Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa do komputera za max 700 zł

rafałka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Tak jak w temacie poszukuje jakiegoś dobrego źródła audio do komputera za max 700 zł...może być to karta wewnętrzna lub zewnętrzna i najlepiej jak by posiadała wzmacniacz słuchawkowy...aczkolwiek jeśli ktoś ma jakąś ciekawą propozycję za troszkę większe pieniążki to też z chęcią się temu przyjrzę...

Na razie znalazłem za małą kasę tylko Audinst HUD-mx1.Czy on się do czegoś nadaję?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie !

zaraz Lumperator się zlecą oszołomy które napiszą "komputerowa karta muzyczna ? Asusa w dodatku ? fuj, be

Audinst gra nieco gorzej od Essence ST i Titanum HD. Jeśli jednak ważny wzmacniacz do oczywiście Essence

Tu na serio nie ma co kombinować, bo w tej cenie od ST nic nie zagra lepiej (zwłaszcza, że chodzi o wzmacniacz słuchawkowy). Pewnie, że są lepsze rozwiązania, ale i stosownie droższe.

.

A ta karta ma być zewnętrzna czy wewnętrzna? Bo audinst jest zewnętrzny a koledzy polecają PCI.

A co do Audinsta to jest masa opinii na sieci, wystarczy poszukać.

A ta karta ma być zewnętrzna czy wewnętrzna? Bo audinst jest zewnętrzny a koledzy polecają PCI.

Kolega wyraźnie napisał, że jest mu to obojętne ;)

A co do tematu, też wydaje mi się, że Xonar ST/STX będzie tu najlepszym wyborem do tej kwoty, gdyby chodziło tylko o podłączenie do głośników to można by się pokusić o Music Streamer II, ale tu ta propozycja odpada ze względu na wymagany wzmacniacz.

Chociaż może warto przyjrzeć się jeszcze nieco tańszemu Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE?

Kolega wyraźnie napisał, że jest mu to obojętne ;)

A co do tematu, też wydaje mi się, że Xonar ST/STX będzie tu najlepszym wyborem do tej kwoty, gdyby chodziło tylko o podłączenie do głośników to można by się pokusić o Music Streamer II, ale tu ta propozycja odpada ze względu na wymagany wzmacniacz.

Chociaż może warto przyjrzeć się jeszcze nieco tańszemu Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE?

Hmm głośniki też będą do tego podłączanie a dokładnie Microlab Solo 7c, ale ogólnie częściej jestem zmuszony słuchać muzyki na słuchawkach(Akg k240mk II,k518 dj).

Obecnie mam creative sound blaster x-fi xtreme gamer...Ten Audiotrak dużo lepiej by od niej grał? Nie będę ukrywał że im taniej tym lepiej aczkolwiek jakość na pierwszym miejscu wiec jak będzie trzeba to i coś droższego wezmę...

Widzę że nikt więcej się nie udziela :( mimo to zadam jeszcze jedno pytanko a nóż ktoś odpisze ^^ Znalazłem jeszcze jedną ciekawą grajkę trochę droższą ale pomyślałem że mógł bym na to jeszcze jakoś odłożyć O ILE ktoś będzie mi w stanie stwierdzić czy jest to lepsze od Asusa Xonara st...Mianowicie chodzi o DAC'a Styleaudio Carat Ruby 2. Warto do tego dozbierać kasy?

ja myślę, że najlepiej będzie jak kupisz tego Xonara ST/STX zaaplikujesz mu inne wzmacniacze operacyjne np.OPA2228.

Do kupienia tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo na allekurestwo.pl za dużo sobie życzą

Ze standardowymi Sonar gra tak sobie. I wtedy dostajesz dobre urządzenie, które podejrzewam nie dużo będzie odbiegać od Styleaudio Carat Ruby 2.

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Widzę że nikt więcej się nie udziela :( mimo to zadam jeszcze jedno pytanko a nóż ktoś odpisze ^^ Znalazłem jeszcze jedną ciekawą grajkę trochę droższą ale pomyślałem że mógł bym na to jeszcze jakoś odłożyć O ILE ktoś będzie mi w stanie stwierdzić czy jest to lepsze od Asusa Xonara st...Mianowicie chodzi o DAC'a Styleaudio Carat Ruby 2. Warto do tego dozbierać kasy?

"Dozbieranie" kasy do Ruby w stosunku do zakupu STXa, jedyne co Ci da, to zewnętrzną pracę przetwornika, czyli możliwość pracy także z notebookami. Dźwiękowo nie będzie żadnego postępu, wręcz przeciwnie. Carat Ruby to odpowiednik dźwiękowy Xonara D1. Odpowiednikiem dźwiękowo-jakościowym STXa/ST jest Carat Sapphire.

Kup Audinst HUD-mx1.Wymień opamp LME49860 na 2x797BR (zakup na ebay z Chin za 50złkomplet).Dźwięk poprawia się na tyle że na początek będziesz BARDZO zadowolony!Daruj sobie karty wewnętrzne.W tej cenie (razem około 700zł) gra to naprawdę dobrze.Mam to i jest OK.

• 8 miesięcy później...

"Dozbieranie" kasy do Ruby w stosunku do zakupu STXa, jedyne co Ci da, to zewnętrzną pracę przetwornika, czyli możliwość pracy także z notebookami. Dźwiękowo nie będzie żadnego postępu, wręcz przeciwnie. Carat Ruby to odpowiednik dźwiękowy Xonara D1. Odpowiednikiem dźwiękowo-jakościowym STXa/ST jest Carat Sapphire.

Swoją przygodę z kartami muzycznymi rozpocząłem dawno temu miałem i słuchałem "X-FI platinum fatality champion series" fajna karta którą mam do dziś ale gra dopiero ładnie na zmodowawanych sterach Daniel_K pod napędza obecnie Głośniki 5.1 Creative progamer a wcześniej napędzała również ładnie Microlab Solo 7c na OSie Windows XP ładnie grała pod Win 7 trochę już nie tak. w związku z tym szukałem przez długi czas co spełni moje dwa oczekiwania a więc dobry wzmacniacz słuchawkowy która zapanuje nad górą w słuchawkach "Bayerdynamic DR 990 Pro 250 OHM" oraz sprawi że będą jak należy spożytkowane a jednocześnie bez względu na zmianę OS jakość dźwięku nie będzie ulegała zmianie wybrałem "style Audio Carat Ruby II" po osłuchaniu wcześniej kilku innych Dac w cenie do 700zł. Mam już go okołu roku zarówno zachwycił mnie przy pierwszym odpaleniu jak i za każdym razem kiedy słucham na nim muzyki czy to zarówno pod wcześniej wspomnianymi słuchawkami czy głośnikami "Microlab Solo 7 c" nie dawno dla znajomego kupowałem wcześniej wspomnianą kartę Asus Xonar D1 dlatego też pozwoliłem sobie napisać posta :) nie ma żadnego porównania jej do Ruby II bo to nie ta półka daleko zostaje w tyle bliżej jej do X-FI jeśli już ktoś chce porównywać co jest bliższe Carat ruby II to Asus Essence ST.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.