Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry laptop używany

DjPawSsio

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję Dell studio 1555 lub 1558 z grafiką radeona.Bdb lapek,cichy,nie grzeje się i gry na nim pójdą bez problemu.Tylko , że 800zł może nie starczyć ale ok 1tyś. już tak.

Proponuję Dell studio 1555 lub 1558 z grafiką radeona.Bdb lapek,cichy,nie grzeje się i gry na nim pójdą bez problemu.Tylko , że 800zł może nie starczyć ale ok 1tyś. już tak.

takie powiedzmy z przed 5 lat to pewnie pójdą :)

HD4570 nie ujmuje w obecnym czasie wydajnością

jak i cała platforma która nawet nie jest santa rosą

Focal + Naim

Komputery PC nie sa jednak zoptymalizowene pod gry.

Ciekawe, ja bym raczej powiedzial, ze to gry nie sa zoptymalizowane pod PC...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

takie powiedzmy z przed 5 lat to pewnie pójdą :)

HD4570 nie ujmuje w obecnym czasie wydajnością

jak i cała platforma która nawet nie jest santa rosą

Mówimy o lapku za 800-1000zł.A gry pójdą , z tym , że na najniższych lub średnich ustawieniach.

Mówimy o lapku za 800-1000zł.A gry pójdą , z tym , że na najniższych lub średnich ustawieniach.

czyli pójdą na pół gwizdka z połową detali , takie lizanie cukierka przez papierek jak dla mnie...

Focal + Naim

No tak ale w wyższych detalach czy rozdzielczości 1680x1050/1920x1080 i gier od 2007-2008 wzwyż potrzeba naprawdę mocnej karty graficznej pokroju HD6970M czy nawet GTX580M, nawet za 2500zł nie kupisz laptopa który sobię z tym poradzi.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Moderatorzy

No tak ale w wyższych detalach czy rozdzielczości 1680x1050/1920x1080 i gier od 2007-2008 wzwyż potrzeba naprawdę mocnej karty graficznej pokroju HD6970M czy nawet GTX580M, nawet za 2500zł nie kupisz laptopa który sobię z tym poradzi.

większość lapków ma rozdzielczość matrycy 1366x768 więc wyższe rozdzielczości nie są potrzebne, a przy podłączeniu lapka pod tv hd pojawia się opóźnienie na ekranie więc mamy mniej czasu na reakcję i przez to mniej czasu na podziwianie detali

zauważyłem, że w trakcie grania na wysokich detalach lapek mniej się grzeje gdy obraz leci z tv niż gdy leci z ekranu lapka (mówię o cieple z karty graficznej i procesora a nie z emitowanego przez ekran)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

dlatego uważam że nie kupować półśrodków

albo dołożyć jak ja i kupić używnay za 3tys z gwarancją g73jh z ati 5870 która odpala praktycznie wszystko na maksa,

albo lepiej zainwestować tego tysiaka w konsolę ps3 więcej fanu będzie, nie ma sensu kupować lapa za 2tys do gier starych które jeszcze nie pójdą na maks detalach , moim zdaniem nie ma tu kompromisów , za 2tys lepiej złożyć pc będzie mocniejszy niż laptop, jak chcesz coś wydajnego w laptopie musisz w tej chwili dołożyć, tak to wygląda

pozdrawiam

większość lapków ma rozdzielczość matrycy 1366x768 więc wyższe rozdzielczości nie są potrzebne, a przy podłączeniu lapka pod tv hd pojawia się opóźnienie na ekranie więc mamy mniej czasu na reakcję i przez to mniej czasu na podziwianie detali

zauważyłem, że w trakcie grania na wysokich detalach lapek mniej się grzeje gdy obraz leci z tv niż gdy leci z ekranu lapka (mówię o cieple z karty graficznej i procesora a nie z emitowanego przez ekran)

nie na wszystkich tv pojawiają się lagi, pdp szybciej reagują na sygnał

Focal + Naim

• 1 rok później...

Mam takie zapytanie.

IBM/Lenovo T60, czy T61? W T61 kusi rozdzielczość ekranu FullHD, w T60 jest 1600x1050. Z drugiej strony przy matrycy 15.4' to chyba trochę drobno? W T60 jest radeon X1400 (dobre to?), w rozpatrywanym T61 chyba intel.

czyli pójdą na pół gwizdka z połową detali , takie lizanie cukierka przez papierek jak dla mnie...

dlatego uważam że nie kupować półśrodków

to dołóż koledze, który chce grać z tysiaka i jakoś tam grać będzie, tyle co brakuje do twoich standardów

albo nie produkuj się jako wujek dobra rada, bo nic nie wniosłeś

za 2tys lepiej złożyć pc będzie mocniejszy niż laptop,

i gdyby znowu nie brakowało 1200zł, trop byłby dobry, byle używany monitor za 3 stówki bije na łeb wszelkie matryce w laptkach

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Bady:

W mojej opinii nie ma potrzeby tak ekstremalnych rozdzielczości w laptopie.

Prawdopodobnie i tak w domu masz podpięty do niego jakiś solidny monitor.

Przez ostatnie 13 lat użytkowałem Della D800 z ekranem 15 cali 1680x1050.

Teraz jakiegoś Della 13 cali w pracy, a w domu jakieś 15.7 cala 1366x768

Dla mnie ważniejsze było podświetlenie LED, matowy ekran oraz SSD (polecam gorąco) i przynajmniej 8GB RAM`u...

Do tego cichy wiatrak (z opcją nocną - zupełna cisza). Przynajmniej 3 godz pracy.

Oczywiście i5-i7.

Kiedyś szpanowałem wysoką rozdzielczością, miałem jeszcze znakomity wzrok ;). Przerost formy nad treścią.

Mam takie zapytanie.

IBM/Lenovo T60, czy T61? W T61 kusi rozdzielczość ekranu FullHD, w T60 jest 1600x1050. Z drugiej strony przy matrycy 15.4' to chyba trochę drobno? W T60 jest radeon X1400 (dobre to?), w rozpatrywanym T61 chyba intel.

Bedziesz na nim gral? Do jakiej kwoty szukasz lapka?

Laptop do pracy/nauki. Nie do grania. Ogólnie środowisko .NET, do tego potrzebuję jakiejś sensownej rozdzielczości, 1366 nie wystarczy. Najlepsze byłoby FullHD, ale przy 15' chyba oślepnę, bo to już zbyt drobne.

Przyglądam się temu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dopłacę do 4gb ramu i będzie latać.

Nie ma co liczyć na cuda na baterii, chociaż podobno są do T60 baterie działające do 5h. Nie zależy mi raczej.

Ukryta Zawartość

Laptop do pracy/nauki. Nie do grania. Ogólnie środowisko .NET, do tego potrzebuję jakiejś sensownej rozdzielczości, 1366 nie wystarczy. Najlepsze byłoby FullHD, ale przy 15' chyba oślepnę, bo to już zbyt drobne.

Przyglądam się temu:

Ukryta Zawartość

dopłacę do 4gb ramu i będzie latać.

Nie ma co liczyć na cuda na baterii, chociaż podobno są do T60 baterie działające do 5h. Nie zależy mi raczej.

Widzę, że kolega stoi przed podobnym dylematem. Korzystam z UL30vt, świetny laptop jeśli chodzi o możliwości, ale wykonanie takie sobie i niestety pękła mi obudowa dolna przy zawiasie i myślę nad wymianą na coś solidnego (np. wspomniany ibm). Szukam maszyny do biura, która przetrwa lata. Do zabawy, multimediów, i poważniejszej pracy służy mi PC. Za wspomnianego Ul30vt dałem ponad 3000zł kilka lat temu. Dziś jest wart grosze - nie warto kupować dziś nowych komputerów za więcej niż +/- 2000zł. A i raczej bliżej 1500zł. :) Dla mnie optymalną przekątną jest 13-14".

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Dokładnie. Moja dziewczyna ma takiego asusa, ostatnio też jeden zawias pękł. Poza tym ekran za mały i rozdzielczość zbyt biedna do moich zastosowań. I procesor trochę zbyt nisko taktowany.

nie warto kupować dziś nowych komputerów za więcej niż +/- 2000zł. A i raczej bliżej 1500zł. :) Dla mnie optymalną przekątną jest 13-14".

Bym powiedział, że laptopa warto. 4ry rdzenie, ładna matryca >HDready. Jeśli masz na to kasę. Ja nie mam, więc szukam półśrodka :) Ten wyżej wspomniany asus to wyjątek, bo on jest robiony, jako mocno przenośny, co odbiło się na mocy (C2D 2x1.33). Ogólnie, jeśli kupujesz mocną maszynę, to pochodzi długo(w sensie, że starczy mocy mielącej). Bardziej bym się właśnie zastanawiał nad sensownością kupna nowego laptopa za 1500-2000zł, jeśli można kupić takiego T60-T61-R61, które są lepiej wykonane, mają lepsze matryce i są porównywalnie wydajne. Jedyny plus to gwarancja, ale nie wiem, czy ktoś uwzględnia gwarancję na połamany zawias :) Nowe miękkie obudowy przed zbiciem matrycy też nie chronią, a tego gwarancja nie uzna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.