Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

na szczęście jeśli ktoś podpisał - to ktoś może wypowiedzieć, dodałbym do tego konkordat

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

fakty przeczą ,niemniej w skali 1-10 głupoty osiągniesz zaledwie 1,5 punktu.Chcesz być poważnie traktowany zamów sondaż i wklei wyniki zamiast kolejnego wpisu frustracją zachlapanego

Trolu, jak sondaże są zamawiane to akurat wiem, mój znajomy pracuje w jednej takiej pracowni i co nieco mi opowiedział więc nie wyskakuj mi ze swoimi przemyśleniami bo g. masz na ten temat do powiedzenia poza spamowaniem w każdym wątku na bocznicy.

bertrandzik to moze inaczej.Czasami jak syn dostanie w dupe od ojca,to i tak woli ojca od sasiada.to swiadczy ze to madry syn.Ale moze byc ze wtedy woli... sasiada.

tak wiec nie wyskakuj ze swoimi przemysleniami wyborczymi bo som idiotyczne.

wladz masz jednak problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nic dziwnego. O niku wiem. Dodaj to w takim razie do puli poczynań twojego kochanego Tuska i jego kochanków z pisu, sld i psl. Ręce opadają jak sie niektórych czyta. Dla chętnych - dawajcie sie dalej dymać. Jedzcie to gówniane żarcie z marketów dzięki unii i rządowi. Efekty są już teraz. Wasze mózgi nie funkcjonują poprawnie:)

Strzałka i powodzenia w życiu. Za kilka lat wspomnicie słowa niedowierzających waszej głupocie.

Trolu, jak sondaże są zamawiane to akurat wiem, mój znajomy pracuje w jednej takiej pracowni i co nieco mi opowiedział więc nie wyskakuj mi ze swoimi przemyśleniami bo g. masz na ten temat do powiedzenia poza spamowaniem w każdym wątku na bocznicy.

nie rozśmieszaj,co jeszcze znajomy powiedział ?

wladz masz jednak problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nic dziwnego. O niku wiem. Dodaj to w takim razie do puli poczynań twojego kochanego Tuska i jego kochanków z pisu, sld i psl. Ręce opadają jak sie niektórych czyta. Dla chętnych - dawajcie sie dalej dymać. Jedzcie to gówniane żarcie z marketów dzięki unii i rządowi. Efekty są już teraz. Wasze mózgi nie funkcjonują poprawnie:)

Strzałka i powodzenia w życiu. Za kilka lat wspomnicie słowa niedowierzających waszej głupocie.

nie wystarczy napisać jaki jest świat i wymagać oklasków.Zastanawiam się czy twoje prymitywne wnioski są objawem urażonej dumy czy bazarowej subkultury

przed nami ratyfikacja w parlamencie,jeszcze nic nie zostało przesądzone i powinieneś się cieszyć ,że Tusk otrzeźwiał i zauważył wyborców choć do wyborów 3 lata

Ratyfikacja to formalnosć. jesli Donald T. zapowiada "konsultacje" znaczy to tylko tyle że sprawdzi jak duże poparcie będzi emiał podczas ratyfikacji i któregop/osła trzeba kupić.

Jedyną szansą są organy administracji i sądownictwa UE.

mmozna sie zastanowic jaki interes ma Tusk zeby umozliwic przyszlemu rzadowi takie prerogatywy w tym kurduplom.Nie sadze zeby ktos szczegolnie interesowal sie tym projektem PRZED awanturami.

Sondażowcy to jeszcze gorsze k*** niż politycy. To już Orwellem zajeżdża: instytucja mająca bezczelnie urabiać opinię publiczną nazywa się instytucją "badania opinii publicznej". Coś jak Ministerstwo Propagandy = Ministerstwo Prawdy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"W ciągu ostatnich 15 lat liczba osób leczonych psychiatrycznie wzrosła

u nas z 600 tys. do ponad 1,5 mln rocznie. Przybyło ludzi z najcięższymi schorzeniami psychotycznymi. Teraz takich pacjentów jest w szpitalach blisko 100 tys. Dane z najnowszego Narodowego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego na lata 2008 - 2012, przygotowanego przez psychiatrów na zlecenie Ministerstwa Zdrowia, wprost porażają."

il Dottore i wszystko jasne

Koledzy nakręcają się podnieceni potwornie jest tylko jeden problem. Sondaż TNS OBOP zrealizowany był w dniach 19-23 stycznia czyly przed apogeum afery ACTA. No i nikt jakoś nie raczył wspomnieć że PO wzrosło o 1% (czyli w granicach błędu) a PiS 3%.

Jestem Europejczykiem.

Ratyfikacja to formalnosć. jesli Donald T. zapowiada "konsultacje" znaczy to tylko tyle że sprawdzi jak duże poparcie będzi emiał podczas ratyfikacji i któregop/osła trzeba kupić.

Jedyną szansą są organy administracji i sądownictwa UE.

nie koniecznie.politykom zależy na wyborcach a widząc obecne zamieszanie i protest przyszłych wyborców mogą mieć problemy

"Ustawa wyrażająca zgodę na ratyfikację jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów [1], w obecności co najmniej połowy konstytucyjnej liczby posłów, oraz przez Senat większością 2/3 głosów [1], w obecności co najmniej połowy konstytucyjnej liczby senatorów. Następnie ustawa przekazywana jest Prezydentowi RP do podpisu, który w ciągu 21 dni może ją podpisać, zawetować lub przekazać do Trybunału Konstytucyjnego celem zbadania zgodności z Konstytucją RP samej ustawy lub umowy międzynarodowej."

nie koniecznie.politykom zależy na wyborcach a widząc obecne zamieszanie i protest przyszłych wyborców mogą mieć problemy

"Ustawa wyrażająca zgodę na ratyfikację jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów [1], w obecności co najmniej połowy konstytucyjnej liczby posłów, oraz przez Senat większością 2/3 głosów [1], w obecności co najmniej połowy konstytucyjnej liczby senatorów. Następnie ustawa przekazywana jest Prezydentowi RP do podpisu, który w ciągu 21 dni może ją podpisać, zawetować lub przekazać do Trybunału Konstytucyjnego celem zbadania zgodności z Konstytucją RP samej ustawy lub umowy międzynarodowej."

Nie wiem czy już ktoś wklejał bo nie śledzę wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skandalem jest że obywatel nie USA popełniający przestępstwo które jest przestępstwem tylko na terenie USA i popełnił to przestępstwo

nie na terenie USA zostanie deportowany przez własny kraj do USA do kraju który łamie prawa człowieka i zostanie tam skazany i tam może siedzieć w więzieniu.

Jest to pogwałcenie wszelkich możliwych praw z podstawowymi prawami człowieka na czele.

Ukryta Zawartość

Koledzy nakręcają się podnieceni potwornie jest tylko jeden problem. Sondaż TNS OBOP zrealizowany był w dniach 19-23 stycznia czyly przed apogeum afery ACTA. No i nikt jakoś nie raczył wspomnieć że PO wzrosło o 1% (czyli w granicach błędu) a PiS 3%.

mnie zastanawia dlaczego trudno im zauważyć jak zmienne są sondaże,oczywiście potwierdzające ich opinie nie są zmanipulowane

I jeszcze jeden link.

Ukryta Zawartość

Widzieliście że w USA jest największy procent obywateli który siedzi w więzieniach. USA przekracza w tym nawet Rosję i to o 20%

Ukryta Zawartość

Cytat ze strony

Ukryta Zawartość

"Według informacji ujawnionych przez portal WikiLeaks.org, inicjatorzy porozumienia przyjęli strategię, według której rzeczywiste negocjacje nad warunkami ACTA miały odbywać się w wąskim gronie państw w pierwszej fazie tworzenia porozumienia. Pozostałe państwa miały zostać zaproszone do traktatu w drugiej fazie negocjacji, w której nie miało być możliwość dokonywania żadnych zmian w ACTA, a podpisanie umowy miało być wymuszone na tych państwach presją polityczną."

Przeczytajcie uważnie cały materiał, mnie zastanawia jeszcze jedno stwierdzenie w nim zawarte, a mianowicie - "Jak twierdzi w oświadczeniu minister Zdrojewski, dokumentów nie można było ujawnić, ponieważ mają status "zastrzeżonych". Wskazuje jednak na jawne dokumenty na temat ACTA, które można znaleźć w internecie i uzasadnia, że nie można ujawnić autorów poszczególnych zapisów."

W mojej ocenie występuje manipulacja słowem, i mimo wszystko zatajanie tego co jest najważniejsze w tych dokumentach bo skoro jawne dokumenty na temat ACTA można znaleźć w internecie to do tych "zastrzeżonych" w dalszym ciągu opinia społeczna, ani zainteresowane podmioty nie mają dostępu.

Ukryta Zawartość

Zdecydowana większość społeczeństwa ma dziś wy*ebane na platformersów za podwyżki np. vatu, reformę w służbie zdrowia, projekt podwyższenia wieku emerytalnego, a młodzi ludzie za ustawę ACTA etc. i tylko idiota tego nie widzi i to się przekłada własnie na spadek poparcia a nie na zwiększenie.

Obywatele maja taka zasade: wzrasta zadowolenie jesli ustawy i zmiany jakie rzad proponuje poprawiaja jego los.... najwiecej jest przecietnych obywateli... a po ostatnie ustawy i zmiany jakie wprowadzic dzialaja odwrotnie... wiec poparcie nie moze wzrosnac nie nalezy sluchac wszystkiego a samemu pomyslec...

Jedyny plus jaki maja obecnie to to ze nie ma realnej alternatywy...

Kolejnym rownie waZnym plusem jest to ze w spoleczenstwie i wyborcami sa.glownie starsze osoby a te sa szczegolnie podatne na manipulacje tv, za kilka lat sie to zmieni dojda nowe pokolenia ...

chwilowy brak działalności w audio.

Ciekawostka dla używających programu Rainmeter.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Roznica polega na tym ze wyborcy po juz maja i teraz zwracaja uwage na komfort i kulture zycia. Zarabiaja duzo i chetnie daja zarobic innym. Miec zastepuja byc. Natomiast wyborcy pisu tak bardzo chcieliby miec ze przeslonilo im to caly swiat uruchomilo kompleksy polegajace na definiowaniu wlasnej wartosci w oparciu o status materialny. Przez to kazdy kto nie mowi ze jest malo to wrog. A

Roznica polega na tym ze wyborcy po juz maja i teraz zwracaja uwage na komfort i kulture zycia. Zarabiaja duzo i chetnie daja zarobic innym. Miec zastepuja byc. Natomiast wyborcy pisu tak bardzo chcieliby miec ze przeslonilo im to caly swiat uruchomilo kompleksy polegajace na definiowaniu wlasnej wartosci w oparciu o status materialny. Przez to kazdy kto nie mowi ze jest malo to wrog. A

hahaha (ps. nie jestem za pisem i ten smiech dotyczy tylko tego postu, ten poczatek jest najlepszy) co ty wierzysz ze tych co maja duzo jest az tak wielu ze byli wiekszoscia glosujaca? hahaha, jeszcze wiele przed toba) w sumie ciekawy tok rozumowania, w polsce sa bogaci tylko garstka przcietnych hahaha

Gość Wireless

(Konto usunięte)

a tak na temat bo romekxxx ma tam swoje polityczne sprawy przy okazji do omowienia...

zastanawia mnie jak bedzie teraz z wiezieniami, bo trzeba bedzie ich mnustwo postawic zeby tych calych sciagajacych mp3 czy filmy jak i sadzacych niekorporacyjne nasiona jak i produkujacych poza korporacjami podobne produkty itd itd wsadzac, chyba po 2 wiezienia na wojewodztwo bedzie musial tusk postawic, i jeszcze ta armie internautow (glownie spokojnych studentow) wyzywic i utzymac, przeciez to zruinuje budzet hahaha

ale czego sie nie robi dla ulubionej hameryki i dla wiekszych wplywow u kapitalistow, co poniektorzy nawet kraj by sprzedali hahaha

romek, a beda lubic jak, oczywiscie czysto hipotetycznie, im ktos bedzie czytac poczte elektroniczna? pewnie sie uciesza, jak im ktos nagle odlaczy internet w firmie. beda skakac pod sufit, jak beda mogli kupic chlebek tylko z jedynie slusznych zboz... jak na katar nie kupisz sobie swojego ulubionego leku, ktory zawsze ci pomagal od lat... itp itd...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A czy czytaliscie ten artykul :

Ukryta Zawartość

Jesli faktycznie tak sie sprawy maja to cala ta rzecz jest po prostu straszna.

nic odkrywczego wystarczy znac podstawy dzialania kapitalizmu, efektem koncowym dzialan kapitalistow bedzie najwieksze zniewolenie narodow w historii w przyszlosci, ale o tym juz mowilem i to sa fakty

Ukryta Zawartość

Antymalkontent chetnie wybuduje takie obiekty...to duza inwestycja nowr miejsca pracy.

o widzisz mozna nawet zmanipulowac obywateli ze wiezienia to nowe miejsca pracy, masz zadatki na kapitaliste i to zachowanie slowne, juz prawie jak kapitalista, cale szczescie sa to tylko pojedyncze przypadki...

o widzisz mozna nawet zmanipulowac obywateli ze wiezienia to nowe miejsca pracy, masz zadatki na kapitaliste i to zachowanie slowne, juz prawie jak kapitalista, cale szczescie sa to tylko pojedyncze przypadki...

A o tym wiecie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.