Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro

ciebie tusek by na śmierć posyłał tobyś się cieszył że wyznaczył cię na tajną misję

Widzę że rzeczywiście zostałeś Tuskistą i wierzysz we wszystko co mówi. Gratulacje!

Niestety w odróżnieniu od ciebie swój rozum mam i myślenie nie sprawia mi bólu.

O ACTA masz coś do powiedzenia?

Jestem Europejczykiem.

w sprawie gazu łupkowego rosja napotkałaby zbyt silnych konkurentów i raczej będzie chciała się przyłączyć bo na zwycięstwo nie ma szans

W sprawie gazu głupkowego na razie największe protesty są ze strony Niemiec. Wytoczyli już armaty ekologiczne.

O ACTA masz coś do powiedzenia?

Przypominam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

największe protesty są ze strony Niemiec. Wytoczyli już armaty ekologiczne.

niemiecki ekolog czyli ruscy

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

W sprawie gazu głupkowego na razie największe protesty są ze strony Niemiec. Wytoczyli już armaty ekologiczne.

No przecież wiadomo,że nie po to budowali z ruskimi gazociąg północny,żeby teraz nie protestować przeciw łupkowemu.Zagraża ich interesom.Może bendom wojować chcieli jeszce,bo armaty ekologiczne to zbyt mało.

Kto mieczem wojuje, od miecza ginie - zastanówmy się o czym mówią nam media i rząd.

ACTA to dokument wymuszający na krajach podpisujących go do przeciwdziałania, zapobiegania i prewencji wobec łamiących prawo względem własności intelektualnej.

Ogólnie przeciwko piractwu, to jest sedno tego dokumentu, nad którym się rozciulają*.

I to jest sedno dokumentu, który chcą podpisać.

Mówią o tym do znudzenia.

Rząd polski jednoznacznie powiedział że, nasze prawo skutecznie wypełnia i egzekwuje postanowienia zawarte w ACTA, ba, nawet bardziej restrykcyjnie podchodzi do zagadnień związanych z ochroną praw autorskich.

Po co w takim razie podpisywać ten papier ?

Mamy przecież swoje prawo, które skutecznie stoi na straży ochrony praw autorskich i jednocześnie organy ścigania skutecznie toczą walkę z piractwem.

Sukcesy policji polskiej były niejednokrotnie ukazywane społeczeństwu i światu.

z dużym zainteresowaniem wysłuchałem Pana Posła Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Stefana Niesiołowskiego który wygłosił szczere zdanie na temat postrzegania przez rządząca partię protestujących przeciwko ACTA : " hakerzy i przestępcy oraz ci którzy ich reprezentują ( manifestujący dzisiaj w W-wie) .Żałuję że równie szczerze nie wypowiadał się na temat protestujących lekarzy ( choć można domniemywać że rząd też uważał ich za przestępców )może z tego powodu że lubi ciepłe obiady a ma żonę lekarkę.

A więc drodzy przestępcy-przeciwnicy ACTA czy już jesteśmy związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym ( w komputery)?

W sprawie gazu głupkowego na razie największe protesty są ze strony Niemiec.

Dobrze przynajmniej że pokłady ropy łupkowej są wzdłuż Polski.

Bo gdyby były w szerz, to by nasi "sojusznicy" powiedzieli że im pękła rura ;-)

Ukryta Zawartość

Nie wiem chyba w nastepnych wyborach zaglosuje na PiS...byle by tylko juz wiecej PO nie bylo.

Jeszcze pol roku temu nawet napity bym takich glupot nie gadal. Ale to co sie wyrabia ostatnio przestaje

byc smieszne.

Chociazby "zamieszki" z 11 listopada. Wszystkie stacje pokazywaly 2 min tego samego filmu na ktorym bandy rzucaja w policje plytami chodnikowymi. A pokojowa demonstracja nikogo nie interesowala mimo ze byla 2 przecznice dalej.

Na necie mozna znalesc info swiadczace ze to bylo ustawiane albo celowo "wyolbrzymione" by byl pretekst do zmiany ustawy o zgromadzeniach publicznych.

Nawet widac pewna logike i chronologie- jak dla mnie to swiat (i europa) szykuja sie do totalitarnego Panstwa Orwelowskiego.

Mozecie smiac sie z nawiedzonych co wierza w NWO itd...ale jak juz zaczyna sie cenzura internetu (praktycznie ostatniego publiczego miejsca z ogolnodostepna informacja) to prognozy na najblizsze lata sa nie wesole.

Dlatego omawianie tego w kontekscie korporacji co chca kasy wiecej natluc jest dla mnie tylko polowiczne.

Tu chodzi o wprowadzenie tylnimi drzwiami zamordyzmu netowego i dalszej inwigilacji obywateli.

Jedno rząd daje, a wiele zabiera. Przykładem jest np. Święto Krzech Króli . Zostało wprowadzone, ale zabrano inne dni wolne. Kiedy święto wypadało w sobotę lub niedzielę, to był dodatkowy dzień rekompensujący. Dziś tego nie ma, bo trzeba pracować. Tyle milionów zł. tracimy, a w takiej np. Anglii to funkcjonuje i nikt nie patrzy ile stracą bo tam nie ma niewolników. Boże Narodzenie wypadło w niedzielę, to dodatkowo wolny był wtorek.

Ukryta Zawartość

Rząd polski jednoznacznie powiedział że, nasze prawo skutecznie wypełnia i egzekwuje postanowienia zawarte w ACTA, ba, nawet bardziej restrykcyjnie podchodzi do zagadnień związanych z ochroną praw autorskich.

Po co w takim razie podpisywać ten papier ?

Mamy przecież swoje prawo, które skutecznie stoi na straży ochrony praw autorskich i jednocześnie organy ścigania skutecznie toczą walkę z piractwem.

Już to raz wyjasniałem. Chodzi o polityke małych kroków. Ten papier zezwala na dowolne stosowanie prawa krajowego i wprowadzenie coraz bardziej opresyjnych praktyk. Włacznie z pozbawieniem domniemania niewinnosci, prawa do obrony, konfiskatą mienia i mozliwością zmiany samej umowy po jej ratyfikowaniu. Jest to doskonałe narzedzie walki politycznej w stylu nazistów pod płaszczykiem liberałów troskliwych o prawa autorskie.

W sumie zaczynamy powtarzać pewne kwestie które już poruszyliśmy wcześniej. Prawdopodobnie dla tego że dokument ten w swojej pełnej treści reguluje o wiele więcej... Choć by sprawa tańszych odpowiedników leków. Bo o ile duża część z nas ma zamiar zaprzestać kupowania płyt tak zakazanie piractwa zysków nie przyniesie. Zaś wyeliminowanie tańszych odpowiedników to kolejne setki miliardów $ dla rynku farmaceutycznego USA. Sprawa jest prosta jak będziesz miał zejść z tego świata to wydasz każdą złotówkę choćby na kolejny miesiąc życia...

Powiem szczerze że sam jestem Ciekaw jak wygląda pełna ustawa wraz z załącznikami.

W ogóle dziwi mnie że premier ma w nosie Anonymous. Przecież to nie są chłopcy do bicia którzy jedzą popcorn i mają 13 lat. No ale zobaczymy jak to będzie wyglądać.

Ja nie bez kozery to powtórzyłem, co było w kilku wpisach poruszone.

Chodziło mi uwypuklenie tych istotnych dla sprawy aspektów, dla których chcą podpisać ACTA.

Tu nie chodzi GŁÓWNIE o prawna ochronę dóbr autorskich.

Tu chodzi o takie przekształcenie prawa, aby nawet bez wyroku sądu każdego można było wsadzić do pierdla.

Ja nie bez kozery to powtórzyłem, co było w kilku wpisach poruszone.

Chodziło mi uwypuklenie tych istotnych dla sprawy aspektów, dla których chcą podpisać ACTA.

Tu nie chodzi GŁÓWNIE o prawna ochronę dóbr autorskich.

Tu chodzi o takie przekształcenie prawa, aby nawet bez wyroku sądu każdego można było wsadzić do pierdla.

I to warte podkreslenia.

Nie ukrywam ze w ostatnich wyborach glosowalem na PO. Mimo mataczenia smolenskiego nadal uwazalem ze sa bardziej liberalni niz PiS z obsesyjnym Jarkiem

na czele.

Niestety widze ze zostalem wyr...chany.

Jak widac Pan Premier ma w d... wiekszosc spoleczenstwa. Duzo wiecej by zyskal gdyby chociaz referendum zrobil w sprawie ACTA. A tak...

uslyszymy ze za pol roku cichaczem puszcza ustawe ktora gwarantuje zabieranie praw jazdy za brudne tablice rejestracyjne i tyle...

wprowadza i bedziemy wszyscy mogli sobie skoczyc.

Juz drugi raz nie dam sie nabrac na "liberalne" PO

Wpływy z mandatów są już ustalone w budżecie na ten rok - to oczywiście by było bezpieczniej :-))) Brudne tablice są dobrym posłem na przyszłość ;-)

" hakerzy i przestępcy oraz ci którzy ich reprezentują ( manifestujący dzisiaj w W-wie)

to cytat będzie

"wstyd mi, za tych z radomia ... "

No to już wiem że Tu*k chce nas dojechać popatrzcie na te info:

Ukryta Zawartość

Widać że akta daje pewien poziom dostosowania przez państwo a tu się okazuje że wybrany koleżka po cichu zrobi nam kuku.

Bo jak widać ustawa jest gotowa...

Ukryta Zawartość

Heh no i wiemy coś równie ciekawego:

Oto słynna lista organizacji z którymi konsultowane było podpisanie przez Polskę ACTA.

Która reprezentuje Twoje interesy drogi internauto? Która zajmuje się wolnością jednostki? Która powołana została dla budowy społeczeństwa obywatelskiego?

Mała podpowiedź: ŻADNA. Żadna z 26!

I to miały być te konsultacje społeczne?!

1. Business Software Alliance, Sołtysiński, Kawecki & Szlęzak 2. Federacja Stowarzyszeń Naukowo Technicznych NOT 3. Fundacja Ochrony Twórczości Audiowizualnej 4. Krajowa Izba Producentów Audiowizualnych 5. Polska Izba Informatyki i Telekomunikacji 6. Polska Izba Komunikacji Elektronicznej 7. Polskie Stowarzyszenie Wytwórców Produktów Markowych ProMarka 8. Stowarzyszenie Aktorów Filmowych i Telewizyjnych SAFT 9. Stowarzyszenie Architektów Polskich 10.Stowarzyszenie Artystów Wykonawców Utworów Muzycznych i Słowno-Muzycznych SAWP 11.Stowarzyszenie Autorów i Wydawców "Polska Książka" 12.Stowarzyszenie Autorów ZAiKS 13.Stowarzyszenie Dystrybutorów Programów Telewizyjnych "SYGNAŁ" 14.Stowarzyszenie Filmowców Polskich 15.Stowarzyszenie Ochrony Własności Przemysłowej 16.Stowarzyszenie Polski Rynek Oprogramowania PRO 17.Stowarzyszenie Twórców Ludowych 18.Stowarzyszenie Wydawców REPROPOL 19.Stowarzyszenie Zbiorowego Zarządzania Prawami Autorskimi Twórców Dzieł Naukowych i Technicznych KOPIPOL 20.Telewizja POLSAT S.A. 21.Telewizja Polska S.A. 22.TVN S.A. 23.Związek Artystów Scen Polskich ZASP 24.Związek Artystów Wykonawców STOART 25.Związek Polskich Artystów Fotografików 26.Związek Polskich Artystów Plastyków 27.Związek Producentów Audio Video ZPAV

4100 zabitych poprawi ci samopoczucie.

Aaaa rozumiem. Jak zaplace wyzszy mandat to automatycznie mam pewnosc ze nikt mi nie wyjedzie z podporzadkowanej,

kolo nie odleci, opona nie strzeli a pieszy nie wpadnie na maske tak?

dlaczego na tej liście nie ma audiostereo.pl?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tako rzecze graś

- Może to moje sformułowanie było zbyt skrótowe, bo chodziło nie o ataki czysto hakerskie, tylko te, wykonane przy użyciu specjalnego oprogramowania, które jest dostępne w internecie. Jeśli to było mało zręczne, przepraszam. Poprawię się - powiedział rzecznik rządu Paweł Graś. Tłumaczył się w ten sposób ze swojej wcześniejszej wypowiedzi, w której problemy z dostaniem się na strony rządowe wyjaśniał nadmiernym obciążeniem tych stron.

4100 zabitych poprawi ci samopoczucie.

No tak mandaty 6 razy droższe wszystko załatwią. Takim tokiem myślenia to powinny być 1000 razy droższe i dodatkowo za każde wykroczenie odebranie prawa jady i wtedy naprawdę by było bezpiecznie na drogach. Za kilka latach ludzie wybiegali by z domów aby zobaczyć samochód.

Trzeba spróbować sobie wyobrazić, że istnieją inne sposoby poprawy bezpieczeństwa a nie tylko walić wysokie mandaty za wszystkie przewinienia a gdzie dziurawa droga to postawić znak zniszczona nawierzchnia plus ograniczenie prędkości a gdzie poobgryzany z dwóch stron asfalt postawić znak zwężenie drogi i oczywiście ograniczenie prędkości. Po pierwsze to nasze drogi są niebezpieczne dlatego, że są wąskie i dziurawe.

Przypatrz się temu

mway_sl1~.gif

dlaczego na tej liście nie ma audiostereo.pl?

Ukryta Zawartość

Witek

BTW - piękna "fotka" ;)

Ukryta Zawartość

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Teraz właśnie na tvn w programie polska i świat podawali że jeżeli do kogoś zawita kontrola legalności posiadanych plików, to średnia cena kary za każdy utwór mp3 wynosi typowo 3zł a za każdy film 8zł.

Zaraz ale ten Graś razem z Binim co w sto koni nie dogoni, twierdzili że prawo się nie zmieni z powodu ACTA. Nie będzie żadnych kontroli legalności plików ani rekwirowania sprzetu, rewizji laptopów itp.

Nie sądzicie, że mamy do czynienia z rządem kłamców ?

Jedno rząd daje, a wiele zabiera. Przykładem jest np. Święto Krzech Króli . Zostało wprowadzone, ale zabrano inne dni wolne. Kiedy święto wypadało w sobotę lub niedzielę, to był dodatkowy dzień rekompensujący. Dziś tego nie ma, bo trzeba pracować. Tyle milionów zł. tracimy, a w takiej np. Anglii to funkcjonuje i nikt nie patrzy ile stracą bo tam nie ma niewolników. Boże Narodzenie wypadło w niedzielę, to dodatkowo wolny był wtorek.

Po pierwsze - co to ma wspólnego z ACTA???

Po drugie - to nauczka dla naiwniaków popierających najbardziej nawet idiotyczne pomysły. Poza tym palnij się czółko i przypomnij sobie czyj był to pomysł. Zapomniałeś już??? To może rzucę jedno nazwisko - Kropiwnicki. Jak wiadomo znany poseł PO :-))).

Zaraz ale ten Graś razem z Binim co w sto koni nie dogoni, twierdzili że prawo się nie zmieni z powodu ACTA. Nie będzie żadnych kontroli legalności plików ani rekwirowania sprzetu, rewizji laptopów itp.

Nie sądzicie, że mamy do czynienia z rządem kłamców ?

Nie popadajmy w histerię. Gdyby ktoś z dyskutantów przeczytał umowę (proponuję ale nie nalegam :-) ) to mocno by się zdziwił. Jest bardzo powiedziałbym "miękka" jeżeli chodzi o powiązania z prawem lokalnym. Jest mnóstwo sformułowań typu "może", "nie wymaga", "pozostawia" itp.

W tym sensie obrońcy ACTA mają rację - prawo nie musi się zmienić, ACTA właściwie niczego nie narzuca.

Z drugiej jednak strony jednak stwarza pewne furtki i otwiera nowe obszary możliwych działań.

W mojej ocenie ACTA to niezwykle podstępna strategia salami i taktyka "stopa w drzwi".

Najpierw otwieramy pewne możliwości działania a następnie plasterek po plasterku odcinamy korzyści jednocześnie ograniczając pole manewru przeciwnikom.

Dlatego tak mnie śmieszy dziecinna histeria i sprowadzanie wszystkiego do ataku na Tuska. Przy siłach stojących za tą umową nasz rząd to jak wiejski głupek procesujący się z globalną korporacją.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.