Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

muls i dobrze że "cukierman z facebuka rocznie doji 2,5 mld dolars z milosnikow wolnych zdjec psa, samochodu sasiada ,zony kolegi i wyznan" ale daje coś w zamian i na pewno nie jest to przymus. Jak się komuś coś nie podoba jak np mi to się po prostu tam nie loguję. Czyli masz wolność, tak samo tu na forum siedzisz ze swojej woli a w zamian oglądasz reklamy i tak dalej.

zamiast cós z sony kup sobie Fogga.Nie ma przymusu.cena ta sama.

To powiedział mi, że za puszczanie muzyki płaci nie tylko zaiksowi ale i jakimś dwóm innym "zdziercom"

Kiedyś rozmawiałem z kolegą, który jest menadżerem w jednej knajpie i mówił, że zaiks bierze niemałe pieniądze od puszczanej muzyki, ale nie pamiętam już sumy, jaką wymienił i tego, czy płaci raz w miesiącu czy raz do roku. O tych innych "zdziercach" nic nie wspominał. Zaiks bierze pieniądze chyba tylko za to, że istnieje (podobnie można by rzec o ZUSie) i czesze na tym niezłą kasę, gdyby zebrać tak wszystkie knajpy i kluby razem.

Zaiks zdaje się że od roku rozszerzył swoje "wpływy", pewnie na mocy jakiejś ustawy. Wiem że DJ'e nie mogą już puszczać muzy za darmo.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zaiks zdaje się że od roku rozszerzył swoje "wpływy", pewnie na mocy jakiejś ustawy.

tak jest jeśli widzimy to czym chcą odwrócić uwagę a nie widzimy swego pod nosem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zaiks zdaje się że od roku rozszerzył swoje "wpływy", pewnie na mocy jakiejś ustawy. Wiem że DJ'e nie mogą już puszczać muzy za darmo.

Za zabawę trzeba płacić. Tylko pracować możesz za darmo. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obejrzyjcie dokładnie filmik - to jest ten kolejny pasztet kręcony w majestacie prawa w naszym sejmie o którym ogółowi absolutnie nic nie wiadomo

nasze polskie ACTA

Jak nie wiadomo jak problem był tu dyskutowany (raczej krytycznie). Która to ustawa i tak jest łagodna w stosunku do tzw. Patriot Act który obowiązuje w Stanach już od dobrej chwili (krótko po 9/11).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jest jeden plus ACTY, polacy juz nie beda szli jak stado baranow i wybieraly skorpumpowanych wladz przez kapitalistow, podejrzewam ze prawie kazda partia jest skorumpowana przez kapitalistow ale PO w tym jest na szczycie oni zawsze dzialali dla kapitalistow, wiec za ich rzadow zniszczenie polski bedzie najwieksze, mysle ze to jakos zostanie w glowach polakow i beda troche sie pilnowac przed ludzmi szczegolnie mocno lizacymi d... i szczegolnie mocno bioracymi lapowki od kapitalistow ...

chwilowy brak działalności w audio.

widac wyraznie ze rzady PO njwiecej Zucily sie na umysly dotad CZYSTE i pozbawione odruchow myslenia i teraz te umysly szybko nadrabiaja straty.Nie wiadomo jednak czy zdaza przed...kapitalistami.bo ci jak zwykle som ..lepsi.

na szczescie.

cos o przyszlosci muzyki: "Gerd Leonhard w książce „The Fu-ture of Music” nadał sprawie ton filozoficzny. Muzyka, jego zdaniem, powinna być dostępna jak woda, lać się z kranu na zawołanie, bo nie ma większego sensu, żeby w naszych czasach sprzedawać jeszcze utwory w formie płyt czy na sztuki. „To wysadzi cały dotychczasowy model biznesu muzycznego” – zawyrokował Leonhard.

Jedną z większych przeszkód w ekspansji strumieniowego modelu może być postawa Apple i Nokii, które już zainwestowały na dużą skalę w sprzedaż muzyki w formacie mp3 w swoich sklepach iTunes i Nokia Music Store. A strea-ming będzie z pewnością największym zagrożeniem nie dla rynku płyt CD i winylowych, tylko właśnie dla sprzedaży muzyki w mp3. Apple kupił niedawno duży serwis streamingowy Lala tylko po to, by w ciągu kilku miesięcy go zamknąć. A dotychczasowym płatnym abonentom Lali gigant zaproponował... korzystanie z iTunes. "

najwiekszy problem to wciaz hamerykanskie korporacje... chociaz tym razem o dziwo nie plytowe

Ukryta Zawartość

taaaaa,,,,

a to tylko oszusci ktorzy wylapali biznes i zeruja... coz jak piractwo nie do wylapania bo lasych na kase kancelarii jest masa a chlopina troche podrobi zwinie interes i mordka mu sie bedzie smiala, za takimi oszustami to ja jestem za wiezieniem za wyludzanie kasy!!!

Ukryta Zawartość

Prawnicy na temat treści objętych prawami autorskimi, a ściąganych z sieci =>

Ukryta Zawartość

pozostałe części z łatwością znajdziecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

taaaaa,,,,

Mam znajomego radcę prawnego i niedawno mi wspominał, że zgłosiło się do niego kilka osób właśnie z takimi pozwami, które były "namierzane" od jakiegoś czasu. Bodajże nawet wykazano im, w jaki sposób i kiedy te osoby pobierały czy udostępniały pliki w sieci.

Ten artykuł przypomniał mi też o innej sprawie sprzed kilku lat (trzech, czterech?), o której kiedyś wspominał m.in. CDAction. Była zakrojona akcja w Rzeszowie, ale nie pamiętam już czyja, że nachodzono ludzi w domu i sprawdzano zawartość ich dysków, a następnie wyliczano karę za każdy nielegalny plik (mp3 - 3 zł, film piątkę). O jednym delikwencie słyszałem, że wyrzucił nawet dysk do rzeki, a jeden mój znajomy ze strachu wyniósł komputer do babci. Okazało się, że najścia były nie w pełni legalne, ale szczegółów nie pamiętam.

Ukryta Zawartość

Internetowe "piractwo" zlikwidowało niemal do zera bazarowy handel nielegalnymi płytami, myślę, że wraz z takimi wynalazkami jak ACTA prezent w postaci zastrzyku kapitału dostanie raczej półświatek niż ta cała rzesza "nibytwórców". Nibytwórca? - np Sony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To taki problem techniczny, po prostu mierzyć prędkość? Co za cyrk.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To taki problem techniczny, po prostu mierzyć prędkość? Co za cyrk.

no mozna tylko jest inny problem, jak sie jest skorumpoiwanym rzadem jak PO i wzielo sie juz lapowki za prawo do inwiglacji to nie ma wyjscia zadanie trzeba wykonac

ale Tusk nie pomyslal chyba o jednym, za ta lapowke jest juz stracony internetowi nie zapomna na pewno...

Krótko i na temat:

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Internetowe "piractwo" zlikwidowało niemal do zera bazarowy handel nielegalnymi płytami, myślę, że wraz z takimi wynalazkami jak ACTA prezent w postaci zastrzyku kapitału dostanie raczej półświatek niż ta cała rzesza "nibytwórców". Nibytwórca? - np Sony.

a wtedy to sprzedawal swiatek.polowa nie chodzila.

a wtedy to sprzedawal swiatek.polowa nie chodzila.

no moze i nie chodzila nie wiem nie znam tych czasow wazne bylo jedno, zajmowanie plytami przestalo miec sens dla ludzi gdyz technologia sie rozwinela i mozna pobrac z sieci po co kupowac na plycie i dodatkowo wiecej placic i jeszcze latac za tym i bawic sie z napedami wkladaniami plyt tym bardziej jesli material ma byc uzywany na komputerze...

wszystko niby pieknie lasdnie poza jednym problemem, hamerykanskie korporacje postanowily ze lepiej jak za komuny sprzedawac caly czas no i pomysleli ze trzeba by przekupic system prawny politykow i przeforsowac kilka ustaw a moze marzenie o wiecznie zywej plycie sie spelni i kazdy obywatel bedzie kupowal duzo plyt i chetnie palcil drogo za plyty

no i jest kolejne ale... technika powstala obywatele przeniesli sie na inny model wiec tak czy siak juz nie wroca do przeszlosci... nic nie pomoze tylko chwilowo moze utrudnic korzystanie z kultury i sflustropwac obywateli... ci najbardziej zorientowany w temacie wiedzac ze teoretycznie nie ma 100% anonimowosci wiedza tez ze rozwoju nie da sie zatrzymac i metody zawsze sie znajda zeby zapelnic pustke... ale na pewno nie plytami...

widze rozwiazanie w postaci rozmow wspolpracy a nie tworzenia sobie wrogow i korumpowania systemu jak obecnie... obywatele moga sie w koncu porzadnie wkurzyc a jak jeszcze wyjdzie haslo o bojkot i te osobistosci beda mialy juz dyze znaczenie w swiatku i hamerykanie pod przykrywka walki z terroryzmem do czasu ich nie wylapa to sprawa moze stac sie powazna...

ucestniczylem ostatnio w jeszcze jednej ciekawej rozmowie na temat przemyslu rozrywkowego i jego metod kontroli praw autorskich za wszelka cene... a mianowicie wnioski jakie sie wysuwaly takie: ze gdyby tu chodzilo tylko o te nielegalne pliki to nie bylo by zle, gdyz amerykanizacja spoleczenstwa by troche zwolnila i lokalni tworcy mogli by zyskac wieksza popularnosc, mogly by powstawac alternatywy legalne... tylko jest jedno ale, przemysl tak skonstruowal przepisy ze konkurencja jakakolwiek (nawet legalna) bedzie mozliwa do wytepienia przez hamerykanska branze rozywkowa - i tu jest wiekszy problem od problemu jaki sie glosi w pseudomediach jak TV czyli piractwo... gdyby chodzilo tylko o te pirackie filmy i muzyke i programy to by bylo to nawet sensowne, po prostu zaczely by sie rozwijac alternatywy legalne, legalne darmowe orpogramowanie komerycjne hamerykanskie za ceny z kosmosu by zostalo wypierane i w konsekwencji by bylo ok... ale jak mowilem nic z tego dlatego kazdy logicznie myslacy powinien odrzucic acta a jesli wejdzie tylnymi drzwiami zaprzestac kupowac hamerykanska rozrywke...

W tej chwili rynek i prawo własności stanęły na ciekawym rozdrożu - jeden kierunek to totalna inwigilacja i represje - po prostu nie da się inaczej utrzymać starego systemu sprzedaży i ochrony własności intelektualnej, drugi to zupełnie nowe potraktowanie tychże. W obranie tego pierwszego kierunku nie wierzę, z drugiej strony jego "patroni" są wpływowi, potężni i nie oddadzą łatwo "swojego", więc naturalne ukształtowanie się opcji drugiej będzie utrudnione.

Wspomnę o czymś jeszcze. Przy okazji szumu wokół Hołdysa przypomniałem sobie o jego płycie "holdys.com" którą wydał 10 lat temu. Zacząłem szukać w necie, gdzie by ją kupić, bo lubię artystę, nie powiem że przeszukałem cały internet, więc może jest gdzieś dostępna, ale mi nigdzie nie udało się jej znaleźć. Świetny przykład na to że ten system nie funkcjonuje, a artyści,jak wyżej wymieniony, którzy go wspierają swoimi komentarzami, są hipokrytami.

Na koncertach Perfectu w pierwszej połowie lat 80 miałem wrażenie, że uczestniczę w czymś wiecej niż tylko w koncercie, chyba kazdy kto pamięta podzieli moje zdanie, to był powiew wolności, pamiętam wrzawę po pierwszych taktach "Obracam w palcach złoty pieniądz", wszak śpiewał Hołdys, zamiast "nie bój się tego AA wszystkiego" szło gromkie "nie bój się tego Jaruzelskiego", zespól długo przygrywał do tych śpiewów, taki koncert wspominało się miesiącami.

Po latach kumpel daje mi współczesną płytę Hołdysa (oryginał), włączam i słyszę coś w stylu: "jesli te płytę nielegalnie ściągnąłeś lub skopiowałeś, albo kupiłeś pirata pamiętaj, że okradłeś mnie i całą moja rodzinę", tak se myślę, ze na tych megakoncertach z lat 80-tych my jako publiczność byliśmy tyle warci ile wyłożyliśmy na bilet a wydawało nam się, że wespół tworzymy odrobinę historii.

Tak, chyba przeżyliśmy to samo - byłem na pożegnalnej trasie perfectu w pierwszej połowie 80' i to było jak misterium. A teraz, że zacytuję wymienionego "... hej prorocy moi z gniewnych lat , obrastacie w tłuszcz..." . Ale nie mam o to pretensji do Hołdysa, dawno już przestałem oczekiwać od artystów mądrych postaw życiowych.

A płyta hołdys.com bardzo dobra. Słuchając ją oczywiście omijałem debilny wstęp.

"jesli te płytę nielegalnie ściągnąłeś lub skopiowałeś, albo kupiłeś pirata pamiętaj, że okradłeś mnie i całą moja rodzinę",

taki tekst na płycie z która płacę niemałe pieniędze może zamieścić jedynie parchata świnia

Cóż, niech Mr Holdys popiera ACTA i wytwórnie, może mu za to odpowiednio podziękują, kiedy się wypną na tych tzw. "artystów". Z betonem nie warto polemizować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.