Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego ja kupuje auta 2 letnie ze znikomym przebiegiem a cena praktycznie 50% salonowego;-)

Jak ktos dbal ( a pewnie tak bo nowa sztuka byla) to po 2 latach auto jest jak nowe...

Niestety trzeba kombinowac zeby jakos to byla. Chcialbym noweczke ale niestety nie na moja kieszen...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ja mama 10 latka, ponad 230 tys przejechane. I żal sprzedawać za psi grosz, bo w środku wygląda jak 2-3 letnie auto. Ale cóż...

Prywatnie nowych też nie kupuję.

Powrót po dłuższej przerwie...

opinie swoja opieram na rankingach i testach aut (i na wlasnym doswiadczeniu) ktore mialy przebieg 100 tys km i 200 tys km.

Tylko owe 3 marki sa prawie zawsze niezawodnie !

reszta to jak trafisz, raz dobre, raz sie psuje,,,,:))

Ja jeżdżę od 4 lat skodą i zrobiłem prawie 140tys. BEZAWARYJNIE, nawet klocków jeszcze nie wymieniałem. I co, uprawnia to do twierdzenia, że to niezawodne auto?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To chyba nie jest żaden wynik, że nowe auto nie zepsuło się przez 35tys. ?

Nie twierdzę, że to wynik.

Ale ma już za sobą 5 lat i 100% przebiegu w mieście.

Czyli pewnie trzeba to liczyć jako x2 czy x3 przebiegu na trasach.

Z tym BMW to przesadziłeś.

Kilku znajomych ma X5, X3, X6 czy 5xx.

I raczej często zaliczają serwis.

Kolega z Avensisem też jest stałym klientem ASO.

niezawodne auto to polecam marki Toyota

dobry żart ;)

- bardzo słabe skrzynie!!! (sypiące się łożyska i synchronizatory, w starszych jak i nowych modelach, najczęściej przyhacza się dwójka przy redukcji, w ASO dobrze o tym wiedzą)

- kupa wad fabrycznych (np w E12 przekładnia albo maglownica, nie pamietam, wytrzymuje ok 100k i jest problem, bo drogie, a regeneracja nie pomaga na długo,

w E11: mechanizm wycieraczek trzeba raz na jakis czas wyczyścic, bo przestają działać :) , non stop przepalające się żaróweczki wewnątrz samochodu, olej cieknie z kazdej możliwej uszczelki (uff, mnie to ominęło na szczęście) , w 2000 roku silniki VVTI miały wade shortblocku- efekt, auta paliły więcej oleju niż benzyny- akcja serwisowa, delikatne zawieszenie- szczególnie tylne amortyzatory szybko się kończą, więcej nie pamiętam a było jeszcze pare kwiatków.

Ja kupuję nowe auta. Gwarancja, leasing.

Auto żony ma 5 lat i 35tys przebiegu.

Nigdy się nie zepsuło. Bardzo dobry samochód.

Ale jak coś dupnie...

Gwarancji brak.

Hmm to zalezy jak na to patrzec;-)

Kupujac nowke sztuke np za 100 tys zl masz gwarancje 3 lata i spisz spokojnie.

Kupujac 3 letnie to samo auto za 50tys zl nie masz gwarancji . Jezeli nawet cos sie zepsuje ( to w dalszym ciagu 3 letnie zadbane auto) i wpakujesz w nie ok 5-10 tys zl to i tak 40tys zl w kieszeni;-)

Dla kogos kto nie ma pelnej kwoty na nowe auto to bardzo dobry deal;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

...............................

..........Jezeli nawet cos sie zepsuje ( to w dalszym ciagu 3 letnie zadbane auto) i wpakujesz w nie ok 5-10 tys zl to i tak 40tys zl w kieszeni;-)

..................................

Też szukam autka i to samo pomyślałem-bo chodziło mi po głowie nowe.

Napiszę więcej: mam na nówkę, ale jak pisze stecko-zostanie na dodatki (webasto), wywalenie FAPa i zachipowanie.

I jeszcze Dolomity zaliczę :)

Za mało robię kilometrów abym kasę wywalał na jakieś chore wynalazki

Aby wypalić FAPa muszę być może dodatkowe km i w dodatku nie na oszczędnych obrotach

Paszli won z takim wynalazkiem

A żebyś wiedział że wolał bym.

Ale używki to nie sklep że kupujesz co zamarzysz.

W tym co chcę kupić zbyt wielkiego wyboru nie ma.

A może się trafi-po drugie to jako przykład pisałem :)

Dobre (ropniaki) i za w miare normalne pieniazki to:

volvo s60/V70 III D5 (2006 - )

Ford mondeo titanium x 2.2 tdci (2008 - )

Honda accord 2.2 ropniak ( 2008 - )

i ewentualnie SAAB 9-3 AERO TTID (2008 -)

sedan/estate co kto woli:)

Ja poluję na coś większego, a zarazem aby poczuć trochę komfortu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdyby kto miał i zechciał co napisać.

Coś w tym stylu mi się marzy:

post-42086-0-57474200-1354986982_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nalezy jeszcze o czyms pamietac....jezeli ktos w Polsce kupuje uzywany samochod sprowadzony z zachodu , to prawdopodobnie do przebiegu auta trzeba doliczyc 100 000 km. :))

i jeszcze to że niebity samochód np. w Niemczech w komisie kosztuje tyle co u nas na giełdzie . Gdzie zarobek handlarza ? Handlarz przeważnie nie ponosi kosztów przerejestrowania tylko nabywca więc koszty rosną kupującego .

Cena bitego spada drastycznie i takie trafiają zrobione w Polsce na sprzedaż . Najlepiej wiedziedź jak był bity , ale nie zawsze to da się zrobić .

Niedawno znajomy sprowadził Mazdę 6 z Hiszpanii , czy Portugalii ,otarty cały bok drzwi tylne minimalnie wgięły się na zawiasach , niewielka naprawa, samochód nie czteroślad , mały przebieg , młody . Cena jednak takiego to nieżadna okazja , ale wiesz że czterech śladów nie zostawia ( zakładając , że to pierwszy wypadek , stłuczka ) .

Coś w tym stylu mi się marzy:

Załączone miniatury

Załączona grafika: 2008-lancia-phedra-7_600x0w.jpg

Widziałem amerykańskiego jakiegoś Vana Nissan , o to dopiero wielka maszyna , jeżeli nie przeraża Cię samochód z USA to szukaj vanów na ten rynek .

Edytuję : chyba ten model widziałem tylko może starszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem że nie łatwo dostać coś dobrego, gdyby nie to to już bym jeździł.

Ale że musu na już nie mam: to cierpliwie szukam.

Widziałem niedawno takiego Nissana v. USA ładnego-ale żłopało to paliwa że choooooo.

Przyzwoite osiągi to 5sec. do setki i 5litrów na sto:)) nawet w erze tego nie mają...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przecie to nie do Ciebie:) tylko tak ogólnie...samemu mi sie marzy taki Jeep Grand Cheerokie z 6.1 Hemi czy jakoś tak, daje 5 sekund ale i wir w baku:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.