Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie konto pocztowe (komercyjne)?

kazik

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie? Mam na home.pl, ale od poniedziałku nie chodzi prawidłowo, bo serwer home.pl jest na czarnej liście za rozsyłanie spamu. Problemu nie rozwiązują, support do bani, w opiniach w sieci same negatywy, czas na zmiany. Trochę za długo na awarię...

Wymagania: komercyjne, pewne, nie rozsyłające spamu (nieobecne na czarnych listach), najlepiej w polskiej firmie. Fajnie jakby dało się to połączyć z własną domeną (domeny nie mam jeszcze, więc nie bardzo wiem jak to działa razem). Interfejs www obojętny, używam klienta poczty.

Proszę o opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/89777-jakie-konto-pocztowe-komercyjne/

GMail odpada. Dyskusja o gmailu była już w wątku o klientach pocztowych, proponuję tutaj tego nie ciągnąć.. Darmowe odpada, z reklamami odpada, zbierające jakiekolwiek dane z mojej poczty też odpada, no i mocno wskazana polska firma.

PS. Do speców, czy jest jakaś możliwość sprawdzenia historii obecności serwera na czarnych listach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To tak na szybko korzystając z wyszukiwarki.

Co do bardziej problematycznych pytań (czarna lista, połączenie z własną domeną) musisz się dowiedzieć bezpośrednio u każdej z firm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam na onecie, i nie narzekam. Działa prawidłowo, nie gubi listów, nielimitowana pojemność, przejrzysta grafika. Jest też opcja płatna, bez reklam i spamu.

Jedyny ewentualny minus to półgodzinna przerwa nad ranem, chyba na konserwację.

Ale ja tam jestem detalistą, więc pod kątem wykorzystania profesjonalnego to trudno mi oceniać.

Nie znalazłem niczego do sprawdzenia historii obecności na czarnych listach, za to to:

Ukryta Zawartość

pozwala sprawdzić stan obecny. Trzeba wpisać adres IP serwera wysyłającego (SMTP). Z jakiś przyczyn wychodzi więcej danych gdy wpisze się IP (213.180.147.147) a nie nazwę (np. poczta.onet.pl).

Co ciekawe komercyjny home wypada tak sobie, chociaż główny problem w końcu zwalczyli (albo ich spamerzy na wigilię obiecali poprawę). Świetnie wychodzą o2 (poczta.o2.pl = 193.17.41.99), darmowy onet (smtp.poczta.onet.pl = 213.180.147.145) i płatny onet (poczta.onet.pl = 213.180.147.147).

Jestem zaskoczony dbałością o sprawy adminów o2.pl, mam tam też konto i od lat (ponad 10) działają po prostu świetnie...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.