Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele roczników z 2.0d objęgo akcją serwisową.

Wymieniali rozrządy za friko bez względu gdzie auto kupione i który właściciel.

Ale nie informowali o tym. Koledze właśnie ponad rok temu w ASO wycenili tą usługę i już myśleli że ten tego, zarobeczek będzie, a on im że fajnie, ale za darmo mi rozrządzik wymieńcie. Z tego co pamiętam w nieautoryzowanym serwisie BMW ponad 5000zł, a w ASO ponad 8000.

Diesla to już najmocniejszego bym brał. Czytam że 123d to twin turbo. Ciekawe czy dobry silnik.

• 1 miesiąc później...

Dziekuje wszystkim za uwagi. Niemniej ciagle nie kupilem, wszystko przez Lexusa CT200H. Mowa o wersji z 2012/2013 roku. Czy ktos mial okazje tym dluzej pojezdzic lub wie z doswiadczenia jak kosztowne jest serwisowanie tego samochodu? Martwia mnie przede wszystkim baterie w silniku elektrycznym oraz generalnie elektronika ktora ten samochod jest nafaszerowany.

Zdaje sobie sprawe ze to troche inny samochod niz BMW, ale tez ma swoje zalety, glowna to ta ze to "Japonczyk", brak "road tax" oraz oplat np. do miast gdzie placi sie za emisje spalin. Cena bardzo podobna w rocznikach 2012/2013 do BMW serii 1.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ogolnie lexusy sa malo awaryjne. Takie podrasowane toyoty. Sam uzytkuje lexusa( akurat nie hybryde) i zlego slowa powiedziec nie moge. Planuje wymienic wlasnie na hybryde. Baterie spokojnie wytrzymuja 10 lat. Bylo kilka przypadkow awarii baterii ale to maly odsetek. Zreszta jest chyba akcja typu ze smigasz na coroczny przeglad baterii za £60 i masz na nia gwarancje w razie problemow.

Ogolnie lubie lexa:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Wlasnie podobno jest tansza w utrzymaniu niz np. 118D BMW. Z kolei na minus podobno bardziej irytujacy dzwiek silnika przy wiekszych predkosciach oraz gorsze zawieszenie niz w BMW serii 1. Choc to troche inne samochody, BMW zacheca do dynamiczniejszej jazdy, Lexus przeciwnie. Hmm..musze przyjrzec sie tej akcji.

Co mozesz powiedziec o ukladzie kierowniczym, da sie wyczuc zachowanie kol/opon na drodze czy tzw. "pelne wspomaganie" ktore nas tego pozbawia.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja mam rx czyli suva. Mysle ze moje porownanie do mniejszej ct czy bmw nie bedzie mialo sensu. Moj jest raczej spokojnie i na miekko zestrojony:) Sam uklad jest dosc precyzyjny, nie ma jakis city opcji typu dodatkowe wspomaganie kierownicy. Chodzi raczej neutralnie ale zawias mam miekki i wyzej srodek ciezkosci wiec szybkie ruchy kierownica powoduja efekt bujania sie auta na boki;). Ct czy bmw bedzie prztklejone do drogi...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Tak. Ciezki wybor. Najgrosze ze taka krotka jazda testowa nie odpowie mi na wiekszosc pytan. ;)

Ogolnie to bmw 125d jak i lexus podoba mi sie z tym ze akurat model ct najmniej . Gs czy rx juz bardzo. Jak trafisz zadbana bmw to tez pewnie warta zainteresowania. Tutaj w uk jest ich duzo tylko trzeba dobrze sprawdzic takie auto. Strasznie naciagaja tutaj w uk rowniez, o powypadkowe auto( bez wbitej kategorii) nie jest ciezko, zwlaszcza firmowego 3-4 latka.

Tak, ja firmowki omijam. Generalnie szukam na Autotrader/Gumtree. Wieksze Lexusy sa sliczne, tylko cena za uzywke ponad 10K. Wiesz nie chce trafic do grona osob ktore biora nowke za okolo 25-30 tys funtow na raty, a mieszkaja na pokoju i ciulaja tylko na samochod. Niesety sa tu tez tacy polacy :/ Samochod ma byc jedna z wygod. Tylko i az tyle.

Z Lexusa RC300 jest sliczny, IS300 tez niczego sobie. Choc w kwocie nowego, mozna miec uzywane Maserati Ghibli ktore jest moim marzeniem, moze kiedys. Poki co, czas na cos malego, wygodnego i trwalego. :)

W uk jest tak ze kupic to nie problem- tylko pozniej utrzymac to auto jest problem ( ubezpieczenie, road tax, no i serwis). Nie zaprzecze ze wolalbym maserati zamiast bmw czy lexusa:). Mnie podobaja sie gs450h po lifcie ok 2010 rok. Do 10k spokojnie cos znajdziesz jezeli to jest to czego szukasz. Ja poluje na takiego.

Ja oscyluje w kwocie do 7500K i generalnie rocznik 2012. Wiec wyboru za duzego nie mam w klasie kompakt. Taniej moge miec Mazde 3, ktora tez wszyscy chwala. Audi A3 nie chce.

Ewentualnie wlasnie BMW z serii 1 lub ten Lexus. Innych alternatyw nie widze, choc moze ktos zna jeszcze jakis inny ciekawy typ. Generalnie mial byc wpierw BMW, ale teraz ten Lexus troche mi namieszal w glowie, no i ta Mazda 3 - ktorej tez nie moge do konca skreslic, gdyz nadrabia cena. ;)

Ale bmw z 2012 roku to za 7500 ? To raczej jakas podstawowa wersja silnikowa/wyposazenie? Nie tak dawno zerkalem na 130i z m pakietem i z rocznika 2008 chodzily po ponad 8 tys. Bmw w cenie:)

Zawsze warto nawet dac na paliwo 60 funtow i pojechac po samochod na polnoc czy srodek Anglii. Zdarzaja sie i ceny o 1000 funtow tansze. Przewaznie jest pare stowek. :)

Dzieki za informacje. Jednak ni stad pojawil sie jeszcze Volvo C30 z 2013 roku. ;) Teraz to juz mnie rozbolala glowa, gdyz Volvo pakietem R-Desing moge miec w cenie BMW, o rok mlodsze, wyposazeniem i materialami nie ustepuje BMW, do tego pali mniej. Tyle tylko ze naped na przod, tylko czy ja w miescie poczuje ogromna roznice.

Heh ;)

Ma cos w sobie. Przod wg. mnie ma ladniejszy niz BMW. Tyl, coz oldschool. Generalnie autko nieszablonowe. Pakiet R-Desing robi robote, m.in fajne 17-stki.

Przedni napęd gorszy do miasta bo kółka nie chcą skręcać na boki.

W oryginale jednak to volvo było ładniejsze niż po lificie, jak zwykle z resztą. Nie cierpię liftów. Ktoś ma jakiś designerski zamysł, a potem jakaś baba albo chińczyk stwierdza że trzeba to po roku odświeżyć, żeby było modniejsze. Karoseria to nie płot! Dodają te chromowane listewki, a potem samochód wygląda jak kabina prysznicowa z castoramy.

Hmm..dla mnie ladniejsze jest po lifcie.

2008-2009_Volvo_C30_T5_hatchback_01.jpg

Volvo_C30_D2_R-Design_(Facelift)_–_Frontansicht,_7._März_2011,_Düsseldorf.jpg

Pierwsze jest brudne, a drugie wypolerowane. Ale to drugie i tak wygląda jak wanna z hydromasażem. Nastoszone jakby pincet koni miało. Takie skośne oczka przystoją tylko chińskiemu Volvo.

Kogucik dla osob w wieku 30 lat jeszcze przystoi. Na elegancje przyjdzie czas. ;))

samochód dla prawdziwego mężczyzny a nie jakieś pyrkawki nazywane samochodami.

Kolor raczej obciachowy. Byś zobaczył tych prawdziwych mężczyzn co jeżdżą takimi to byś się zdrowo uśmiał...

640-lewandowski.jpeg

Moj szef z pracy oprocz najnowsze Land Rovera w full opcji ma takze takiego Bentelya Continental GT Convertible:

GTC_Front34_V8s_1398x699.jpg

Bardzo fajna maszyna, firmowy BMW i8 takze robi wrazenie. Zas w firmie na przeciwko stoja 2 Ferrari California i Lambo Aventador. Milo posluchac jak sa w ruchu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.