Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cybant, jeżeli tak kupowałeś głośniki to na bank dystrybutor ma Twoje zdjęcie na ścianie przypięte.:)

Mnie i tak wszyscy nienawidzą ;)))

A Father Pio sam mnie tego nauczył .....musiałem wariata za drzwi w końcu wyrzucić ;))

(...)Father Pio (...)

Father PiO - proszę nie przekręcać jego byłego nicka. ;-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Kurna znów mnie opier....li:((( ehhh

Grzesiu, dla poprawy nastroju Tobie jako milosnikowi winyla napisze , ze do mnie przyszedl juz Gwiazdor.

U nas w Wielkiej Polsce przychodzi bowiem Gwiazdor, nie zaden Mikolaj. Mikolaj juz byl, 6 grudnia .

Ten moj jest na bogato i przybyl az z Japoni :)

Konto w trakcie usuwania

Zaloze dopiero po swietach , z pomoca fachowcow.

Za gratulacje dzieku.

Winyl , pliki , cd , wszystko jest ok , jesli jest dobrze nagrane. Kazdy nosnik ma wady i zalety.

Co to maszyna do popcornu ? ;)

To jest japonski sprzet do odkorkowywanie butelek :)

Jak go zalozysz, szybciej wino wciagasz :)

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Zaloze dopiero po swietach , z pomoca fachowcow.

Za gratulacje dzieku.

Winyl , pliki , cd , wszystko jest ok , jesli jest dobrze nagrane. Kazdy nosnik ma wady i zalety.

Weź Mariusza ...Twój imiennik ;)))

Co to maszyna do popcornu ? ;)

Tak dla Ciebie i Slya to maszyna , ale raczej do rockcornu :)))

Obrzydlistwo , eeeeee:((((

Weź Mariusza ...Twój imiennik ;)))

Kto zacz ? moze byc na priv.

Przyjada chlopaki z Etera z nowymi kolumnami, to pomoga. Szczegolnie Robert N jest w tym dobry, ustawil mi SME z kablem do ramienia i wkladka bez zarzutu.

Trzeba tez podregulowac parametry phono stage'a.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kto zacz ? moze byc na priv.

Przyjada chlopaki z Etera z nowymi kolumnami, to pomoga. Szczegolnie Robert N jest w tym dobry, ustawil mi SME z kablem do ramienia i wkladka bez zarzutu.

Trzeba tez podregulowac parametry phono stage'a.

No ten z Etera....

Ehhhhh ....burgrabio

No ten z Etera....

Ehhhhh ....burgrabio

Ok, dzieki.

Spodziewam sie tego po zmianie z Phase Tech P 3 G na Shelter Harmony :

"I want to point out a secondary finding that was actually more powerful than the difference in turntables. Related to the question I raised earlier, "What is the pecking order in an analog front-end?" The performance of the FB with either the Phase Tech P-3G or the Shelter 901 Mk. 2 cartridges ($2195 and $2100, respectively) was about on par. However, when the Shelter Harmony cartridge moved in ($5300), the difference was like night and day. The extra $3000 now yielded more like a 20 - 25% improvement. The secondary conclusion is if you already own a good mid-level rig, your next move should be acquisition of a top-notch cartridge. After that, think about replacing the turntable. Marshall Nack"

Calosc testu tu , troche offtop, ale nie ma za bardzo innej zakladki , moze kogos posiadajacego AG zainteresuje :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

To był żarcik :))) oczywiście , Wy w tej Wielkopolsce ....ehhh...jak w Niemczech ;)))

Sie pracuje ,sie ma :)

Lepiej niz w Niemczech , jak w Wielkiej Polsce.

Konto w trakcie usuwania

Biore pod uwage tylko integry,

Użytkowo to zrozumiałe, ale jednak nie uważasz, że jednak trochę ograniczające w wyborze i jego docelowej jakości?

Efekty zastosowania amplifikacji dzielonej niejednokrotnie dają b. dobre efekty, a i możliwości znacznie więcej (chociaż to niekoniecznie jest to plusem;-)

Zycie jest sztuka kompromisu, zycie audiofila rowniez. W moim konkretnym przypadku, w konkretnym pomieszczeniu i w tym torze integra jest jego wyrazem.

Konto w trakcie usuwania

Zycie jest sztuka kompromisu, zycie audiofila rowniez. W moim konkretnym przypadku, w konkretnym pomieszczeniu i w tym torze integra jest jego wyrazem.

Idź jak samuraje drogą tub, Shetlerem przecieraj nowe szlaki ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jeśli tak, to rozumiem i szanuję Twój wybór.

pozdr!

Przyszla pora na krotkie posumowanie mojego tygodnia z Einsteinem.

Nie bede Was trzymal w niepewnosci, to jest najlepsza integra , jaka w domu mialem. Cena tez "najlepsza"- detal 69 k pln .

Niestety , nie jest to najlepsza integra do Avantgarde Acoustic. Do innych kolumn, mniej skutecznych - zapewne tak, ale nie do AG.

Szkoda, bo prawie wszystko mi w nim pasuje.

Po pierwsze- jest pieknie wykonany.

Po drugie- ma lampowa sekcje pre.

Po trzecie - podlaczanie kabli to bajka , takich zaciskow do przewodow glosnikowych nie widzialem dotad w zadnym wzmaku , widelki sie chowaja w zaciskach i sa chronione od kurzu. To zapewne zaciski jakiegos znanego poddostawcy , moze WBT, ale tanie to one nie sa.

Wejscia rca rozlozone sa symetrycznie po obu stronach wzmacniacz, ktory ma budowe zbalansowana. Wejscia xlr sa jednak tylko jedne, rca sa 4.

Wg informacji z instukcji chromy sa wielokrotnie recznie polerowane w Bochum, to kosztuje. I wyglada - juz pisalem.

Kolor ma idealny do mojego zestawu - czern i chrom.

Jedynie siatka na lampy jest taka sobie, ale ujdzie.

No i po piate -wazy tylko 20 kg , a ja musze sam sprzet ustawiac, nikt nie pomoze. 20 kg to czysta przyjemnosc :)

Co mi sie mniej podobalo ? Wyswietlacz , kolor niebiski ujdzie, ale nic nie wyswietla. Zapalaja sie trzy kropki na rozgrzewce, po czym zostaje na stale jedna. Nie ma wyswietlania poziomu wzmocnienia, chocby na chwile ,jak to jest w Ayonie i jest b. praktyczne czy poprzez mala kropke przy potencjometrze, jak to jest w integrze XA.

Zapewne zmniejsza komplikacje ukladu wzmocnienia, ktory jest rezystorowy, a wyswietlacze maja zla opinie w swiecie audio.

Dzwiek.

Transparentnie, selektywenie, z wypelnieniem , z kontrolowanym i wielokolorowym basem , z nasycona srednica i nie klujacymi, a czystymi sopranami. Szybki, detaliczny, budujacy precyzyjna scene na czarnym tle, rozdzielajacy instrumenty, ale nie rozdzilajacy muzyki. Cichy, po odpaleniu cisza jak makiem zasial, duzo cichszy od lamp , w tym Ayona , tylko nieco gorszy pod tym wzgledem od XA, ktory jest calkiem tranowy. Einstein to hybryda, z ciekawym wzmocnieniem opartym o technologie mosfet.

Mocny , ale bez przesady - 2 x 90 W, integra Avantgarda 2 x 120 W.

Prawda , ze niezly zawodnik ?

A co nie pasuje ?

Gain , damping factor ,zwijcie jak chcecie . W instrukcji podany jest damping factor > 250. Nic mi to nie mowi, wiem tylko ze Ayon ma cos 20- 30 , a ztcw najbardzi mocarne trany maja ponad 1000.

Skutek ?

Wmak gra przy godzinie 9.00 tak glosno, ze bez bolu nie da sie zrobic glosniej.

Galka stoi na 6.30 w poziomie zero, normalny odsluch byl na 7.30 - 8.00, na dziewiatej konczyla sie przyjemnosc. Jedynie najgestsze pliki mozna bylo grac na 10.00.

Tak bylo z lampiego B7, ktory ma podniesiony po upgrajdzie poziom sygnalu do 5 V. Super sie to zgrywa z Crossfire, z Einsteinem jest kucha. Z XA tez nie ma zadnego problemu . Troche mniej uciazliwe bylo to z gramiakiem ,gdzie moglem grac do 10.30 na Einsteinie, tam sygnal ma ok 2 V.

To jest jednak wykorzystanie wzmaka na max 20 %, galka wzmocnieninia kreci sie bowiem do 16.00.

Jakby przez nieuwage zostawic wzmka na 14 i wlaczyc glosniki, kolumny wywala pol chalupy i zamilkna.

Poza tym dzwiek juz po godzinie 8.30 staje natarczywy i meczacy, ma za duzo energii, nie daje odpoczac. Nie ma zadnych znieksztalcen, tylko gra zbyt dosadnie, oczywiscie z Avantgardami. Trudno mi ocenic, czy na dluzsza mete nie brakowaloby mi czaru SET, bo ten wzmak nie jest dopasowany do kolumn, Gdyby byl ,moglbym ocenic , czy musze miec koniecznie SET do szczescia.

Mowilem o tym p. Adamkowi, powiedzial, ze jest wersja z mniejszym gain - o 6 dB. Mam ja dostac na odsluch, jak tylko bedzie dostepna w Polsce.

W poniedzialek Einstein wraca do RCM , jest juz na niego kupiec.

Jak juz pisalem , kontakt z p Adamkiem wzorcowy . Odbiora telefony ! Nie kazdemu sie to zdarza.

Macie kolumny ok 90 dB i szukacie najlepszej integry?

Sprobujcie Einsteina.

Konto w trakcie usuwania

Nie bede Was trzymal w niepewnosci, to jest najlepsza integra , jaka w domu mialem. Cena tez "najlepsza"- detal 69 k pln .

Niestety , nie jest to najlepsza integra do Avantgarde Acoustic. Do innych kolumn, mniej skutecznych - zapewne tak, ale nie do AG.

Po trzecie - podlaczanie kabli to bajka , takich zaciskow do przewodow glosnikowych nie widzialem dotad w zadnym wzmaku , widelki sie chowaja w zaciskach i sa chronione od kurzu. To zapewne zaciski jakiegos znanego poddostawcy , moze WBT, ale tanie to one nie sa.

Wejscia rca rozlozone sa symetrycznie po obu stronach wzmacniacz, ktory ma budowe zbalansowana. Wejscia xlr sa jednak tylko jedne, rca sa 4.

Wg informacji z instukcji chromy sa wielokrotnie recznie polerowane w Bochum, to kosztuje. I wyglada - juz pisalem.

No i po piate -wazy tylko 20 kg , a ja musze sam sprzet ustawiac, nikt nie pomoze. 20 kg to czysta przyjemnosc :)

Co mi sie mniej podobalo ? Wyswietlacz , kolor niebiski ujdzie, ale nic nie wyswietla. Zapalaja sie trzy kropki na rozgrzewce, po czym zostaje na stale jedna. Nie ma wyswietlania poziomu wzmocnienia, chocby na chwile ,jak to jest w Ayonie i jest b. praktyczne czy poprzez mala kropke przy potencjometrze, jak to jest w integrze XA.

Zapewne zmniejsza komplikacje ukladu wzmocnienia, ktory jest rezystorowy, a wyswietlacze maja zla opinie w swiecie audio.

Dzwiek.

Transparentnie, selektywenie, z wypelnieniem , z kontrolowanym i wielokolorowym basem , z nasycona srednica i nie klujacymi, a czystymi sopranami. Szybki, detaliczny, budujacy precyzyjna scene na czarnym tle, rozdzielajacy instrumenty, ale nie rozdzilajacy muzyki. Cichy, po odpaleniu cisza jak makiem zasial, duzo cichszy od lamp , w tym Ayona , tylko nieco gorszy pod tym wzgledem od XA, ktory jest calkiem tranowy. Einstein to hybryda, z ciekawym wzmocnieniem opartym o technologie mosfet.

A co nie pasuje ?

Gain , damping factor ,zwijcie jak chcecie . W instrukcji podany jest damping factor > 250. Nic mi to nie mowi, wiem tylko ze Ayon ma cos 20- 30 , a ztcw najbardzi mocarne trany maja ponad 1000.

Skutek ?

Galka stoi na 6.30 w poziomie zero, normalny odsluch byl na 7.30 - 8.00, na dziewiatej konczyla sie przyjemnosc. Jedynie najgestsze pliki mozna bylo grac na 10.00.

Tak bylo z lampiego B7, ktory ma podniesiony po upgrajdzie poziom sygnalu do 5 V. Super sie to zgrywa z Crossfire, z Einsteinem jest kucha. Z XA tez nie ma zadnego problemu . Troche mniej uciazliwe bylo to z gramiakiem ,gdzie moglem grac do 10.30 na Einsteinie, tam sygnal ma ok 2 V.

To jest jednak wykorzystanie wzmaka na max 20 %, galka wzmocnieninia kreci sie bowiem do 16.00.

Jakby przez nieuwage zostawic wzmka na 14 i wlaczyc glosniki, kolumny wywala pol chalupy i zamilkna.

Poza tym dzwiek juz po godzinie 8.30 staje natarczywy i meczacy, ma za duzo energii, nie daje odpoczac. Nie ma zadnych znieksztalcen, tylko gra zbyt dosadnie, oczywiscie z Avantgardami. Trudno mi ocenic, czy na dluzsza mete nie brakowaloby mi czaru SET, bo ten wzmak nie jest dopasowany do kolumn, Gdyby byl ,moglbym ocenic , czy musze miec koniecznie SET do szczescia.

Mowilem o tym p. Adamkowi, powiedzial, ze jest wersja z mniejszym gain - o 6 dB. Mam ja dostac na odsluch, jak tylko bedzie dostepna w Polsce.

Jak juz pisalem , kontakt z p Adamkiem wzorcowy . Odbiora telefony ! Nie kazdemu sie to zdarza.

Sprobujcie Einsteina.

Dziękujemy za opis trochę to naiwne z tą gałką no ale trudno każdemu coś tam nie pasuje, ja też głośniej nie wyrabiam niż na godzinie 9:00 i idzie z tym żyć! Podepnij jeszcze coś z kabli Fadela i przestanie to drzeć ryja na tych Twoich tubach , chyba w RCM-ie maja to ci przed odbiorem podrzucą i podepną do posłuchania.

Dziękujemy za opis trochę to naiwne z tą gałką no ale trudno każdemu coś tam nie pasuje, ja też głośniej nie wyrabiam niż na godzinie 9:00 i idzie z tym żyć! Podepnij jeszcze coś z kabli Fadela i przestanie to drzeć ryja na tych Twoich tubach , chyba w RCM-ie maja to ci przed odbiorem podrzucą i podepną do posłuchania.

Wesolych Swiat, bez przekasu.

Fotka by nie byc goloslownym

Konto w trakcie usuwania

Dzwiek.

A co nie pasuje ?

Skutek ?

Sprobujcie Einsteina.

Przede wszystkim dziekuje Koledze Marslo za ciekawy opis,ale nie moge sie powstrzymac - wybaczcie - a nie pisalem Wam ze to fajny sprzecior ?! - tylko ze z tym Gainem jest problem.Obawialem sie tez tego,ze moze do Twoich Avantgardow nie przypasowac.A monobloki,to dopiero jest jazda.Moze kiedys nabede.Sprobujcie koniecznie z Audiomachina - sredni model z monoblokami a duzy tylko z hybryda.Dla mnie to zestawienie marzen.Zaznaczam,ze nie znam sie z zadnym z dystrybutorow - to moje prywatne odkrycie.Pozdrawiam.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Przecież te głośniki grają nawet z 1 watowym wzmacniczem słuchawkowym ....100 Watt i wcale nie jest dziwne , że na godzinie 9,00 darło już ryja ;))

Mariusz 2A3 albo 300b ...chyba , że Amplifon ?

Tylko koniecznie z 2 kompletami lamp do porónania miedziane i grafitowe.

Powiem wprost , sfrajerzysz się jak chociaż nie posłuchasz :)))

DF a Gain to różne sprawy i jedna nie ma nic wspólnego z drugą.

Brawo Sly!!!

Pisales, jak najbardziej.

Licze ze wersja -6 dB zalatwi sprawe.

Wesolych Swiat.

U mnie zakladano wlasnie -6dB tlumiki i choc bylo plynniej ,to odnioslem wrazenie,ze w przeciwienstwie do zapewnien sprzedajacego,dzwiek jednak jak dla mnie nie byl juz taki spektakujarny - no ale moze to sugestia.U mnie w kazdym razie pracuje bez tlumienia.Wesolych Swiat!

No to faktycznie masz system nie reformowalny! :)

Wesołych Świąt :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.