Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt ze stacją dokująca do iPod'a

Matt.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam uzbroić się we wmiarę niezły sprzęt stereo do nagłośnienia pokoju ok 12m2. Koniecznością dla mnie jest stacja dokująca do iPoda. Nie potrzebiję sprzętu typowo imprezowego, bardziej codzienne spokojne słuchanie muzyki. Głównie muzyka elektroniczna, dupstep, trip-hop.

Na początku zamierzałem kupić zestaw Onkyo CS-245, jednak później usłyszałem jak gra Yamaha MCR-840 i totalnie mnie powaliła. Drugie powalenie zaliczyłem, gdy ujrzałem jej cenę 2399zł.

W związku z tym zwracam się do Was z pomocą w znalezieniu czegoś w wmiarę przystępnej cenie (1500-2000) będzie oferowało mi podobne mozliwości jak ta yamaha. Pewnie gdyby nie posiadała ona DVD byłaby zdecydowanie tańsza. Zaznaczam, że nie potrzebuję ani blue-ray ani dvd w wieży. Od tego mam kino domowe.

BTW. Przed chwilą odkryłem Onkyo CS545 - cena od 1100zł. Ma podobną moc głośników. Czy ktoś może mi coś więcej na jej temat powiedzieć?

W sypialni mam Yamahę MCR-550. Zwróć uwagę na ten model, gdyż gra całkiem fajnie, w porównaniu do wyższych modeli mam jedynie ograniczenia na dole. Posiada stację dokującą i własne przetworniki do obróbki sygnału iPhone.

Moc głośników to nie wszystko, weź iPod'a/iPhon'a i każ sobie włączyć różne wieżyczki w którymś z marketów elektronicznych. Szybko wyrobisz sobie zdanie. Kiedy kupowałem Yamahę słuchałem również Pioneera, ale pomimo lepszego wykonania miał nosowy dźwięk wokali. Odpadł momentalnie. Gdyby można było nabyć go z głośnikami od Yamahy, to byłoby to najlepsze rozwiązanie.

no nie, odpada u mnie wszystko co ma mieć dodatkowy kabel plączący się po pokoju.

Niestety w krakowskim saturnie na 10 wież ze stacją dokująca 8 to jakieś low-endy poniżej 800zł z samsunga, lg i sony, jedna ta malutka yamaha i jedna 840.

zauważyłem na stronie MM że w solvayu mają troszeczkę większy wybór, więc muszę się dzisiaj tam przejechać. Mają tam właśnie tą 640 o której jeden z Was wcześniej pisał.

Rozumiem, że mam się nie interesować żadnym Onkyo, Pioneerem czy Denonem, tylko (przynajmniej w tej kasie) uderzać w Yamahę?

• Redaktorzy

zwróć uwagę na Aktimate Maxi lub Mini. Te pierwsze mają Tuner FM, Wi-Fi i oczywiście stację dokującą, oraz pilota.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

spokojnie, spokojnie, zapędzacie się w granice 2500zł+.

wracamy do standardowych wież. Nie wiem czy moje okrojone i tradycjonalne podejście do sprzętu muzycznego dałoby sobie radę z lampami i głośnikami które nie posiadają osobnego urządzenia ;)

Witam,

Denon CEOL wydaje sie byc jednym z lepszych rozwiazan jesli chodzi o iPod'a. Ponadto ma mozliwosc grania po sieci i z sieci. No ale to ponad 2500zl, choc moze warto poszukac uzywke?

Pozdro,

Podłączę się z pytaniem o stację dokującą.

Jak to jest z poziomem sygnału IPoda podłączanego przez różne dedykowane stacje dokujące?

W Pianocrafcie Micro 330 trochę rozczarowało mnie, że poziom sygnału IPoda nie został zunifikowany do poziomu sygnału CD czy radia i trzeba gałkę głośności znacznie podkręcać. Czy w tych wiekszych Piano (550, 640..) też jest różnica w głośności sygnałów Ipoda a resztą źródeł?

Ewentualnie którą stację dokującą wybrać do klasycznego stereo. Podłączenie IPoda małym jackiem do wzmacniacza to kiepski pomysł - poziom sygnału jest bardzo niski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.