Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz z pre out

kurayoo

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem tu nowy na forum i totalnie zielony jeżeli chodzi o systemy audio

posiadam wzmaczniacz onkyo a-5vl niestety nie posiada on wyjścia pre aut

chiałem go połączyć z amplitunerem kina domowego a czytałem w necie że bez tego wyjścia się nie da

czy to prawda?

chę podłączyć kolumny frontowe pod wzmacniacz do odsłuchu audio a centralny i surround do amplitunera kd w razie jakbym chciał zobaczyć jakiś film

podpowiedzcie proszę jaki kupić w zmanian wzmaczniacz za tego onkyo ale z wyjściem pre aut który spokojnie napędzi głośniki mission m35i w pokoju 25m kw i bendzie przynajmniej na tak przyzwoitym poziomie brzmieniowo co ten onkyo w cenie tak do 700zł

wierzę że starę wzmacniacze też fajnie grają

który z tych wzmacniaczy polecacie

ARCAM ALPHA 7

Arcam Diva A65

cambidge audio a5

CAMBRIDGE AUDIO A500

Rotel RA-714

Denon PMA-400

a może jeszcze coś innego

https://www.audiostereo.pl/topic/90823-wzmacniacz-z-pre-out/

Głośność nie na max, tylko na 3/4....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>kurayoo

W zasadzie, lepiej, tak jak to Audiotetryk napisał, żeby sam wzmacniacz zintegrowany miał wejście bezpośrednio na końcówkę mocy, bo wtedy omijasz niepotrzebny preamp w ów wzmacniaczu. Jednak wtedy, w amplitunerze powinieneś mieć wyjście pre out. Jeśli podłączysz --> ampli --> LINE OUT a we --> wzmaku --> MAIN IN, to omijasz w ten sposób jakąkolwiek regulację sygnału i idzie Ci pełną parą.... Także uważaj!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>kurayoo

W zasadzie, lepiej, tak jak to Audiotetryk napisał, żeby sam wzmacniacz zintegrowany miał wejście bezpośrednio na końcówkę mocy, bo wtedy omijasz niepotrzebny preamp w ów wzmacniaczu. Jednak wtedy, w amplitunerze powinieneś mieć wyjście pre out. Jeśli podłączysz --> ampli --> LINE OUT a we --> wzmaku --> MAIN IN, to omijasz w ten sposób jakąkolwiek regulację sygnału i idzie Ci pełną parą.... Także uważaj!

a jaki wzmaczniacz ze starszych serji byś polecił? możesz podać kilka przykładów?

mam wzmaczniacz technicsa z korektorem nawet ładnie to gra tylko słychać szumy w kolumnach jak nic nie gra chociaż jak gra cicho to też je słyszę

chciałbym go wymienić na jakiś lepszy wzmaczniacz ale na używkę najlepiej jak najtaniej i żeby nie było słychać szumów

onkyo niestety nie ma tego preaut a jest mi to potrzebne

dzięki koledzy za pomoc ale wczoraj po długich samotnych przemyśleniach zostałem przy zestawie do stereo onkyo a-5vl cd onkyo c-5vl

i dokupiłem zwykły amplituner KD sony str-db840

pod wzmacziaczem onkyo chodzą te mission m35i

a do amplitunera podpiołem oddzielne kolumny na front unitry tonsil a serround i centralny technicsa

mam teraz świety spokój jak chce obejrzeć film to załączam soniaka i kolumny unitry oraz technics

jak do oglądania w zupełnośći mi wystarczy

jak możecie mi jescze pomóc ? to czy można do tego onkyo podpiąć jakiś korektor graficzny bo lubię sobie sam poustawiać pasma

• 2 lata później...

Podłączę się pod temat. Mam wzmacniacz Luxman Lv 112 z łączami procesor in out i przełącznik in out. Teoretycznie jest to wyjście z przedwzmacniacza i wejście na końcówkę mocy. Chciałem wyjść z przedwzmacniacza na dodatkową końcówkę mocy, tak aby Luxmanem napędzić basowy głośnik a dodatkowym wzmakiem wysokotonowy. Tylko niestety oba nie działają równocześnie, działa lbo jeden albo drugi. Jest jakiś patent aby to obejść.

Znalazłem takie ustrojstwo na ebayu. Wygląda na tyle solidnie, że się skuszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 9 miesięcy później...

Znalazłem takie ustrojstwo na ebayu. Wygląda na tyle solidnie, że się skuszę.

witam jestem tu nowy na forum i totalnie zielony jeżeli chodzi o systemy audio

posiadam wzmaczniacz onkyo a-5vl niestety nie posiada on wyjścia pre aut

chiałem go połączyć z amplitunerem kina domowego a czytałem w necie że bez tego wyjścia się nie da

czy to prawda?

chę podłączyć kolumny frontowe pod wzmacniacz do odsłuchu audio a centralny i surround do amplitunera kd w razie jakbym chciał zobaczyć jakiś film

podpowiedzcie proszę jaki kupić w zmanian wzmaczniacz za tego onkyo ale z wyjściem pre aut który spokojnie napędzi głośniki mission m35i w pokoju 25m kw i bendzie przynajmniej na tak przyzwoitym poziomie brzmieniowo co ten onkyo w cenie tak do 700zł

wierzę że starę wzmacniacze też fajnie grają

który z tych wzmacniaczy polecacie

ARCAM ALPHA 7

Arcam Diva A65

cambidge audio a5

CAMBRIDGE AUDIO A500

Rotel RA-714

Denon PMA-400

a może jeszcze coś innego

Mam pytanie. Jak mogę korzystać z dwóch wzmacniaczy gdzie głośniki mam podłączone pod jeden do odsłuchu muzyki. Z drugiego chciałbym korzystać do tv ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.