Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej Focusa

Lepiej Focusa, a jak nie to Fiestę:) Focus dobrze się prowadzi, ma całkiem dobrze wytłumione wnętrze, wygodne fotele. Jedyny mankament to brak 6 biegu podczas jazdy autostradą.
Dzieki za info. Focus odpada poniewaz szukam male auto dla zony ( dojazd do pracy i zakupy), ma sie wszedzie wcisnac:) Na dalsze wypady mamy wieksze auto.
Focus jest całkiem zwrotny, sprawdza się w mieście.

Fiesta też będzie spoko.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

osobiście gdybym miał kupić tej klasy auto skoda była by na ostatnich miejscach, choć ta nowa Skoda Superb prezentuje się ładnie

Ładna to ona nie jest, ale nie przykuwa uwagi tak jak Audi, BMW czy Mercedes.. Dużo osób kupuje Skodę, gdyż jest duża, wygodna a mało ostentacyjna jak chodzi o demonstrowanie statusu społecznego posiadacza;-)

Ładna to ona nie jest, ale nie przykuwa uwagi tak jak Audi, BMW czy Mercedes.. Dużo osób kupuje Skodę, gdyż jest duża, wygodna a mało ostentacyjna jak chodzi o demonstrowanie statusu społecznego posiadacza;-)

o dziwo to jedyna skoda która mi sie podoba

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a ze BMW przykuwa uwagę to nie zaprzeczę ;-)

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

o dziwo to jedyna skoda która mi sie podoba

Mam kombi, ale podoba mi się średnio;-) Natomiast w miarę przyzwoicie jeździ, ale silnik na starcie wymagał zmiany softu. Seryjne oprogramowanie miało błędy i strasznie zamulało pracę zwłaszcza skrzyni biegów. No i w ogóle nie czułem deklarowanej mocy 190 koni. Po przeprogramowaniu, mimo iż z wydruku z hamowni wynika, że przyrosty wynoszą odpowiednio 55Nm oraz 29KM, to subiektywne wrażenia są takie, że silnikowi przybyło tak 1/4 mocy;-) Miałem obawy czy tak mały silnik 2.0 TDI w tak ciężkim samochodzie da radę, ale w zasadzie nie czuję różnicy pomiędzy Skodą a 215-konnym Volvem V70 2.4 D5, które miałem wcześniej, choć tamto miało jeden cylinder więcej;-)

podobno sa propozycje zeby oglosic upadlosc volkswagena i przeksztalcic to w inna firme (np. auta na prad)

Niemcy sa w szoku ze ich najlepsi inzynierowie sa tak dalecy zacofani technologicznie ze nie byli w stanie skonstrulowac dobrych silnikow i musieli siegac po oszustwa buhaha

Mam kombi, ale podoba mi się średnio;-) Natomiast w miarę przyzwoicie jeździ, ale silnik na starcie wymagał zmiany softu. Seryjne oprogramowanie miało błędy i strasznie zamulało pracę zwłaszcza skrzyni biegów. No i w ogóle nie czułem deklarowanej mocy 190 koni. Po przeprogramowaniu, mimo iż z wydruku z hamowni wynika, że przyrosty wynoszą odpowiednio 55Nm oraz 29KM, to subiektywne wrażenia są takie, że silnikowi przybyło tak 1/4 mocy;-) Miałem obawy czy tak mały silnik 2.0 TDI w tak ciężkim samochodzie da radę, ale w zasadzie nie czuję różnicy pomiędzy Skodą a 215-konnym Volvem V70 2.4 D5, które miałem wcześniej, choć tamto miało jeden cylinder więcej;-)

Limuzyny mi się bardziej podobają a diesel 258 PS tez daje namiastkę sportu :-)

podobno sa propozycje zeby oglosic upadlosc volkswagena i przeksztalcic to w inna firme (np. auta na prad)

Niemcy sa w szoku ze ich najlepsi inzynierowie sa tak dalecy zacofani technologicznie ze nie byli w stanie skonstrulowac dobrych silnikow i musieli siegac po oszustwa buhaha

Nie zdziwię sie ze ta afera to jakiś przekręt i kot spadnie na cztery łapy

Świetne auto i najlepszy w klasie 3 litrów silnik diesla. Miałem ale dawno temu E39, na tamte lata genialny samochód.

Tez kiedyś miałem, bardzo dobrze wspominam ta brykę, niestety e60 wspominam niemiło, nie było awaryjne auto ale miałem pocenie się pod silnikiem, serwis wymieniał jakieś tuleje wraz nic nie pomogło, nie był to duży ubytek oleju ale po dłuższej jeździe śmierdziało w samochodzie przypalonym olejem

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

niestety e60 wspominam niemiło

E39 było generalnie dużo lepszym modelem, wszyscy użytkownicy na forach to potwierdzają. Widać w późniejszych latach tendencję do rozmaitych oszczędności, których skutkiem było choćby to co opisałeś. To jest wstyd, że w aucie za 300 tys. zł śmierdzi jak w smażalni ryb;-)

najlepszy samochod to Volkswagen diesel , najlepiej Golf....przeciez we wszystkich testach stoi na 1 miejscu :) buhaha
Golf ll w gazie :)

E39 było generalnie dużo lepszym modelem, wszyscy użytkownicy na forach to potwierdzają. Widać w późniejszych latach tendencję do rozmaitych oszczędności, których skutkiem było choćby to co opisałeś. To jest wstyd, że w aucie za 300 tys. zł śmierdzi jak w smażalni ryb;-)

E39 spoko fura, świetne prowadzenie, jak dla mnie za duża kierownica ;)

E38 ma proporcje idealnego sedana, podobnie jak E34. Oba sa bardzo podobne stylistycznie i właśnie proporcjonalnie. Czasem mam wrażenie ze styliści się machneli, bo E38 powinno byc kontynuacja piatki, a nie obłe E39. Bagażnik w E39 tez jest krotki co spowodowalo ze ten sedan stracił trochę charakter BMW jak dla mnie.

?👈

Spacerowalem po parkingu i focus za duzy jest. Gabaryty polo lub fiesty sa idealne. Z wygladu fiesta prezentuje sie bardzo fajnie tylko jak z jakoscia. Auto planuje kupic 5 letnie takze juz troche km bedzie mialo zrobione. Kolega ma mondeo mk4 i auto bezawaryjne w sumie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Tez sie zgadzam ze stylistycznie fiesta ladniejsza. Musze gdziesz poszperac na forum uzytkownikow jak z wytrzymaloscia tego fordzika:) Zeby sie nie okazalo ze to plastikowa zabaweczka i mi sie rozsypie za 2 lata

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Spacerowalem po parkingu i focus za duzy jest. Gabaryty polo lub fiesty sa idealne. Z wygladu fiesta prezentuje sie bardzo fajnie tylko jak z jakoscia. Auto planuje kupic 5 letnie takze juz troche km bedzie mialo zrobione. Kolega ma mondeo mk4 i auto bezawaryjne w sumie.

Czemu te auta tak w góre rosną. Słabo to wygląda.

?👈

Wycofuję się ze wszystkiego co mówiłem- kontrolowałem bagnet i zeżarło mi olej.

a co zalałeś ? a się teraz też nadziałem... pod namową kumpla zalałem shell ultra po 4 tyś km hydropopychacze pracują wyraźnie głośniej, podczas jazdy hydraulika musiała się ustawiać ze zbyt dużym opóźnieniem bo dość często silnik wydawał dźwięk jakby był niedoładowany. Odessałem 1,5 litra i uzupełniłem valvoline który mi został z drugiego auta... jest poprawa i to bardzo duża. Napinacze też siedzą cicho.

Czemu te auta tak w góre rosną. Słabo to wygląda.

niestety, wszystko tyje.. my również.

a co zalałeś ?

Robiłem to chyba 3-4 miesiące temu,miałem Castrola10W40, zrobiłem płukanke i zalałem Motul 5W40. Było na podziałce pod max a w ostatnich tygodniach widzę że zrównało się z min.

Jak będzie brał to będę robił dolewki Valvoline 10W40 albo Motul 10W40.

Castrol miał rozpuszczalnik więc jeśli to stare auto i długo na nim jeździło to elementy gumowe mogą być w średnim stanie. Uzupełnij mu motula i jeszcze pojeździj.

Olej? nie dziękuję,

to zasuwaj na wodzie jak masz problem.

Kazde auto bierze olej, diesle bardzo mało i od zmiany do zmiany ubytek jest nieznaczny, benzyny niestety ale trzeba pielęgnować i dolewać, niektóre to po 2000 km potrzebują dolewki 100-200ml oleju

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.