Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Wzmacniacz do ATC scm 11 ?

Rolo Tomassi

Rekomendowane odpowiedzi

(za CD-7 w idealnym stanie trzeba dać ok 17kzł). Można mieć już za 14,5 ;-)

kupujecie zródlo za 8 tys do kolumn za 4 tys/nowe/

rozumiem ze kazde miejsce jest dobre na pochwalenie Cd AR ale to juz chyba przesada aby to łączyć

Jak są wyjątkowo dobre kolumny to warto dać za CD dwa razy tyle... ja akurat wyznaję teorię żę CD i wzmak powinny być droższe od kolumn aby wyciągnąć z nich 100 % możliwości... u mnie interkonekt kosztuje więcej niż kolumny... zwariowałem chyba;-)

chyba sie zagalopowałeś przeciez te kolumny to budzetówka biorac pod uwage ze to import a nie produkcja w Polsce ,solidny szybki wzmacniacz , gramofon za 3 tys i wiecej nie ma co ładowac kasy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

chyba sie zagalopowałeś przeciez te kolumny to budzetówka biorac pod uwage ze to import a nie produkcja w Polsce ,solidny szybki wzmacniacz , gramofon za 3 tys i wiecej nie ma co ładowac kasy

Trochę Cir masz rację, ale brzmienie ich jest naprawdę wyjątkowo dobre i to nie tylko w tym segmencie cenowym.

Absolutnie zasługują na jak najlepszą amplifikację, bo mają możliwości.

Ja zestawiam je z Yamahą A-S1000 i naprawdę jest ok, zupełnie to wystarcza (oczywiście abstrahując od brzmienia Yamahy).

Jest jednak w tym szaleństwie metoda: znaleźć jak najlepszy (najmocniejszy) wzmacniacz, żeby potem płynnie przejść na SCM 40.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Jakie masz pomieszczenie? SCM11 sa dosyc trudne do napedzenia, wiec nie wiem, czy moge polecic H70, ktorego sluchalem z moimi Proakami 100 i w 20mkw gralo to ekscytujaco, ale juz H100 Hegla to moze byc strzal w przyslowiowa dziesiatke.

Roksan K2 raczej odpada, Caspian juz predzej. A moze Creek Destiny 2?

Wstępnie umówiłem się na odsłuch Myryad MXI2150 z ATC

widziałem w ogłoszeniu H200 ale chciałbym go posłuchać

Pokój 20 m 5x4

i cena żeby była do zaakceptowania :)

• 4 tygodnie później...

Złe wieści mam dla Ciebie.

To nie są łatwe do napędzenia monitory.

Swoją opinię zawarłem w temacie o tych kolumnach w zakładce Stereo.

Ale gdy już znajdziesz odpowiedni do nich wzmacniacz (i załatwisz sobie zniżkę z Zakładzie Energetycznym) to na pewno dobrze Ci się Jedenastki odwdzięczą.

Wzmacniacz do nich musi mieć diabelną siłę i - to najważniejsze - autorytet.

Źle mnie nie zrozum - będzie OK z każdym przyzwoitym wzmakiem, ale te kolumienki lubią być - mówiąc krótko i na temat - wzięte za mordę.

Wówczas dopiero zagrają na 100%.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.