Skocz do zawartości
IGNORED

Zlece budowe kolumieniek

artdrako

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Jako ze żonka uraczyła mnie pod choinkę yamaha rx-v471 ale bez głośników a mi brak czasu oraz umiejętności, wierząc w wolny rynek iż za mniej dostane więcej, zlecę budowę głośniczków pod ten amplituner.

Pokój ma około 10m2 wiec jest dosyć mały,80% leci radio,20% dvd i tuner satelitarny nie słucham głośno-mieszkam w bloku wiec muszę brać pod uwagę sąsiadów oraz ich małe dzieci.

Priorytet dobre głośniki stereo do muzyki wszelakiej płynącej z radia oraz od czasu do czasu coby jakiś film obejrzeć w systemie 5.1.

Zależy mi na czystości i wyrazistości dźwięku -jakość jest istotna.

Chętnych na zlecenie proszę o priv.

https://www.audiostereo.pl/topic/89878-zlece-budowe-kolumieniek/

Napisałeś tak:

Kupię samochód

Powienien mieć 4 koła, dobrze aby był wygodny.

Czasem jadą autostrada, czasem po mieście 20/80% jaki kupić

A czasem chciał bym przewieść lodówkę :)

Combi w TDI ;)

artdrako!

5.1 - w tym metrażu żadnych szans

Znajdź jakiś tani projekt dwudrożnych monitorów (podstawkowców) na przyzwoitych głośnikach. w takich opisach masz podane wszystko na talerzu. Graty kupujesz, zwrotnicę lutujesz, skrzynkę o zadanej w projekcie objętości wewnętrznej (np 7 litrów) narysuj wzorując się na tym co widzisz na forum, żadnych ekstrawagancji nie trzeba, zwykły prostopadłościan. Wysyłasz taki obrazek do któregoś z kolegów na forum którzy robią stolarkę, dogadujesz jaki fornir jaki lakier i potem razem do kupy trzeba to poskładać. Sama przyjemność ;)

No i podstawowy parametr - jaki budżet???

Sam nie wiem, jaki sens jest budowanie w sumie przecietnych monitorkow do cichego sluchania w malym pokoju ?, lepiej rozejrzec sie za czyms sprawdzonym/gotowym. Jak mozesz przeznaczyc na to wiecej srodkow to wybrac sos lepszego z malych, najlepiej z otworem z przodu nadajacych sie do sluchania z bliskiej odleglosci i ogranicz liczbe do 2 sztuk, do muzyki wystarczy i film tez si obejrzy,

Sens jest taki, że można wybrać sensowne głośniczki, zrobić normalną zwrotnicę i normalną obudowę z płyty 19mm i normalne wytłumienie a nie to co oferują producenci. Natomiast zlecanie całości konstrukcji to już raczej sensu nie ma. Co najwyżej obudowę.

apisałeś tak:

Kupię samochód

Powienien mieć 4 koła, dobrze aby był wygodny.

Czasem jadą autostrada, czasem po mieście 20/80% jaki kupić

A czasem chciał bym przewieść lodówkę :)

Takim odpowiedzią to dziękuję ,nic nie wnosi co najwyżej może zirytować,wiec mam nadzieje iż nie będziesz się już produkował.

5.1 - w tym metrażu żadnych szans

Znajdź jakiś tani projekt dwudrożnych monitorów (podstawkowców) na przyzwoitych głośnikach. w takich opisach masz podane wszystko na talerzu. Graty kupujesz, zwrotnicę lutujesz, skrzynkę o zadanej w projekcie objętości wewnętrznej (np 7 litrów) narysuj wzorując się na tym co widzisz na forum, żadnych ekstrawagancji nie trzeba, zwykły prostopadłościan. Wysyłasz taki obrazek do któregoś z kolegów na forum którzy robią stolarkę, dogadujesz jaki fornir jaki lakier i potem razem do kupy trzeba to poskładać. Sama przyjemność ;)

To przynajmniej coś mi mówi i może jakoś kierunkować moje kroki.

Jeśli nie ma sensu zamawiać kolumn to co w takim razie,jakie gotowce aby czysto grały w tak małym pokoju .(budżet tak około 1500zł}

Takim odpowiedzią to dziękuję ,nic nie wnosi co najwyżej może zirytować,wiec mam nadzieje iż nie będziesz się już produkował.

To przynajmniej coś mi mówi i może jakoś kierunkować moje kroki.

Jeśli nie ma sensu zamawiać kolumn to co w takim razie,jakie gotowce aby czysto grały w tak małym pokoju .(budżet tak około 1500zł}

Do małego pokoju za 1500 zł proponuję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zostanie parę złotych na płyty...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.