Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ NA 7004

lautt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądam forum od kilku dni i zastanawiam się nad zakupem jednego z zestawów:

1. Squeezebox Touch + Arcam rDac

2. Marantz NA 7004

i do tego wzmacniacz plus kolumny jeszcze nie wiem co to będzie np.

NAD C355 BEE + MA RX-6, Dali ikon 6, Dynaudio DM 3/7.

Głównie chodzi mi o opinie co lepiej zagra Martanz NA 7004 czy SB+rDac przy odtwarzaniu plików flac, bo do tego będę używał zestawu . Muzyka to np. Roger Waters, Smashing Pumpkins, Lenny Kravitz, Enigma, Direstraits, ballady rockowe. Chciałbym żeby to dobrze grało przy cichym słuchaniu, szczegółowo i przyjemnie.

To będzie mój pierwszy zestaw więc chciałbym poznać różne opinie na ten temat, bo słuchając w sklepie pewnie będzie mi się wszystko podobać :) co sprzedawca zaproponuje, dopiero po kilkudniowym odsłuchu w domu wyłapie plusy i minusy.

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/

Czołem,

SB vs Marantz, w moim przypadku Marantza zdyskfalifikował brak WIFI tak więc jak widzisz nie była to przyczyna sensu stricto audiofilska :). Jeżeli chodzi o jakość dzwięku przesyłanego przez SB to nie miałem jeszcze okazji podłączyć go do DAC-a, ale w ten weekend planuję wypożyczyć pare przetworników i będę porównywał rDAC, DacMagic i NAIM DAC. Wiem, że ten ostatni jest z innej półki cenowej ale właśnie dlatego chciałbym usłyszeć różnice. Chociaż szczerze mówiąc SB i bez tego gra bardzo fajnie. Jak będę po odsłuchach to dam znać.

Jeśli chodzi o kolumny to w związku z tym, że idziesz bardzo mocno w Danię, poleciłbym Ci również System Audio - Mantra 30, warto posłuchać. No i oczywiście jeżeli Dali Ikony 6 to spróbuj posłuchać nowych MK2, grają świetnie również z tym wzmacniaczem. Ma on sporo mocy a do tego wygładza trochę bardzo jasna górę tych glośników.

No i na koniec powtórzę za wszystkimi bardziej doświadczonymi kolegami na tym forum, słuchaj, słuchaj i jeszcze raz słuchaj. Jeżeli masz możliwośc zabierz sprzęt do domu. Mi pomogło, chociaż sporo mnie to kosztowalo, gdyż przesłuchania zacząłem od NAD-a i Cambridge'a a ostatecznie skonczyło się na NAIME.

Pzodr

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2076104
  • 10 miesięcy później...

Witam,

zakładam nowy wątek, który po ewentualnych odpowiedziach osób znających się na rzeczy, być może rozwieje wątpliwości dotyczące odtwarzaczy strumieniowych.

Zamierzam kupić odtwarzacz MARANTZ NA 7004. Na razie nie chciałbym prowadzić do niego kabla (ethernet) z dysku NAS pełniącego funkcję serwera. Czy mogę do marantza podpiąć bezpośrednio po USB dysk przenośny 3,5 (z własnym zasilaczem) sformatowany w FAT32? Myślę o dysku nawet 500GB. Czy marantz będzie widział ten sprzęt? I, co równie ważne, czy będzie w stanie pokazać całą zawartość takiego dysku (z kilkunastoma partycjami po około 40 GB)? Może ktoś z forumowiczów już rozgryzał ten problem? Rozmawiałem telefonicznie z kilkoma sklepami (np. top hifi)i zdania sprzedawców są podzielone. Część z nich uważa że tego typu sprzęt odtworzy tylko zawartość plików na serwerze i nie "zobaczy" dysku zewnętrznego podpiętego po USB. Jaka jest prawda?

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2300480
Gość rochu

(Konto usunięte)

Wygogluj sobie "Xtreamer Sidewinder 2" ...uważnie przeczytaj i daruj sobie wywalanie grubej kasy na coś co tylko ładnie wygląda. Pozdrawiam.

Oczywiście przed napisanie tego sam osobiście porównałeś obydwa urządzenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2300750

Ano nie ma .... menu ekranowe jak w Harman Kardon na TV jest super ... Tak sobie myślę, że to i tak masakra szukać wśród dziesiątków katalogów i setek nagrań patrząc z kilku metrów na mały wyświetlacz ...

Naprawdę nie mam nic przeciwko temu Marantzowi ... pięknie by wyglądał w komplecie z moim CD ... myślałem o jego kupnie ale to DLA MNIE za dużo kasy za zbyt mało możliwości.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2300814

W ostatnim "Audio" (nr listopadowy) jest artykuł o odtwarzaczach strumieniowych, w tym także jest model o który pytasz. Numer będzie w kioskach za kilka dni (jako prenumerator dostaję wcześniej w wersji elektronicznej, później pocztą).

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2300827

hej.

mam popcorn hour c200 jest super.

okazalo sie ze w cale nie uzywam tego wbudowanego wyswietlacza, bo wlasnie podlaczylem do plazmy i mam wypasiony wyswietlacz i nie musze wstawac z fotela zeby cokolwiek przyczytac w katalogach.

przeczytalem specyfikacje tego Xtreamer Sidewinder 2. ma dokladnie to czego szukalem 3 mies temu.

wyjscie coax, wejscia usb, obsluga flacow 192/24, z do tego mozna ogladac filmy w hd.

do tego jest juz na nowym realteku, wiec po sigmie jest to najlepszy produkt na rynku obecnie.

mysle ze teraz wybral bym ten odtwarzacz zamiast popcorna, a do tego jest o polowe tanszy!!!! 600-700zl

oczywiscie musisz podlaczyc z jakims Dac-iem, ja mam Rdac-a + zasilanie i sprawdza sie w tej konfiguracji genialnie.

koszt ok 3tys calosc.

ps.

sam zastanawialem sie nad marantzem wczensiej, ale musisz miec do niego wlaczony komp czy to jest laptop czy stacjonarny, czy tez serwer gdzies w innym pomieszczeniu, ale chodzi... do tych malych strumieniowcow podlaczasz dysk zewnetrzny po usb i tyle, lub cichego |Nasa oczywiscie.

popcorn wyglada juz jak zwykly klocek od zestawu, wiec jesli chcesz miec pasujacy element to popcorn spelnia wymagania.

acha, testowalem podobna konfiguracje Rdac + zasilacz liniowy tyle ze jako zrodlo robil CA NP30 i nie ma zadnej roznicy w brzmieniu. oszczednosc ok 1000zl.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301009

"do tego jest juz na nowym realteku"

No to demon brzmienia!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301026

W ostatnim "Audio" (nr listopadowy) jest artykuł o odtwarzaczach strumieniowych, w tym także jest model o który pytasz. Numer będzie w kioskach za kilka dni (jako prenumerator dostaję wcześniej w wersji elektronicznej, później pocztą).

no nieprawdopodobne myslalem ze beda w kolko te kina domowe i cd + wzmacniacz + kolumny opisywac (bo testowaniem bym tego nie nazwal) a tutaj prosze cos wiecej, tylko dacow wciaz brak a cos mi sie wydaje ze coraz wiecej osob jest tematyka zainteresowana

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301049

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Niektóre z nich otworzyły mi oczy na problem odtwarzania plików audio. Faktycznie marantz 7004 może być "przerostem formy nad treścią". Niestety nie jestem obeznany z tą tematyką, stąd pozwolę ją podrążyć nieco, licząc zwłaszcza na odpowiedź bart-azazela. Otóż za chwilę będę bez sprzętu audio-video, zresztą klasy niskiej (np. amplituner yamaha. Zostają tylko monitorki B&W cm1. To na nich chcę zbudować nowy domowy sprzęcik. Mam trochę muzyki we flacach (też muza na cd, koncerty na dvd), więc pomyślałem o odtwarzaczu strumieniowym (podobno ŚWIETLANA przyszłość w audio). Zamierzam kupić:

- dobry wzmacniacz (do monitorków, które stoją - bo muszą, w odległości około 2,3 m od siebie i od słuchacza)

- dobre źródło muzyki audio, stąd pomysł marantza 7004

- dobre źródło audio-video (do odtwarzania płyt z koncertami, np. w stereo i DTS).

Wasze sugestie otworzyły mi oczy na drogę z "popcornami" xstreamerami" i DACami. Niestety ten temat jest mi na razie bardzo mało znany.

Proszę o sugestie - co najlepiej kupić, aby wszystko zagrało, głównie chodzi mi o dobry dźwięk stereo z FLAców, porównywalny z budżetowymi cdkami. Jaki wzmacniacz i jaki odtwarzacz- czy xsteamaer czy popcorn wystarczy? Czy powinien całość uzupełniać jakiś DAc? Jeśli tak , to jaki? Czy do tego wszystkiego musi być włączony komputer? Od razu powiem, że sprzęt hifi musi być w innym pokoju niż komputer i najchętniej chciałbym mieć zbiory audio i video na jakimś dysku przenośnym bezpośrednio przy sprzęcie hifi.

Jednym słowem: siadam w fotelu, klikam pilotem i jakieś "urządzonko" odtwarza mi muzykę we flacu zapisaną na dysku podpiętym pod to "urządzonko", a nie najgorszy wzmacniacz i kolumienki B&WCM1 dopełniają reszty.

Jakie to ma być "urządzonko"? Proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301467

Nie cierpię głośników B&W .. JA nie cierpię ... grają bezpłciowo DLA MNIE ... Chyb powinieneś wymienić cały zestaw, bo jakoś nie widzę B&W do filmów czy koncertów nowoczesnych zespołów ... To tylko moje zdanie. Pytasz to odpowiadam zgodnie z moimi preferencjami i sumieniem.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301660

Niestety jesli chcesz miec dobry dzwiek (zrodlo) z mozliwoscia rozbudowy o lepsze elementy, to polecam zainwestowac w dac-a.

Sam wybralem Rdac Arcama, (jest osobny watek na forum chyba juz dobijajacy do 100stron o samym rDac-u) chyba najlepsza opcja w tym monencie jesli chodzi o przelozenie jakosc do cena.

Potrzebne jest do tego zasilanie liniowe, bo impulsowy zasilacz scienny ogranicza jego mozliwosci. mozesz zlecic zrobienie go np u majkelosa koszt ok 500zl. oryginalny teddy pardo to koszt 1500zl czyli tyle co sam Rdac.

Jesli mial bym polecic odtwarzacz to popcorn jest genialny jak juz napisalem wczeniej, ale koszt na allegro to 1200zl, testowalem kilka sieciowych zabawek i np wspomniany juz CA np30, hyundai tp01 tez dzwiekowo jest ok a dodatkowo mozna mu zafundowac takie samo zasilanie liniowe jak do rDaca, ale teraz liczymy i wychodzi 1000zl, wiec 1200zl i popcorn c200 - jest w jenym pudelku i chyba zdecydowanie ladniejszy i lepiej wykonany, a do tego ma kilka innych mozliwosci ktorych nie ma hyundai przeze mnie testowany. czasem lepiej nie kombinowac i dolozyc nieznacznie ale cieszyc sie kompletnym produktem.

Niestety nie testowalem niczego na tym nowym realteku, wiec brzmieniowo nie moge sie wypowiedziec.

Tak naprawde najistotniejsza rzecza jesli chodzi o brzmienie jest Zasilanie!!!

W zle zrobionym zasilaniu pojawiaja sie bardzo denerwujace sybilanty, szczegolnie w wyzszym pasmie srednicy.

Niezaleznie na jaki odtwarzacz sie zdecydujesz to napisze ci tylko rzeczy na ktore musisz zwrocic uwage czytajac specyfikacje odtwarzacza.

pisze z glowy wiec jak cos pomyle to prosze o wyrozumialosc.

-odtwarzanie flacow przynajmniej 96/24. 192/24jest juz idealne!!!

-wyjscie coaxial cyfrowe.

-oczywiscie odtwarzanie full hd i to wszystkich mozliwych formatow video (mkv - wazne!!)

-wejscia usb (obsluga dyskow zewnetrznych oraz napedow cd na usb) mozna miec przeciez normalne cd dodatkowo, ja mam LG na usb i gra podobnie do strumieniowca, wiec klasa cd za jakies 6/9tys.

-obsluga serwerow samba , upnp , nfs (jesli chcial bys postawic w przyszlosci Nas-a)

-obsluga napisow z polskimi znakami (format nie jest tak wazny, txt konwertuje sie programikiem na srt w 30sek caly dysk)

-radio internetowe

-fajnie miec jakis wyswietlacz, (ale sam zlapalem sie ze jak podlaczylem plazme przestalem uzywac tego malego czegos ;p)

-ustawienie passthrough, czyli odtwarzacz ma tylko odczytywac z dysku i przekazywac sygnal do konwertowania przez przetwornik analogowo cyfrowy Dac.

-opcjonalnie wspolpraca z iphone os/android. fajne jest miec pilota w telefonie i przegladanie katalogow i obsluga po wifi.

-odtwazracz musi miec pelne chlodzenie pasywne, zadne krecace sie rzeczy w srodku, dlatego odtwadzam instalacje dyskow/napedow cd,dvd w odtwarzaczu, bo od razu bedzie to sialo do systemu i odbije sie na dzwieku, wszystko podlaczamy z osobnym zasilaniem po USB.

Tak zlozone zrodlo ma 3 osobne zasilania. (tak jak w hi-endowych odtwarzaczach mamy 2/3 osobne trafa do kazdej sencji.)

sekcja analogowa (Dac)

sekcja cyfrowa (odtwarzacz)

sekcja napedu (dysk, cd)

zycze udanych zakupow i trafnych wyborow.

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301865

Wrocmy do zadanego przez autora watku pytania . Mam popcorna A210, mialem c200 ,mialem 2 tygodnie Xtreamera Sidewinder 2.Byla to bardzo duza pomylka . Aktualnie uzywam w pierwszoplanowym zestawie Marantza NA7004 . W mojej opini jest bezkonkurencyjny w porownaniu do wczesniej wymienionych urzadzen. Olbrzymia wygoda uzytkowania . Obsluga intuicyjna ,doslownie jednym palcem. Nie wyja w nim zadne wentylatory i twarde dyski nie potrzebuje zewnetrznego monitora ,komputera ani laptopa no i wyglada jakos . Uzywam z nim co zrozumiale NASa 8TB i starczy na dlugo jak mysle . Uwzgledniajac jakosc i niska cene byl to moj best buy .

Polecam link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2301983

Wrocmy do zadanego przez autora watku pytania . Mam popcorna A210, mialem c200 ,mialem 2 tygodnie Xtreamera Sidewinder 2.Byla to bardzo duza pomylka . Aktualnie uzywam w pierwszoplanowym zestawie Marantza NA7004 . W mojej opini jest bezkonkurencyjny w porownaniu do wczesniej wymienionych urzadzen. Olbrzymia wygoda uzytkowania . Obsluga intuicyjna ,doslownie jednym palcem. Nie wyja w nim zadne wentylatory i twarde dyski nie potrzebuje zewnetrznego monitora ,komputera ani laptopa no i wyglada jakos . Uzywam z nim co zrozumiale NASa 8TB i starczy na dlugo jak mysle . Uwzgledniajac jakosc i niska cene byl to moj best buy .

Polecam link

Ukryta Zawartość

Mieciek - który salon / sklep reprezentujesz ?

Ten Xtreamer ma chłodzenie pasywne więc nie wiem o jakich wentylatorach piszesz ... napisz o co ci chodzi, że wszystko prócz skrzynki za ponad 3000zł jest złe ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302005

Niestety jesli chcesz miec dobry dzwiek (zrodlo) z mozliwoscia rozbudowy o lepsze elementy, to polecam zainwestowac w dac-a.

Sam wybralem Rdac Arcama, (jest osobny watek na forum chyba juz dobijajacy do 100stron o samym rDac-u) chyba najlepsza opcja w tym monencie jesli chodzi o przelozenie jakosc do cena.

Potrzebne jest do tego zasilanie liniowe, bo impulsowy zasilacz scienny ogranicza jego mozliwosci. mozesz zlecic zrobienie go np u majkelosa koszt ok 500zl. oryginalny teddy pardo to koszt 1500zl czyli tyle co sam Rdac.

Jesli mial bym polecic odtwarzacz to popcorn jest genialny jak juz napisalem wczeniej, ale koszt na allegro to 1200zl, testowalem kilka sieciowych zabawek i np wspomniany juz CA np30, hyundai tp01 tez dzwiekowo jest ok a dodatkowo mozna mu zafundowac takie samo zasilanie liniowe jak do rDaca, ale teraz liczymy i wychodzi 1000zl, wiec 1200zl i popcorn c200 - jest w jenym pudelku i chyba zdecydowanie ladniejszy i lepiej wykonany, a do tego ma kilka innych mozliwosci ktorych nie ma hyundai przeze mnie testowany. czasem lepiej nie kombinowac i dolozyc nieznacznie ale cieszyc sie kompletnym produktem.

Niestety nie testowalem niczego na tym nowym realteku, wiec brzmieniowo nie moge sie wypowiedziec.

Tak naprawde najistotniejsza rzecza jesli chodzi o brzmienie jest Zasilanie!!!

W zle zrobionym zasilaniu pojawiaja sie bardzo denerwujace sybilanty, szczegolnie w wyzszym pasmie srednicy.

Niezaleznie na jaki odtwarzacz sie zdecydujesz to napisze ci tylko rzeczy na ktore musisz zwrocic uwage czytajac specyfikacje odtwarzacza.

pisze z glowy wiec jak cos pomyle to prosze o wyrozumialosc.

-odtwarzanie flacow przynajmniej 96/24. 192/24jest juz idealne!!!

-wyjscie coaxial cyfrowe.

-oczywiscie odtwarzanie full hd i to wszystkich mozliwych formatow video (mkv - wazne!!)

-wejscia usb (obsluga dyskow zewnetrznych oraz napedow cd na usb) mozna miec przeciez normalne cd dodatkowo, ja mam LG na usb i gra podobnie do strumieniowca, wiec klasa cd za jakies 6/9tys.

-obsluga serwerow samba , upnp , nfs (jesli chcial bys postawic w przyszlosci Nas-a)

-obsluga napisow z polskimi znakami (format nie jest tak wazny, txt konwertuje sie programikiem na srt w 30sek caly dysk)

-radio internetowe

-fajnie miec jakis wyswietlacz, (ale sam zlapalem sie ze jak podlaczylem plazme przestalem uzywac tego malego czegos ;p)

-ustawienie passthrough, czyli odtwarzacz ma tylko odczytywac z dysku i przekazywac sygnal do konwertowania przez przetwornik analogowo cyfrowy Dac.

-opcjonalnie wspolpraca z iphone os/android. fajne jest miec pilota w telefonie i przegladanie katalogow i obsluga po wifi.

-odtwazracz musi miec pelne chlodzenie pasywne, zadne krecace sie rzeczy w srodku, dlatego odtwadzam instalacje dyskow/napedow cd,dvd w odtwarzaczu, bo od razu bedzie to sialo do systemu i odbije sie na dzwieku, wszystko podlaczamy z osobnym zasilaniem po USB.

Tak zlozone zrodlo ma 3 osobne zasilania. (tak jak w hi-endowych odtwarzaczach mamy 2/3 osobne trafa do kazdej sencji.)

sekcja analogowa (Dac)

sekcja cyfrowa (odtwarzacz)

sekcja napedu (dysk, cd)

zycze udanych zakupow i trafnych wyborow.

pozdro

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie. Jestem coraz bliżej decyzji na tak dla popcorna. Mimo to oczekuję kolejnych głosów w dyskusji. Myślę, że temat jest bardzo na czasie. Oby nie okazało się, że dyskutujemy o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, czyli odtwarzacze typu popcorn czy odtwarzacze typu marrantz 7004.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302137
Gość romeksz

(Konto usunięte)

Squeezebox Touch.

Czy do niego dac jest tylko wskazany czy wręcz niezbędny (chodzi o te pliki flac)? A może bez niego muzyka z flaców będzie dobrej jakości?

ja nawet nie sprawdzałem z zewnętrznym dacem, ponieważ jestem zadowolony z dźwięku, który mam bezpośrednio ze Squeezeboksa.

całą konfigurację masz w moim O mnie - oczywiście da się też bez NAS, wtedy Squeezebox Server instalujesz na kompie.

(odtwarzania z dysku podpiętego bezpośrednio do SBT po USB nie polecam, bo muli strasznie)

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302157

Polecam link

Ukryta Zawartość

ale ja wyraznie zaznaczylem i opisalem w jakiej konfiguracji gra to u mnie.

podejrzewam ze dzwiek z samego popcorna tez by mnie nie zadowolil, chociaz slyszalem opinie ze jest w miare akceptowalny...

podejrzewam jednak ze bez porownania jesli chodzi o polaczenie z Dac-iem.

nie robilem takiego testu, ale moge sprobowac jutro to tak podlaczyc.

w sieci czytalem ze ludziska podpinaja bezposniernio, nie spodziewal bym sie jenak dzwieku z wyzszej polki ;p

zauwaz niednak, ze np popcorn jest wielofunkcyjny i masz filmiki w hd dla codziennej rozrywki ;]

ja przestalem ogladac wszystko jak leci na laptopie i teraz siadam wygodnie na kanapie!

a jeszcze jedno, zewnetrzny Dac daje spore mozliwosci, np podpialem go po toslinku do ps3 i corka ma sporo radosci grajac w gry

podpinasz naped blue ray i masz odtwarzacz.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302380

Mieciek - który salon / sklep reprezentujesz ?

Ten Xtreamer ma chłodzenie pasywne więc nie wiem o jakich wentylatorach piszesz ... napisz o co ci chodzi, że wszystko prócz skrzynki za ponad 3000zł jest złe ?

Moge z duma napisac ze reprezentuje tylko siebie . Zreszta fakt ze od dawna mieszkam poza granicami Najjasniejszej czyni Twoje obrazliwe dywagacje bezwartosciowymi. Jak dokladnie przeczytasz moj wpis ( dla pewnosci zrob to dwa razy ) to nagle stwierdzisz ze nie napisalem ze 7004 jest najlepszy . Jest on tylko - wedlug mnie - lepszy od wymienionych przeze mnie urzadzen. Sa i inne streamery znacznie lepsze od Marantza ale nie o to pytal tworca watku . Najwieksza wada markowego koreanskiego cacka Xtreamer Sidewinder 2 jest oczywiscie brak interfejsu komunikacyjnego . W serwisie iboum.com otrzymal on miazdzaca ocene niecale 1,5 gwiazadki .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Corka uzywa mojego a210 i nie narzeka . Ale u mnie Popcorny przegraly z Marantzem ....Aha graly z V-Daciem ze zmodyfikowanym zasilaczem .

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302468

Źle odebrałem Twój wcześniejszy wpis. Wybacz, ale wszędzie wietrzę podstęp i mam swoje teorie spiskowe na temat niektórych forumowiczów na niektórych forach :)

Zapodaj jeszcze raz link gdzie oceniono Xtreamera ponieważ ten w powyższym ma errora 404.

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2302604

"Mieciek - który salon / sklep reprezentujesz ?

Ten Xtreamer ma chłodzenie pasywne więc nie wiem o jakich wentylatorach piszesz ... napisz o co ci chodzi, że wszystko prócz skrzynki za ponad 3000zł jest złe ?"

Panowie, bez emocji

Też mam Popcorna, Xtreamera i NA7004 i nie reprezentuję zadnej firmy, sklepu hurtowni itd

Porównywanie tych urządzen nie ma najmniejszego sensu.

Kazde z nich ma inne zastosowanie. Oczywiście gra kazde.

Po dluzszym czasie zmeczylem sie upierdliwym wyszukiwaniem na ekranie przed nosem wszystkich domowników tego czego akurat chce posłuchac.

Na szczescie korzystanie z ekranu nie zawsze jest konieczne.

W NA7004 obsluga UPNP daje mozliwosc ze mozna uporządkowac baze nagrań i sluchac wg dowolnego filtra i hajda jazda bez trzymanki bez szukania. Serwer Twonky Media daje takie mozliwosci jakich zaden Xtramer, ani tez Popcorn niestety nie ma.

Sterować mozna nawet komórką moja durna Nokia tez to potrafi.

Różnice w brzmieniu tez sa ale to zalezy od tego do czego te sprzety są podłączone i czy tenze sprzęt tą roznice bedzie w stanie wydobyc.

Konczac, filmy, koncerty jak najbardziej, ogladanie fotek z domowych zbiorów - dwa pierwsze urządzonka sobie radza doskonale, i do tych celów dalej mi sluza i to znakomicie.

Do muzy, niestety NA 7004 pobil je u mnie na głowę. Kosztuje to owszem trochę - ale droższe znacznie widzialem.

A odtwarzanie biblioteki gromadzonej od 30 lat i zrzuconej teraz do domowej sieci przyprawia nieraz o spore niespodzianki. Niestety po UPNP ani Xtreamer, ani Popcorn nie odtwarza flac'ów.

Pozdrawiam, milego sluchania

Na czym kto ma i cieszmy sie z tego, na co nas stac.

GK

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2306289

Autor wątku musi upewnić się czy Marantz NA 7400 odtwarza pliki z dysku NTFS. Poza tym przypominam,że nie ma gapless. Za to jest DACem i odtwarzaczem w jednym. Oddpada zakup DACa.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2306343

No jak to nie odtwarza formatu FLAC ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89255-marantz-na-7004/#findComment-2308088
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.