Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Citroeny mimo że potrafią nisko i tak pływają po całej szerokości :)

Ja mam -20mm fabrycznie a i tak potrafi na naszych wertepach się rozbujać.

Francuzy to komfortowe zawieszenia (czyt.miękkie) ale niestety mniej bezpieczne... ja zawsze wymieniając sprężyny na krótsze wkładam twardsze amory.... jest troszkę mniej komfortu ale bezpieczniej...

• Moderatorzy

kumpel Polak z Włoch przyjechał E90 318d, mówi zobacz coś mi rzęzi, pewnie rozrząd, sąsiad mechanik powiedział, że za rozsądny pieniążek wymieni.

mówię fajnie ale pojedź na Teresy tam się specjalizują w BMW , robić u nich nie musisz ale dostaniesz rzetelną ocenę i doświadczonych w tych autach ludzi.

kumpel pojechał do nich , dostał rzetelną ocenę :odesłali go do ASO, bo to jest wymieniane w ramach akcji serwisowych za free. w ASO już się umawia na robotę.

dobrze, że są dobre zakłady, które nie chcą zedrzeć za wszelką cenę tylko jeśli jest sens to odeślą klienta gdzie indziej .

kumpel zdziwiony bo u makaroniarzy o takich bezpłatnych akcjach serwisowych nie słyszał , a ze 4 kpln zaoszczędził.

Servis BMW na Teresy w Łodzi pozdrawiam i polecam

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

kumpel Polak z Włoch przyjechał E90 318d, mówi zobacz coś mi rzęzi, pewnie rozrząd, sąsiad mechanik powiedział, że za rozsądny pieniążek wymieni.

mówię fajnie ale pojedź na Teresy tam się specjalizują w BMW , robić u nich nie musisz ale dostaniesz rzetelną ocenę i doświadczonych w tych autach ludzi.

kumpel pojechał do nich , dostał rzetelną ocenę :odesłali go do ASO, bo to jest wymieniane w ramach akcji serwisowych za free. w ASO już się umawia na robotę.

dobrze, że są dobre zakłady, które nie chcą zedrzeć za wszelką cenę tylko jeśli jest sens to odeślą klienta gdzie indziej .

kumpel zdziwiony bo u makaroniarzy o takich bezpłatnych akcjach serwisowych nie słyszał , a ze 4 kpln zaoszczędził.

Ja u braci na Teresy kiedyś bardzo dawno serwisowałem swoje e36 coupe.... znają bawary jak nikt inny.... i jak dobrze pamiętam mieli jednego śpiocha e36compact z przeszczepionym motorem V8 4.0 albo 4.4 litra... :)

natomiast moda dyktowana przesłankami uzasadnionymi w każdy logiczny sposób musi mieć jakiś sens!

Oczywiście że ma: trzepanie kasiory... :D

ŻADNEMU producentowi nie zależy na ekologi i NIKT o to nie walczy, normy to BIZNES nie ekologia.

Obiema rękami jestem w stanie się pod tym podpisać...

Trochę już poprawiono downsajzingowe silniki ale te, które jako kilkulatki poruszają się po naszych drogach (głównie VW) potrafią konsumować tyle oleju co dwusuwy typu Trabant czy Syrenka. Nawet producent podaje że litr oleju na 1000km to norma. Jaka piękna ekologia!!! ;)

To ja wole niemodne, niz modne 1.0 Bi-turbo, albo 1.3 60 KM+baterie. Z nowych "modnych" poprosze Tesla P85D + system szybkich ladowarek w calym kraju. Nie wychodzilbym z "Insane Mode" od momentu

stopnienia sniegu do jesieni... ;)

Tesla powiadasz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trochę już poprawiono downsajzingowe silniki ale te, które jako kilkulatki poruszają się po naszych drogach (głównie VW) potrafią konsumować tyle oleju co dwusuwy typu Trabant czy Syrenka. Nawet producent podaje że litr oleju na 1000km to norma. Jaka piękna ekologia!!! ;)

żeby tylko oni mieli takie problemy :) kiedyś norma dla BP turbo 1L na cały okres wymiany.. widać czasy się zmieniają :P
Tesla powiadasz?

Ukryta Zawartość

Mozna dokladac do Veyrona I Phaetona to I do Tesli mozna.... Jak Elon Musk ma taki gest.....

Ukryta Zawartość

A jednak sie doklada(lo).... ;) Jak dla mnie - niech doklada I 100 k USD do kazdego. Mnie I tak ten "insane mode" I cisza "kreci". Taki prywatny roller-coaster z doladowywaniem wliczonym w cene.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) daje radę, wymieniłbym skrzynie i kręcił dalej :)

Ukryta Zawartość

image-853033-galleryV9-wubj.jpg

Dżizasssssssssss... :) Jeździłbym... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeździłbym... :)

Długo nie. Stary golf jeszcze pociągnie.

Wybierz coś na raty:

Ukryta Zawartość

Polecam sprzed 1990.

Ukryta Zawartość

Jeździłbym... Badass co się zowie! :)

2015-Shelby-Mustang-GT500-Super-Snake.jpg

2015-Ford-Mustang-Shelby-Gt500-Super-Snake-HD-Photo-Wallpaper.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciekawe jak to wygląda w realu, u nas są dwa poprzedniej generacji... w życiu bym tego nie kupił.

Stylizacja na "K3000" wygląda całkiem całkiem, szkoda że Shelby nie ma takiej machy.

Niedawno sprzedałem swoje E39 530D po lifcie ( jeździłem 8 lat ) i szukałem czegoś nowszego z BMW .

Jedynki 116 problemy z napinaczami , diesle rozciągają się łańcuchy . E90 sypią się a ani to nie jest pojemne , komfortowe i dobrze wykonane . E60/61 miało kilku moich kumpli wielbicieli marki . Posprzedawali i powiedzieli NIGDY WIĘCEJ .

BMW dla mnie się skończyło na E46 /39 /38 .

Kupiłem Bełgota 308SW 2,0 HDI z bogatym wyposażeniem .

Nie jest to jazda E39 ale zawiecha za grosze . W środku cholernie mi się podoba ( wersja którą mam ) . Szklany dach , 7 miejsc i możliwość konfiguracji tylnych foteli . Masa udogodnień itd . Auto 4 letnie w cenie styranej 3ki albo 5tki po kilku dzwonach z mega przebiegiem .

Niestety nie jest komfortowy . Jest twardy , głośniejszy no i to nie 3.0D . Mimo wszytko dosyć pojemne auto dla rodziny i na codzienne dojazdy do pracy.

Sprzęt AUDIO o lata świetlne lepszy niż w serii E46/39/38

A co sądzicie o Audi S3 Limousine? Nieduży, mocny silnik, fajne brzmienie, napęd quattro... IMO fajny wózek i sensowniejszy od A45 AMG jeśli patrzeć od strony praktycznej.

Taka mała rakietka zdatna do użytku na co dzień.

Przekonuje zużycie paliwa - zadziwiające jak na 300KM. I to są dane real life a nie od producenta.

A tu hatchbacki...

Te nowe auta z małymi , wyżyłowanymi silnikami są fajne jak są nowe i do pewnego przebiegu .

No własnie o nowym myslałem

Inna sprawa, że za takąkasę mogę mieć używanego CLS w nowej budzie z symbolicznym przebiegiem... eeee tam! Pieprzyć S3. :)

Zawsze chciałem mieć czerwonego Mietka. :)

photos-2012-mercedes-cls-63-amg008.jpg

Nowa C-klasa Coupe w drodze... :) Najs!

Jeździłbym! :)

2016-C-Class-Coupe-Pics.jpg

2017-mercedes-benz-c-class-coupe-spy-shots--image-via-s-baldauf-sb-medien_100521102_m.jpg

2017-mercedes-benz-c-class-coupe-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-661127-s-429x262.jpg

1384413179759690125.jpg

Z S-klasy mają podobno zostać zaadaptowane wyświetlacze - koniec z tym głupim tabletem na desce rozdzielczej.

4.jpg

No i na koniec niespodzianka - tak ma podobno wyglądać nowa E-klasa w środku... jeśli to prawda to komu potrzebna S-class w takim układzie? :)

00018ad8be68-42d8-4fd5-9.jpg

Buda ładna , tylko te plastikowe drewno odpycha

Na szczęście można zamówić prawdziwe, matowe. Naciera się drewno pyłem aluminiowym, lakieruje na czarny mat i efekt jest bardzo ładny.

mercedes%20benz%20c%20class%20wallpaper-LOmd.jpg

Nowe Mini Clubman - super pomysł stylistyczny z podwójną wycieraczką z tyłu.

Sorry ale te nowe kokpity to "trącą niezłą wiochą".

Ekran pewnie ma z 24" , a gdzie przyjemność z jazdy????????

Motoryzacja po 2000 schodzi na psy ,..............wiem coś o tym jako klient serwisu VW Passata z super jednorazową jednostką TSI......

Ehh gdzie te czasy co wystarczył 126p w którym się nawet fotele nie rozkładały ale jakoś nikomu to nie przeszkadzało :)

No i pończochy co mogły zastąpić pasek klinowy. :)

Starzeję się już czy co????

96968310056037448320.jpg

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nowe wnętrza merca to jakaś tragedia, futurystyczny gówno plastik.

Niedawno sprzedałem swoje E39 530D po lifcie ( jeździłem 8 lat ) i szukałem czegoś nowszego z BMW .

Jedynki 116 problemy z napinaczami , diesle rozciągają się łańcuchy . E90 sypią się a ani to nie jest pojemne , komfortowe i dobrze wykonane . E60/61 miało kilku moich kumpli wielbicieli marki . Posprzedawali i powiedzieli NIGDY WIĘCEJ .

BMW dla mnie się skończyło na E46 /39 /38 .

dla mnie wszystkie ww są FEEE chociaż starsze jak na swoje lata miały swoje smaczki. Dla mnie BMW zaczyna się od F30 / F10

Ja na dzień dzisiejszy jakbym zmieniał to na A4 B8 / A5 CCWA lub coś nowszego na elektromagnetykach, koniecznie S-tronic. Opcjonalnie ładna buda resztę sobie przeszczepię na 2011+.

Ehh gdzie te czasy co wystarczył 126p w którym się nawet fotele nie rozkładały ale jakoś nikomu to nie przeszkadzało :)

nadal nie przeszkadza i nadal jeździ :)

dla mnie wszystkie ww są FEEE chociaż starsze jak na swoje lata miały swoje smaczki. Dla mnie BMW zaczyna się od F30 / F10

Ja na dzień dzisiejszy jakbym zmieniał to na A4 B8 / A5 CCWA lub coś nowszego na elektromagnetykach, koniecznie S-tronic. Opcjonalnie ładna buda resztę sobie przeszczepię na 2011+.

Punkt widzenia zależy od grubości portfela a i kupno drogiego samochodu na codzienne dojazdy zatłoczonymi drogami i tłuczenia po parkingach nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem .

Nowa C-klasa Coupe już bez kamuflażu. Perełka! :)

2015-mercedes-klasy-c-coupe_24499244.jpg

2015-mercedes-klasy-c-coupe_24499277.jpg

2015-mercedes-klasy-c-coupe_24499227.jpg

2015-mercedes-klasy-c-coupe_24499284.jpg

Nowe wnętrza merca to jakaś tragedia, futurystyczny gówno plastik.

O, nie!

Gdy tylko W205 pokazał się na rynku to zamówiłem sobie test drive.

I powiem Ci że jest wielka różnica i ogromny postęp w stosunku do W204.

Materiały, jakość... właśnie: JAKOŚĆ to słowo dominujące.

W W204 mam przełączniki czy dźwigienki przy kierownicy działające NORMALNIE jak w każdym innym aucie.

W W205 Mercedes zadbał o najdrobniejsze szczegóły - teraz dźwigienki czy przełączniki reagują w specyficzny, bardzo przyjemny sposób.

Każda rzecz,której dotyka kierowca ma niesamowicie przyjemną fakturę.

Musisz się przejechać, żeby poczuć różnicę. Czysty luksus! Cały wóz jest skonstruowany by dostarczać kierowcy i pasażerom przyjemności.

Pewno niedługo Lexus te rozwiązania skopiuje bo są niesamowite. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.