Skocz do zawartości
IGNORED

Najbardziej znienawidzone kluby piłkarskie.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, biedny Stomil...

W ogóle polska piłka poniżej tej ekstraklasowej to bida z nędzą...

OT

Mam uzdolnionego piłkarskiego syna jak już kiedyś wspominałem, gra w piłkę, trenuje, duży talent wydaje mi się, szybkość i kiwka, chęć grania, ale jak patrzę na te mordy działaczy i całe to goowno to nie wiem, czy dzieciak dobrze wybrał...w każdym razie cała otoczka to straszny syf, nie ma tego w żadnym innym sporcie nawet w kraju nadwiślańskim...to się zmienia, ale na poziomie amatorskim nawet to jest, nie mówiąc dalej...

kazek680

Naprawdę myślisz,że masz do czynienia z kibolami?Proponuję trochę więcej dystansu a tytuł wątku potraktować jako niegroźną prowokację.

Jest to jeden z Twoich best wątków Wojciechu, a jak dobrze wiemy obaj spłodziłeś ich więcej, niż całe stado gupików ma młodych w jednym małym miociku! Jesteś po prostu wątkowym turbo loverem, wątkową sex-machine man!

To jest mega-zajebisty wątek, bo łączy dwie przeciwstawne rzeczy - nienawiść do klubów (może powiedziałbym - antypatie wersus sympatie prawda) z miłością do piłki. Bo każdy z nas jest fanolem piłki kopanej i tego się nie można wstydzić!

Podpisuję się pod tym postem (nr 30). Też uważam, że nienawiść to za duże słowo. Nie mam powodów aż do nienawiści.

Polskie kluby na arenie międzynarodowej - wtedy kibicuję bardzo mocno bez względu na barwy klubowe. Tutaj piękne mam wspomnienia z panem Smudą, niezapomniane mecze. A wcześniej Legia - najpierw ten Kowal i jego popis z Sampdorią, potem paka Janasa, niezapomniany Pisz, Podbrożny... jeszcze dziś wymieniłbym z pamięci cały skład. A potem Citko ośmieszający Molinę ;)

Co do tego, że zagraniczne kluby... Tutaj to szczególnie trudno wytłumaczyć. Jestem wielkim fanem Milanu, od 20 lat spokojnie już to trwa i nie słabnie. Czy są na szczycie, czy szorują dno, pozostaję wierny. Dlaczego? Nie wiem, tak już mam, że te barwy mają dla mnie znaczenie. Oglądam praktycznie wszystkie mecze, emocjonuję się nimi niesamowicie, chcę (znowu) jechać na San Siro. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tak jest, ale żaden polski klub nie wzbudza we mnie takich emocji. Mogę to porównać tylko do kibicowania reprezentacji.

We wpisach niektórych Forumowiczów przewija się teza,że nienawiść( czy też miłość) do niektórych klubów jest głupia,infantylna i w ogóle be.I właśnie o to chodzi!Tak właśnie jest!Prawdziwy kibic nienawidzi lub kocha bez powodu,niewytłumaczalnie.Ale dla pozostałej populacji jest to niezrozumiałe.

broy

Ale czy tak samo nie jest z tematyką audio?Np. na tym Forum.Wszyscy kochamy muzykę i dobry dżwięk ale kłócimy się często jak śmiertelni wrogowie.

Kocham Wojciecha! Wojciechu, masz jaja!

Bo taka jest piłka - kochaj albo rzuć!

Brawo WOjciechu, dziś jest Twój dzień!!!!!!

Wojciechu, zasrane audio nie ma 1% emocji piłki....

Polecam, ten mecz to legenda. Chociaż dziś już nie robi aż takiego wrażenia. Ale wtedy jak to oglądałem, to darłem ryja ze szczęścia, czego jakoś nie rozumieli moi koledzy legioniści ;)

Koledzy

Ale pamiętajmy też jak grała Legia na stadionie przy ul. Reymonta. Popatrzmy realnie na obecną kolejkę ligi hiszpańskięj, włoskiej, angielskiej, francuskiej ( nie sprzedaję C+ żeby nie było ), a porównajmy kogo mamy nienawidzieć. Ja ich nienawidzę bo grają 10 razy szybciej, 20 razy bardziej biegają, Bo Messi potrafi zawinąć 5 zawodnikami, Bo Ronaldo dupnie z 25 metrów, bo stary Del Pierro potrafił to robić 10 lat temu z 30?. W naszym wieku to se dajmy spokój.

P.S

kibic nienawidzi lub kocha bez powodu,niewytłumaczalnie. -- kocha tak zabija nie . W Angli troszkęlepiesobie dali z tym radę

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

... ale jak patrzę na te mordy działaczy i całe to goowno to nie wiem, czy dzieciak dobrze wybrał...w każdym razie cała otoczka to straszny syf, nie ma tego w żadnym innym sporcie nawet w kraju nadwiślańskim...to się zmienia, ale na poziomie amatorskim nawet to jest, nie mówiąc dalej...

Tak jest z prostego powodu - piłka kopana ma w naszym kraju pozycję świętości - ludzie będą kibicować choćby dostali podły produkt, nie warty żeby nim za psem rzucić. Politycy zapłacą z publicznej kasy (wśród aplauzu gawiedzi), byzmesmeni też dorzucą (odpisując od podatku) i mordy są syte a więc niechętne wysiłkowi w kierunku poprawienia czegokolwiek.

No nie, to chyba z poprzedniego wcielenia.Ale pamiętam Legię Deyny,Gadochy,Pieszki,Blauta,Stachurskiego,Żmijewskiego,Trzaskowskiego.A mecze Górnik-Legia to były wydarzenia!

No nie, to chyba z poprzedniego wcielenia.Ale pamiętam Legię Deyny,Gadochy,Pieszki,Blauta,Stachurskiego,Żmijewskiego,Trzaskowskiego.A mecze Górnik-Legia to były wydarzenia!

fakt

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tu zgoda bez żadnych wyjątków! To były piękne czasy polskiego futbolu!

Ja rozumiem, że dziadek, z racji wieku, pamięta jeszcze olimpiadę w Berlinie, ale żeby pisać o pięknych czasach dla piłki za komuny? to już duża przesada!takie samo ustawianie meczów, ludzie sprzedajni począwszy od III ligi a skończywszy na extraklasie, a ten pisze o pięknych czasach?

Tylko piłkarze jakby ...lepiej grali...wiesz celniej podawali, więcej bramek strzelali i takie tam....

Proponuję małą zabawę dla chętnych - dziś liga angielska: jak zagra najbliższy mecz Man Utd? Czy City będzie mistrzem? Czy obudzi się wreszcie Arsenal? I co zdziała Chelsea?

a może Tottenham coś ugra?

Patrząc na sytuację u nich, to jednak City daję najwięcej szans na majstra.

Arsenalowi chwilowo życzę głębokiego kryzysu, a to z racji ich starcia w 1/8 finału LM z Milanem ;)

Dziękujemy Rafale za wpis...

Tak, chyba City, choć Utd napewno nie odpuszczą. Po cichu liczę, że Chls namiesza, bo jak nie teraz to kiedy? No i Arsenal - dramat...Może Thierry coś w nich obudzi....

Piszcie piszcie, jutro kolejna liga!

W Anglii ciekawa sytuacja.Nie ma zdecydowanego faworyta.MU przegrywa tracąc po 3 lub 6 bramek!Mam nadzieję,że nie zdobędzie mistrzostwa.Lubię Chelsea i Arsenal za techniczną,kombinacyjną grę choć u Kanonierów irytuje mnie indolencja strzałowa i brak skuteczności.Chyba Venger powinien odejść.

Totenhamu nie lubię za siłowy,buraczany futbol.Czekam na powrót Liverpoolu do czołówki ale chyba jeszcze nie teraz.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja rozumiem, że dziadek, z racji wieku, pamięta jeszcze olimpiadę w Berlinie, ale żeby pisać o pięknych czasach dla piłki za komuny? to już duża przesada!takie samo ustawianie meczów, ludzie sprzedajni począwszy od III ligi a skończywszy na extraklasie, a ten pisze o pięknych czasach?

Doigrasz się i to jeszcze przed przed Londynem! Widzę przy okazji, że nawet nie wiesz co to Olimpiada! Ciemniak jesteś!

W Anglii ciekawa sytuacja.Nie ma zdecydowanego faworyta.MU przegrywa tracąc po 3 lub 6 bramek!Mam nadzieję,że nie zdobędzie mistrzostwa.Lubię Chelsea i Arsenal za techniczną,kombinacyjną grę choć u Kanonierów irytuje mnie indolencja strzałowa i brak skuteczności.Chyba Venger powinien odejść.

Totenhamu nie lubię za siłowy,buraczany futbol.Czekam na powrót Liverpoolu do czołówki ale chyba jeszcze nie teraz.

Zgadzam się Wojciechu za wyjątkiem jednego: Wenger musi zostać! Thierry do boju!

Mamy początek kolejki we Włoszech i od razu dwa ciekawe wyniki. Dołujący, skazywany na pożarcie Inter ogrywa Parmę 5:0, natomiast walczące o górne pozycje w tabeli Lazio ulega outsiderowi ze Sieny aż 4:0. Oto nudna Serie A - dwa mecze, 9 bramek i dwa zaskakujące wyniki. Oto liga, w której każdy może wygrać z każdym ;)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...ludzie jak można komuś mpłaćić ...300 000 GBP na tydzień ..to jest kpina w żywe oczy...to zupełnie jakby wymagać coś za darmo...kiedyś były kluby teraz jest ...g ó w n...o

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.