Wiem, ze dla Ciebie to nie jest zadna zasada- wypowiadac sie o tym ,czego sie posluchalo.

Masz innych guru , im sluchanie sprzetow i kultura wypowiedzi nie sa do niczego potrzebne.

Rozumiem, ze dla Ciebie stanowia wzor.

Pozwol, ze sie nie przylacze do klakierow SA.

Co do porad to radze postudiowac jezyk polski, u nas w LO za zwrot " doradzisz mnie cos?" dostawalo sie pale.

Pała od Ciebie , to przyjemność ;)

Chodziłem do technikum ;) i z nie jestem z Polski ..wybacz.

Nie zmienia to faktu ,tego co napisałem powyżej .

Masz znajomości to spradź jak się nazywam i skąd pochodzę ....

Żałosne ...

Proponuje, abys dla odmiany napisal cos na temat, albo zniknal z tego watku.

Na pewno koledzy w innych watkach beda wdzieczni za cenne i bezinteresowne porady takiego wyksztalconego fachowca.

Potraktuj to prosze jako ostatnia prosbe, nie bedzie kolejnych.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Proponuje, abys dla odmiany napisal cos na temat, albo zniknal z tego watku.

Na pewno koledzy w innych watkach beda wdzieczni za cenne i bezinteresowne porady takiego wyksztalconego fachowca.

Potraktuj to prosze jako ostatnia prosbe, nie bedzie kolejnych.

Tylko w innych wątkach nie potrafisz ustosunkować się ;)

To merytorycznie proszę;)

Masz system wsadzony w kąt w pomieszczeniu , w którym poziom pogłosu jest na poziomie 0,8-2 sekund.

Nierównomiernie obciążone głośniki powodują wyraźne przesunięcie sceny i problemy z charkterystką .

Ze względu na zawężoną charakterystykę tub gra to jakoś tylko w sweet spocie , w całej reszcie pomieszczenia jest tylko granie jak w kościele.

Brakuje uwolnionej sceny i lokalizacji poza sweet spotem .

Podbicia i dziury w charakterystyce są na poziomie 20 db ...

I możesz być dalej guru ;))) cytować zachodnie fora .

Proszę bana , albo merytoryczną odpowiedź.

I w takim ustawieniu robisz sobie , żarty z DSP.

Fantastyka na poziomie Lema ...

Ban ?

Spelnie Twoje obydwa zyczenia.

Najpierw w kwestii meritum - to nie jest watek o moim pokoju odsluchowym, co Tobie -jako osobie slabo znajacej jezyk polski- trudno zapewne zrozumiec.

Dlatego dam Ci czas na nadrobienie zaleglosci i uwolnie Cie od tego watku, spelniajac w ten sposob Twoja druga prosbe.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Spelnie Twoje obydwa zyczenia.

Najpierw w kwestii meritum - to nie jest watek o moim pokoju odsluchowym, co Tobie -jako osobie slabo znajacej jezyk polski- trudno zapewne zrozumiec.

Dlatego dam Ci czas na nadrobienie zaleglosci i uwolnie Cie od tego watku, spelniajac w ten sposob Twoja druga prosbe.

Moja druga prośba była o merytoryczną odpowiedź .

Moja druga prośba była o merytoryczną odpowiedź .

Odpowiedz byla powyzej, wytluscilem ja, ale Ty nie nadal nie rozumiesz po polsku.

W Krakowie na pewno latwo znajdziesz korepetytora, powodzenia.

Konto w trakcie usuwania

Chodziłem do technikum ;) i z nie jestem z Polski ..wybacz.

To mnie lekko zaskoczyłeś.

Mając na imię Grzegorz skąd jeszcze można pochodzić?

Grzegorz, co w Ciebie wstąpiło?

Te posty to parada niczym z "Dr Jekyll i mr Hyde" - mi to wygląda, jakby swoje konto Grzegorz udostępnił na chwilę komuś innemu. Obym się mylił. Choć tak czy siak, jakoś tak "nie siak" z tą dezynwolturą...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

O cholera, musze uwazac bo ciagle "poszcze" nie na temat. Pana Grzegorza rozumiem . Cos jakby zbyt kulturalnie sie tu ostatnio zrobilo . Zaczelo brakowac polskiego kolorytu, ktory dziala jak magnes na osoby zagraniczne (wiem po sobie ;)

Zaleta glosnikow tubowych jest ich kierunkowosc. Wada glosnikow tubowych jest ich kierunkowosc. Czasami trzeba wybrac sensowne rozwiazanie dla nieoptymalnej sytuacji.

Ciotka mojej pierwszej zony zostala poproszona w sklepie o porade i opinie przez przypadkowa pare ktora chciala zakupic meski plaszcz jesienny.

Ciotka spojrzala krytycznie i powiedziala .." najpierw zabki prosze pana , pozniej plaszczyk...

No i po co?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To mnie lekko zaskoczyłeś.

Mając na imię Grzegorz skąd jeszcze można pochodzić?

Gregory Gregor Grégoire Gregorio Gregorio Gregório Reijo Григорий Grzegorz Григорій

• 3 tygodnie później...

Oto trzy najlepsze na moich odsluchac integry do Duo Omega. Wydaje sie, ze bedzie zmiana na pierwszym miejscu, opis wkrotce.

Konto w trakcie usuwania

Zanim napisze o swoich wrazeniach zalaczam dla zainteresowanych czytanki o Crossfire III i integrze XA.

O Einsteinie jeszcze nie ma zadnych testow bo The Amp Ultimate to nowa konstukcja, mam jeden z pierwszych egzemplarzy na odsluchach.

Na te firme moja uwage zwrocil kilka lat temu na forum kolega modrzew47, potem bardzo podobalo mi sie zestawienie glosnikow Acapella z Einsteinem w Monachium 2014, a na ostatnim AVS w Wawie monitory Audiomachina z elektronika Einsteina byly dla mnie jednym z dzwiekow wystawy.

Tytulem przypomnienia opinie naszych forumowych kolegow o Crossfire III, najpierw z soundrebels, potem z highfidelity :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Integra XA , piora Piotra Ryki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Mariusz czyżby "nadejszła wiekopomna chwiła i Crosiu odjedzie w siną dal"?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.